Cum să aplicați o coajă chimică

O coajă chimică poate exfolia pielea, îndepărtând celulele moarte moarte pe suprafață și lăsând un ten mai moale, mai neted dedesubt. În timp ce multe coajă chimică sunt efectuate în biroul unui medic, există și versiuni la domiciliu care utilizează substanțe chimice mai puțin puternice. Când învățați modalitatea corectă de a vă pregăti și aplicați aceste produse, veți vedea cele mai bune rezultate chimice de coajă. Cu toate acestea, coji chimice sunt mai eficiente și mai sigure atunci când sunt efectuate de un profesionist - deci continuați cu prudență.

Pași

Partea 1 din 4:
Selectarea coaja chimică
  1. Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 1
1. Cumpărați de la o companie de renume cu recenzii bune. Dacă este posibil, obțineți un kit de coajă chimică dintr-un spa sau dermatolog. Dacă faceți cumpărături online, asigurați-vă că verificați recenzia utilizatorilor pentru a vedea ce spun clienții. Cumpărați doar o coajă chimică de la o companie de renume cu recenzii excelente ale utilizatorilor.
  • Alegeți un produs realizat într-un laborator reglementat de FDA, care este certificat de 99% pur sau mai bun.
  • Asigurați-vă că produsul conține un număr de telefon pentru serviciul clienți. Ar trebui să puteți apela și să puneți întrebări dacă aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 2
    2. Selectați tipul de peel pe baza nevoilor dvs. Diferitele coajă chimică sunt mai bune pentru diferite nevoi și tipuri de piele. Alegeți coaja potrivită pentru dvs .:
  • Peelii acidului glicolic: Îmbunătățirea acneei, a capcanelor și a petelor întunecate - pot scădea aspectul liniilor fine și fac pielea mai ușoară - sunt o coajă ușoară cu timp puțin sau deloc, dar sunt mai aspre decât acidul lactic
  • Peelii de acid lactic: Cea mai bună alegere pentru hiperpigmentare și bun pentru utilizatorii de prima dată, deoarece este cea mai blândă opțiune - se estompează marcajul întunecat și se rămăsește pielea - pot fi utilizate pe toate tipurile de piele și mai bine decât acidul glicolic pentru pielea uscată
  • TCA (acid tricloracetic): mai puternic și mai dureros, va provoca peeling și necesită 7-10 zile de recuperare - poate îmbunătăți cicatricile de acnee superficiale, vergeturile, etichetele pielii, deteriorarea soarelui, liniile fine și ridurile
  • Imaginea intitulată Aplică o coajă chimică Pasul 3
    3. Alegeți cea mai mică concentrare pentru prima dată. Dacă aceasta este prima dată folosind o coajă chimică, utilizați cea mai mică concentrație de substanțe chimice. Creșteți treptat puterea pe măsură ce pielea se obișnuiește cu ea, dacă doriți. Alegeți o formulă care conține acest procent scăzut din ingredientul activ:
  • 30% acid lactic
  • 30% acid glicolic
  • 8% TCA
  • Partea 2 din 4:
    Pregătirea pentru coaja ta
    1. Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 4
    1. Opriți utilizarea produselor pe bază de tretininoină timp de o săptămână. Opriți utilizarea oricăror produse care conțin Tretinoin, cum ar fi retin-A sau Differin, cu cel puțin o săptămână înainte de coaja dvs. chimică. Aceste produse vă pot irita pielea, ceea ce ar putea afecta rezultatul coadă.
    • Pentru coji de acid glicolic și acid lactic, întrerupeți acolo produse de 3-4 zile înainte și după coaja dvs.
    • Pentru coaja TCA, opriți-le să le utilizați timp de 5 zile înainte și la 10 zile după coaja ta.
  • Imaginea intitulată Aplică o coajă chimică Pasul 5
    2. Exfoliați ușor fața cu o zi înainte de coaja ta. Efectuați un tratament ușor de exfoliere cu 24 de ore înainte de tratamentul dvs., folosind un scrub delicat facial. După spălarea pielii, aplicați o soluție de pH pentru a vă pregăti pielea pentru coajă.
  • Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 6
    3. Faceți un test la fața locului înainte de a vă aplica coaja. Aplicați un dab de coajă chimică la antebrațul sau în zona de piele sub ureche la părul părului. Lăsați soluția timp de cel puțin un minut înainte de spălare. Verificați testul de patch-uri după 24 de ore pentru a vă asigura că pielea nu reacționează negativ la coadă.
  • Dacă pielea dvs. pare normală în jurul zonei de testare, continuați cu coaja chimică. Dacă pielea dvs. este iritată, roșie sau delicată, reduceți concentrația ingredientului activ (glicolic, acid lactic sau tricloracetic) în soluția de coajă și încercați un alt test. Dacă ajungeți la cea mai mică concentrație de substanțe chimice și vedeți încă o reacție, nu faceți coaja chimică.
  • Dacă aveți semne de reacție alergică, cum ar fi mâncărime sau stupi, nu utilizați coaja chimică.
  • Aplicați coaja cu un tip Q-Sfat - folosind degetele dvs. poate face ca degetele să fie coaja.
  • Partea 3 din 4:
    Folosind în mod corespunzător coaja chimică
    1. Imagine intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 7
    1. Curățați-vă fața înainte de a aplica soluția chimică de coajă. Utilizați apă și un dispozitiv de curățare fără săpun pentru a vă spăla fața. Terminați cu o aplicație a unui astringent ușor, cum ar fi Witch Hazel sau soluția Prep care a venit cu kitul de coajă chimică. Lăsați soluția de pregătire să se usuce înainte de a vă aplica coaja.
  • Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 8
    2. Protejați zonele sensibile cu jeleu de petrol. Evitați să aplicați coaja la zone sensibile ale pielii, cum ar fi în jurul ochilor, nările și colțurile buzelor. Înainte de a aplica coaja, dați niște jeleu de petrol pe aceste zone pentru a le proteja de acid.
  • Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 9
    3. Aplicați un strat uniform al soluției chimice de coajă pe piele. Utilizați o minge de bumbac, tampon de bumbac, pensulă mică sau vârful Q pentru procesul de aplicare. Începeți cu zonele mai puțin sensibile de piele în jurul frunții, bărbie și obraji. Continuați să aplicați coaja chimică la pleoapele inferioare, zona nasului și gâtului.
  • Asigurați-vă că soluția este aplicată uniform sau rezultatele dvs. chimice de coajă vor fi inconsistente.
  • Imaginea intitulată Aplică o coajă chimică Pasul 10
    4. Lăsați coaja pentru perioada recomandată de timp sau mai puțin. Majoritatea kiturilor de coajă chimică recomandă nu mai mult de 1 până la 2 minute, în funcție de tipul de coajă și de concentrația de substanțe chimice din soluție. Citiți eticheta înainte de a aplica coaja, astfel încât să știți cât timp să așteptați. Dacă pielea începe să se întoarcă roz, spălați coaja.
  • Urmăriți-vă pielea pentru semne de iritare. În timp ce o anumită ardere este normală, dacă pielea începe să se aprindă intens, scoateți soluția de coajă imediat.
  • Utilizați testul la fața locului pentru a determina cât timp să vă lăsați coaja pe față. Dacă testul dvs. spot arde după două minute, aplicați-l numai în fața dvs. pentru un minut.
  • Imagine intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 11
    5. Scoateți coaja și aplicați o soluție de neutralizare. Multe kituri vin cu o soluție de neutralizare care oprește activitatea substanțelor chimice, astfel încât acestea să nu continue să vă ardă pielea. Dacă kitul dvs. nu vine cu un neutralizator, înseamnă că coaja dvs. este proiectată să nu mai funcționeze de îndată ce este spălată și nu este necesară o soluție suplimentară.
  • Citiți instrucțiunile din kitul de coajă chimică pentru a confirma dacă este necesar un neutralizator.
  • Pentru a fi în siguranță, vă puteți pregăti propriul amestec de apă și bicarbonat de sodiu pentru a fi utilizat ca neutralizant, în cazul în care coaja devine prea iritantă. Amestecați acest lucru într-o pastă și aplicați-o pe piele după ce vă spălați coaja, dacă este necesar.
  • Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 12
    6. Utilizați o coajă mai puternică numai după ce sunteți obișnuit cu ea. Dacă coaja dvs. merge bine și doriți să utilizați o coajă mai puternică în viitor, aveți câteva opțiuni. Faceți întotdeauna un test la fața locului înainte de a aplica coaja completă. Încercați una dintre aceste opțiuni pentru a vă întări coaja:
  • Utilizați o formulă cu un procent mai mare din ingredientul activ
  • Straturile pe jos - aplicați un strat, așteptați 5 minute și aplicați un alt strat
  • Partea 4 din 4:
    Efectuarea după îngrijire
    1. Imaginea intitulată Aplică o coajă chimică Pasul 13
    1. Aplicați hidratantul în fața dvs. imediat după coaja ta. Aplicați liber un hidratant facial la pielea dvs. după ce vă îndepărtați coaja chimică. Utilizați hidratantul de față normal sau obțineți o soluție de hidratare temeinică în acest scop. Re-aplicați acest 10-20 ori pe tot parcursul zilei - nu lăsați pielea să se usuce.
    • Dacă vă coajă, nu alegeți la ea! Lăsați pielea să se vindece în mod natural sau să o deteriorezi. Dab vaseline sau aquaphor peste zone care sunt foarte uscate.
  • Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 14
    2. Ușurează roșeața cu produsele de răcire. Este normal ca pielea ta să fie roșie și să se rătăcească după coaja ta. Acest lucru poate dura doar câteva ore sau toată ziua. Calmează roșeață prin înfășurarea unui prosop rece umed peste față. De asemenea, puteți încerca Gel Aloe Vera, o mască de răcire, pachete de gheață sau puneți un umidificator de ceață rece în camera dvs.
  • Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 15
    3. Protejați-vă fața de la soare. Pielea ta va fi sensibilă și delicată după coaja dvs. chimică. Stați departe de soare până la dispar. Dacă mergeți la soare, purtați protecție solară pe față.
  • Imaginea intitulată Aplică o coajă chimică Pasul 16
    4. Spălați-vă ușor fața de două ori pe zi. Clătiți-vă fața de două ori pe zi cu curățare sau apă mai puțin de săpun, timp de 10-30 de secunde. Clătiți-vă fața cu apă călduță prin stropirea apei pe fața dvs. peste chiuvetă. Pat pe pielea uscată cu un prosop curat. Nu frecați pielea.
  • Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 17
    5. Dormi pe spate. Evitați să vă apăsați pe față în orice sau să vă freci fața până când pielea vindecă. Dormiți pe spate, astfel încât să nu vă frecați obrazul sau fruntea pe pernă.
  • Imaginea intitulată Aplicați o coajă chimică Pasul 18
    6. Adăugați-vă medicul în cazul crustei pielii sau oozes. Vedeți imediat medicul dumneavoastră dacă aveți semne de infecție. Aceasta poate fi o zonă de piele care arată deosebit de crustă și delicată, galbenă sau că lichidul oozes.
  • sfaturi

    Probabil că va trebui să faceți mai multe coajă chimică înainte de a începe să vedeți rezultatele.
  • Peelii TCA sunt deosebit de dure și vă vor lăsa pielea roșie și sensibilă pentru coaja de acid lactic sau acid glicolic. Utilizați protocolul după îngrijire atâta timp cât pielea dvs. este iritată - în special hidratantă și rămâneți din soare.
  • Coaja chimică se pot face pe oricine, deci nu contează dacă aveți piele mai închisă. Mai multă pregătire și îngrijire post-îngrijire trebuie să fie pusă în ea, dar indivizii mai întunecați pot obține tratamente chimice.
  • Avertizări

    Nu lăsați o coajă chimică pe fața dvs. prea lungă sau deteriorarea pielii și arderea pot rezulta. Urmăriți pielea și ceasul pentru a vă asigura că obțineți beneficiile complete ale coajului dvs. fără efecte secundare negative.
  • Aceasta este o procedură potențial periculoasă pe care ar trebui să o faceți profesional, dacă este posibil. Păstrați-l departe de copii.
  • Peelurile chimice funcționează cel mai bine pentru persoanele cu piele ușoară. Ele pot provoca întuneric sau ușurare a pielii în indivizi mai întunecați.
  • Nu obțineți coaja chimică în ochii tăi.
  • Faceți o coajă delicată, cum ar fi 30% acid glicolic sau acid lactic la fiecare 2-3 săptămâni cel mult. Faceți doar o coajă mai adâncă ca TCA o dată pe lună la cel mai mult.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar