Cum să fii un bun telemarketer

Activitatea unui telemarketer este de a vinde un produs sau un serviciu prin telefon. Telemarketers au doar câteva secunde pentru a convinge pe cineva să rămână pe linie, deci este important să dezvoltăm un set puternic de abilități de vânzări. Cei mai buni telemarketeri cunosc produsele lor și pot răspunde la întrebări detaliate despre acestea. Ei completează cursuri suplimentare de formare și știu cum să păstreze o atitudine optimă în timpul telefonului. Una dintre cele mai bune modalități de a deveni un bun telemarketer este prin practicarea vânzării cât mai des posibil.

Pași

Metoda 1 din 3:
Conectarea la fiecare client
  1. Imaginea intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 1
1. Cunoașteți produsul. Înainte de a începe să sunați, petreceți ceva timp citirea tuturor materialelor dvs. de produse. Memorați cât mai multe detalii cum puteți. Încercați să vă gândiți la ce întrebări ar putea avea un potențial consumator despre produs. Dacă primiți un eșantion de produs fizic real, utilizați-l sau examinați-l îndeaproape.
  • De exemplu, dacă vă înscrieți oamenii pentru un card de credit, este o idee bună să cunoașteți rata anuală procentuală și taxele anuale.
  • Imagine intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 2
    2. Referindu-vă baza de date privind datele clienților. Dacă aveți un ecran de calculator care trage profilurile clienților, faceți o utilizare bună. Aceste ecrane vor arăta uneori istoria apelurilor clientului, cererile de servicii sau reclamațiile. De asemenea, va include câteva informații demografice sau de contact generale. Această bază de date este doar o modalitate de a cunoaște clientul dvs. mai bine, astfel încât să puteți anticipa nevoile lor.
  • Familiarizați-vă cu formatul bazei de date. Doriți să știți unde se află fiecare informație pe ecran, astfel încât să nu va trebui să căutați la mijlocul apelului.
  • De exemplu, dacă vorbești cu un client de 10+ ani, atunci ei pot aprecia că spui ceva despre loialitatea produsului.
  • Imagine intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 3
    3. Vorbeste clar. Dacă sunteți nervos, atunci ați putea vorbi mult mai repede decât în ​​mod normal. Pentru a evita graba, concentrați-vă pe pronunțarea cu atenție a fiecăruia dintre cuvintele dvs. Faceți-vă pauză după propoziții pentru a da clientului timp să răspundă. Dacă vi se pune o întrebare, luați câteva secunde înainte de a răspunde. Acest lucru vă va face să parcă încrezător și în controlul apelului, în loc să înflorești.
  • Dacă aflați că mulți clienți vă cer să vă repetați, atunci acesta este un alt semn că ați vorbi prea repede sau neclar.
  • Imaginea intitulată Fi un bun telemarketer Pasul 4
    4. Aderă la un script al planului. Compania dvs. vă va oferi, de obicei, un script de apel sugerat. Acesta va oferi sugestii pentru o introducere a atenției, întrebări posibile pentru conversație mijlocie și cum să închidem afacerea. Un script bun va adresa, de asemenea, cum să contrapreteneze preocupările unui client într-un mod eficient. Este important să utilizați scriptul ca un ghid, nu ceva pe care îl memorez și repetați pur și simplu.
  • Repetarea și revelarea scriptului dvs. de multe ori vă va ajuta să înțelegeți cum să o modificați pentru a se potrivi personalității și punctelor forte. De exemplu, poate doriți să încercați o metodă de închidere care a lucrat în trecut, în loc de cel sugerat în scenariu.
  • Imaginea intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 5
    5. Se presară întrebări deschise în conversație. Este ușor pentru ca un client să pună capăt unui apel dacă nu se simt conectat cu dvs. Fă-i să se simtă evaluate întrebând întrebări despre experiențele și alegerile clienților. Dacă au cumpărat un produs înainte, întrebați cum a funcționat pentru ei. Dacă au încercat alte branduri, întrebați-le de ce nu au încercat încă al tău.
  • Stați departe de întrebările care pot fi răspunse cu un simplu "da" sau "nr."Acestea pot face ca un apelant să se simtă ca și cum ar fi interogat.
  • Imaginea intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 6
    6. Dați instrucțiuni cu semnalizarea. Un bun apel de telemarketing ar trebui să se simtă ca o conversație care continuă să avanseze la destinația finală a vânzării. Permiterea clientului să știe ce aveți nevoie de ele un pic în avans le poate face să se simtă mai mult în controlul deciziilor lor. De asemenea, va stabili încredere. Utilizați fraze precum "într-un moment" sau "într-un pic" pentru a semna unde se îndreaptă conversația.
  • De exemplu, ați putea spune: "Într-o clipă voi trece peste termenii finali ai cardului de credit."Aceasta vă pregătește clientul înainte să sari într-o explicație potențial de lungă durată a termenilor.
  • Metoda 2 din 3:
    Rămânând pozitiv
    1. Imaginea intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 7
    1. Țineți un ton prietenos. Unele telemarketeri consideră că sunt utile pentru a zâmbi în timp ce vorbesc cu clienții. Acest lucru vă va face de obicei prietenos și mai accesibil imediat. Scopul pentru același tip de ton pe care l-ai folosi cu un coleg prietenos. Utilizați cuvinte și fraze care transmit un mesaj pozitiv, cum ar fi "Mare", "Perfect", desigur "și" plăcerea mea."
  • Imaginea intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 8
    2. Fi politicos atunci când vorbiți cu asistenți sau cu alți gate-trecători. Dacă vă apelați directori sau alți profesioniști, probabil veți ajunge la un asistent sau secretar în primul rând. Utilizați aceste oportunități pentru a vă demonstra natura profesională și prietenia dvs. Treceți printr-o versiune abreviată a scenariului dvs. cu gatekeeperul, astfel încât să înțeleagă de ce vă sunați și cum pot ajuta.
  • De exemplu, în loc să afirmați că veți apela înapoi la un moment dat, întrebați asistentul ", când ar fi un moment bun pentru mine să sun înapoi?"Acest lucru îi permite să știe că apreciați opinia și timpul lor.
  • Imagine intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 9
    3. Nu vă învinuiți pentru reacțiile rele ale altor oameni. Dacă vorbiți cu un apelant care este nepoliticos sau furios, este o idee bună să vă reamintesc că nu sunteți probabil cauza emoțiilor lor. Ar fi putut avea o zi proastă. Este posibil ca ei să nu-mi placă să primească apeluri la un moment dat. Acestea sunt lucruri care ies din controlul tău. Ceea ce puteți face este să vă deplasați de la acel apel în minutul, clientul se blochează și începe proaspăt cu unul nou.
  • Dacă un apelant te face să te simți inconfortabil sau este deosebit de nepoliticos, nu este nimic în neregulă cu a spune: "Mulțumesc pentru timpul tău" și terminând apelul.
  • Metoda 3 din 3:
    Dezvoltarea abilităților tale
    1. Imaginea intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 10
    1. Aflați de la agenți mai experimentați. Dacă lucrați într-un centru de apel, profitați de ocazia de a vedea ce tehnici de apel funcționează pentru alte persoane. Abordați un reprezentant mai mare sau cu adevărat de succes și întrebați dacă puteți asculta în câteva dintre apelurile lor. Faceți note despre orice sfaturi sau trucuri pe care le observați.
    • De exemplu, ați putea observa că colegii dvs. au tendința de a-și cere clienților o mulțime de întrebări deschise. Acest lucru face ca clienții să se simtă mai confortabil și apoi să tind să rămână la chemare mai lungă.
  • Imagine intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 11
    2. Înregistrați-vă vorbind. Obțineți un prieten pentru a trece printr-un apel telefonic prefăcut cu dvs. și înregistrați-l. Sau, puneți un apelant real pe difuzor și înregistrați conversația. Apoi, redați apelul. Acordați atenție clarității și vitezei vocii dvs. Căutați zone pe care le puteți îmbunătăți, cum ar fi prietenos prietenos mai devreme în apel.
  • Imaginea intitulată Fi un bun telemarketer Pasul 12
    3. Participă la orice sesiuni de instruire. Majoritatea companiilor de telemarketing vor oferi cel puțin o perioadă de formare online sau în persoană pentru toți reprezentanții. Mergeți la cât mai multe dintre aceste sesiuni, mai ales când începeți mai întâi. Notați propriile note pentru a vă consulta mai târziu. Puneți întrebări care vin în minte.
  • Aceste sesiuni sunt, de asemenea, importante deoarece implică adesea o componentă practicantă. De exemplu, puteți ajunge să lucrați cu un partener care efectuează apeluri.
  • Imaginea intitulată Fii un bun telemarketer Pasul 13
    4. Urmați toate reglementările și legile legale. Ca parte a instruirii dvs., probabil veți afla despre legile particulare care se aplică telemarketerilor din zona dvs. de localizare și de vânzări. Să acorde o atenție deosebită acestor informații și să recitiți orientările la fiecare câteva săptămâni. Dacă sunteți preocupat de faptul că un regulament influențează un anumit apel, puneți clientul în așteptare și întrebați-vă supraveghetorul.
  • De exemplu, Comisia Federală de Comerț reglementează o mare parte din ceea ce telemarketerii își pot promite clienții. Dacă supraviețuiți beneficiile unui anumit produs, atunci atât dvs., cât și compania dvs. ar putea intra în necazuri.
  • sfaturi

    Multe telemarkete se bucură de o anumită flexibilitate atunci când se stabilesc programele. Utilizați acest lucru în avantajul dvs. și încercați să programați orele de apel atunci când ratele de răspuns sunt cele mai bune.

    Avertizări

    Rămâneți sincer cu vorbind cu clienții. Spunându-le informații false nu sunt de încredere și poate în cele din urmă înapoi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar