Cum să curățați dreadlock-urile

Dreadlocks este o coafură care a fost în jur, atâta timp cât au existat oamenii, popularizați în țările africane și din Caraibe. Ele se formează atunci când secțiunile de păr devin matted împreună în fire lungi și de coardă. Dreadlocks sunt adesea criticate nedrept pentru a fi murdare și neîngrădit, dar în realitate sunt destul de ușor să păstreze curat atâta timp cât purtătorul este dispus să se spele și tratați-le în mod regulat. Dreadlock-urile pot fi curățate cu produse de condiționare formulate special pentru părul închis, amestecuri de curățare delicate de casă sau chiar șampoane obișnuite.

Pași

Metoda 1 din 3:
Șamponare dreadlocks
  1. Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 1
1. Umezi dreadlock-urile. Începeți prin a alerga ușor apă cu ușurință de la Dreadlocks în duș. Nu este nevoie să le saturați complet, deoarece cu atât mai multă apă se absoarbe încuietori, cu atât va fi mai greu pentru ca șamponul să le infiltreze. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați apă caldă (nu prea fierbinte).
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 2
    2. Păstrați o cantitate mică de șampon. Stoarce o cantitate modestă de șampon în palma ta. Este mai bine să utilizați un șampon mic la un moment dat pentru a controla cât de mult săpun intră în încuietori - puteți utiliza întotdeauna mai târziu dacă nu este suficient. Dacă utilizați un șampon de bară solidă, frecați-o între mâini până când formează o spumă bogată.
  • Utilizați întotdeauna un șampon care nu lasă un reziduu de nici un fel. Dreadlock-urile nu trebuie menținute folosind geluri, ceruri și alți aditivi, iar un șampon care formează reziduuri va adăuga, de asemenea, la acumularea, mai degrabă decât spălați-o.
  • Căutați tipuri naturale, organice de șampon, care sunt libere de substanțe chimice care ajută la înmuiere și stil.
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 3
    3. Lucrați la șurubul în scalp. Apăsați ambele mâini în scalp și distribuiți șamponul în spațiile dintre rădăcinile dreadlock-urilor. Utilizați vârfurile degetelor dvs. pentru a vă oferi scalpului un scrub bun pentru a elibera pielea moartă și a elimina excesul de sebum.
  • Nu neglija să curățați și să vă îngrijiți rădăcinile. Deoarece acesta este locul în care se atașează dreadlock-ul dvs., trebuie să fie puternici și sănătoși.
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 4
    4. Clătiți șamponul prin încuietori. Lăsați șamponul să stea timp de 1-2 minute. Apoi, înclinați-vă capul în jos, astfel încât spațiile scurte să curgă prin încuietori în timp ce clătiți. Strângeți ușor șamponul cu șezlonguri în Dreadlocks. Asigurați-vă că nu există un rest de șampon rămas în părul dvs. când ați terminat spălarea.
  • Dacă doriți, puteți utiliza un șampon suplimentar pentru a atinge fiecare blocare individual. Doar nu-l exagerați sau va fi mai mult timp consumator de a clăti și de a provoca părul liber la frizz.
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 5
    5. Uscați bine. După ce ieșiți din duș, veți dori să vă asigurați că vă lăsați pe dreadlock-urile să se usuce complet. Stoarce fiecare blocare cu un prosop pentru a apăsa apa absorbită în ele. Permiteți încuietorilor dvs. să se usuce la aer sau să utilizați un uscător de păr pe o setare scăzută a căldurii pentru a accelera procesul de-a lungul și asigurați-vă că nu sunt lăsate umede. Dacă rămâne prea multă umiditate în încuietori, pot începe să vină deblocate și să miroase sau chiar să crească mucegaiul.
  • "Rotul de groază" este atunci când umiditatea devine prinsă în părul mat, atât de mult încât să înceapă să se mucegăsească.
  • Pe măsură ce Dreadlock-ul dvs. continuă să se confrunte și să strângeți, este posibil să trebuiască să începeți să utilizați mai des un uscător de păr după spălare pentru a vă asigura că părul din interiorul încuietorilor se usucă.
  • Metoda 2 din 3:
    Rasing Dreadlocks cu apă, bicarbonat de sodiu și oțet
    1. Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 6
    1. Nu amestecați împreună sifonul de copt și oțetul. Soda de copt este o bază și oțet este un acid, amestecând cele două cauze o reacție chimică care neutralizează orice putere de curățare Cele două substanțe au pe cont propriu (ceea ce este foarte mult).
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 7
    2. Într-o chiuvetă sau spălare sesizează, dizolvați o ceașcă de bicarbonat de sodiu în câțiva centimetri de apă caldă. Este complet sigur să utilizați părul și scalpul.
  • Dacă vă place să utilizați uleiuri esențiale, le puteți adăuga la soluția de curățare în timpul acestui pas. O lingură de suc de lămâie va ajuta la uciderea oricăror mirosuri și împiedică mucegaiul.
  • Se recomandă să utilizați această metodă numai pentru a vă curăța blocările o dată la fiecare două săptămâni, deoarece sifonul de copt poate face părul uscat și fragil în timp. Pentru spălarea mai regulată, utilizați un șampon fără reziduuri.
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 8
    3. Înmuiați-vă dreadlock-ul timp de 5-10 minute. Scoateți dreadlock-urile în soluția de bicicletă de sodiu până la rădăcini. Înmuiați încuietorile timp de până la 10 minute sau mai mult dacă aveți nevoie de un profund curat. Pe măsură ce Dreadlocks se înmoaie, soda de copt va îndepărta murdăria, uleiul, resturile și alte acumulări nedorite.
  • Dacă nu aveți timp sau spațiul necesar pentru a vă înmuiați dreadlock-urile, puteți să amestecați soluția și să o vărsați direct peste cap pentru o curățare rapidă.
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 9
    4. Clătiți cu apă rece. Scoateți-vă dreadlock-urile de la baia de sodiu de copt și strângeți soluția în exces. Porniți robinetul sau hop în duș și dați încuietorilor o clătire rapidă pentru a îndepărta orice urme persistente ale soluției de sodiu de copt sau a materiei străine. Clătiți până când apa rulează clar. Asigurați-vă că scalpul dvs. primește o expunere directă și la apă.
  • Murdăria, uleiul, pielea moartă și alte detritus care au fost îndepărtate din părul dvs. vor fi vizibile în decolorarea apei. S-ar putea să fiți surprins cât de mult mai curat se vor simți blocările dvs. după aceea!
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 10
    5. Au gata o sticlă mare de apă și oțet, amestecată la un raport 3: 1, suficient pentru a clăti scalpul și ușor prin intermediul terii tale. Se toarnă acest lucru prin intermediul încuietorilor dvs. după clătirea soluției de sodiu de copt. Acest lucru va neutraliza orice sodiu rămase de copt, echilibrează pH-ul scalpului dvs. și lustruit frizz. Puteți lăsa acest lucru (orice miros de oțet va disipa așa cum se usucă) sau se clătește.
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 11
    6. Prosop sau uscat la aer. Dați-vă dreadlock-ul suficient timp să se usuce. Dacă vă grăbiți, utilizați un uscător de păr pe capetele și arborii de încuietori și lăsați rădăcinile dvs. să finalizeze uscarea prin aer. Dreadlock-urile dvs. ar trebui să fie uscate înainte de a le acoperi cu o pălărie, tam sau eșarfă. În caz contrar, aceste elemente vor prinde umiditatea rămasă în încuietori și vor face mai greu pentru a scăpa.
  • Stoarceți cât mai multă apă din încuietori, după cum puteți înainte de a le lăsa să se usuce cu aer sau să încerce alte metode de uscare.
  • Înfășurarea dreadlock-urilor într-un prosop uscat poate ajuta la scoaterea apei la o rată mai rapidă.
  • Metoda 3 din 3:
    Păstrați părul și scalpul sănătos
    1. Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 12
    1. Spălați-vă regulat dreadlock-urile. Contrar concepțiilor greșite populare, Dreadlocks necesită spălare la fel de mult ca și alte coafuri. Ar trebui să încercați să șamponați și să vă rotiți Dreadlocks la fiecare trei sau patru zile când sunt noi. Odată ce au închis pe deplin, puteți să le spălați o dată pe săptămână sau mai des în funcție de tipul de păr și cantitatea de ulei pe care scalpul dvs. tinde să producă.
    • Majoritatea oamenilor care poartă Dreadlocks le spălați cel puțin o dată pe săptămână. Dacă aveți păr deosebit de păr uleios sau dacă vă exercitați, lucrați în afara, se murdăresc sau transpirați foarte mult, puteți beneficia de spălări mai frecvente.
    • Încă vă puteți spăla în mod regulat între spălări, fără a fi nevoie să vă șamponați încuietorile.
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 13
    2. Aveți grijă de scalpul dvs. Dreadlocks pune o mulțime de greutate pe scalp, deoarece ei devin mai grei și trag. Este esențial să vă păstrați scalpul curat și hidratat în plus față de încuietori în sine. Ori de câte ori vă curățați încuietorile, luați câteva momente pentru a masca viguros scalpul cu vârful degetelor. Acest lucru promovează fluxul sanguin adecvat și va întări foliculii, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la încuietorile dvs. devin fragile sau căderea.
  • Mâncărime și disconfort pot fi un semn că scalpul sau rădăcinile sunt în stare proastă.
  • Pe măsură ce părul crește, țineți blocurile de dreadlock și răsucite să strângeți noua creștere aproape de scalp.
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 14
    3. Împărțiți încuietorile cu uleiuri esențiale. Utilizați câteva picături de arbore de ceai, mentă sau ulei de rozmarin împreună cu șamponul dvs. sau tratați încuietorile cu ele separat. Uleiurile esențiale se hidratează, tăiați mâncărimea și iritarea în jurul scalpului și lăsați-vă părul mirosind plăcut. Ele sunt mult preferate parfumurilor, parfumurilor de pulverizare și curățătorului parfumat, deoarece nu vă vor deteriora încuietorile sau nu vă vor lăsa în urmă orice reziduu.
  • Doar un indiciu de uleiuri esențiale poate combate mirosul "părului murdar" care se acumulează în mod natural pe groazele groase.
  • Imagine intitulată Clean Dreadlocks Pasul 15
    4. Evitați amelioratoarele și produsele similare. Climatizatoarele sunt proiectate să se înmoaie și să detărească părul, care este ultimul lucru pe care îl doriți dacă aveți un cap plin de temeri. În general, nu ar trebui să existe niciun motiv să vă condiționați de dreadlock-urile. De asemenea, trebuie să fiți precauți cu privire la alte produse care conțin uleiuri, ceară sau agenți de luptă cu noduri. Utilizarea periodică a acestor produse poate deteriora structura dreadlock-urilor și le poate face mult mai greu de întreținut.
  • Un șampon fără reziduuri și opțional pură gel de aloe și spray de strângere a apei sărate ar trebui să fie tot ce aveți nevoie pentru a vă menține Dreadlocks curat și arătați grozav. Pentru scalpul uscat sau frizele, aplicațiile foarte ușoare ale uleiului de nucă de cocos vor ajuta la hidratare fără condiționarea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    În ciuda concepțiilor greșite, spălarea dreadlock-urilor este de fapt bună pentru ei. Nu numai că Shampoing Dreadlocks le păstrează curat, îndepărtează, de asemenea, uleiul din părul tău, care îl poate ajuta la nod mai strâns.
  • Căutați produse de curățare și de styling care sunt fabricate special pentru părul dreadlocked.
  • Protejați-vă dreadlock-urile prin acoperirea lor cu un Tam atunci când dormiți sau treceți la o mătase sau o pernă de satin.
  • Dacă vă duce mult timp să vă spălați dreadlock-urile, luați în considerare investiția într-un capac de spălare. Acestea sunt concepute pentru a fi purtate peste Dreadlocks și permit șamponul să nu fie mai ușor de spălat și să pătrundă părul.
  • Dreadlocks poate fi spălat în siguranță de câteva ori pe săptămână, dar aveți grijă să nu le spălați prea des. Substanțele chimice din șampon împreună cu frecare de spălare ar putea determina în cele din urmă să se desprindă.
  • Rotiți-vă de dreadlock-urile între palme (folosind o cantitate mică de ceară, dacă doriți) să le păstrați neted și să le ajutați să blocheze mai ferm. Răsuciți încuietorile în sensul acelor de ceasornic la rădăcini pentru a le strânge în apropierea scalpului.
  • Avertizări

    Eșecul de a vă menține Dreadlocks Dry poate duce la creșterea mucegaiului și mirosul repulsiv.
  • Prea multă acumulare pe și în interiorul Dreadlocks poate fi aproape imposibil de îndepărtat. Verificați întotdeauna că un anumit produs de păr este formarea non-reziduală înainte de ao folosi.
  • Se înțelegea că era prea tare pe dreadlocks să-i speli. Acest lucru nu putea fi mai departe de adevăr. Nu vă păstrați Dreadlocks Clean este o idee proastă din mai multe motive. Căci una, vederea și mirosul de dreadlocks neîngrădit pot fi oprite pe cont propriu. De asemenea, este nesănătoasă pentru scalpul tău. Nu spălați-vă dreadlock-urile în mod regulat pot provoca mâncărime și iritare și poate în cele din urmă pierderea părului.
  • O mică reacție chimică poate apărea la amestecarea oțetului cu bicarbonat de sodiu. Se diluează oțetul cu apă înainte de a adăuga sifonul de copt. Dacă apare o reacție, așteptați ca aceasta să moară înainte de a utiliza soluția pentru a clăti părul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar