Cum să verificați pentru păduchi

Păduchii de cap sunt insecte parazitare mici fără aripi care trăiesc pe scalp. Ele pot fi dificil de observat pentru că sunt doar 2 - 3 mm lungime. Examinarea atentă a scalpului și combinarea cu atenție a părului sunt singurele modalități de a verifica cu succes. Este mai ușor să verificați o altă persoană pentru păduchi, dar puteți verifica și propriul cap dacă aveți câteva oglinzi.

Pași

Partea 1 din 4:
Știind când să verificați pentru păduchi
  1. Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 1
1. Verificați mâncărimea scalpului. Un scalp de mâncărime este cel mai frecvent simptom al infestării păduchiilor. Cu toate acestea, alte condiții, inclusiv eczema de mătreață și scalp, pot provoca, de asemenea, scalpul mâncărim. Scalpii mâncărime poate fi, de asemenea, un semn al unei reacții alergice la produsele de îngrijire a părului, cum ar fi șamponul, de asemenea.
  • Unii oameni care au păduchi de cap nu pot să experimenteze imediat mâncărime. Poate dura până la șase săptămâni după infestație pentru scalpul pentru a începe să se simtă mâncărime.
  • Unii oameni pot simți, de asemenea, o senzație de "gâscă" pe scalpul sau capul lor, ca și cum ceva se mișcă sau se târăște.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 2
    2. Verificați fulgi alb pe scalp sau în păr. Fulgi albi pot fi cauzați de mătreață sau scalp eczeme. Ele pot fi, de asemenea, cauzate de o reacție alergică la șampoane și alte produse de îngrijire a părului. Cu toate acestea, aceste "fulgi" pot fi de fapt ouă de păduchi (nits).
  • Dandruff apare frecvent pe tot parcursul părului. Ouăle de păduchii apar în mod obișnuit mai aproape de scalp și nu sunt la fel de răspândite ca fulgi de mătreață.
  • Dacă nu puteți peria cu ușurință sau agitați fulgi de pe păr sau scalp, pot fi ouă de păduchi.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 3
    3. Examinați hainele pentru păduchi. Păduchi își pot găsi drumul în casa dvs. pe haine sau lenjerie de pat. Ei nu pot zbura, dar pot să sară pe distanțe mari.
  • Puteți vedea mici bug-uri care arată ca semințe de susan de culoare maro lumina pe îmbrăcăminte, lenjerie de pat, piele sau păr.
  • Partea 2 din 4:
    Obținerea configurată
    1. Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 4
    1. Găsiți o sursă de lumină strălucitoare. Lumina naturală este bună dacă nu este filtrată prin perdele sau jaluzele. Lumina de baie este adesea suficient de luminos. Dacă aveți nevoie de lumină suplimentară, utilizați o lanternă luminată sau lampă mică de birou.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 5
    2. Umezi părul persoanei. Acest lucru se poate face sub un robinet sau cu o sticlă de pulverizare. Păduchii pot fi văzuți pe părul uscat sau umed, dar mulți oameni au un timp mai ușor de crăpături dacă părul este umed.
  • Lucrul cu părul umed, de asemenea, facilitează o parte a secțiunilor cu atenție și clipiți secțiunile examinate din cale, astfel încât să puteți continua să verificați restul părului.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 6
    3. Recunoașteți păduchiul adult. Păduchi adulți sunt greu de văzut, în principal pentru că se pot mișca rapid și nu-i plac lumina. Pe măsură ce separați secțiunile de păr, păduchii adulți se pot mișca rapid în păr și în umbre. Chiar dacă un copil adult este mic, ar trebui să le puteți vedea dacă puteți citi imprimarea mică a unui ziar.
  • Păduchi adulți sunt de culoare maro deschis și sunt de dimensiunea unei semințe de susan. Adulții sunt adesea găsiți în apropierea zonei scalpului, în păr chiar deasupra și în spatele urechilor și la linia de păr din jurul bazei gâtului.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 7
    4. Recunoașteți ouăle, numite și Nits. Ouăle sunt ferm atașate, practic cimentate, părului. Ouăle sunt gălbui-maro sau bronz, în culori înainte de a trapa și arata ca niște semințe mici. Ouăle proaspătuite sunt strălucitoare și sunt adesea găsite lângă scalp.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 8
    5. Identificați niturile eclozate. Odată ce ouăle sau nits, au ieșit, carcasa de ou rămâne ferm atașată părului. Culoarea carcasei este practic clară.
  • Partea 3 din 4:
    Examinând părul pentru păduchi și nituri
    1. Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 9
    1. Începeți prin separarea părului umed în secțiuni. Împărțiți părul în secțiuni mici și începeți prin plasarea pieptenelor de lângă scalp. Utilizați fie un pieptene de dinți regulate, fie un pieptene de păduchi și pieptene prin fiecare secțiune de păr, de la aproape de scalp până la capete. Pieptene prin fiecare secțiune mai mult decât o dată.
    • Pocii de păduchi sunt disponibile la magazinele de droguri. Ele sunt mai mici decât un pieptene regulate, dar dinții din pieptene sunt mult mai apropiați împreună pentru a căuta mai ușor păduchi și nituri.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchi Pasul 10
    2. Continuați să piepați prin părul în secțiuni. Pe măsură ce terminați pieptarea unei secțiuni a părului umed, utilizați un clip pentru al separa de părul pe care nu l-ați examinat încă. Pieptene prin fiecare secțiune divizată a părului, examinând pieptenele după fiecare trecere prin păr.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 11
    3. Examinați zona apropiată a urechilor și a bazei gâtului. Aceste zone sunt locuri în care păduchi și nituri adulți sunt frecvent găsite.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 12
    4. Prinde o lovitură vii între degetul mare și arătătorul tău. Dacă vedeți ceva în mișcare, încercați să o prindeți între degetul mare și arătătorul dvs., apoi trimiteți-l într-o bucată de hârtie albă, astfel încât să puteți examina mai îndeaproape. Poate fi utilă compararea a ceea ce ați găsit imagini documentate ale păduchiilor.
  • Prinderea unui buzunar cu degetele dvs. nu este periculos. Făcând acest lucru, puteți confirma că persoana pe care o examinați are o infestație de păduchi.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 13
    5. Nu confunda matreata pentru păduchi sau nits. Oamenii de toate vârstele au lucruri care sunt prinse în părul lor. Combing-ul prin părul cuiva atât de atent este probabil să dezvăluie matreata, părul înnodat, materialul și alte lucruri mici care se depun în părul lor. Nits nu va pieptene cu ușurință, deoarece sunt cimentate la păr. Utilizați geamul dvs. de lupă pentru a examina lucrurile mici găsite ca pieptănați prin părul lor pentru a fi sigur.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchi Pasul 14
    6. Verificați părul propriu pentru păduchi. În mod clar, aceasta nu este o sarcină la fel de ușoară, deci încercați să obțineți ajutor dacă este posibil. Dacă vă decideți să vă verificați părul propriu, apoi urmați aceiași pași de bază. Toată lumea dintr-o gospodărie cu o persoană infestată trebuie verificată pentru păduchi.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchi pasul 15
    7. Umezi părul. Păduchi și nits pot fi văzuți pe păr umed sau uscat, dar examinarea dvs. pentru păduchi poate fi mai ușor cu părul umed.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 16
    8. Asigurați-vă că aveți suficientă lumină. Iluminatul de baie este adesea mai luminos decât luminile din alte camere, plus vă veți baza pe oglinzile de baie. Dacă este necesar, utilizați o lampă mică pentru lumină adăugată.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 17
    9. Utilizați o oglindă de mână. Va trebui să examinați îndeaproape zonele din spatele și în jurul urechilor. Utilizați clipuri pentru a ține părul înapoi și poziționați oglinda de mână, astfel încât să puteți vedea în mod clar zonele de care aveți nevoie pentru a examina.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 18
    10. Poziționați oglinda pentru a vedea spatele gâtului. Uită-te îndeaproape pentru orice crawling, și pentru Nits sau NIT carcase atașate la părul tău în această zonă.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 19
    11. Utilizați un pieptene dinți fine sau un pieptene de păduchi. Pentru a examina cel mai bine propriul păr, va trebui să separați secțiunile și pieptenele prin ele de mai multe ori. Examinați pieptenei după fiecare trecere prin părul dvs. Continuați să utilizați clipuri separarea părului pe care l-ați examinat deja.
  • Amintiți-vă să vă concentrați asupra zonei din jurul urechilor și la baza gâtului. Examinarea părului propriu pentru păduchi este dificilă, astfel încât concentrarea asupra locurilor cele mai probabile vă poate ajuta să determinați dacă aveți o infestație de păduchi.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchi Pasul 20
    12. Uită-te îndeaproape la pieptene. Poate doriți să utilizați o lupă pentru a examina pieptenele de fiecare dată când îl treceți prin păr. Identificați cu atenție mătreața, părul, țesătura și alte elemente. Micile, asemănătoare cu semințe, carcasele vor fi atașate ferm și vor fi dificil de îndepărtat, îndepărtând probabil foliculul de păr cu el în timp ce treceți pieptenele. Acest lucru vă va permite să examinați îndeaproape ceea ce este scos și ceea ce rămâne în pieptene, pentru a determina dacă aveți păduchi sau nituri în părul dvs.
  • Partea 4 din 4:
    Tratarea păduchiilor
    1. Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 21
    1. Tratați persoana infestată. Poti tratați păduchiul capului Utilizarea produselor disponibile fără prescripție medicală. Urmați instrucțiunile îndeaproape, inclusiv orice măsuri recomandate pentru siguranță.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 22
    2. Începeți prin a cere persoanei să pună haine vechi. Acest lucru ajută la numai ingredientele conținute în tratamentul deteriorați îmbrăcămintea. De asemenea, asigurați-vă că persoana și-a spălat părul, dar nu a aplicat balsam.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 23
    3. Urmați instrucțiunile produsului. Medicul sau farmacistul vă poate ajuta să vă ghideze cele mai bune alegeri ale produselor. Odată ce persoana a fost tratată în conformitate cu direcțiile produsului, examinați părul din nou în aproximativ opt până la 12 ore. Dacă încă mai vezi păduchi, dar se mișcă încet, atunci tratamentul este încă de lucru. Continuați cu procesul de eliminare cât mai multor păduchi și nits posibil de tehnica de combinare.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchi Pasul 24
    4. Re-tratați dacă păduchii sunt încă activi. Pe măsură ce examinați părul, observați dacă păduchii sunt încă la fel de activi ca și ei, înainte de tratament. Dacă se întâmplă acest lucru, urmați instrucțiunile de ambalare pentru a re-trata persoana infestată.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 25
    5. Urmați instrucțiunile produsului dacă este necesară re-tratamentul. De obicei, trebuie să re-tratați scalpul persoanei după o săptămână. Cele mai multe produse disponibile conturează cum să procedeze cu un al doilea tratament. Medicul sau farmacistul vă poate ajuta cu sfaturi privind re-tratamentul, precum și cu tratarea membrilor familiei suplimentare.
  • Din păcate, păduchii au devenit mai rezistenți la tratamentele obișnuite - chiar și unele tratamente de prescripție. Medicul dvs. poate fi necesar să prescrie medicamente mai puternice (uneori să fie luate oral) pentru a scăpa de păduchi.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 26
    6. Tratați mediul. Spălați și uscați toate așternuturile, prosoapele și îmbrăcămintea pe care persoana a intrat în contact cu 2 zile înainte de tratament. Utilizați apă caldă și setați temperatura uscătorului la o setare ridicată la căldură.
  • Elementele care nu pot fi spălate pot fi curățate uscate sau pot fi puse într-o pungă de plastic sigilată de două săptămâni.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 27
    7. Înmuiați piepteni și perii. De fiecare dată când un pieptene sau o perie este folosit pentru a îndepărta păduchi și nituri, înmuiați elementele timp de 5 până la 10 minute în apă caldă care este de cel puțin 130 ° F.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 28
    8. Vacuum podea și mobilier. Păduchii de cap doar trăiesc timp de aproximativ două zile odată ce nu sunt pe o persoană. Nits nu sunt capabili să tragă dacă sunt îndepărtați de la temperatura normală a unui corp uman și mor într-o săptămână.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 29
    9. Spălați hainele și înmuiați piepteni. Asigurați-vă că nu cauți accidental reinfestarea. Spălați toate îmbrăcămintea și așternutul în apă fierbinte. Păstrați obiecte nedorite în saci de plastic etanș pentru două săptămâni. Înmuiați piepteni și alte accesorii de păr, cum ar fi Bobby Pins și Clipuri, în apă fierbinte timp de cel puțin cinci minute.
  • Asigurați-vă că spălați toate obiectele moi, cum ar fi animalele sau pernele umplute, în apă fierbinte.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 30
    10. Evitați partajarea elementelor moi. Păduchii sunt adesea răspândiți la copii când împărtășesc îmbrăcăminte, pălării, eșarfe sau animale umplute. Nu permiteți copilului dvs. să împărtășească aceste lucruri cu alții.
  • Nu distribuiți elemente moi între membrii familiei până când toate semnele de infestare au dispărut.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 31
    11. Continuați să examinați îndeaproape părul persoanei infestate. Urmați procedura de combinare la fiecare două până la trei zile, iar timp de două până la trei săptămâni, pentru a fi sigur că persoana nu a fost reinstalată.
  • Imagine intitulată Verifică pentru păduchii Pasul 32
    12. Permiteți copilului dvs. să se întoarcă la școală. După un tratament de succes, copilul dvs. se poate întoarce la școală a doua zi. Nu țineți copilul acasă de la școală timp de câteva zile din cauza infestării păduchilor.
  • Asigurați-vă că copilul dvs. nu face contact cap-la-cap cu alți copii la școală.
  • Alertă asistenta medicală de școală pe care ați găsit păduchi sau nits pe copilul dvs. și că a fost tratată. Școala poate fi obligată să le spună altor părinți că a avut loc o expunere, astfel încât familiile pot fi în alertă, iar asistenta medicală poate verifica studenții eventual expuși. Nu se simt jenat, deoarece acest lucru este extrem de comun.
  • sfaturi

    Verificarea păduchilor din cap propriu poate fi extrem de dificilă. Dacă este posibil, obțineți pe cineva să vă ajute.
  • Luați în considerare examinarea altor membri ai gospodăriei dacă găsiți pe cineva cu o infestare de păduchi.
  • Păduchii sunt transferați de la persoana la persoana de contact. Păduchii se pot răspândi, de asemenea, prin contactul cu elementele care au fost în contact cu cineva cu păduchi, cum ar fi pălării, piepteni, eșarfe și benzi de cap. Nu împărțiți niciodată aceste elemente cu alții.
  • Păduchi nu transportă infecții bacteriene sau virale.
  • Păduchi poate trăi doar timp de până la 48 de ore odată ce nu mai au o gazdă umană să se hrănească.
  • În funcție de nivelul de infestare, este posibil să doriți să vă adresați medicului dumneavoastră pentru sfaturi privind opțiunile de tratament, precum și sugestiile de tratament pentru mediul de trai.
  • Câinii, nici pisicile nu pot obține păduchi umani. Deci, este bine să vă îmbrățiți colegul de companie atunci când o aveți.
  • Dacă știți că aveți păduchi pe un articol de îmbrăcăminte ca o pălărie sau un elastic de păr, puneți-le într-o pungă de plastic închisă. După 48 de ore fără o gazdă, păduchiul va muri.
  • Lucruri pe care le veți avea nevoie

    • Pieptene dinți fine sau pieptene de păduchi
    • Bun iluminat
    • Lupă
    • Sticlă de pulverizare cu apă
    • Bandă
    • hartie alba
    • Oglinda
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar