Cum să citeze mesele

Dacă scrieți o lucrare de cercetare, este posibil să doriți să trimiteți date sau alte informații compilate într-o masă într-una din sursele dvs. În general, citarea dvs. trebuie să indice că ați tras informațiile de la masă, mai degrabă decât textul sursei. Cum faci acest lucru va diferi în funcție de faptul dacă utilizați Asociația Language Modernă (MLA), Asociația Americană de Psihologie (APA) sau metoda de citare a stilului Chicago.

Pași

Metoda 1 din 3:
MLA
  1. Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 1
1. Citează sursa în care apare tabelul. Când citând o masă care apare într-o carte sau într-un articol, includeți o intrare pentru întreaga sursă pe pagina dvs. de lucru citată. Nu este nevoie să se refere în mod specific tabelul din lucrările dvs. citată.
  • De exemplu, să presupunem referire la o masă din raportul MLA privind înscrierea în alte limbi decât limba engleză în SUA. Lucrările dvs. citate de intrare ar arăta astfel: Looney, Dennis și Lusin Natalia. Înscrierea în alte limbi decât limba engleză în Statele Unite Instituții de învățământ superior, vara 2016 și toamna 2016: Raport preliminar. Asociația de limbă modernă, Feb. 2018, MLA.Org / Conținut / Download / 83540/2197676/2016-Înregistrați-un raport scurt.pdf.
  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 2
    2. Creați o lucrare separată citată pentru tabelele din seturi de date mari. În seturile de date masive, ar fi dificil pentru cititorii dvs. să găsească o masă individuală pe care ați făcut-o. În schimb, oferiți o citație individuală cu o legătură directă cu tabelul special pe care l-ați utilizat.
  • De exemplu, dacă ați citat datele brute pentru înscrierea limbii, lucrările dvs. citate de intrare ar arăta astfel: "Tabelul 311.70. Înscrierea cursurilor în alte limbi decât limba engleză, comparativ cu înscrierea totală la instituțiile postsecondare de grad, prin nivel de înscriere, nivel de instituție și limbă: ani selectați, 1965 - 2013." Digestii de statistici de educație, Centrul Național de Statistică pentru Educație, 2016, Nces.ed.Gov / Programe / Digest / D16 / Tabele / DT16_311.70.ASP.
  • Bacsis: Dacă utilizați o masă pe un site web ca referință, includeți o masă permanentă la tabelul în sine dacă este posibil, mai degrabă decât pe întreaga pagină web.

  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 3
    3. Identificați tabelul în mod specific în citarea dvs. în text. O citare obișnuită de MLA în text include numele de nume al autorului și numărul paginii în care se poate găsi materialul pe care l-ați citat sau parafrazat. Dacă citiți o masă, plasați cuvântul "masa" împreună cu numărul de masă din sursa originală în paranteze pătrate după numărul paginii.
  • De exemplu, ați putea scrie: "Cele mai mari scăderi ale înscrierii în limbi străine au fost în limbi străvechi, clasice și biblice (Looney și Lusin 13 [Tabelul 1])."
  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 4
    4. Utilizați notele sursă la atributul datelor în tabele pe care le compilați. Dacă creați un tabel în lucrarea dvs. care compară datele din diferite surse, tastați "Sursa (e):" Pe linia direct sub masă, apoi furnizați lucrările complete citată pentru sursa datelor. Utilizați litere superscripte pentru a identifica datele din care sursă. Porniți fiecare intrare sursă pe o linie nouă.
  • Deoarece ați inclus citația completă în corpul hârtiei cu masa, nu aveți nevoie să duplicați această citare în lucrările dvs. citate.
  • Metoda 2 din 3:
    Apa
    1. Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 5
    1. Începeți cu autorul și data publicării. Dacă un individ este listat ca autorul lucrării în care apare tabelul, introduceți numele de familie, urmat de o virgulă, apoi primul și mijlocul inițial (dacă este disponibil). Dacă setul de date și tabelul sunt creditate unei agenții guvernamentale sau altor organizații, furnizați numele acelei entități ca autorul tabelului. Plasați o perioadă după numele autorului, apoi includeți anul de publicare în paranteze. Plasați o perioadă în afara parantezelor de închidere.
    • Exemplu: Statistici Canada.
  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 6
    2. Furnizați titlul tabelului specific pe care l-ați utilizat ca sursă. După anul de publicare, introduceți titlul tabelului. Utilizați cazul sentinței, capitalizând doar primul cuvânt și orice substantive adecvate. Introduceți un spațiu după titlu și adăugați cuvântul "Masa" în paranteze pătrate. Plasați o perioadă după parantezele de închidere.
  • Exemplu: Statistici Canada. (2018). Populația de către grupe de vârstă largă și sex, 2016 contează pentru ambele sexe, Canada și Zonele metropolitane [Tabel].
  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 7
    3. Includeți numele publicației sau site-ului italic. Introduceți cuvântul "În" (de asemenea, în caractere italice) urmată de numele cărții, bazei de date, site-ul sau altor surse în care apare tabelul. Utilizați cazul sentinței, capitalizând doar primul cuvânt și orice substantive adecvate. Plasați o perioadă la sfârșit.
  • Exemplu: Statistici Canada. (2018). Populația de către grupe de vârstă largă și sex, 2016 contează pentru ambele sexe, Canada și Zonele metropolitane [Tabel]. În 2016 Recensământul.
  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 8
    4. Închideți cu o adresă URL permalink pentru sursă, dacă este cazul. Dacă ați accesat tabelul online, închideți intrarea în lista de referință cu o adresă URL care indică cititorilor dvs. direct la pagina unde apare tabelul. Nu plasați o perioadă la sfârșitul adresei URL.
  • Exemplu: Statistici Canada. (2018). Populația de către grupe de vârstă largă și sex, 2016 contează pentru ambele sexe, Canada și Zonele metropolitane [Tabel]. În 2016 Recensământul. HTTPS: // www12.statcan.GC.CA / recensământ-reluare / 2016 / DP-PD / HLT-FST / AS / Tabel.CFM?Lang = e & t = 12 & tip = 2
  • Formatul listei de referință APA:

    Numele de familie, a. A. (An). Titlul tabelului în cazul pedepsei [Tabel]. În numele publicării sau site-ului web. URL.

  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 9
    5. Utilizați o citație standard în text cu autor și an. Când discutați despre datele din tabelul din hârtie, includeți o citare paranteză la sfârșitul propoziției. Introduceți numele de familie al autorului (sau numele complet al unui autor instituțional) urmat de o virgulă, apoi introduceți anul publicării. Citirea dvs. paranteză intră în punctuația de închidere a propoziției.
  • De exemplu, ați putea scrie: "Există aproape 60.000 de femei care trăiesc în Toronto decât bărbații, potrivit recensământului din 2016 (statistici Canada, 2018)."
  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 10
    6. Adăugați o notă cu citări paranteze pentru mai multe surse. Dacă creați un tabel în corpul hârtiei cu date pe care le-ați tras din mai multe surse, tastați "Notă" în caractere cursive pe linia imediat sub masă. Plasați o perioadă după cuvânt "Notă," Descrieți apoi datele din tabel din care sursă. Includeți o citare completă pentru fiecare sursă din lista de referință la sfârșitul lucrării.
  • De exemplu, să presupunem că ați creat un tabel despre consumul de paste în Statele Unite, Franța, Italia și Japonia. Datele pentru fiecare țară au provenit din 4 surse diferite. Nota dvs. de mai jos a tabelului ar putea citi: "Notă. Datele pentru consumul de paste în Statele Unite din Prego (2017), pentru Franța de la Manger (2016), pentru Italia de la Romeo (2016) și pentru Japonia de la Kawaii (2017)."
  • Metoda 3 din 3:
    Chicago
    1. Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 11
    1. Porniți citația cu numele autorului. Dacă este listat un autor individual, introduceți numele de familie urmat de o virgulă, apoi numele lor. Dacă tabelul sau datele din tabel au fost create de o agenție guvernamentală sau de altă organizație, enumerați acea entitate ca autor al tabelului.
    • Exemplu: Centrul Național de Statistică pentru Educație.

    Bacsis: Dacă tabelul apare într-o publicație tradițională, cum ar fi o carte sau un articol de jurnal, pur și simplu citează cartea sau jurnalul articol - nu tabelul în sine.

  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 12
    2. Furnizați titlul tabelului în ghilimele duble. Introduceți un spațiu după perioada următoare numelui autorului, apoi introduceți titlul tabelului. Utilizați cazul titlului, valorificarea adjectivelor, substantivelor, pronumelor, verbelor și adverbelor. Plasați o perioadă la sfârșitul titlului, în interiorul mărcilor de cotare a închiderii.
  • Exemplu: Centrul Național de Statistică pentru Educație. "Înscrierea în grad de acordare a unor colegii și universități neagră istoric, pe sexul studenților și nivelului și controlul instituției: anii selectați, 1976 până în 2015."
  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 13
    3. Listează numele site-ului sau setului de date și data modificată. După titlu, includeți numele sursei complete pe care tabelul este o parte din italice. Plasați o perioadă, apoi introduceți cuvintele "Modificat ultima dată" În fontul regulat, urmat de data în format de o zi de zi, dacă este disponibil.
  • Exemplu: Centrul Național de Statistică pentru Educație. "Înscrierea în grad de acordare a unor colegii și universități neagră istoric, pe sexul studenților și nivelului și controlul instituției: anii selectați, 1976 până în 2015." Digestii de statistici de educație. Ultima modificare noiembrie 2016.
  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 14
    4. Închideți cu o adresă URL în permalink la masă, dacă este cazul. Dacă ați accesat tabelul online, includeți o adresă URL care va lua cititorii direct în tabelul pe care l-ați utilizat. Plasați o perioadă la sfârșitul adresei URL.
  • Exemplu: Centrul Național de Statistică pentru Educație. "Înscrierea în grad de acordare a unor colegii și universități neagră istoric, pe sexul studenților și nivelului și controlul instituției: anii selectați, 1976 până în 2015." Digestii de statistici de educație. Ultima modificare noiembrie 2016. https: // nces.ed.Gov / Programe / Digest / D16 / Tabele / DT16_313.20.ASP.
  • Formatul bibliografiei Chicago:

    Numele de familie, prenumele. "Titlul tabelului în cazul titlului." Numele publicării sau site-ului web. Ultima zi modificată luna, anul. URL.

  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 15
    5. Utilizați virgule în loc de perioade în notele de subsol. Plasați un număr superscripționat la sfârșitul oricărei propoziții în care trimiteți informații în tabel, în afara punctuării de închidere. Nota de subsol include aceleași informații ca și citarea dvs. în bibliografia dvs. Cu toate acestea, veți schimba punctuația, astfel încât singura perioadă să fie la sfârșitul notei de subsol. Pentru sursele de imprimare, ați include și numărul paginii în care apare tabelul.
  • Exemplu: Centrul Național de Statistică pentru Educație, "Înscrierea în grad de acordare a unor colegii și universități neagră istoric, pe sexul studenților și nivelului și controlul instituției: anii selectați, 1976 până în 2015," Digestii de statistici de educație, Ultima modificare noiembrie 2016, https: // nces.ed.Gov / Programe / Digest / D16 / Tabele / DT16_313.20.ASP.
  • Bacsis: Dacă tabelul apare într-o publicație tradițională, cum ar fi o carte sau un articol de jurnal, plasați o virgulă după numărul paginii din nota de subsol și tastați "masa" urmată de numărul tabelului din sursa originală.

  • Imagine intitulată Cite Tabele Pasul 16
    6. Includeți notele de subsol separate pentru fiecare sursă de date într-o masă. Dacă ați compilat propriul tabel pe baza datelor din mai multe surse diferite, pur și simplu plasați un număr superscripționat după fiecare bucată de date care provine dintr-o altă sursă. Adăugați o notă de subsol pentru fiecare sursă, apoi includeți aceste surse din bibliografia dvs., de asemenea.
  • Dacă datele dintr-un rând sau o coloană a provenit dintr-o singură sursă, plasați numărul dvs. superscripționat după antet pentru acel rând sau coloană pentru a crea o notă de subsol care acoperă întreaga gamă de date, în loc să adăugați o notă de subsol identică pentru fiecare fișă de date.
  • sfaturi

    Dacă reproduceți masa în hârtie proprie, includeți o legendă direct sub masă. Tip "Reprodus de la" urmată de citarea completă a mesei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar