Cum să citezi coranul

La scrierea unui raport sau a unei lucrări de cercetare care se ocupă de cultura sau subiectele științifice sociale, este posibil să doriți să citezi un text religios, cum ar fi Qur`an. Fiecare metodă de citare are o modalitate deosebită de a cita texte religioase care diferă de modul în care sunt citate alte cărți. Specificul formatului pe care îl veți folosi pentru a cita Qur`an depinde de faptul că utilizați Asociația Limba Modernă (MLA), Asociația Americană de Psihologie (APA) sau stilul de citare Chicago.

Pași

Metoda 1 din 3:
MLADu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată citează pasul quran 1
1. Începeți cu numele lucrării. Spre deosebire de "Lucrari citate" Intrări pentru alte cărți, când citând un text religios, introduceți mai întâi numele lucrării, mai degrabă decât orice autor sau traducător. Puneți titlul în caractere cursive, apoi plasați o perioadă la sfârșit.
  • Exemplu: Coranul.
  • Imagine intitulată citează pasul quran 2
    2. Includeți numele traducătorului. Există mulți traducători diferiți ai Coranului Qur`an, doriți să listați numele persoanei care au tradus versiunea pe care o trimiteți. Începe cu fraza "Tradus de," apoi tastați numele traducătorului, inclusiv orice titlu, începând cu numele lor și apoi ultimul lor. Plasați o virgulă după numele traducătorului.
  • Exemplu: Coranul. Tradus de M.A.S. Abdel Haleem,
  • Imaginea intitulată citează pasul quran 3
    3. Închideți citația dvs. cu informațiile de publicare. După numele traducătorului, tastați numele editorului versiunii Coranului pe care îl referați. Plasați o virgulă după numele editorului, apoi introduceți anul în care a fost publicată ediția. Plasați o perioadă după anul.
  • Exemplu: Coranul. Tradus de M.A.S. Abdel Haleem, Oxford Up, 2005.
  • Imagine intitulată citează Pasul 4
    4. Citează sura și versetul în citarea dvs. în text. MLA necesită citări paranteze în corpul muncii dvs., în mod tipic cu numele de nume al autorului urmat de numărul paginii. Pentru textele religioase, cum ar fi Qur`an, furnizați titlul în italic. Apoi tastați numele cărții. Urmați cu sura și versetul, separat de un colon.
  • Exemplu: (Coranul Joseph 12:69)
  • Metoda 2 din 3:
    ApaDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată citează Pasul 5
    1. Omiteți Qur`an din lista dvs. de referință. Stilul APA nu necesită înregistrări ale listei de referință pentru lucrările religioase clasice sau pentru lucrările antice grecești și romane. Aceasta include opere religioase, cum ar fi Coranul și Biblia.
    • În unele tipuri de lucrări, instructorul sau supraveghetorul dvs. vă poate dori să includeți o intrare pentru Qur`an în lista dvs. de referință. Dacă exprimă această preferință, întrebați-le cum ar trebui să formatați intrarea.
  • Imagine intitulată citează Pasul 6
    2. Furnizați informații de citare în textul dvs. Dacă citiți sau referimați Coranul în corpul muncii dvs., denumiți lucrarea și oferiți sura și versetul în care vine materialul. În prima dvs. mențiune, identificați traducătorul sau versiunea Qur`an pe care ați folosit-o.
  • Exemplu: "Qur`an 5: 3 (tradus de m.A.S. A. Haleem) Specifică unele restricții dietetice pentru musulmani."
  • Imagine intitulată citează Pasul 7
    3. Utilizați o citare paranteză în text, dacă este necesar. Citarea parantetică standard APA oferă numele de familie al autorului și data publicării. Pentru lucrările clasice religioase, cum ar fi Coranul, furnizați numele textului împreună cu Sura și versetul referit la. Deoarece numerele Sura și versurile sunt sistematice în toate edițiile, acestea sunt preferate pentru numerele de pagini.
  • Exemplu: (Qur`an 12:69)
  • Metoda 3 din 3:
    ChicagoDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată citează Pasul 8
    1. Citează textele sacre clasice în notele de subsol. În stilul de chicago, textele religioase sacre, cum ar fi Coranul sau Biblia, nu li se dă o intrare bibliografică. Când textul este referit în corpul lucrării, furnizați Sura și versetul într-o notă de subsol.
    • Dacă instructorul sau supraveghetorul dvs. preferă să includeți o intrare bibliografică pentru Coranul din munca dvs., întrebați cum ar trebui să formați intrarea.
  • Imagine intitulată citează pasul quran 9
    2. Furnizați numele textului cu Sura și versetul. Pentru formatul de bază de bază, începeți cu numele textului, apoi furnizați numărul de sura, un colon și numărul pentru versuri sau versete. Utilizați numerele arabe mai degrabă decât cifrele romane. Plasați o perioadă după numărul versetului.
  • Exemplu: Qur`an 12:69.
  • Utilizați o cratimă pentru a indica o serie de versete. De exemplu: Qur`an 19: 17-21.
  • Imagine intitulată citează Pasul Coran 10
    3. Adăugați ediții sau informații despre traducător, dacă este necesar. Când lucrarea dvs. implică compararea mai multor ediții diferite sau traduceri ale Coranului, aceasta poate deveni necesară pentru a distinge versiunile din notele de subsol. Includeți informații despre publicare sau numele traducătorului în paranteze după Sura și versetul. Plasați o perioadă în afara parantezelor de închidere.
  • Exemplu: Qur`an 12:69 (tradus de m.A.S. Abdel haleem).
  • Imagine intitulată citează pasul quran 11
    4. Utilizați formatul complet de notă de subsol pentru fiecare citare. Stilul Chicago utilizează în mod obișnuit o formă scurtă de citare în notele de subsol pentru aceeași sursă. Cu toate acestea, atunci când citând Qur`an, este oportună utilizarea completă a citatiei de fiecare dată.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar