Cum să citezi un videoclip youtube

Thisewill vă învață calea cea bună de a cita un videoclip YouTube, indiferent dacă utilizați MLA, APA sau stilul Chicago. Citând un videoclip YouTube este de fapt foarte simplu! Veți avea nevoie doar de câteva informații de bază despre videoclip (numele creatorului, titlul videoclipului, data la care a fost încărcată etc.) Toate acestea puteți găsi pe YouTube. Mai jos vă vom trece prin exact ceea ce aveți nevoie și cum să formați citația în funcție de stilul pe care îl utilizați.

Pași

Metoda 1 din 3:
MLASuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 1
1. Porniți lucrările dvs. citau de intrare cu numele creatorului. Introduceți mai întâi numele de familie al Creatorului, urmat de o virgulă, apoi numele lor. Plasați o perioadă după numele. Pentru mai mulți creatori ai YouTube, puteți face o căutare online a numelui de utilizator și puteți afla numele lor real. Dacă nu vă puteți afla numele real al creatorului, utilizați doar numele de utilizator.
  • Exemplu: Fong, Rachel.
  • Imagine intitulată citează un Video YouTube Pasul 2
    2. Furnizați titlul videoclipului în ghilimele. Introduceți titlul complet al videoclipului utilizând cazul titlului, valorificând primul cuvânt și fiecare substantiv, pronume, adjectiv, adverb și verb în titlu. Plasați o perioadă la sfârșitul titlului, în interiorul mărcilor de cotare a închiderii.
  • Exemplu: Fong, Rachel. "Cum de a face dovleac Spice Latte Tort Pops!"
  • Rețineți că, dacă titlul video include propria punctuație, ca și în exemplu, ar trebui să utilizați acest lucru în loc de o perioadă.
  • Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 3
    3. Adăugați numele site-ului și al încărcătorului. Tip "YouTube" în caractere cursive, urmate de o virgulă. Apoi, tastați cuvintele "încărcat de" urmată de numele de utilizator pentru contul în care ați accesat videoclipul. Utilizați spațierea convențională și capitalizarea. Plasați o virgulă după numele de utilizator.
  • Exemplu: Fong, Rachel. "Cum de a face dovleac Spice Latte Tort Pops!" YouTube, Încărcat de Kawaii Lumea dulce,
  • Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 4
    4. Includeți data în care videoclipul a fost încărcat și adresa URL. Introduceți data în care videoclipul a fost încărcat în format de zi pe lună, folosind o abreviere de 3 litere pentru toate lunile care au mai mult de 4 litere. Plasați o virgulă după dată, apoi copiați adresa URL. Nu includeți "HTTPS: //" Porțiunea URL-ului. Puneți o perioadă la sfârșit.
  • Exemplu: Fong, Rachel. "Cum de a face dovleac Spice Latte Tort Pops!" YouTube, Încărcat de Kawaii World Sweet, 26 sep. 2016, YouTube.com / ceas?v = udi5ti2zvbs.
  • Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 5
    5. Închideți cu data la care ați accesat videoclipul, dacă este necesar. În stil MLA, data de acces este opțională pentru conținutul web, inclusiv videoclipurile YouTube. Cu toate acestea, supraveghetorul sau instructorul dvs. poate solicita acest lucru. Dacă da, tastați cuvântul "Accesat" urmată de data la care ați accesat videoclipul în format de o zi de o zi, abreviația numelor tuturor lunilor cu mai mult de 4 litere. Plasați o perioadă la sfârșitul datei.
  • Exemplu: Fong, Rachel. "Cum de a face dovleac Spice Latte Tort Pops!" YouTube, Încărcat de Kawaii World Sweet, 26 sep. 2016, YouTube.com / ceas?v = udi5ti2zvbs. Accesat la 30 iulie 2020.
  • Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 6
    6. Includeți numele de familie al creatorului și o marcaj de timp pentru citări în text. Pentru o citație standard MLA în text, ați pus un parantetic la sfârșitul sentinței, în interiorul punctuării închiderii. În cadrul parantezei, includeți numele de nume al autorului (sau numele de utilizator) și ștampila de timp în care se poate găsi materialul pe care l-ați referit.
  • De exemplu, ați putea scrie: Spice Spice Latte Tort Pops Utilizați pâine de dovleac de casă ca bază (Fong 1:09).
  • Dacă utilizați numele Creatorului în textul lucrării, trebuie doar să includeți ștampila de timp în citatura părintească. De exemplu, ați putea scrie: de la început, Fong admite că lattele de pompieri de dovleac sunt "un fel de polarizare" (0:24).
  • Metoda 2 din 3:
    ApaSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 7
    1. Introduceți numele creatorului sau numele de utilizator în prima înregistrare a listei de referință. Dacă știți sau puteți găsi numele și prenumele creatorului, introduceți mai întâi numele de familie, urmat de o virgulă, apoi primul lor inițial. Plasați o perioadă după inițial. Dacă nu puteți găsi numele lor real, puneți doar numele de utilizator YouTube, cu o perioadă după numele.
    • Exemplu: Meshler, a.
    • În exemplu, deși numele complet al Creatorului nu este inclus pe pagina ei YouTube, ați putea găsi o căutare pe Internet. Cu toate acestea, dacă nu ați reușit să o găsiți, puteți utiliza și numele de utilizator. Copiați aceeași capitalizare și spațiere pentru numele de utilizator pe care îl vedeți pe YouTube. În exemplu, numele de utilizator este "Yoga cu Adriene."
  • Imagine intitulată citează un videoclip video YouTube Pasul 8
    2. Afișați data la care a fost încărcat videoclipul. Introduceți data la paranteze. Puneți anul în primul rând, urmată de o virgulă, apoi luna și ziua. Nu abreviați luni. Plasați o perioadă la sfârșit, în afara parantezei de închidere.
  • Exemplu: Meshler, a. (2017, 5 noiembrie).
  • Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 9
    3. Furnizați titlul și formatul videoclipului. Introduceți titlul videoclipului în italice. Utilizați cazul de propoziții, capitalizând numai primul cuvânt și orice substantiv adecvat în titlu. După titlu, plasați numele formatului în paranteze pătrate. Deoarece citiți un videoclip YouTube, formatul va fi întotdeauna "Video." Plasați o perioadă în afara brațului de închidere.
  • Exemplu: Meshler, a. (2017, 5 noiembrie). Yoga dimineața proaspătă [Video].
  • Imagine intitulată citează un videoclip video YouTube Pasul 10
    4. Închideți cu numele site-ului și adresa URL. Tip "YouTube," Folosind aceeași capitalizare și spațierea site-ului utilizează. Plasați o virgulă după numele site-ului, apoi copiați adresa URL pentru videoclip. Nu plasați o perioadă la sfârșitul adresei URL.
  • Exemplu: Meshler, a. (2017, 5 noiembrie). Yoga dimineața proaspătă [Video]. YouTube, https: // YouTube.com / ceas?v = omu6okf5z1k
  • Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 11
    5. Includeți numele și anul creatorului în citarea dvs. în text. Ori de câte ori menționați materialul din videoclipul din hârtie, adăugați un parantetic la sfârșitul propoziției cu numele creatorului (sau numele de utilizator), urmat de o virgulă, apoi anul a fost postat videoclipul. Această paranteză merge în interiorul punctului de închidere pentru propoziție.
  • De exemplu, ați putea scrie: Yoga de dimineață vă permite să începeți ziua proaspătă cu o minte clară (Mishler, 2017).
  • Dacă includeți numele creatorului în textul lucrării, plasați o paranteză cu anul imediat după numele lor. De exemplu, ați putea scrie: Meshler (2017) subliniază ajustarea pozițiilor, astfel încât să se simtă bine pentru dvs.
  • Dacă citiți direct din videoclip, includeți un timp de timp în locul numărului paginii pe care l-ați folosi pentru o ofertă de la o sursă de imprimare. De exemplu, ați putea scrie: practicanții de yoga sunt încurajați să găsească forma în mod natural și să se miște "într-un mod care se simte bine" (Mishler, 2017, 3:49).
  • Metoda 3 din 3:
    ChicagoSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată citează un videoclip video YouTube Pasul 12
    1. Începeți intrarea bibliografică cu numele Creatorului. Dacă numele Creatorului este disponibil sau puteți găsi, introduceți mai întâi numele de familie, urmat de o virgulă, apoi numele lor. Plasați o perioadă la sfârșitul numelui. Dacă numele real al Creatorului nu este disponibil, începeți intrarea cu numele de utilizator furnizat pe pagina YouTube în schimb.
    • Dacă există 2 creatori, tastați "și" După numele primului creator, adăugați numele celui de-al doilea creator în format de prenume-prenume.
    • Exemplu: Chen, Eddie și Brett Yang.
  • Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 13
    2. Introduceți titlul videoclipului în ghilimele. Introduceți titlul videoclipului în cazul titlului, valorificând primul cuvânt plus orice substantive, pronume, adjective, adverbe și verbe. Plasați o perioadă la sfârșitul titlului, în interiorul mărcilor de cotare a închiderii.
  • Exemplu: Chen, Eddie și Brett Yang. "Emoțională sunete pe vioară."
  • Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 14
    3. Adăugați numele de utilizator ca editor dacă nu l-ați folosit pentru creator. Dacă nu ați avut numele real pentru Creator și ați folosit numele de utilizator, nu trebuie să repetați numele de utilizator ca nume al editorului. Cu toate acestea, dacă ați avut numele real pentru creatorul videoclipului, afișați numele de utilizator ca editor. Utilizați spațierea convențională și capitalizarea. Plasați o perioadă la sfârșitul numelui de utilizator.
  • Exemplu: Chen, Eddie și Brett Yang. "Emoțională sunete pe vioară." Vioara TwoSet.
  • Imagine intitulată citează un videoclip YouTube Pasul 15
    4. Furnizați data la care a fost postat videoclipul. Introduceți cuvintele "postat pe" urmată de data la care a fost postat videoclipul în format de o zi de zi. Nu abreviați numele lunii. Plasați o perioadă la sfârșitul datei.
  • Exemplu: Chen, Eddie și Brett Yang. "Emoțională sunete pe vioară." Vioara TwoSet. Postat pe 8 decembrie 2018.
  • Imagine intitulată cite un pas video YouTube Pasul 16
    5. Închideți cu tipul de suporturi, runtime și URL. Din moment ce citezi un videoclip YouTube, utilizați "Video YouTube" ca tip de mass-media. Plasați o virgulă după aceea, apoi adăugați rularea completă a videoclipului. Plasați o perioadă la sfârșitul execuției, apoi adăugați adresa URL completă. Plasați o perioadă la sfârșitul adresei URL.
  • Exemplu: Chen, Eddie și Brett Yang. "Emoțională sunete pe vioară." Vioara TwoSet. Postat pe 8 decembrie 2018. Video YouTube, 10:31. https: // YouTube.com / ceas?v = u7fkd7rvlnq.
  • Imagine intitulată citează un pas video YouTube Pasul 17
    6. Utilizați virgule în loc de perioade pentru notele de subsol complet. Includeți aceleași informații în prima dvs. notă de subsol, după cum ați făcut în intrarea dvs. de bibliografie, dar puneți virgule în loc de perioade între elemente. Introduceți toate numele reali în format de nume, numele de familie, la fel cum le-ați introduce într-o propoziție regulată. Plasați o perioadă la sfârșitul notei de subsol.
  • Exemplu: Eddie Chen și Brett Yang, "Emoțională sunete pe vioară," TwoSet Violin, postat pe 8 decembrie 2018, YouTube Video, 10:31, https: // YouTube.com / ceas?v = u7fkd7rvlnq.
  • După prima dvs. notă de subsol, trebuie doar să utilizați numele Creatorului și titlul videoclipului în notele de subsol. De exemplu: Eddie Chen și Brett Yang, "Emoțională sunete pe vioară."
  • Dacă citați direct din videoclip, includeți o marcă de timp în care materialul citat începe la sfârșitul notei de subsol.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu toate videoclipurile YouTube vor avea numele complet al autorului sau al Creatorului, dar puteți găsi adesea acest lucru cu o căutare rapidă pe Internet a numelui de utilizator.
  • În timp ce este posibil să nu aveți suficiente informații pentru a completa toate elementele unei intrări complete de referință, încercați să includeți cât mai multe informații cum ați avut. Err pe partea de a include orice informație pe care o cunoașteți mai degrabă decât să o părăsească.
  • Acest articol utilizează ediția MLA 8th (2016), APA a 7-a ediție (2019) și Chicago 17th Edition (2017). Adresați-vă instructorului dvs. care ar trebui să vă folosiți pentru a vă asigura că citările dvs. sunt formatate corect.
  • Avertizări

    Citează canalul oficial YouTube al creatorului videoclipului ori de câte ori este posibil.
  • Nu utilizați YouTube ca sursă de conținut care ar încălca legile drepturilor de autor, cum ar fi un clip neautorizat dintr-un film sau o înregistrare a unei melodii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar