Cum să citezi o lucrare de cercetare

Când scrieți o lucrare pentru un proiect de cercetare, este posibil să fie necesar să citați o lucrare de cercetare pe care ați folosit-o ca referință. Informațiile de bază incluse în citarea dvs. vor fi aceleași în toate stilurile. Cu toate acestea, formatul în care este prezentat aceste informații este oarecum diferit în funcție de faptul că utilizați Asociația Americană de Psihologie (APA), Asociația Limbi Modern (MLA), Chicago sau American Medical Association (AMA).

Pași

Ajutor de citare

APA Cercetare hârtie citată

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

MLA Cercetare hârtie citată

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 4:
Apa
  1. Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 1
1. Începeți cu numele autorului și primul inițial inițial. În stil APA, numele autorului este inversat, ceea ce înseamnă că listați mai întâi numele de familie. Plasați o virgulă după numele de familie, apoi primul inițial. Separați numele autori mai mulți cu virgule, folosind un ampersand (&) înainte de numele de familie.
  • De exemplu: "Kringle, K., & Frost, J."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 2
    2. Furnizați anul în care a fost publicată lucrarea. Dacă lucrarea a fost publicată într-un jurnal academic, includeți anul în paranteze după numele autorilor. Dacă hârtia nu a fost nepublicată, cum ar fi doar o imprimare Teza sau disertație, utilizați anul în care a fost scris lucrarea.
  • De exemplu: "Kringle, K., & Frost, J. (2012)."
  • Dacă nu sunt disponibile data sau orice altă informație, utilizați ghidul la http: // blog.Apastyle.Org / Apastyle / 2012/05 / Piese lipsă.HTML.
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 3
    3. Listează titlul lucrării de cercetare. Utilizați capitalizarea propoziției pentru a scrie titlul complet al lucrării de cercetare, capitalizând primul cuvânt și orice nume adecvate. Dacă are un subtitrare, puneți un colon și capitalizați primul cuvânt al subtitrării.
  • De exemplu: "Kringle, K., & Frost, J. (2012). Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic."
  • Dacă ați găsit hârtia de cercetare într-o bază de date întreținută de o universitate, corporație sau altă organizație, includeți orice număr index atribuit lucrării în paranteze după titlu. De exemplu: "Kringle, K., & Frost, J. (2012). Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic. (Raport nr. 1234)."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 4
    4. Includeți informații despre locul în care ați găsit hârtia. Dacă lucrarea a fost publicată într-un jurnal sau revista academică, utilizați același format pe care îl veți face pentru oricare altul articol. Pentru articole nepublicate, oferă cât mai multe informații posibil pentru a îndruma cititorii în lucrarea de cercetare.
  • De exemplu: "Kringle, K., & Frost, J. (2012). Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic. (Raport nr. 1234). Adus de la Arhivele Bibliotecii Universitare din Alaska, 24 decembrie 2017."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 5
    5. Utilizați o citare paranteză în corpul hârtiei. Când scrieți o declarație care provine din documentul de cercetare, includeți ultimele nume ale autorilor, împreună cu anul, lucrarea a fost publicată sau scrisă.
  • De exemplu: "(Kringle & Frost, 2012)."
  • Dacă nu a existat o dată pe suportul de cercetare, utilizați abrevierea n.D.: "(Kringle & Frost, N.D.)."
  • Metoda 2 din 4:
    Chicago
    1. Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 6
    1. Începeți cu numele autorilor. Inversați numele primului autor, astfel încât numele de familie să apară mai întâi. Numele autorilor ulteriori ar trebui să fie scrise în ordine regulată. Exprimați primele nume. Utilizați un nivel inițial de mijloc dacă este furnizat pe hârtia de cercetare.
    • De exemplu: "Kringle, Kris și Jack Frost."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 7
    2. Listează titlul lucrării de cercetare. Titlul lucrării este scris în funcție de titlu, ceea ce înseamnă că cele mai multe adjective, substantive și verbe sunt capitalizate, dar articolele și conjuncțiile nu sunt. Titlurile sunt închise în ghilimele. Includeți tipul de hârtie după titlu.
  • De exemplu: "Kringle, Kris și Jack Frost. "Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic." Teza de masterat."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 8
    3. Furnizați locul și anul publicării. Dacă hârtia a fost nepublicată, data pe care o utilizați va fi anul în care a fost scris lucrarea. Dacă hârtia a fost publicată, veți urma regulile generale pentru citând un articol în stilul Chicago.
  • De exemplu: "Kringle, Kris și Jack Frost. "Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic." Teza de masterat, Universitatea din Alaska, 2012."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 9
    4. Includeți orice informații suplimentare necesare pentru a localiza hârtia. Dacă ați accesat hârtia online, ar trebui să adăugați o adresă URL directă, astfel încât cititorii dvs. să poată merge direct la hârtie așa cum ați găsit-o. Dacă hârtia are un număr de baze de date atribuit acestuia, care poate ajuta și cititorii să localizeze hârtia mai ușor.
  • De exemplu: "Kringle, Kris și Jack Frost. "Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic." Teza de masterat, Universitatea din Alaska, 2012. Accesat la http: // Northpolemedical.com / razing_rudolf."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 10
    5. Urmați îndrumarea instructorului dvs. cu privire la citările în text. Chicago și Turabian (o versiune simplificată a stilului de chicago) Lucrările de cercetare pot utiliza fie note de subsol, fie citări paranteze pentru a cita referințele din corpul hârtiei.
  • Notele de subsol sunt, în esență, la fel ca și citarea completă, deși primele și ultimele nume ale autorilor nu sunt inversate.
  • Pentru citările paranteze, Chicago utilizează formatul de autor-date. De exemplu: "(Kringle și Frost 2012)."
  • Metoda 3 din 4:
    MLA
    1. Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 11
    1. Începeți cu autorii hârtiei. Inversați numele autorilor, astfel încât să vă prezentați mai întâi numele de familie, urmate de primele lor nume. Exprimați primele nume. Separați mai mulți autori cu virgule.
    • De exemplu: "Kringle, Kris și Frost, Jack."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 12
    2. Furnizați titlul lucrării de cercetare. În MLA, închideți titlul și subtitrarea în ghilimele. Capitalizați cele mai multe cuvinte, dar nu articole sau conjuncții scurte, cu excepția cazului în care acestea sunt primul cuvânt al titlului sau al subtitratului.
  • De exemplu: "Kringle, Kris și Frost, Jack. "Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic.""
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 13
    3. Identificați locația hârtiei. MLA operează pe conceptul de containere. Lucrarea dvs. face parte dintr-un întreg mai mare, care poate face parte dintr-un întreg mai mare. În citarea dvs., listați mai întâi cel mai mic container, urmat de cea mai mare, până la cel mai mare.
  • De exemplu, să presupunem că ați găsit hârtia într-o colecție de hârtie găzduită în arhivele universitare. Citarea dvs. ar putea fi: "Kringle, Kris și Frost, Jack. "Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic." Tezele de masterat 2000-2010. Universitatea din Alaska Biblioteca Arhive. Accesat la 24 decembrie 2017."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 14
    4. Utilizați referințe paranteze în corpul muncii dvs. După ce menționați ceva în lucrarea dvs., care vă cere să citiți hârtia de cercetare, plasați numele autorilor în paranteze împreună cu numărul paginii în care apar informațiile.
  • De exemplu: "(Kringle & Frost, P. 33)."
  • Metoda 4 din 4:
    Ama
    1. Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 15
    1. Începeți cu numele autorului și primul inițial inițial. O citare AMA începe cu numele autorilor sau editorilor lucrării. Nu folosiți o punctuație în afară de o virgulă între nume. Dacă există mai mult de 6 autori, enumerați primele 3 urmate de abrevierea "și colab."
    • De exemplu: "Kringle K, Frost J."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 16
    2. Furnizați titlul în cazul sentinței. În cazul unei sentințe, capitalizați doar primul cuvânt și orice substantive adecvate incluse în titlul articolului. Dacă există o subtitrare, includeți-o după un colon cu un capital inițial la începutul subtitrării.
  • De exemplu: "Kringle K, Frost J. Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 17
    3. Includeți informații despre jurnal dacă lucrarea a fost publicată. O lucrare de cercetare care a fost publicată într-un jurnal academic ar trebui să fie tratată ca orice alt articol. Includ titlul abreviat al revistei în caractere italice, urmat de anul publicării, numărul emiterii și paginile în care apare hârtia.
  • De exemplu: "Kringle K, Frost J. Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic. Nat Med. 2012-19 (9): 1429-1433."
  • Imagine intitulată citează o hârtie de cercetare Pasul 18
    4. Furnizați informații despre locație dacă lucrarea nu a fost publicată. Dacă lucrarea a fost prezentată la o conferință sau simpozion, includeți informații despre conferința în care a fost prezentată. Dacă l-ați găsit online, furnizați o legătură directă și data la care ați accesat-o.
  • De exemplu, dacă citiți o lucrare prezentată la o conferință, ați scrie: "Kringle K, Frost J. Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic. Prezentare orală la Asociația Arctică Health Summit - decembrie 2017 - Nome, Alaska."
  • Pentru a cita o hârtie pe care ați citit-o online, ați scrie: "Kringle K, Frost J. Nose roșii, inimi calde: fenomenul strălucitor în rândul reniului polului nordic. http: // Northpolemedical.com / razing_rudolf"
  • Imagine intitulată citează o lucrare de cercetare Pasul 19
    5. Utilizați numerele superscript în corpul hârtiei. Pentru citările în text, includeți un număr superscript după informațiile pentru care aveți nevoie de o citare. Vă veți construi bibliografia pe măsură ce vă scrieți hârtia, cu citările dvs. enumerate în ordinea în care sunt observate în textul dvs.
  • De exemplu: "Potrivit lui Kringle și Frost, aceste nivele roșii indică un subspecii de renilor nativi din Alaska și Canada care au migrat la Polul Nord și au amestecat cu reni de la Pole Nord."
  • sfaturi

    Dacă ați folosit un manual ca sursă în lucrarea dvs. de cercetare, va trebui să învățați cum să citează manualul de asemenea.
  • Dacă utilizați cifre în lucrarea dvs. de cercetare, va trebui, de asemenea, să cunoașteți modul corect de a le cita MLA, APA, AMA sau Chicago.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar