Cum să citezi un site web în apa

A face citate în text pentru un site web în Stilul APA Pentru o lucrare academică sau un eseu poate fi confuză, mai ales dacă nu sunteți sigur cât de multe informații trebuie să includeți. Există cerințe diferite pentru un site web în care știți data la care a fost publicat conținutul și numele autorului și pentru un site unde nu aveți aceste informații. Creând o citare pentru un site web, chiar dacă nu cunoașteți autorul sau nu aveți data, se poate face în doar câțiva pași scurți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Citând un site web cu data și autorul
  1. Imagine intitulată citează un site web în text în APA Pasul 1
1. Utilizați paranteze la sfârșitul expresiei pe care o citezi. Începeți întotdeauna citarea în text cu paranteze după fraza pe care o citați. Citarea în text ar trebui să apară la sfârșitul unei propoziții pentru a adera la orientările stilului APA.
  • De exemplu, puteți scrie: "Ratele mortalității sunt în creștere pentru sugari în Statele Unite (Healey, 2001)."
  • Imagine intitulată citează un site web în textul APA Pasul 2
    2. Rețineți numele complet al autorului. Căutați numele de familie al autorului site-ului pe care îl menționați. Numele autorului poate fi listat în partea de sus sau de jos a site-ului web sau pe articolul pe care îl ciți pe site. Listează numele de familie complet al autorului în citația dvs. în text.
  • De exemplu, puteți scrie: "Ratele mortalității sunt în creștere pentru sugari în Statele Unite (Johnson)" sau "pictura abstractă a fost vândută unui cumpărător anonim (Marshall)."
  • Imagine intitulată citează un site web în text în apa Pasul 3
    3. Includ data la care a fost publicat conținutul site-ului web. Verificați antetul de sus sau de jos de pe site pentru o dată de publicare sau data la care site-ul a fost actualizat recent. Unele articole academice pe site-uri web vor lista data publicată sub numele autorului. Puneți o virgulă între numele autorului și data citației.
  • De exemplu, puteți scrie: "Ratele mortalității sunt în creștere pentru sugari în Statele Unite (Johnson, 2002)" sau "Pictura abstractă a fost vândută unui cumpărător anonim (Marshall, 2017)."
  • Imagine intitulată citează un site web în text în apa Pasul 4
    4. Se încheie cu o perioadă din afara parantezelor. Acest lucru va asigura ca propoziția să se încheie în mod corespunzător și citarea în text este completă.
  • De exemplu, puteți scrie: "Ratele mortalității sunt în creștere pentru sugari din Statele Unite (Johnson, 2002)."
  • Metoda 2 din 3:
    Citând un site fără autor
    1. Imagine intitulată citează un site web în textul APA Pasul 5
    1. Puneți paranteze la sfârșitul expresiei citate. Porniți citarea în text prin includerea parantezelor la sfârșitul expresiei pe care o citezi. Acest lucru va permite cititorului dvs. să știe că citu propoziția sau fraza. Asigurați-vă că cititarea în text apare la sfârșitul unei propoziții pentru a adera la orientările stilului APA.
    • De exemplu, puteți scrie: "Școlile pot ajuta la prevenirea agresiunii prin furnizarea de consiliere și spații sigure pentru studenți (Frank, 1999)."
  • Imagine intitulată citează un site web în textul APA Pasul 6
    2. Includeți titlul site-ului. Dacă nu există nici un autor listat pentru site, utilizați titlul site-ului în schimb. Dacă citiți un articol pe site, utilizați titlul articolului.
  • De exemplu, puteți scrie, "creierul uman este încă o mare parte dintr-un mister pentru oamenii de știință (neurologie)" sau "școlile pot ajuta la prevenirea agresiunii prin furnizarea de consiliere și spații sigure pentru studenți (prevenirea agresiunii)."
  • Imagine intitulată citează un site web în text în APA Pasul 7
    3. Notă Data publicului a fost publicat conținutul site-ului. Căutați data în partea de sus sau de jos a site-ului web. Poate apărea ca o dată de drepturi de autor sau data la care site-ul a fost actualizat. În unele cazuri, data publicată va fi listată în titlul articolului. Puneți o virgulă între titlu și dată.
  • De exemplu, puteți scrie ", creierul uman este încă o mare parte dintr-un mister pentru oamenii de știință (neurologie, 2016)" sau "școlile pot ajuta la prevenirea agresiunii prin furnizarea de consiliere și spații sigure pentru studenți (prevenirea agresiunii, 2015)."
  • Imagine intitulată citează un site web în textul APA Pasul 8
    4. Puneți o perioadă în afara parantezelor. Înfășurați propoziția cu o perioadă.
  • De exemplu, puteți scrie ", creierul uman este încă o mare parte dintr-un mister pentru oamenii de știință (neurologie, 2016)."
  • Metoda 3 din 3:
    Citând un site web fără nici o dată
    1. Imagine intitulată citează un site web în textul APA Pasul 9
    1. Pune paranteze la sfârșitul expresiei citate. Începeți cu paranteze imediat după fraza citată în propoziție. Verificați dacă cititarea în text apare la sfârșitul unei propoziții pentru a adera la liniile directoare în stil APA.
    • De exemplu, puteți scrie, "drepturile de reproducere ale femeilor sunt atacate în Statele Unite (RONA)."
  • Imagine intitulată citează un site web în textul APA Pasul 10
    2. Includeți titlul sau autorul site-ului web. Listează numele complet al autorului, dacă este disponibil sau titlul site-ului pe care l-ați accesat. Dacă ați accesat un articol pe site, utilizați titlul articolului.
  • De exemplu, puteți scrie, "drepturile de reproducere ale femeilor sunt atacate în Statele Unite (Dionne)" sau "Creierul uman este încă o mare parte dintr-un mister cu oamenii de știință (neurologie)."
  • Imagine intitulată citează un site web în textul APA Pasul 11
    3. Utilizați o abreviere pentru "fără dată." Abrevierea "n.D."Ar trebui plasat după titlul sau autorul site-ului web pentru a lăsa cititorii să știe că nu aveți o dată pentru această referință. Puneți o virgulă între titlu sau autor și "n.D."
  • De exemplu, puteți scrie, drepturile de reproducere ale femeilor sunt atacate în Statele Unite (Dionne, N.D.)."
  • Imagine intitulată citează un site web în textul APA Pasul 12
    4. Înfășurați citarea cu o perioadă în afara parantezelor. Perioada va ajuta la închiderea sentinței.
  • De exemplu, puteți scrie, "Școlile pot ajuta la prevenirea agresiunii prin furnizarea de consiliere și spații sigure pentru studenți (prevenirea agresiunii, n.D.)."
  • sfaturi

    Odată ce ați citat site-ul în text, asigurați-vă că includeți și o citare completă pentru referința din lista de referinte La sfârșitul eseului sau al hârtiei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar