Cum să citezi un interviu

Uneori, atunci când scrieți o lucrare de cercetare, cea mai bună sursă este o persoană implicată îndeaproape cu subiectul dvs. de cercetare. În general, informațiile incluse în citația dvs. diferă în funcție de faptul că citiți un interviu pe care l-ați efectuat personal sau un interviu realizat de altcineva și publicat publicat. Formatul specific al citației dvs. variază, în funcție de faptul că utilizați Asociația Language Modernă (MLA), Asociația Americană de Psihologie (APA) sau stilul de citație din Chicago.

Pași

Citări de probă

MLA interviu citate

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

APA INTERVITATE CITĂȚII

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Chicago interviu citate

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
MLA
  1. Imagine intitulată citează un interviu Pasul 1
1. Listează numele persoanei intervievate în primul rând. În lucrările dvs. citează intrarea, introduceți mai întâi numele de familie al Interviyee, urmat de o virgulă, apoi numele lor. Plasați o perioadă la sfârșitul primului nume al persoanei.
  • Exemplu: Spears, Britney.
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 2
    2. Furnizați un titlu sau o descriere a interviului. Pentru un interviu publicat care are un titlu, tastați titlul în ghilimele. Utilizați cazul titlului, valorificând toate substantivele, pronumele, verbele și adverbele. Plasați o perioadă la sfârșitul titlului, în interiorul mărcilor de cotare a închiderii. Dacă interviul nu are titlu, descrie-l ca un interviu și identifică intervievatorul. Plasați o perioadă la sfârșitul descrierii dvs.
  • Intitulat Interviu Exemplu: Amis, Kingsley. "Imita si moralist."
  • Untitled Interviu Exemplu: Gaitkill, Mary. Interviu de către Charles Bock.
  • Dacă ați intervievat persoana însărcinată, utilizați fraza descriptivă "Interviu personal." Nu trebuie să includeți numele dvs. De exemplu: Spears, Britney. Interviu personal.
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 3
    3. Include informații despre publicare, dacă sunt disponibile. Dacă interviul a fost publicat într-o carte, revistă sau jurnal, introduceți numele lucrării mai mari în caractere italice după titlu sau descriere. Plasați o virgulă după numele lucrării mai mari. Includ numere de volum și emite, dacă sunt disponibile, separate prin virgule. Dacă interviul a fost publicat online, tastați numele site-ului italic, urmat și de o virgulă.
  • Imprimare Exemplu: Gaitkill, Mary. Interviu de către Charles Bock. Mississippi Review, vol. 27, nr. 3,
  • Exemplu online: Zinkievich, Craig. Interviu de Gareth von Kallenbach. Skewed & Reviewed,
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 4
    4. Rețineți data interviului. Dacă este furnizată o dată, listați-l ca element următor din lucrările dvs. citată Intrare. Exprimați data în format de zi pe lună. Plasați o perioadă după dată dacă acesta este ultimul element din intrarea dvs. Dacă adăugați numere de pagini sau o dată, plasați o virgulă după dată.
  • Exemplu de interviu personal: Spears, Britney. Interviu personal. 27 iulie 2018.
  • Interviu publicat online exemplu: Zinkievich, Craig. Interviu de Gareth von Kallenbach. Skewed & Reviewed, 27 aprilie. 2009,
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 5
    5. Închideți cu numere de pagină sau o adresă URL. Pentru interviurile publicate în Print, introduceți abrevierea "pp." urmată de intervalul de pagini în care apare interviul. Plasați o perioadă după ultimul număr de pagină. Dacă interviul a fost publicat online, copiați adresa URL directă sau permalink pentru interviu, fără "http: //" parte a adresei. Plasați o perioadă la sfârșitul adresei URL. Apoi tastați cuvântul "Accesat" urmată de data la care ați vizitat ultima dată pagina în format de o zi de lună. Plasați o perioadă la sfârșitul datei.
  • Imprimare Exemplu: Gaitkill, Mary. Interviu de către Charles Bock. Mississippi Review, vol. 27, nr. 3, 1999, pp. 129-50.
  • Exemplu online: Zinkievich, Craig. Interviu de Gareth von Kallenbach. Skewed & Reviewed, 27 aprilie. 2009, Arcgames.COM / EN / Jocuri / Star-Trek-Online / Știri / Detaliu / 1056940-Skewed-% 2526-Reviewed-Interviuri-Craig. Accesat 27 iulie 2018.
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 6
    6. Utilizați numele de familie al persoanei intervievate pentru citații în text. MLA necesită citări paranteze după orice citare sau parafrazare a sursei. Deoarece persoana intervievată este listată mai întâi în lucrările dvs. citată de intrare, utilizați numele de familie. Dacă sursa are numere de pagină, includeți numărul paginii în care apare materialul citat sau parafrazat. În caz contrar, utilizați numele persoanei. Plasați o perioadă după paranteze închise.
  • Exemplu: (Gaitkill 140). Dacă menționați numele persoanei în textul dvs., aveți nevoie doar de numărul paginii în citarea parantetică. De exemplu: "În interviul ei, Mary Gairitskill a afirmat că literatura nu trebuie să fie politicoasă și ar trebui să conteste cititorul (140)."
  • Nici o citare paranteză nu este necesară dacă identificați sursa în textul hârtiei, dacă nu trebuie să adăugați un număr de pagină. De exemplu: "Craig Zinkievich a oferit detalii despre jocul Star Trek în interviul său online cu Gareth von Kallenbach."
  • Metoda 2 din 3:
    Apa
    1. Imagine intitulată citează un interviu Pasul 7
    1. Citează un interviu personal numai în text. Într-o citare paranteză după o ofertă sau parafrază din interviu, identificați numele persoanei intervievate de primul lor nume inițial și de familie. Plasați o virgulă după numele, apoi cuvintele "comunicare personala." Adăugați o altă virgulă, apoi introduceți data interviului în format de o zi de o zi. Plasați o perioadă în afara parantezelor de închidere.
    • Exemplu: (b. Spears, comunicare personală, 27 iulie 2018).
    • Cu stilul APA, citările sunt incluse numai în lista dvs. de referință dacă acestea indică cititorul la "Date recuperabile." Un interviu publicat va fi publicat date pentru că cititorii dvs. ar putea să o privească și să le citească ei înșiși. Cu toate acestea, dacă ați efectuat singur un interviu, cititorii nu au nicio modalitate de ao accesa.
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 8
    2. Se potrivesc formatul tipului de sursă pentru interviurile publicate. Dacă interviul este publicat, indiferent dacă este în imprimare sau online, formatul de citare este același lucru ca și cum ar fi pentru orice alt articol sau video publicat în acest fel. În general, începeți cititarea cu autorul, urmată de data publicării în paranteze. După dată, introduceți titlul interviului în cazul pedepsei, capitalizând doar primul cuvânt și orice substantive adecvate. Închideți cu o informație URL sau publicație.
  • Revista Exemplu: Schultz, S. (2018, 9 aprilie). Vorbind Turcia cu un Lion Tamer. Timpul, 139, 38-41.
  • Blog Post Exemplu: Sanders, S. (2018). Interviu cu Britney Spears [Blog Post]. Adus de la HTTPS: // Sandersssss.WordPress.COM / 2018/07/27 / Interviu-cu-Britney-Spears
  • Exemplu video: Sanders, S. [Sandersss]. (2018, 27 iulie). Interviu cu Britney Spears [Fișier video]. Adus de la HTTPS: // YouTube.com / ceas?v = wqstxujetks
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 9
    3. Publicați interviuri personale pentru a face datele recuperabile. Postați o transcriere a interviului pe un blog sau alt site web. Dacă aveți o înregistrare video sau audio, postați pe un blog sau utilizând o platformă video, cum ar fi YouTube. Acest lucru permite cititorilor dvs. să acceseze interviul și să revizuiască materialul sursă pentru ei înșiși.
  • Odată ce publicați interviul, creați o intrare în lista de referință care reflectă tipul de sursă. Utilizați formatul regulat de date pentru citări în text.
  • Metoda 3 din 3:
    Chicago
    1. Imagine intitulată citează un interviu Pasul 10
    1. Citează interviurile personale folosind numai notele de subsol în text. Începeți nota de subsol cu ​​numele persoanei intervievate. Introduceți numele și prenumele lor, urmate de o virgulă. Dacă persoana nu este cunoscută, furnizați o descriere a semnificației lor în paranteze după numele lor. Identificați sursa ca un interviu și dați numele intervievatorului (sau "autor," Dacă ați efectuat interviul dvs.). Urmați aceste informații cu o virgulă, apoi furnizați alte informații, cum ar fi data interviului. Puneți-vă nota de subsol cu ​​o perioadă.
    • Interviu live Exemplu: Nick Kringle (magazinul de pensionare Santa), interviu cu Autorul, 14 noiembrie 2018.
    • Exemplu de interviu scris: Maria Melina (fosta călugăriță), mesaj de e-mail către autor, 2 octombrie 2018.
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 11
    2. Începe o intrare bibliografică cu numele persoanei intervievate. Listează numele de familie al persoanei intervievate, apoi o virgulă, apoi numele lor. Plasați o perioadă după numele persoanei.
  • Exemplu: așteaptă, Tom.
  • Dacă persoana nu este cunoscută, includeți informații după numele lor în paranteze. Plasați o perioadă după paranteze închise. De exemplu: Rodriguez, Carrie (chitaristul acustic).
  • Bacsis: Citează un interviu publicat sau difuzat ca un articol sau un capitol dintr-o carte. Citează interviurile disponibile exclusiv online, cum ar fi resursele web.

  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 12
    3. Includeți numele intervievatorului. După numele persoanei intervievate, introduceți cuvintele "Interviu de către" și apoi numele persoanei care a condus interviul, cu numele lor urmat de numele lor de familie. Plasați o perioadă după numele lor de familie.
  • Exemplu: așteaptă, Tom. Interviu de Terry Gross.
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 13
    4. Furnizați informații de publicare pentru interviu. Dacă interviul în sine are un titlu, tastați că în ghilimele. Plasați o perioadă la sfârșitul titlului, în interiorul mărcilor de cotare a închiderii. Apoi tastați numele publicației în caractere italice. În cazul unui interviu difuzat, utilizați numele spectacolului. Plasați o perioadă, apoi tastați numele stației. Adăugați o altă perioadă, apoi introduceți data la care interviul a fost difuzat sau publicat în format de o zi de zi. Plasați o perioadă după dată.
  • Exemplu: așteaptă, Tom. Interviu de Terry Gross. "Tom așteaptă: Interviul cu aer proaspăt: NPR." Aer proaspăt de la deal. Radioul public național. 31 octombrie 2011.
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 14
    5. Includeți o adresă URL directă la interviu, dacă este disponibilă. Dacă o înregistrare de transcriere, video sau audio a videoclipului este disponibilă online, adăugați adresa URL directă completă sau permank la sfârșitul intrării dvs. de bibliografie. Plasați o perioadă la sfârșitul adresei URL.
  • Exemplu: așteaptă, Tom. Interviu de Terry Gross. "Tom așteaptă: Interviul cu aer proaspăt: NPR." Aer proaspăt de la deal. Radioul public național. 31 octombrie 2011. http: // NPR.Org / 2011/10/31/141657227 / Tom-Waits-The-Fresh-Air-Interviu.
  • Imagine intitulată citează un interviu Pasul 15
    6. Modificați formatul pentru notele de subsol în text la interviurile publicate. Nota de subsol în text include aceleași informații ca și intrarea bibliografică. Cu toate acestea, elementele sunt separate cu virgulele în loc de perioade. În plus, tastați numele persoanei intervievate în format de prenume-prenume.
  • Exemplu: Tom așteaptă, interviu de Terry Gross, "Tom așteaptă: Interviul cu aer proaspăt: NPR," Radio publică națională, 31 octombrie 2011, http: // NPR.Org / 2011/10/31/141657227 / Tom-Waits-The-Fresh-Air-Interviu.
  • sfaturi

    Poti de asemenea citează un interviu folosind stilul Harvard Dacă acesta este stilul de stil, profesorul sau departamentul preferă.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar