Cum de a alege apa îmbuteliată dreapta

Când faceți cumpărături pentru apa îmbuteliată, poate fi dificil să vă aflați care să cumpere.Acest lucru este valabil mai ales dacă nu sunteți sigur de semnificația terminologiei de marketing pe pachete sau sticle.Multe companii de apă îmbuteliate și-au promovat produsele ca fiind mai naturale, mai sănătoase sau superioare comparativ cu apa de la robinet.Cu toate acestea, o mică cercetare poate ajuta atunci când navigați o mare varietate de ape îmbuteliate.Unele informații de bază vă pot ajuta să achiziționați un brand sau un tip de apă cel mai potrivit pentru dvs.

Pași

Partea 1 din 2:
Achiziționarea de apă îmbuteliată
  1. Imagine intitulată Alegeți apă îmbuteliată dreapta Pasul 1
1. Achiziționați surse naturale de apă îmbuteliată.Companiile oferă o gamă largă de tipuri de apă.Cu toate acestea, poate doriți să cumpărați apă care a fost îmbuteliată dintr-o sursă naturală - ca o apă de primăvară sau artezienă.Încerca:
  • Apa artezienă.Aceasta este apa care este îmbuteliată dintr-un puț care conține fie nisip, fie rocă care acționează ca un acvifer.Acviferele sunt importante deoarece acestea sunt un filtru natural pentru apa subterană.
  • Apă minerală.Acest tip de apă conține nu mai mult de 250 de părți pe milion de solide dizolvate - conține atât minerale, cât și oligoelemente.Fără minerale sau alte elemente care nu sunt deja prezente pot fi adăugate la produs în orice moment.Mineralele comune găsite includ: calciu, magneziu și potasiu.
  • Apa de izvor.Aceasta trebuie colectată dintr-o sursă subterană care curge în mod natural la suprafața solului.Acest tip de apă trebuie colectat numai din arcul sau un sistem de atingere care accesează direct în primăvară.
  • Apă carbogazoasă.Acest tip de apă conține dioxid de carbon natural.După tratament, companiile pot adăuga dioxid de carbon înapoi în conținutul dioxidului de carbon.
  • Imagine intitulată Alegeți apă îmbuteliată din dreapta 2
    2. Evitați apa îmbuteliată din sursele municipale.Unele companii vând apă îmbuteliată care este luată în considerare "apă de la robinet" sau provine dintr-o sursă municipală.Dacă căutați o apă naturală sau artezienă, nu trebuie achiziționată apa de la robinet îmbuteliată.
  • Apa purificată trebuie să îndeplinească standardele prevăzute de Farmacopeea din SUA.Trebuie să treacă fie prin distilare, osmoză inversă, fie deionizare înainte de îmbuteliat.Cu toate acestea, acest lucru este adesea colectat din surse municipale și, în general, la fel ca apa care vine de la robinet.
  • Puteți vedea aceste etichetate ca "Apa distilata," sau, "Apă potabilă purificată."
  • Apa purificată îmbuteliată nu este, în general, considerată a fi inferioară altor forme de apă îmbuteliată, totuși ar trebui să fie cunoscută că nu provine dintr-o sursă naturală de primăvară și nu este considerată apa artezienă.
  • Imagine intitulată Alegeți apă îmbuteliată în dreapta 3
    3. Citiți etichetele de ambalare.Dacă vă uitați la partea de jos a sticlei sau pe partea din spate a sticlei, veți vedea o etichetă care se referă la tipul de plastic utilizat în sticla particulară.Multe ape îmbuteliate folosesc un plastic cunoscut sub numele de PET.Acest tip particular de plastic este utilizat într-o varietate de ambalaje din plastic și este considerată sigură de FDA.
  • Bisfenolul chimic A (cunoscut și ca BPA) a venit sub o mulțime de examinări în ultima vreme.Ca și în cazul animalelor de companie, veți vedea acest lucru etichetat pe produse care conțin orice BPA.Cu toate acestea, FDA a revizuit mai multe studii și a declarat că BPA este sigură pentru consumatori.
  • Imagine intitulată Alegeți apa îmbuteliată dreapta Pasul 4
    4. Calculați bugetul estimat pentru apa îmbuteliată.Unele sticle pot fi destul de scumpe - în special cele care au ambalaje unice sau pretinde că sunt apele arteziene.
  • Când vă gândiți la achiziționarea de apă îmbuteliată, trebuie să vă gândiți cât de multe sticle de apă biți zilnic sau planificați să beți.Acest număr zilnic va ajuta la determinarea cât de mult ar trebui să cumpărați în fiecare săptămână.
  • Ar putea fi mai rentabilă achiziționarea de apă îmbuteliată în vrac.Multe magazine oferă reduceri atunci când achiziționați cantități mai mari.
  • Ați putea dori, de asemenea, să luați în considerare un sistem de livrare a apei îmbuteliate la domiciliu.Unele companii vor trimite niște cani mari de apă și un dozator pe care îl puteți utiliza în casa dvs. pentru a umple sticle reutilizabile.
  • Imagine intitulată Alegeți apa îmbuteliată dreapta Pasul 5
    5. Stocați apa îmbuteliată corespunzător.Apa îmbuteliată, ca multe alimente și băuturi, ar trebui să fie stocată în mod corespunzător pentru a menține calitatea și siguranța produsului.
  • Țineți apă îmbuteliată din lumină și căldură.Este ideal să îl păstrați într-o locație rece și întunecată.
  • Nu există o dată de expirare pentru apa îmbuteliată atâta timp cât este stocată încă sigilată într-o locație întunecată și rece.
  • Țineți minte cum au fost manipulate sau stocate sticlele de apă.Poate doriți să luați în considerare spălarea superioară sau capacului, mai ales dacă nu are un film de protecție exterior.Topul și capacul ar putea avea bacterii sau alți contaminanți din procesul său de manipulare.
  • Partea 2 din 2:
    Având în vedere alte surse de apă
    1. Imagine intitulată Alegeți apă îmbuteliată dreapta Pasul 6
    1. Achiziționați un sistem de purificare a apei de origine. Sistemele de purificare a apei de uz casnic pot fi mai rentabile pe termen lung și pot reduce la dispoziția unor cantități mari de sticle de apă din plastic. Există două tipuri de sisteme de purificare: sisteme de uz casnic (acestea tratează toată apa care intră într-o gospodărie și sunt de obicei mai scumpe) și sisteme de punct de utilizare (care tratează apa la punctul de utilizare - ca un cap de duș sau un robinet de duș ).Mulți oameni aleg sistemele de puncte de utilizare, deoarece sunt mai puțin costisitoare.Acestea includ:
    • Sticle personale de apă care au un filtru construit.Mare pentru oamenii care ar putea să nu aibă întotdeauna acces la apă purificată.
    • Pitchers care au un filtru construit și purificați apa pe măsură ce se scurge prin filtru.
    • Robinete purificatoare care atașează direct chiuveta de bucătărie.Cu toate acestea, de multe ori robinetele de specialitate nu sunt compatibile cu acestea.
    • Frigider / Purificatoare de congelare.Acestea sunt de obicei construite în aparatul dvs. și vă permit să aveți apă purificată și cuburi de gheață care sunt înghețate și din apă purificată, de asemenea.
  • Imaginea intitulată Alegeți apă îmbuteliată din dreapta 7
    2. Achiziționați sticle de apă reutilizabile BPA.Dacă decideți să utilizați sau să consumați apă de la robinet sau aveți acces la un distribuitor de apă purificat, este posibil să doriți să luați în considerare achiziționarea unei sticle de apă reutilizabile pentru a fi mai ecologică.
  • Folosirea unei sticle de apă reutilizabile poate ajuta la reducerea cantității de sticle de gunoi și plastic aruncate.
  • Imagine intitulată Alegeți apă îmbuteliată dreapta Pasul 8
    3. Beți apă de la robinet.Deși apa de la robinet sau apa orașului nu poate avea apelul că unele ape îmbuteliate au, este o alternativă sănătoasă și cu costuri reduse la apele îmbuteliate. Cele mai multe apă de la robinet este complet bine de băut. Dacă sunteți îngrijorat de aceasta, cumpărați doar un pitcher filtrat care se află în frigider, astfel încât să aveți un nivel suplimentar de filtrare.
  • Apa de la robinet este testată mai frecvent și pentru mai multe bacterii și substanțe chimice decât apa îmbuteliată.În plus, este necesar să treceți printr-un proces de dezinfecție înainte de consum.
  • Până la 1/4 din apele îmbuteliate sunt de fapt doar apă de la robinet (de aceea este important să citiți și să înțelegeți etichetele și terminologia de marketing).
  • sfaturi

    Dacă apa îmbuteliată nu se încadrează în bugetul dvs. sau dacă nu puteți găsi un brand care să se potrivească cu calitatea dorită, este posibil să doriți să luați în considerare un filtru de apă.
  • Unele companii de apă îmbuteliate pot face pretenții false pe sticlele lor sau în publicitatea lor despre sursa apei lor.Asigurați-vă că obțineți informațiile dvs. din surse imparțiale.
  • Apa îmbuteliată poate deveni destul de scumpă, chiar dacă achiziționați branduri mai puțin costisitoare.Nu uitați să calculați bugetul dvs. lunar pentru apa de băut și să vă lipiți.
  • Să fie atenți la vânzarea de fraze cum ar fi "natura naturală, glaciară" sau "Pure, apă de primăvară."Aceste fraze nu ar putea însemna nimic mai mult decât apa de la robinet purificată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar