Cum să cumpărați acțiuni în companiile chineze

Piața emergentă a Chinei poate fi atractivă pentru investitorii străini. Cu toate acestea, piața chineză este reglementată în moduri specifice care restricționează modul în care investitorii străini pot cumpăra stocuri în companiile chineze. Cu toate acestea, sunt disponibile mai multe opțiuni pentru cei care ar dori să câștige expunerea directă și / sau indirectă la piețele bursiere chineze.

Pași

Metoda 1 din 2:
Achiziționarea stocurilor din bursele de valori din China
  1. Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 1
1. Cercetare pentru a afla ce stocuri sunt disponibile și potrivite pentru dvs. Există mai multe tipuri de stocuri care pot fi cumpărate de la schimburile chineze (de exemplu, acțiuni A, B-acțiuni și acțiuni H). Diferite reglementări, taxe și proceduri se aplică fiecăruia.
  • Puteți cerceta diferite tipuri de acțiuni și informații despre schimburile de valori chineze prin revizuirea bazelor de date precum Morningstar, Barron și Bloomberg, precum și servicii de tranzacționare online.
  • Gândiți-vă la alegerea stocurilor care au costul corect, nivelul de risc, diversitatea și returnările potențiale pentru portofoliul dvs. special de investiții.
  • Dacă vă bazați pe surse traduse pentru informații despre piața chineză, rețineți că sursele ar putea să nu fie cele mai actuale sau mai detaliate.
  • Deoarece piețele externe pot fi deosebit de complicate, este o idee bună să solicitați sfatul unui profesionist financiar înainte de a investi în ele.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 2
    2. Contactați-vă brokerul sau serviciul de investiții atunci când sunteți gata să cumpărați stocuri. Când sunteți gata să cumpărați acțiuni în companiile chineze, contactați brokerul dvs., care vă poate îndruma prin proces și răspundeți la orice întrebări pe care le puteți avea. Cu tranzacționarea stocurilor pe internet, puteți cumpăra și stocuri pe cont propriu în multe cazuri. Vizitați serviciul dvs. de investiții online pentru detalii despre care sunt disponibile opțiuni pentru dvs.
  • Informații despre taxe, limite ale numărului de acțiuni pe care le puteți cumpăra și / sau numere minime de acțiuni pe care trebuie să le achiziționați la un moment dat pot fi obținute de la brokerul sau serviciul de tranzacționare online. Aceste informații vor fi listate pentru fiecare stoc care este de vânzare.
  • Ca și în cazul oricărei investiții, există un anumit nivel de risc cu achiziționarea de stocuri în companiile chineze. Nimeni nu poate prezice cu certitudine completă ce stocuri vor reuși, dar puteți face o decizie educată să obțină cele mai bune informații posibile de la broker sau de cercetare independentă.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 3
    3. Achiziționați acțiuni ale stocurilor chinezești. A-Actiunile sunt o clasa de stocuri in companiile chineze care se comercializeaza pe pietele din Shanghai si Shenzhen. Acestea pot fi achiziționate numai de locuitorii din China continentală și de anumiți investitori instituționali străini calificați (QFIIS).
  • A-acțiunile sunt cotate în Renminbi, moneda oficială a Chinei.
  • Persoanele fizice nu pot deveni QFIIS. Acestea sunt desemnate de Comisia de Reglementare de Valori Mobiliare (CSRC) și sunt companii financiare străine foarte mari, cum ar fi Merrill Lynch, Goldman Sachs, Scotiabank, Deutsche Bank și Lehman Brothers.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 4
    4. Achiziționați b-acțiuni ale stocurilor chinezești. B-acțiunile sunt o clasă de stocuri în companiile chineze care comercializează schimburile de valori din Shanghai și Shenzhen. Spre deosebire de acțiunile A, acestea pot fi achiziționate de investitorii străini.
  • Numărul de companii care oferă acțiuni B este relativ mic.
  • B-acțiunile stocurilor chineze sunt citate în valută străină. Acțiunile B enumerate pe Bursa de Valori din Shanghai sunt cotate în dolari SUA, în timp ce cei listați pe piața de valori Shenzhen sunt citați în dolari din Hong Kong.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 5
    5. Achiziționați H-acțiuni ale stocurilor chinezești. H-acțiunile sunt o clasă de stocuri în companiile încorporate în China, dar care comerț pe Bursa din Hong Kong (HKEX). Acestea pot fi achiziționate de la HKEX de către investitorii străini.
  • Multe companii care au Listings H-share au, de asemenea, liste de a-share. În mod eficient, aceasta oferă o modalitate de cumpărare a stocurilor în companiile chineze care altfel sunt interzise de la investitorii străini.
  • Acțiunile sunt vândute prin HKEX în grupurile în vrac cunoscute sub numele de "Boards." Dimensiunea lotului de masă a unui stoc variază de la 50-100.000 de acțiuni. Acțiunile în companiile enumerate pe HKEX trebuie să fie cumpărate în multipli ai sumei bordului de bord.
  • Numărul de companii care oferă H-acțiuni este limitat. Puteți verifica site-ul HKEX pentru a vedea ce companii listează H-acțiuni, codurile stocurilor, suma lotului de bord și alte informații pertinente.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 6
    6. Achiziționați stocuri de chip roșu. Aceste stocuri sunt emise de companii care nu sunt încorporate în China, dar care comercializează Bursa de Valori din Hong Kong. Stocurile de chip roșu oferă expunere la piața chineză, deoarece companiile care le oferă sunt deținute de stat, provinciile sau municipalitățile din China.Pe de altă parte, acest lucru înseamnă că stocurile de chip roșu nu sunt investiții în afaceri private chineze, care pot sau nu să fie unul dintre obiectivele dvs. financiare.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 7
    7. Achiziționați stocuri p-chip. Stocurile P-Chip sunt emise de companii cu sediul în afara Chinei, dar care comerțul cu Bursa de Valori din Hong Kong și îndeplinesc anumite criterii care își dovedesc legăturile cu piața chineză. Criteriile stipulează că pentru a emite stocul P-Chip, o companie trebuie:
  • Să fie controlată de persoanele chineze
  • Derivă mai mult de optzeci la sută din veniturile sale din China
  • Alocă mai mult de șaizeci la sută din activele sale în China
  • Metoda 2 din 2:
    Achiziționarea stocurilor chineze din bursele non-chineze
    1. Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 8
    1. Faceți cercetări pentru a afla ce stocuri sunt disponibile și potrivite pentru dvs. Există mai multe tipuri de stocuri chineze care pot fi cumpărate de la schimburile non-chineze. Diferite reglementări, taxe și proceduri se aplică fiecăruia.
    • Puteți cerceta diferite tipuri de stocuri și informații despre schimburile de valori chineze prin revizuirea bazelor de date precum Morningstar, Barron și Bloomberg.
    • Gândiți-vă la alegerea stocurilor care au costul corect, nivelul de risc, diversitatea și returnările potențiale pentru portofoliul dvs. special de investiții.
    • Dacă vă bazați pe surse traduse pentru informații despre piața chineză, rețineți că sursele ar putea să nu fie cele mai actuale sau mai detaliate.
    • Deoarece piețele externe pot fi deosebit de complicate, este o idee bună să solicitați sfatul unui profesionist financiar înainte de a investi în ele.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 9
    2. Contactați-vă brokerul sau serviciul de investiții atunci când sunteți gata să cumpărați stocuri. Când sunteți gata să cumpărați acțiuni în companiile chineze, contactați brokerul dvs., care vă poate îndruma prin proces și răspundeți la orice întrebări pe care le puteți avea. Cu tranzacționarea stocurilor pe internet, puteți cumpăra și stocuri pe cont propriu în multe cazuri. Vizitați serviciul dvs. de investiții online pentru detalii despre care sunt disponibile opțiuni pentru dvs.
  • Înainte de a cumpăra orice acțiuni într-o companie, asigurați-vă că știți și înțelegeți orice taxe, limite și riscuri asociate cu acțiunile sale.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 10
    3. Achiziționați N-acțiuni. N-acțiuni sunt disponibile pentru companiile chineze încorporate în afara țării și sunt de obicei enumerate pe bursele de valori străine, cum ar fi NYSE și NASDAQ. Majoritatea veniturilor sau activelor pentru companii care oferă n-acțiuni trebuie să vină din China.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 11
    4. Achiziționați acțiuni în ADR-urile chinezești sau ale GDR-urilor. Chitanțele de depozit americane sau ADR-urile sunt un fel de reprezentare a unui non-U.S. Companie de tranzacționare pe un u.S. Bursa de Valori. Există un număr de ADR-uri chineze disponibile pentru comerț.
  • ADR-urile sunt tranzacționate ca stocurile obișnuite (enumerate și plăți dividende în dolari american), precum și probleme precum schimbul valutar, taxele și impozitele pot fi gestionate de emitentul băncii.
  • Chitanțe globale de depozit sau GDRS, funcționează mult la fel ca ADR în alte zone.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 12
    5. Luați în considerare achiziționarea de acțiuni într-un ETF focalizat din China. Fondurile tranzacționate în schimburi sau ETF-uri sunt ca fonduri mutuale în multe moduri, dar au câteva diferențe cheie, cum ar fi faptul că pot fi cumpărate și vândute pe tot parcursul zilei (similare stocurilor) și sunt concepute pentru a urmări un indice de piață. Unele ETF se concentrează pe corporațiile chineze în întregime sau în mare parte, astfel încât acestea pot fi o modalitate de a investi pe piața chineză.
  • Indicii de acțiuni chinezești, pe care ETF-urile din China încearcă să le urmărească, pot fi structurate foarte diferit decât indicele dvs. de bursă locală și au alte diferențe distincte. Asigurați-vă că cercetați aceste ETF-uri și / sau să discutați cu brokerul dvs. înainte de a cumpăra acțiuni în ele.
  • Imagine intitulată Cumpărați acțiuni în companiile chineze Pasul 13
    6. Luați în considerare achiziționarea de acțiuni într-un fond mutual cu interesele chinezești. Dacă nu puteți sau nu doriți să cumpărați direct stocurile în companiile chineze - sau dacă doriți pur și simplu să vă diversificați exploatațiile - puteți achiziționa acțiuni într-un fond mutual care investește în China. În acest fel, veți lega în continuare indirect investiția dvs. pe piața chineză, lăsând în același timp achiziționarea efectivă a stocurilor chineze către managerii fondurilor mutuale.
  • Puteți afla dacă un fond mutual investește în stocurile chineze prin revizuirea deficiențelor sale de profil și de portofoliu. Aceste informații pot fi găsite în prospectul Fondului, de la broker sau prin serviciul dvs. de investiții online.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că sunteți familiarizați cu orice schimburi valutare care ar putea fi făcute în procesul de cumpărare a acțiunilor în companiile chineze.
  • Dacă sunteți interesat să cumpărați stocuri din China, păstrați-vă informat despre piața sa, citiți știri de afaceri și consultanță cu brokerul sau consilierul financiar de încredere.
  • Asigurați-vă că înțelegeți taxele, impozitele și alte costuri care pot fi asociate cu achiziționarea stocului chinez.
  • Avertizări

    Investiția în străinătate poate fi foarte riscantă. Acest tip de investiție ar trebui să constituie un procent rezonabil din portofoliul dvs. global. De exemplu, nu mai mult de 10% din portofoliul total total.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar