Cum de a construi un ecosistem de sine susținător

Construirea unui ecosistem auto-susținut este o activitate distractivă și educațională. Puteți construi un ecosistem acvatic într-un rezervor de pește sau puteți construi un terariu cu orice plante pe care le alegeți. Procesul este destul de simplu, dar izbitoare echilibrul dintre organisme poate fi dificil. Cu proces și eroare, timp și persistență, vă puteți dezvolta propriul ecosistem de auto-susținător.

Pași

Metoda 1 din 4:
Construirea unui ecosistem acvatic
  1. Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 1
1. Alegeți o dimensiune pentru ecosistemul dvs. Dacă sunteți nou pentru a construi ecosisteme, poate doriți să începeți mici. Cu toate acestea, cu atât recipientul dvs. este mai mic, cu atât este mai greu să mențineți un mediu de auto-susținere. Containerele mai mari permit includerea mai multor specii diverse și dați totul să crească. Toate recipientele trebuie să fie clare pentru a lăsa în lumină.
  • Un castron de sticlă mic este rapid pentru a se înființa și nu ia mult spațiu. În timp ce bolurile mai mici pot fi mai greu de susținut, acestea sunt încă ușor de gestionat pentru începători.
  • Acvarii medii (10-30 galoane (38-114 l)) au mai mult spațiu pentru creștere, dar sunt mai scumpe și mai limitate în dimensiunea creșterii.
  • Aquarium mare (60-200 de galoane (230-760 l)) au un spațiu amplu pentru creștere și diversitate și sunt cel mai probabil să aibă succes - totuși, sunt foarte scumpe și greu de făcut loc pentru.
  • Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 2
    2. Expuneți rezervorul la iluminarea fluorescentă. Iluminarea fluorescentă este importantă pentru creșterea plantelor din ecosistemul dvs. Se recomandă furnizarea de 2 până la 5 wați la 1 galon (3.8 l) de apă pentru un acvariu de apă dulce.
  • Iluminarea incandescentă nu va ajuta plantele să crească.
  • Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 3
    3. Stabiliți substratul pentru ecosistem. Substratul este solul acvariului care permite plantelor să ancoreze și să crească. Trebuie să fie stabilită în mod corespunzător înainte de a face altceva pentru a promova un mediu de creștere și reciclare a nutrienților.
  • Dacă utilizați un castron mic, începeți cu 1 inch (2.5 cm) de nisip și apoi adăugați aproximativ/2 Inch (1.3 cm) de pietriș de mazăre deasupra.
  • Pentru acvariile medii și mai mari, începeți cu 2 inci (5.1 cm) de nisip și aproximativ1 inch (2.5 cm) de pietriș de mazăre deasupra.
  • Nisipul și pietrișul de mazăre pot fi achiziționate de la un magazin de animale de companie sau obținute dintr-un iaz din apropiere.
  • Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 4
    4. Umpleți recipientul cu apă. Apa este importantă deoarece va stabili prima sursă de alimente pentru pește și alte organisme: alge și microorganisme. Puteți începe cu apă distilată / îmbuteliată, apă de la robinet decorată sau apă dintr-un rezervor de pește anterior sau acvariu.
  • Dacă utilizați apă distilată / îmbuteliată sau apă de capcorată, amestecați niște fulgi de pește cu apa pentru a încuraja creșterea.
  • Adăugarea unor apă dintr-un rezervor deja stabilită va contribui, de asemenea, la creșterea, deoarece va avea deja substanțele nutritive esențiale.
  • Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 5
    5. Achiziționați o varietate de plante. Când alegeți plantele pe care doriți să le luați în considerare: cât de repede cresc (cât de des va trebui să le tăiați), dimensiunea plantei, indiferent dacă sunt comestibile pentru pește și melci și unde în acvariu vor crește (de la partea de jos, de la suprafață, din ramuri). Pentru a cultiva un mediu divers, includeți câteva dintre următoarele:
  • Creșterea de jos: iarba de păr, iarba de tirbușon, sau rotala verde
  • Creșterea suprafeței: Duckweed, Lotus
  • Sucursale: Crystalwort, Java Moss, Moss de Crăciun, Phoenix Moss
  • Doriți să vă asigurați că plantele sunt bine stabilite (lăsați-le să crească și să devină rădăcini) înainte de a adăuga pește sau melci la ecosistem.
  • Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 6
    6. Cultiva micro-critters. Următorul pas în lanțul alimentar al ecosistemului dvs. este de a adăuga micro-critters, cum ar fi melci mici de iaz, Daphnia și micro-planarii. Acestea vor servi ca hrană pentru toți peștii care nu mănâncă plante sau alge. Mass-media de acvariu în vârstă este o modalitate bună de a semna rezervorul. Acest lucru poate fi achiziționat la magazinul de pește sau pet.
  • Cele mai multe dintre aceste organisme nu pot fi văzute de ochiul liber, dar ar trebui să așteptați cel puțin 2 săptămâni pentru ca ei să se stabilească pe deplin înainte de a adăuga pește.
  • Imaginea intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 7
    7. Adăugați pește sau creveți la sistem. Odată ce plantele și microorganismele au fost stabilite, puteți începe să introduceți pește mai mare în rezervor. Doriți să începeți cu organisme mai mici, cum ar fi un live iezirea lui Guppy, Endler sau creveți de cireșe și adăugați doar 1 sau 2 la un moment dat. Aceste pești reproduc, de asemenea, rapid și servesc drept o dietă excelentă pentru pește mai mare.
  • Dacă aveți un acvariu mai mare, puteți adăuga pește mai mult și variat. Echilibrarea peștelui dvs. este dificilă și necesită timp. Asigurați-vă că fiecare specie are timp să se ajusteze înainte de a adăuga mai mult în amestec.
  • Metoda 2 din 4:
    Menținerea unui ecosistem acvatic
    1. Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 8
    1. Schimbați apa. Acvariile iau un pic de întreținere pentru a vă asigura că toți critterii tăi rămân vii și bine. La fiecare 2 săptămâni, 10-15% din apa din rezervor trebuie înlocuiți cu apă proaspătă. Dacă utilizați apă de la robinet, lăsați apa să stea într-o găleată aerată timp de aproximativ 24 de ore pentru a permite clorului să fie în aer.
    • Verificați sursa locală de apă pentru a determina dacă există metale grele în apă.
    • Utilizați apă filtrată dacă sunteți preocupat de calitatea apei de la robinet.
  • Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 9
    2. Controlul creșterii algelor. Un vacuum de pietriș este un instrument la îndemână pentru a ajuta la controlul algelor în acvariu. Când schimbați apa, aspirați pietrișul în același timp pentru a elimina creșterea algelor și orice alimente neobișnuite care s-au acumulat.
  • Curățați pereții acvariului cu ață de filtru sau un scruber magnetic pentru a menține algele să se acumuleze pe sticlă.
  • Adăugați plante, melci sau daphnia pentru a controla creșterea.
  • Imaginea intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 10
    3. Îndepărtați prompt peștele morți. Numărați peștele cel puțin o dată pe săptămână pentru a determina dacă au murit. Peștele mai mici se pot descompune rapid și provoacă vârfuri în nivele de nitrit, amoniac și nitrați. Acestea pot fi dăunătoare celorlalte pește din rezervorul dvs. Dacă vedeți un pește mort, eliminați-l cât mai curând posibil.
  • Utilizați un set de testare pentru a verifica nivelurile de amoniac, nitrit, nitrat și pH. Înlocuiți apa dacă nivelele sunt prea mari.
  • Nivelurile ideale variază în funcție de tipul de pește pe care îl aveți, dar în general, amoniacul ar trebui să fie între 0.0 la 0.25 mg / l, nitrit trebuie să fie mai mic de 0.5 mg / l, nivelul de nitrați trebuie să fie mai mic de 40 mg / l, iar pH-ul ar trebui să rămână în jurul valorii de 6.
  • Metoda 3 din 4:
    Construirea unui ecosistem terrariu
    1. Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 11
    1. Obțineți un borcan de sticlă sigilat, mare. Orice borcan sau sticlă de dimensiune va fi suficientă pentru terariul dvs. Un recipient cu o gură mare va face mai ușor să lucreze în interiorul. Doriți să vă asigurați că recipientul poate fi sigilat corespunzător.
    • Opțiunile includ: un borcan bomboane cu un capac greu, un borcan de paste sau un borcan de zidar.
    • Asigurați-vă că recipientul este spălat corect pentru a îndepărta orice reziduu înainte de a utiliza ca terariu.
  • Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 12
    2. Umpleți fundul cu pietricele. Stratul de pietricele din partea de jos a borcanului este de a permite apa să se colecteze în partea de jos și să protejeze plantele din inundații. Adăugați pietricele la o adâncime de aproximativ /2-2 inci (1.3-5.1 cm).
  • Nu contează ce tip de rocă sau pietricele pe care le folosiți. Puteți folosi chiar și pietricele colorate de la magazinul de animale de companie pentru ao face mai interesant.
  • Imaginea intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 13
    3. Acoperiți pietricele cu un strat de cărbune activat. Stratul de cărbune este important pentru a filtra impuritățile în apă. Ajută la menținerea ecosistemului curat și sănătos prin reducerea sarcinii bacteriilor și a ciupercilor. Nu aveți nevoie de un strat gros, suficient pentru a acoperi stratul de rock.
  • Carbunele activat poate fi achiziționat la un magazin local de animale de companie.
  • Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 14
    4. Adăugați o /2 Inch (1.3 cm) strat de mușchi de turbă. Pe partea de sus a stratului de cărbune, veți adăuga un alt strat de mușchi de turbă. Turba de turbă este un sol bogat în nutrienți, care va ajuta la menținerea apei și substanțele nutritive necesare pentru ca plantele să crească.
  • Purul de turbă poate fi obținut o grădiniță locală.
  • Imaginea intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 15
    5. Strat de acoperire a stratului de pe vârful mușchiului de turbă. Stratul final înainte de adăugarea plantelor este un strat de sol de ghivece. Plantele vor putea rădăcina în acest pământ și vor primi apa și substanțele nutritive de care au nevoie din combinația tuturor straturilor sub solul de ghivece.
  • Adăugați suficient sol pentru plante să se rădăcină și să aibă loc pentru creștere. O adâncime puțin mai mare decât oala, planta a venit ar trebui să fie bună.
  • Cele mai multe tipuri de sol de ghivece vor fi suficiente pentru acest lucru. Suculentele și cactușul au nevoie de un tip special de sol.
  • Imaginea intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 16
    6. Adăugați plante mici. Orice plantă pe care doriți să o adăugați va funcționa în terariul dvs., dar sunt recomandate plante mici. Pregătiți-vă plantele, îndepărtându-le din vasele lor și ruperea solului dur în jurul rădăcinilor lor. Îndepărtați rădăcinile deosebit de lungi înainte de plantare. Săpați un puț mic în sol cu ​​o lingură și așezați rădăcinile plantei în gaură. Adăugați un pic de sol pe partea de sus și împachetați-o în jurul plantei.
  • Repetați acest proces cu restul plantelor alese care au grijă să mențină plantele departe de marginile recipientului.
  • Încercați să evitați ca frunzele să atingeți părțile laterale ale recipientului cât mai mult posibil.
  • Unele plante mari pentru a începe cu prietenia Lunii Valea, planta nervoasă, variegata, acvamarină, minimus aureus, begonii de căpșuni, ferigi și mușchi.
  • Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 17
    7. Sigilați terariul și plasați-l în lumina soarelui indirectă. Puneți capacul sau pluta în poziție odată ce ați adăugat plantele dvs. Terariul se va face bine într-o zonă cu lumină puternică, dar indirectă. Terariul se va usca dacă îl plasați într-o zonă cu o mulțime de lumină directă, dar plantele nu vor prospera dacă terrariul este întotdeauna umbrit. Alegeți o zonă lângă o fereastră.
  • Metoda 4 din 4:
    Menținerea unui ecosistem terric
    1. Apă plantele numai dacă este necesar. Cu un sistem sigilat, terariul nu ar trebui să aibă nevoie de multă întreținere. Dacă observați că arată un pic uscat, deschideți-l și adăugați un pic de apă. Alternativ, dacă există o mulțime de umiditate interioară, lăsați capacul pentru o zi sau 2 pentru a lăsa să se usuce puțin.
  • 2. Scoateți bug-urile dacă vedeți orice. S-ar putea să fi fost ouă de eroare în sol sau pe plante. Dacă observați ceva care se târâu în interior, lasă-l și apoi reselați ecosistemul dvs.
  • Imagine intitulată Construiți un ecosistem de sine susținător Pasul 18
    3. Prune plantele după cum este necesar. Cu lumina soarelui și apă adecvată, plantele dvs. vor crește. Dacă plantele sunt prea mari pentru terrarium, trebuie să le tăiați înapoi, așa că nu este supraaglomerată. Păstrați plantele la dimensiunea dorită, astfel încât să continue să prospere.
  • Îndepărtați orice plante moarte care ar fi putut cădea în partea de jos.
  • 4. Ștergeți în mod regulat algele și ciuperca. Dacă algele sau ciupercile cresc pe părțile laterale ale sticlei, îl puteți curăța cu ușurință. Utilizați o bucată de pânză moale sau o minge de bumbac pentru ao șterge, astfel încât să puteți vedea clar prin geam.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar