Cum de a crea ghiduri de studiu

Ghidajele de studiu sunt instrumente care pot contribui la reducerea stresului unui test. Dacă acoperiți o mulțime de materiale, poate părea intimidantă pentru a consolida toate informațiile într-un ghid utile. Cu toate acestea, cu câteva trucuri pentru sortarea informațiilor și găsirea unui design care funcționează pentru dvs., puteți să vă testul următor și să vă pregătiți pentru orice examen în viitor!

Pași

Partea 1 din 3:
Formatarea ghidului dvs. de studiu
  1. Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 1
1. Face ca formularul să corespundă funcției. Există multe tipuri diferite de ghiduri de studiu, fiecare formatat pentru a se potrivi diferitelor tipuri de subiecte și stiluri de învățare. Indiferent de examinați, există un ghid de studiu nu numai pentru subiect, ci pentru nevoile dvs. specifice în învățarea acestui subiect. Organizați informațiile în cel mai ușor ghid de studiu pe care îl puteți.
  • Dacă sunteți un cursant vizual, Luați în considerare utilizarea secțiunilor codate în culori în ghidurile dvs. de studiu sau utilizând Maparea ideilor pentru a extrage informațiile și a-l face mai rapid accesibile.
  • Dacă aveți o minte liniară, Organizați informațiile cronologice sau alfabetic, astfel încât să puteți învăța un lucru într-o serie și apoi treceți la următorul.
  • Dacă aveți nevoie să vă conectați la informații emoțional Pentru ao înțelege, organizați notele dvs. în formă narativă pentru ao studia mai bine. Traduceți conceptele de la matematică într-o poveste pe care vă puteți conecta, apoi organizați-vă ghidul de studiu ca o scurtă poveste pe care o puteți recita pentru a vă aminti aplicarea formulelor.
  • Dacă puteți memora rapid informațiile, Utilizați un format care vă va ajuta să memorați eficient, indiferent dacă vă înregistrați la recitarea cuvintelor și definițiilor vocabii, apoi ascultați-vă pe iPod-ul pe tot parcursul zilei sau prin crearea de carduri flash și testați-vă în mod regulat.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 2
    2. Desenați hărți conceptuale pentru a conecta ideile principale și pentru a prioritiza informațiile. Maps de concepte implică scrierea fiecărei idei principale într-o cutie separată, care este conectată în funcție de cronologia sau importanța lor. Apoi, conectați ramurile informațiilor asociate care decurg din ideile principale. Această metodă de ghidare a studiului oferă un bun vizual despre modul în care materialul se potrivește împreună pentru a face un întreg concept.
  • Un exemplu de harta conceptului pentru un capitol istoric privind zborul spațial ar putea implica "Cursa de spațiu" Ca titlu principal, care ar filona în categorii separate pentru Statele Unite și Uniunea Sovietică, cu date care urmează, despre misiuni, proiecte, succese și eșecuri specifice.
  • O schiță formală, așa cum vă așteptați uneori să scrieți pentru o misiune de eseu, este un exemplu al unei hărți conceptuale. Dacă lucrează pentru tine și organizează informații într-un mod util, conturează informațiile pentru a studia. Schițele oficiale pot face ghiduri excelente de studiu, dar numai dacă le găsiți ușor de scris. Dacă ar fi stresant să faceți una, găsiți o altă soluție.
  • Diagramele informațiilor tehnice pot contribui la reprezentarea vizuală a proceselor sau procedurilor care au loc prin intermediul unei serii de pași definiți. Acestea încep cu un concept principal și sunt organizate de la stânga la dreapta într-un mod care evidențiază factori cheie importanți în ordinea în care trebuie să se întâmple.
  • Timeline sunt bune pentru a evidenția o serie de evenimente cronologice, cele mai des utilizate pentru subiecte cum ar fi istoria, politica și biologia.
  • Când studiați, poate fi utilă prioritizarea studierii faptelor, formulelor și conceptelor largi și relațiile dintre ele. Apoi, va fi mai ușor să vă amintiți lucruri precum datele istorice, numele și alte detalii.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 3
    3. Utilizați diagrame de comparare pentru a evidenția diferențele în conceptele cheie. Creați ghiduri de studiu utilizând diagrame de comparare sau tabele, când este necesar să se compare și să contrasteze un grup de idei conexe. S-ar putea să folosiți tabele pentru a organiza paralele particulare în istorie sau biologie sau pentru a compara diferiți scriitori pentru un curs de literatură.
  • De exemplu, o diagramă de comparație care colectează diferite specii de plante ar putea avea numele diferitelor plante în diferite anteturi ale coloanelor, cu împărăția plantelor, familia și genul în rânduri de dedesubt. Acest lucru va ajuta la organizarea informațiilor pentru comparație și revizuire rapidă.
  • De asemenea, puteți utiliza graficele de comparare atunci când studiați literatura, configurarea unor caractere diferite într-un roman în diferite coloane, cu atribute sau alte informații sub fiecare. De asemenea, informațiile din două romane diferite ar putea fi bine organizate într-o masă de comparație ca aceasta.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 4
    4. Utilizați carduri flash sau carduri de concept pentru a memora vocabularul. Cardurile flash sunt, în general, create utilizând carduri Index Blank 5 x 7-inch și pot conține cât mai mult sau mai puține informații după cum doriți, deși acestea tind să fie cele mai eficiente pentru memorarea cuvintelor individuale sau pentru definirea unor concepte specifice. Din acest motiv, ele sunt deosebit de eficiente pentru studierea limbilor și a istoriei.
  • Scrieți 1 concept cheie pe partea frontală a fiecărui card de index și apoi pe partea din spate a cardurilor, scrieți orice altceva pe care doriți să îl asociați cu conceptele cheie. Ciclați-vă prin carduri, sau aveți pe cineva pe care îl utilizați pe cărți. Pentru a vă asigura că ați primit cu adevărat lucrurile memorate, mergeți înainte și înapoi, începând cu partea din față a cardului, apoi cu spatele. Acest lucru funcționează în special pentru vocabularul limbii străine.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 5
    5. Scrieți-vă propriul test de eșantion pentru a studia. Scrierea unui test de practică poate fi o modalitate excelentă de a vă face să analizați conținutul pe care îl veți testat din două perspective: dacă vă gândiți la ceea ce ar fi bine să includeți pe test, veți gândi ca profesorul și Dacă puteți anticipa aceste întrebări, veți fi cu un pas înainte. Încercați să aflați dacă vi se va oferi un test de alegere multiplă, completați-un blank sau trebuie să răspundeți la întrebările eseului. Pregătiți în consecință prin scrierea de întrebări despre felul de care veți fi testate.
  • Utilizați materialele de studiu pentru a vă ajuta să scrieți întrebările. Încercați să vă gândiți la el în ceea ce privește ce vă poate cere un instructor, apoi scrieți răspunsul la acele întrebări așa cum ați fi pe testarea dvs.
  • Mulți profesori vor fi dispuși să furnizeze versiuni vechi ale testului, dacă sunt disponibile, pentru a utiliza ca ghid de studiu. Manualele vor include adesea teste de eșantionare care reprezintă o modalitate excelentă de a studia. În timp ce poate părea extra-stresantă pentru a lua testul de mai multe ori, poate fi o modalitate excelentă de a studia și ar putea chiar să vă indică în ce întrebări vor fi pe test.
  • Dacă studiați cu un alt student din clasa dvs., lăsați-l deoparte pentru fiecare dintre voi pentru a face un examen. Apoi, comercializați examenele unul cu celălalt și încercați să răspundeți la întrebările celuilalt. În acest fel, veți fi mai siguri că nu ați glosat peste nimic important.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 6
    6. Studiați mai multe ghiduri de studiu. Creați un ghid de studiu într-o combinație de formate, utilizând conceptele principale și informațiile de susținere pe care le-ați tras din materialele dvs. de studiu. Puteți să elaborați ghidurile pe hârtie, cu mâna sau să utilizați un program de procesare a cuvântului de calculator, o foaie de calcul sau un program de studiu specializat pentru a vă organiza informațiile.
  • Unii studenți consideră că notele de re-scris și organizarea informațiilor în ghidurile de studii scrise manual vă forțează mintea să se conecteze mai mult fizic cu informațiile în comparație cu tastarea. În timp ce ROTE Recopilarea notelor nu are nici un efect asupra memoriei, citirea activă și rescrierea informațiilor vă pot ajuta să vă dubleze în studiu: ați citit o dată când citiți și, din nou, când scrieți.
  • Alternativ, dacă vă luptați cu scrierile de mână greu de citit sau pur și simplu preferați să lucrați la computer, să vă simțiți liber să scrieți ghidul de studiu, faceți-l ca interesant grafic pe cât doriți și să imprimați copii sau să citiți prin intermediul acestuia dispozitivul dvs. mobil.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea ce să studieze
    1. Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 7
    1. Adresați-vă profesorului dvs. despre ce informații va include testul. Primul loc pentru a începe să studiezi este vorbind cu instructorul, profesorul, profesorul sau AT, pentru a vă îndruma eforturile și atenția asupra locului corect. Dacă nu este o parte importantă a discuțiilor de clasă, asigurați-vă că aflați ce informații discutate, citiți și acoperite în timpul clasei Acest test particular vor include.
    • Unele cursuri sunt cumulative, adică informațiile și abilitățile din clasă acumulate pe parcursul semestrului, în timp ce unele cursuri așteaptă să testeze peste tot materialul până la examinarea finală, testarea în loc de subiecte sau capitole izolate. Asigurați-vă că vă adresați profesorului dvs. cu privire la conținutul specific cu privire la examenul viitoare pentru care studiați și studiați numai aceste informații.
    • Când aveți îndoieli cu privire la ce să studiați, să accentuați studiile noi informații sau abilități. În timp ce profesorii se pot bucura de aruncarea unei întrebări vechi la tine pentru a vă testa memoria, este mai probabil că veți fi testat numai în cele mai recente capitole, prelegeri și informații. Majoritatea profesorilor nu doresc să vă înșală.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 8
    2. Treceți prin manualul dvs. și alte materiale de citire. În funcție de clasa pentru care studiați, cea mai importantă sursă de informație este probabil manualul și sarcinile de citire asociate pentru clasă. Multe manuale vor avea deja îndrăznețe sau au subliniat altfel cele mai importante concepte, abilități și idei pentru tine de a studia, făcându-le resurse excelente pentru ghidurile de studiu.
  • Re-citiți materialele pentru a izola ideile principale pentru a include în ghidul dvs. de studiu. La examinare, probabil că nu este necesar să citiți fiecare cuvânt al unui anumit capitol. În schimb, scanați pentru conceptele principale pentru a vă reaminti și a marca aceste informații pentru includerea pe ghidul dvs. de studiu. Acest lucru, în sine, face ca un prim pas bun în revizuirea pentru un test.
  • Căutați revizuirea capitolului sau pentru a studia întrebări pentru a ghida conținutul ghidului dvs. de studiu. Dacă un manual conține verificări posibile întrebări sau înțelegere, copiați-le în notele dvs. pentru a include în ghidul dvs. de studiu. Chiar dacă profesorul nu se bazează pe teste pe manual, cunoașterea informațiilor extra cu atenție este o modalitate excelentă de a revizui pentru întrebările care ar putea fi întrebat.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 9
    3. Adunați și "Traduceți" Clasa ta notează. Compilați toate notele de curs din clasă, inclusiv orice materiale sau alte materiale suplimentare pe care profesorul ți-a oferit-o. În funcție de concentrarea și conținutul cursului, note de clasă pot fi la fel de importante, dacă nu mai mult decât manualul și citirile atribuite.
  • Uneori, notele luate în clasă pot fi dezordonate, confuze și altfel dificil de revizuit, făcând un ghid de studiu mai mult ca o versiune completă și curată a notelor de clasă. Salvați un pic de timp pentru recoperi, nu cuvânt-cuvânt-cuvânt, dar luând principalele concepte și idei importante pe care profesorul a discutat, din notele dvs. Traduceți-le într-un set concis pentru ghidul dvs. de studiu.
  • Dacă nu sunteți o notă excelentă, întrebați un coleg de clasă dacă ați putea revizui notele, fiind foarte atent să le îngrijiți și să le returnați în timp util. Întoarceți favoarea în viitor, luând note mai apropiate și lăsați-i pe prietenul dvs. să le utilizeze pentru examinare.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 10
    4. Căutați definiții, explicații și resurse suplimentare suplimentare. Uneori, pentru anumite subiecte, cercetările externe ar putea fi de ajutor sau chiar necesare. Dacă notele dvs. și textul nu fac suficient pentru a vă asigura că înțelegeți pe deplin un concept, o abilitate sau un fapt, faceți cercetări suplimentare pentru a clarifica termenii importanți pe care nu le înțelegeți. Explorarea completă a unui anumit concept se va asigura că aveți o perspectivă unică și o înțelegere a acestuia pentru testare.
  • Dacă studiați pentru un examen final, asigurați-vă că vă colectați testele anterioare, ghidurile de studiu și materialele. Acestea pot face pentru ghiduri excelente de studiu.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 11
    5. Concentrați-vă pe principalele concepte din fiecare capitol și prelegere. Identificați cele mai importante concepte dintr-o anumită secțiune sau capitol și asigurați-vă că le înțelegeți pe cei cu costuri mai specifice, dar mai puțin importante. În funcție de subiect, unele detalii specifice, cum ar fi datele, formulele sau definițiile pot fi importante, dar abilitățile sau subiectul este mai important.
  • La revizuire pentru matematică sau știință, asigurați-vă că aveți formule memorate memorate, dacă trebuie să fie, dar să aplicați aceste formule cu privire la studiul mai important. Înțelegeți cum să utilizați formula și când să o utilizați. Conceptul din spatele formulei este mai important decât formula însăși. Acest lucru merge, de asemenea, pentru fizica, chimia sau alte cursuri de știință, în care este util să se creeze exemple practice care să aplice materialul în situațiile din viața reală.
  • Când revizuiți pentru limba engleză, Asigurați-vă că cunoașteți toate numele personajelor din cartea pe care veți fi testate, dar concentrați-vă mai mult pe complot, semnificația povestirii și alte teme în citire, mai degrabă decât detalii specifice. Dacă trebuie să vă referiți "Sora personajului principal" Într-un test de eseu, pentru că ați uitat numele, nu va avea importanță atât de mult dacă eseul dvs. este cu grijă și bine scris altfel.
  • Când revizuiți istoria, Este comun să cheltuiți o perioadă considerabilă de memorare a faptelor cheie și a cuvintelor vocabulare, dar este important să înțelegeți teme ale perioadei de istorie pe care o studiați și motivul pentru care aceste fapte sunt importante. Înțelegeți relația dintre toate numele și datele și veți fi chiar mai bine.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 12
    6. Prioritizați informațiile. Condensați toate materialele de studiu în secțiuni gestionabile care vor face să studieze mai convenabil decât să privim prin întregul capitol. Utilizați rubrici îndrăznețe pentru diferite secțiuni de informații și luați în considerare organizarea lucrurilor într-o listă marcată pentru ao accesa rapid și eficient.
  • Identificați, explicați și demonstrați relațiile dintre idei și concepte în sub-pași pe ghidul dvs. de studiu sau prin gruparea ghidurilor dvs. de studiu în pachete legate de informații pe care le puteți studia împreună. Dacă revizuiți pentru o finală de istorie, s-ar putea să aibă sens să lege toate secțiunile de război într-un grup de studiu sau toate informațiile despre diferiți președinți, să căutăm teme comune.
  • Partea 3 din 3:
    Utilizarea ghidurilor de studiu
    1. Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 13
    1. Includeți tot ce veți avea nevoie pentru a studia, apoi îl duceți în jurul dvs. cu dvs. tot timpul. Dacă vă asigurați că tot ceea ce aveți nevoie pentru testare este inclus în ghidul dvs. de studiu, puteți lăsa manualul dvs. acasă și vă puteți duce în jurul valorii de mână de hârtii. Acest lucru este deosebit de important pentru examenele cumulative, în care veți fi testate pe o mulțime de informații. Trecând prin toate capitolele individuale ar putea fi copleșitoare, în timp ce trece prin notele dvs. detaliate vor fi rapide și eficiente.
    • Scoateți ghidul de studiu în autobuz sau în timp ce vă uitați la televizor și faceți doar flip. Cu cât faceți mai des "spitalice" din informațiile de testare, cu cât veți fi mai aproape de memorarea acestuia.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 14
    2. Evidențiați materialul dificil pentru a reveni înainte de testare. Dacă aveți probleme cu amintirea unei formule speciale sau obținerea unui concept în jos, evidențiați-o într-o culoare desemnată, ca albastru și continuați să studiați restul materialului. Când studiați din nou, începeți cu totul evidențiat albastru și asigurați-vă că ați reușit înainte de testare. Acest lucru poate fi o modalitate excelentă de a vă aminti nu numai ceea ce trebuie să învățați, ci să vă oferiți obiective specifice pentru a realiza în studiile dvs.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 15
    3. Studiu în mai mult de un loc. Unele studii arată că schimbarea locației studiului dvs. vă poate ajuta să vă măriți capacitatea de a memora informațiile. Cu alte cuvinte, dacă nu faceți altceva decât să studiați în dormitorul dvs., este mai greu să vă amintiți informațiile decât dacă ați studiat un pic în dormitorul dvs., un pic în curtea din spate, un pic în camera de prânz în timpul școlii în timpul școlii.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 16
    4. Programați-vă studiile. Creați-vă ghidurile de studiu cât mai curând posibil și anulați suficient timp pentru a le studia înainte ca testul să se strecoare pe dvs. În cele câteva săptămâni înainte de testare, împărțiți-vă timpul pentru toate subiectele și secțiunile fiecărui subiect, va trebui să studiați, pentru a vă asigura că aveți suficient timp să cheltuiți pe fiecare domeniu de informații. Nu strângeți totul în ultimul moment.
  • Dacă vă luptați cu anxietatea de stres și aveți tendința de a panica înainte de teste, poate fi o idee deosebit de bună de a obține înainte de joc și să stabilească termene pentru anumite capitole sau subiecte. Dacă știți că trebuie să acoperiți primele două capitole în această săptămână, înainte de a trece la 3 și 4 săptămâna următoare, înseamnă că veți avea o săptămână întreagă să vă dedicați acelui timp și veți fi în stare Pentru a accentua despre ceea ce este în 3 și 4 până mai târziu.
  • Puneți studiile în diferite compartimente și concentrați-vă doar pe unul la un moment dat. Nu comutați înainte și înapoi între cinci subiecte diferite până când nu ați studiat pentru unul și ați terminat-o.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Rețineți că fiecare format de ghid de studiu are diferite puncte forte și puncte slabe și că există multe stiluri de învățare diferite. Prin urmare, adaptarea corespunzătoare a unui ghid de studiu unui subiect sau diferitelor tipuri de învățare poate necesita utilizarea mai mult de 1 format. De exemplu, elevii vizuali pot găsi hărți și diagrame să fie cele mai utile, în timp ce elevii auditivi ar putea face cel mai bine cu carduri flash pe care le pot recita cu voce tare.
  • Încercați să o păstrați cât mai concis posibil. Evitați informațiile inutile.
  • Puteți utiliza note lipicioase în realizarea ghidurilor de studiu. Ele pot fi îndepărtate și înlocuite cu cele noi, dacă este necesar.
  • Cuvintele care sunt evidențiate sau cuvinte de definire, în manuale sunt adesea puncte cheie și sunt indicatori buni ai materialului de ghidare a studiului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar