Cum să mănânci pentru matematică

Luarea unui test de matematică sau test poate fi stresantă, mai ales dacă trebuie să vă înghesuiți înainte de examinare. Deși una dintre cele mai bune strategii de studiu este de a începe să studiezi mai devreme, uneori nu este întotdeauna posibil. Dacă trebuie să vă bucurați pentru un examen de matematică, faceți mai ușor să vă concentrați prin colectarea tuturor materialelor dvs. de studiu și prin eliminarea distragerilor. Dacă vă reluați sarcinile de acasă, încercați să rezolvați noi probleme, să revizuiți conceptele cheie și să vă luați timpul în timpul examinării, puteți să vă bucurați cu succes pentru un test de matematică.

Pași

Metoda 1 din 3:
Revizuirea materialului cursului
  1. Imagine intitulată Cramna pentru Matematică Pasul 1
1. Studiați sarcinile de acasă și soluțiile. Instructorul dvs. poate atrage inspirația pentru probleme și întrebări din trecutul dvs. de acasă. Examinați-vă misiunile și acordați o atenție deosebită oricărui concept sau problemă cu care ați încercat. Familiarizați-vă cu aceste tipuri de probleme și întrebări în cazul în care le întâlniți la examen.
  • Imagine intitulată Crac pentru Matematică Pasul 2
    2. Reușesc sarcinile la domiciliu. Notați problemele de acasă pe o foaie separată de hârtie și reveniți la acesta la un moment mai târziu. Încercați să rezolvați din nou problemele fără a vă referi la atribuirea la domiciliu. Dacă vă blocați sau obțineți răspunsul incorect, consultați la atribuirea dvs. pentru a vă verifica munca.
  • Imagine intitulată Cramous pentru Matematică Pasul 3
    3. Practicați problemele de eșantionare sau faceți un test de practică. Căutați probleme de eșantionare în manual, carte de lucru sau online. Lucrați în fiecare dintre aceste probleme în mod individual sau utilizați-le pentru a vă construi propriul test de practică. Încercați să lucrați prin aceste probleme fără a vă referi la materialele dvs. de studiu, cărțile sau notele.
  • Practicarea conceptelor-cheie și revizuirea caracteristicilor fiecărui tip de problemă vă va ajuta să înțelegeți cum să abordați probleme similare la examen.
  • Imagine intitulată Cramna pentru Matematică Pasul 4
    4. Faceți cărți flash. Dacă aveți nevoie să memorați mai multe formule, teoreme sau ecuații, scrieți-le pe carduri flash pentru a vă ajuta să studiați. Cardurile flash s-au dovedit a vă ajuta să vă îmbunătățiți rechemarea memoriei, astfel încât utilizarea acestora vă poate ajuta să vă amintiți informațiile cheie. Examinați aceste carduri înainte de a merge la culcare și răsturnați-le din nou înainte de examinare.
  • Imagine intitulată Cramna pentru Matematică Pasul 5
    5. Notați conceptele și formulele cheie. După ce v-ați revizuit misiunile și ați terminat mai multe probleme de practică, începeți să vă gândiți la conceptele cheie. Întrebați-vă ce rezolvă problema și informațiile necesare pentru ao rezolva. A face notele descrierea fiecărui pas și evidențiați ce reguli și pași sunt cele mai provocatoare pentru dvs. Reiterarea pașilor pentru rezolvarea problemei vă va ajuta să o faceți în memorie.
  • Dacă vi se permite să utilizați note în timpul examenului, având o pagină care detaliază cum să rezolve problema va fi un ajutor imens. De asemenea, vă va ajuta să vă reamintiți să examinați și să verificați pașii pe care aveți cele mai multe probleme complete.
  • Scrierea informațiilor cu stilou și hârtie vă poate ajuta să vă amintiți mai eficient informațiile decât dacă ați scris doar-o. Scrierea îi ajută pe creier să comită idei, concepte și informații în memorie și vă sporește capacitatea de a învăța.
  • Metoda 2 din 3:
    Studiind eficient
    1. Imagine intitulată crapă pentru pasul de matematică 6
    1. Colectați materialele de studiu. Având toate materialele de curs la îndemână vă vor ajuta să vă economisească timp și energie. Asigurați-vă că aveți manualele, note de studiu, ghiduri de studiu, iar cursul dvs. notează ușor accesibil, astfel încât să nu pierdeți timpul în căutarea acestora în mijlocul soluționării unei ecuații.
    • Asigurați-vă că aveți un calculator, creioane proaspete și o mulțime de hârtie la îndemână, de asemenea.
  • Imagine intitulată crapă pentru pasul de matematică 7
    2. Au o mulțime de exemple la îndemână. Asigurați-vă că colectați note și foi de lucru care au exemple de ecuații și formule pe care le studiați în clasă. Cu cât aveți mai multe exemple, cu atât mai mult veți putea înțelege pașii pentru rezolvarea problemei. În plus, veți putea recunoaște modelele, identificați informațiile incorecte sau greșelile comune.
  • Imagine intitulată Crăpărea pentru Matematică Pasul 8
    3. Evitați distragerile. Asigurați-vă că telefonul dvs. este dezactivat. Păstrați televizorul în timp ce studiați. Aceste distrageri vă dezactivează concentrarea de la studiu și fac mai dificilă absorbția rapidă a informațiilor.
  • Dacă lucrați mai bine într-un mediu liniștit, vizitați biblioteca locală sau sala de studiu la școală pentru a evita întreruperile și pentru a vă bucura de pace.
  • Imagine intitulată Cramna pentru Matematică Pasul 9
    4. Cramați cu colegii de clasă. Studierea cu alții poate fi o modalitate eficientă de a absorbi materialul și de a învăța noi abilități. Prietenii sau colegii de clasă vă pot ajuta să înțelegeți anumite metode de rezolvare a problemelor matematice sau pot împărtăși câteva sfaturi și trucuri ale lor pentru rezolvarea ecuațiilor. Dacă studiați bine cu alții, luați în considerare cererea unora dintre colegii dvs. să vă alăture într-o sesiune de studiu la bibliotecă sau la o cafenea din apropiere.
  • Imagine intitulată crapă pentru pasul de matematică 10
    5. Practicați respirația profundă. Cramiere pentru un examen poate fi stresantă, deci asigurați-vă că luați pauze și vă permite să vă relaxați prin respirația profundă. Luați o respirație lentă, profundă prin nas și țineți-vă pentru zece conturi. Expirați încet prin gură și așteptați câteva secunde înainte de a lua o altă respirație profundă. Practicarea profundă a respirației poate ajuta la creșterea optimismului și vă poate ajuta să vă controlați emoțiile, ceea ce este util în timpul unei sesiuni de înghesuire stresantă.
  • Imagine intitulată Cramna pentru Matematică Pasul 11
    6. Evitați aglomerarea pentru examene atunci când este posibil. Cramiere pentru un examen poate provoca stres și vă împiedică să păstrați în mod adecvat informațiile. Face planuri de a studia pentru testele dvs. de matematică pe parcursul mai multor săptămâni, în loc să aștepte până la o zi sau două înainte de un examen. Având sesiuni de studii regulate, vă vor ajuta să înțelegeți mai bine materialul și vă va oferi timp să discutați cu instructorul dvs. dacă nu înțelegeți pe deplin ceva.
  • Creați un program de studiu de matematică. Dacă faceți și urmați un program de studiu, acesta va deveni o parte a rutinei dvs. regulate. Decideți câte zile pe săptămână ar trebui să studiați și să găsiți timp liber în programul dvs. Dacă sunteți o persoană de dimineață, intenționați să examinați notele în timpul micul dejun. Dacă lucrați cel mai bine seara, anulați timp pentru a practica problemele de eșantion după cină.
  • Metoda 3 din 3:
    Luând examinarea
    1. Imagine intitulată Crăpărea pentru Matematică Pasul 12
    1. Obțineți o odihnă înainte de examen. Încercați să obțineți un somn bun înainte de examenul dvs., astfel încât vă veți trezi senzație de răsturnare și ascuțită. Rechetarea dvs. de memorie funcționează cel mai bine după ce ați avut odihnă de calitate, astfel încât să renunțați la totdeauna și să planificați să dormiți ceva.
    • Încercați să obțineți 8 până la 9 ore de somn.
  • Imagine intitulată Cramna pentru Matematică Pasul 13
    2. Au un mic dejun ușor. Alimentarea corpului dvs. este, de asemenea, cheia pentru păstrarea minții ascuțite în timpul unui examen. Au un mic dejun ușor, cu proteine. Bucurați-vă de niște iaurt cu fructe sau câteva ouă și prăjită. Evitați să mâncați o masă mare, greu, ceea ce vă poate face să vă simțiți obosiți și lentilă în timpul examenului.
  • Imagine intitulată Cramna pentru Matematică Pasul 14
    3. Citeste instuctiunile. Înainte de a începe rezolvarea problemelor, citiți toate instrucțiunile și asigurați-vă că înțelegeți ce este necesar. Nu doriți să interpretați greșit problema și să pierdeți un pas crucial.
  • Imagine intitulată crapă pentru pasul de matematică 15
    4. Rezolvați problemele cu care vă simțiți cel mai bine cu primul. Pentru a profita la maximum de timpul dvs., scanați mai întâi prin intermediul întregului examen și găsiți problemele pe care le rezolvați cel mai confortabil. Dacă vă luptați cu o anumită problemă, săriți-vă și reveniți la el mai târziu. Lucrul prin problemele mai ușoare sau mai scurte nu numai că vă va economisi timp, dar vă va ajuta să vă încălziți pentru a aborda problemele mai dificile, mai lungi sau mai complicate.
  • Asigurați-vă că scrierea dvs. de mână este clară și lizibilă, astfel încât instructorul dvs. să vă poată evalua în mod corect și precis eforturile.
  • Imagine intitulată crapă pentru pasul de matematică 16
    5. Abordați ultimele probleme dificile. După ce ați terminat problemele de matematică pe care le rezolvați confortabile, să vă concentrați atenția spre cele mai dificile probleme. Veți putea să vă folosiți timpul rămas pentru a vă concentra doar pe aceste ecuații mai dificile și complicate.
  • Dacă rezolvăm problemele pe o foaie separată de hârtie, asigurați-vă că ați scris corect ecuația.
  • Imagine intitulată Cramna pentru Matematică Pasul 17
    6. Încercați să obțineți credit parțial. Dacă nu puteți completa o problemă sau rămâneți blocați, nu ștergeți lucrarea pe care ați făcut-o și lăsați-o goală. Este posibil să puteți obține un credit parțial pentru unele dintre lucrările pe care le-ați finalizat. Scrieți o notă care explică ce procesul dvs. de gândire a fost pentru această problemă specifică sau explicați pe scurt ceea ce încercați să faceți și de ce ați blocat. Instructorul dvs. vă poate acorda câteva puncte pentru încercările dvs. și vor fi capabili să vă ajute să înțelegeți unde ați greșit după ce examenele au fost clasificate.
  • Imagine intitulată Cramna pentru Matematică Pasul 18
    7. Rămâneți pe întreaga durată a examenului. Chiar dacă terminați examenul devreme, rămâneți în jurul și așteptați până la sfârșitul timpului alocat înainte de a trimite testul. Vă puteți aminti un concept important sau ați putea revizui o problemă completă și vă puteți realiza că ați lucrat incorect.
  • Asigurați-vă că revizuiți și verificați fiecare problemă înainte de a trimite examenul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar