Cum să fii un matematician bun

Un matematician este un expert în domeniul matematicii, care implică ambele concepte abstracte teoretice și aplicând aceste teorii pentru a rezolva problemele în inginerie, economie, afaceri și alte discipline tehnice. Ceea ce distinge un matematician de la alți oameni de știință și profesioniștii tehnici este pasiunea pentru înțelegerea teoretică, independentă de modul în care teoriile se aplică în lumea reală: un inginer vrea cu adevărat să construiască un radio, un fizician într-adevăr dorește să înțeleagă ce valuri radio sunt, dar a Matematicianul vrea cu adevărat să înțeleagă ce ar putea fi un val, cum să definească valurile în general și să-și elaboreze posibilele comportamente. Dacă aveți o dorință naturală de a înțelege formele și numerele și aveți persistența de a dezvălui problemele grele în fiecare zi, o carieră matematică ar putea fi potrivită pentru dvs.urmărește

Pași

Partea 1 din 4:
Studierea matematicii
  1. Imaginea intitulată este un bun matematician pas 1
1. Dezvoltați-vă interesul față de liceu. Poate că ați fost întotdeauna fascinat de numere și cum explică formulele lumii în care trăim. Dacă credeți că matematica ar putea fi ceva ce doriți să urmați mai departe, concentrați-vă pe cursurile de matematică în liceu.
  • Adresați-vă profesorilor dvs. pentru activități extrașcolare pe care le puteți participa pentru a vă perfecționa abilitățile de matematică, cum ar fi Chest Bowl sau Mathleți.
  • Încercați să rezolvați această problemă clasică: o triplă pitagoreană este de trei numere întregi A, B, C cu A + B = C, cum ar fi 3,4,5 cu 3 = 9, 4 = 16, 5 = 25 și 9 + 16 = 25. Găsiți alte exemple - găsiți o formulă pentru a genera din ce în ce mai multe dintre ele - găsiți în cele din urmă toate posibile O astfel de A, B, C. Faceți problema nu ceva despre care învățați, dar ceva ce înțelegeți pentru dvs. (împreună cu prietenii).
  • Concurează în competițiile matematice, cum ar fi Olimpiada Matematică Internațională.
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician Pasul 2
    2. Fii persistent. Matematica nu este un subiect pe care îl puteți sta și memora. Multe dintre concepte au nevoie de timp pentru a înțelege pe deplin. Nu vă descurajați dacă nu înțelegeți imediat. Dacă sunteți ușor descurajați de probleme complexe, nu este posibil ca matematica să nu fie câmpul potrivit pentru dvs.
  • Când învățați matematica, nu doar memorați formulele. Gândiți-vă la problema însăși și încercați să vă dați seama de o modalitate de ao rezolva.
  • Imagine intitulată Fii un bun matematician pas 3
    3. Căutați un mic grup de studiu sau tutore privat. Există câteva concepte foarte ușoare în matematică și există unele foarte dificile. În timp ce auto-studiul și tutorialele online sunt de ajutor, nu puteți deveni matematician pe cont propriu. Găsiți un grup asemănător de colegi pe care îl puteți studia sau studia unu-la-unu cu un tutore de matematică profesional.
  • Dacă sunteți încă în liceu, întrebați unul dintre profesorii dvs. dacă știu despre orice grup care vă puteți alătura.
  • Dacă sunteți la nivel de colegiu, găsiți un club de matematică sau o societate care să se alăture.
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician pas 4
    4. Face matematică. Acest pas poate părea evident, dar este un lucru de studiat matematica și altul pentru a face de fapt matematica. Explorați problemele și conceptele matematice care merg mai sus și dincolo de ceea ce ați învățat în școală.
  • Faceți probleme din manualul dvs. și găsiți mai multe probleme online pentru a stăpâni concepte dificile.
  • Image denumită un bun matematician pas 5
    5. Citiți jurnalele și cărțile matematice. Deși este important să rămâneți curenți cu privire la ceea ce se întâmplă astăzi, este la fel de important să citiți despre istoria matematicii și cum a fost dezvoltată. Studiați documentele și dovezile originale care au fost dezvoltate cu sute de ani în urmă pentru a obține o bază solidă în acest subiect.
  • Multe dovezi și concepte matematice au evoluat și au fost simplificate în timp. Citirea hârtiei originale vă va ajuta să înțelegeți cum a fost raționalizată la forma în care există astăzi.
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician Pasul 6
    6. Fi pasionat de matematică. Pentru a rămâne corect motivat, trebuie să aveți o pasiune pentru ceea ce faceți. Dacă nu sunteți motivați de ideea de descoperire sau de lucru printr-o problemă, veți fi ușor descurajați în studiile dvs. Nu încercați să forțați pasiunea. Dacă nu este ceva ce vă place cu adevărat, nu este probabil să deveniți în mod magic ceva ce vă place.
  • Pe partea flip, puteți fi pasionați, dar lipsesc abilități inerente. Matematica nu poate veni cu ușurință pentru dvs., dar dacă o iubiți și sunteți dispuși să puneți timpul și efortul necesar, puteți deveni un matematician bun.
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician pas 7
    7. Colaborați cu colegii dvs. Câștigând o înțelegere fundamentală a matematicii se întâmplă în cea mai mare parte cu studiile intense și consecvente pe propria persoană - întrebarea întrebărilor și discutarea cu colegii dvs. pot duce la informații personale sau la o nouă perspectivă asupra unei probleme vechi. Faceți timp să vă opriți pentru conversație și să discutați probleme dificile cu colegii matematicieni.
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician pas 8
    8. Fă o plimbare. Când ați întâmpinat un concept deosebit de dificil, de multe ori este cel mai bine să-l puneți în spate mintea dvs. pentru un pic. Lăsați creierul să mesteceți problema fără creion și hârtie și să vedeți dacă puteți veni cu o soluție interesantă.
  • Chiar dacă nu veniți cu o nouă teorie revoluționară, luând ceva timp din ziua dvs. pentru a vă bucura de natură este o utilizare productivă a timpului dvs.
  • Partea 2 din 4:
    Gândindu-se ca un matematician
    1. Image denumită un bun matematician pas 9
    1. Pune la indoiala tot. Când se uită la ceva ce se spune că este adevărat, vezi dacă o poți dovedi. Dacă cineva vă spune ceva este adevărat, cereți-i să vă dovedească. Încercarea de a dovedi ceva pentru tine vă va ajuta să vă exercitați creierul matematic și să începeți să vă gândiți la toate problemele matematice în acest fel.
  • Imaginea intitulată Fi un bun matematician Pasul 10
    2. Studiu logic. Logica este fundamentul unui argument matematic și necesar pentru a dezvolta o dovadă adecvată. Există ghiduri de auto-studiu online sau manuale pe care le puteți achiziționa pentru a studia logica. De asemenea, puteți să vă înscrieți pentru a lua un curs logic la colegiul local.
  • Petreceți timp de lucru prin probleme logice și cultivând acel tip de proces de gândire.
  • Logica vă va ajuta să scrieți dovezi într-un mod ordonat pe care oamenii nu vor putea să-l găsească.
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician Pasul 11
    3. Scrieți în propoziții. Deși poate părea ciudat să folosiți propozițiile pentru a explica ecuațiile și numerele, o dovadă matematică adecvată este scrisă într-o propoziție corectă gramaticală. Dacă nu vă puteți scrie argumentul într-o propoziție, este posibil să nu înțelegeți pe deplin ceea ce încercați să spuneți și trebuie să vă gândiți mai mult.
  • Când scrieți o dovadă, scrieți întotdeauna în propoziții complete.
  • Studiați dovezile vechi pentru a obține o idee despre formatul adecvat de utilizat.
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician Pasul 12
    4. Rescrieți declarațiile cu contrapozitiv. Contrapozitivul unei declarații "Dacă a, atunci B" este "dacă nu B, atunci nu". De exemplu, contrapozitivul afirmativ "Dacă sunt din New York, sunt american" este "dacă nu sunt american, nu sunt din New York". Contrapozitivul este întotdeauna adevărat, ceea ce poate fi uneori dificil de înfășurat capul în jur.
  • Întotdeauna rescrieți declarațiile cu contrapozitiv pentru a exercita acest proces de gândire.
  • Image denumită un bun matematician pas 13
    5. Întrebați-vă despre conversația unei declarații. Conversația unei declarații cum ar fi "dacă a, atunci B" este "dacă B, atunci a". Conversația nu este neapărat o afirmație adevărată. Când studiați o problemă, întrebați-vă întotdeauna dacă discuția este adevărată și apoi încercați să o dovediți. Chiar dacă nu este adevărat, este un exercițiu bun pentru a ține minte atunci când vă gândiți la probleme.
  • Partea 3 din 4:
    Urmărirea unui grad de învățământ superior
    1. Imaginea intitulată Fii un bun matematician Pasul 14
    1. Obțineți un burlac în matematică. Este necesar să aveți cel puțin o diplomă de licență pentru a începe o carieră în matematică. Este recomandată o diplomă de masterat, dar un burlac este locul unde să înceapă. Alegeți o universitate care are o reputație bine cunoscută pentru programul lor de matematică:
    • Universitatea Harvard
    • Universitatea Cambridge
    • Universitatea din Oxford
    • Institutul de tehnologie din Massachusetts
    • Universitatea din Chicago
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician Pasul 15
    2. Alegeți între matematica aplicată și teoretică. Atunci când urmăresc o diplomă avansată în matematică, este necesar să se facă o alegere preliminară între studierea matematicii aplicate și teoretice. Deși există suprapunere între cele două, cercetarea avansată se va concentra, de obicei, pe una sau pe cealaltă.
  • Matematica aplicată utilizează teorii stabilite pentru a rezolva problemele din lumea reală cu modelarea matematică.
  • Matematica teoretică împinge limitele a ceea ce știm și vom veni cu noi concepte pentru a explica întrebările științifice și de inginerie.
  • Imaginea intitulată Fi un bun matematician Pasul 16
    3. Completați o diplomă de masterat și / sau doctorat. Gradele avansate sunt adesea considerate necesare pentru a fi un matematician. În timp ce vă puteți începe cariera cu ajutorul unui burlac, urmărirea unui maestru sau un doctorat va crește oportunitățile de angajare deschise. Când alegeți o universitate, luați în considerare din nou reputația programului și a profesorilor care predau acolo.
  • Persistența este importantă atunci când urmărește un doctorat. Primul an sau doi poate fi foarte dificil, deoarece toate acestea trebuie să înveți să dezvolți un proiect de cercetare.
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician Pasul 17
    4. Aflați software-ul de modelare a computerului. Multe aspecte ale matematicii necesită competență în programele de calculator, cum ar fi R, SAS și MATLAB. Aceste programe nu sunt intuitive, astfel încât să se ia un curs sau să obțină o îndrumare privată.
  • Există multe tutoriale online care sunt utile pentru a învăța aceste programe, de asemenea.
  • Partea 4 din 4:
    Găsirea unui loc de muncă
    1. Imaginea intitulată Fii un bun matematician pas 18
    1. Explorați cariera potențială. Opțiunile pentru o carieră în matematică variază foarte mult. Există multe cariere disponibile atât în ​​industrie, cât și în mediul academic. Locurile de muncă în industrie implică, în general, modelarea matematică pentru cercetarea științifică / biomedicală, economie, criptare, analiză de afaceri, analitică actuarială și multe altele. Carierele din mediul academic pot implica predarea la orice nivel și cercetare avansată similară cu cea făcută în timpul unui doctorat.
    • În timp ce urmăriți grade avansate, vorbiți cu absolvenții din programul dvs. și profesorii dvs. pentru a găsi ceea ce este un bun potrivit pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician Pasul 19
    2. Aplicați pentru stagii. Stagii reprezintă o modalitate excelentă de a testa o carieră și de a câștiga o experiență necesară. Puteți solicita stagii în orice etapă a carierei sau educației. Multe universități au programe care vă vor ajuta să vă puneți într-un stagiu care se aliniază cu obiectivele carierei. Societățile de matematică promovează, de asemenea, oportunități de stagiu. Posibilitățile de stagiu relevante ar putea include:
  • O poziție de cercetare cu profesor
  • Modelarea matematică cu o companie biomedicală sau farmaceutică
  • Statistici și analize în economie
  • Descifrarea criptare pentru aplicarea militară sau de drept
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician Pasul 20
    3. Participați la conferințele matematice. Există sute de societăți matematice care au pus în fiecare an conferințe. Unele dintre ele sunt matematică mai generală, dar există multe care sunt mai concentrate pe ramuri specifice, cum ar fi geometria sau calculul. Conferințele sunt un loc minunat pentru a afla despre cercetarea și rețeaua actuală cu colegii din domeniul dvs. Conferințele regulate sunt găzduite de societăți cum ar fi:
  • Societatea matematică americană
  • Societatea matematică europeană
  • Societatea pentru matematică industrială și aplicată
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician Pasul 21
    4. Publicați în reviste matematice. O înregistrare puternică de publicare este o modalitate excelentă de a vă stimula CV-ul și de a fi observat la aplicarea pentru locuri de muncă. Articolele reviste arată că nu numai că ați produs cercetări care au avansat câmpul, dar că știți cum să comunicați cercetarea publicului.
  • Imaginea intitulată Fii un bun matematician pas 22
    5. Rețea cu alți matematicieni. Cea mai bună modalitate de a găsi un loc de muncă este de a întâlni oameni în domeniu. Cu cât mai mulți oameni știți, cu atât mai multe oportunități de angajare veți auzi. Acești indivizi ar putea, de asemenea, să poată pune într-un cuvânt bun pentru dvs. atunci când solicitați loc de muncă pentru a vă face ca CV-ul să iasă din mulțime.
  • Conferințele sunt un loc minunat pentru a întâlni oameni noi în domeniul dvs. de studiu.
  • Fiind parte a societăților matematice este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă extinde rețeaua.
  • Alăturați-vă Consiliului de absolvire al universității dvs. după absolvire pentru a intra în contact cu elevii mai în vârstă.
  • Dacă vorbitorii vor da discuții la universitatea dvs., cereți-le la prânz sau la cafea.
  • sfaturi

    Faceți o mulțime de practici de scriere. Amintiți-vă, scrierea odată este egală cu citirea de trei ori.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar