Cum să distingeți între o carte de benzi desenate și un roman grafic

Termenul "roman grafic" a fost inițial inventat în 1964 de Richard Kyle într-un buletin informativ publicat de Alianța de presă de Comic Amator. DC Comics a folosit termenul în 1972 pentru a doua ediție a acesteia "Casa sinistră de dragoste secretă," dar prima utilizare a "roman grafic" Pentru lucrările independente au venit 4 ani mai târziu, pentru Richard Corben "BloodStar," George Metzger "Dincolo de timp," și Jim Steranko "Chandler: Red Tide." Termenul de popularitate a fost asigurat în 1978, cu publicația de documente comerciale a lui Will Eisner "Un contract cu Dumnezeu și alte povestiri de proprietate," care a dus inspirația din anii 1920 și "30 de romane ilustrate din lemn de Lynd. Deoarece practica creării de romane grafice pre-datează termenul, există o anumită confuzie cu privire la ceea ce constituie o carte de benzi desenate și ceea ce constituie un roman grafic. Deși nu există nicio definiție convenită universal a fiecărui termen, următorii pași oferă un set de lucruri de căutat în modul de a distinge între o carte de benzi desenate și un roman grafic.

Pași

  1. Imaginea intitulată distinge între o carte de benzi desenate și un roman grafic 1
1. Determinați dacă publicația este o operație periodică sau o singură lucrare. Cu toate că "Comics" cuprinde atât cărți de benzi desenate, cât și romane grafice, o carte de benzi desenate este în mod corespunzător o revistă cu numere de volum și de eliberare. Un roman grafic este în mod corespunzător o singură publicație, deși unele editori de benzi desenate au produs o linie de romane grafice, deoarece Marvel Comics a făcut din 1982 la 1988, cu seria de 35 de lucrări.
  • Utilizarea cuvântului "roman" În paginile unei cărți de benzi desenate nu o face automat un roman grafic. 4-capitolul "Novel-lungime" Povestiri ale tuturor flash trimestrial în anii 1940 și supermanul 3 "romane" În Access Comics și Superman de la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960 nu sunt romane grafice, pentru că au făcut parte dintr-o serie de povestiri generale de cărți de benzi desenate.
  • Un roman adaptat la forma grafică poate sau nu să fie un roman grafic. Adaptările noi în clasice ilustrate nu sunt romane grafice, deoarece clasicele ilustrate au fost publicate ca o periodică. O adaptare a unui singur roman pe mai multe volume, cum ar fi adaptarea pe 3 volum a lui Jane Fancher a c.J. Cherryh`s "Porțile IVREL," Deși nu acoperă întregul roman, poate fi considerată o serie de romane grafice de către unii și o miniserie grafică de către alții.
  • Unele benzi desenate sunt desemnate "o singura sansa" benzi desenate, cum ar fi "Superman vs. Muhammad Ali," Publicat ca o ediție de supradimensionare (Trezorerie) în 1978. Aceste benzi desenate au de obicei numerele proprii ale volumului și emiterii, de obicei numărul 1. One-Shots nu sunt în mod normal considerate romane grafice.
  • Imaginea intitulată distinge între o carte de benzi desenate și un nou nivel grafic 2
    2. Rețineți câte povești sunt conținute între pagini. O carte de benzi desenate poate conține o singură poveste, 2 povestiri sau până la cele 3 sau 4 povestiri între paginile sale, care pot sau nu toate au aceleași caractere. Un roman grafic conține în mod normal doar o singură poveste cu aceeași distribuție a caracterelor.
  • Unele colecții de retipărire legate, cum ar fi "Cele mai mari povești supermane au spus vreodată" și "Cele mai mari povești Batman au spus vreodată," sunt la fel de groase ca romane grafice. Acestea nu sunt romane grafice în mod corespunzător, deoarece conțin mai mult de o poveste, chiar dacă poveștile au același personaj principal. Ele pot fi numite antologii grafice, deoarece acestea urmează formatul antologiilor proze, care sunt colecții de povestiri scurte într-un singur gen și adesea cu o temă comună.
  • Colecțiile legate de arcuri cu o singură poveste, cum ar fi Frank Miller`s 1986 "Cavalerul întunecat se întoarce," care a fost inițial publicată ca o miniserie 4 emisiuni sau Alan Moore și Dave Gibbons "1987 "Watchmen," Publicat inițial ca o serie limitată de 12 emisiuni, sunt romane grafice, deoarece povestea de benzi desenate ARC constituie o singură poveste în paginile sale. Fiecare poveste din formatul original multiplu constituie un capitol în cadrul romanului grafic.
  • Au existat câteva excepții de la "o poveste" Definiție pentru un roman grafic. Va fi Eisner "Un contract cu Dumnezeu și alte povestiri de proprietate" a fost un set de povestiri scurte interdependente legate în același volum. (Trebuie remarcat faptul că termenul "roman grafic" a fost folosit numai pe ediția de hârtie comercială și nu pe ediția anterioară Hardcover.)
  • Imaginea intitulată distinge între o carte de benzi desenate și un roman grafic 3
    3. Numărați câte pagini conține comicul. Cărțile de benzi desenate au o lungime fixă, care a variat de la 64 la 96 de pagini la începutul anilor 1940 și astăzi este în jur de 32 de pagini. Romane grafice rulează de obicei mai lungi, variind oriunde de la 60 la 500 de pagini. Archie Goodwin și Gil Kane`s 1971 "Blackmark" a rulat 119 pagini, iar sequelul său din anul următor a fost executat 117, în timp ce colecțiile noi grafice ale lui Dave Sim "Cerebus" sunt poreclate "cărți de telefon" de fanii lor din cauza cât de gros sunt.
  • Multe serii de benzi desenate produc problemele speciale mai lungi o dată pe an. În timp ce aceste anuale pot publica povesti mai lungi decât benzi desenate lunare cu același titlu, acestea nu pot fi, de obicei, considerate romane grafice, chiar dacă acestea conțin doar o singură poveste, deoarece problema este adesea identificată cu cuvântul "Anual" și de obicei poartă un număr de problemă.
  • Imaginea intitulată distinge între o carte de benzi desenate și un roman grafic Pasul 4
    4. Respectați dimensiunile comicului. Cărțile de benzi desenate sunt de obicei publicate cu o lățime de 6 5/8 inci (17 cm) și o lungime verticală de 10 1/4 inci (26 cm). Romane grafice pot fi publicate cu această lungime și lățime, cu dimensiunile unui boboc comercial, o ediție de supradimensionare (Trezorerie) sau o comică de dimensiune digerată.
  • Proprietățile comerciale au o lățime de 5.32 inci (13.5 cm) și o lungime verticală de 8.51 inci (21.6 cm).
  • DiGest Dimensiune are o lățime de 5 3/8 până la 5 1/2 inci (13.65 la 13.97 cm) și o lungime verticală de 7 1/2 până la 8 3/8 inci (19.05 la 21.27 cm).
  • Imaginea intitulată distinge între o carte de benzi desenate și un roman grafic Pasul 5
    5. Vedeți cum este legată de comic. Cărțile de benzi desenate au fost legate în mod tradițional cu capse, cum ar fi revistele prozei de dimensiuni similare. Romane grafice, pe de altă parte, sunt de obicei legate de modul în care sunt legate de revistele și cărțile mai groase.
  • Notă, cu toate acestea, că unele cărți de benzi desenate de calitate superioară sunt legate de cărți. Volumele individuale din numărul 3 "Subteranei" Lucrările miniserielor cu Batman oferă hârtie de înaltă calitate și nu sunt legați de capse, dar problemele individuale nu sunt romane grafice. Povestea generală, dacă este legată într-un singur volum, ar fi un roman grafic.
  • Imaginea intitulată distinge între o carte de benzi desenate și un roman grafic Pasul 6
    6. Rețineți calitatea hârtiei utilizate. Pentru cele mai multe decenii au fost publicate, cărțile de benzi desenate au fost tipărite pe hârtie mată de calitate inferioară. Romanii și antologiile grafice publicate din anii 1980 sunt de obicei publicate pe un grad mai înalt de hârtie, fie Matte, fie Finish lucios. Cu toate acestea, multe cărți de benzi desenate recente au fost, de asemenea, publicate pe hârtie slick, chiar dacă sunt încă ținute împreună cu capsele.
  • Imaginea intitulată distinge între o carte de benzi desenate și un roman grafic primul 7
    7. Uită-te la preț. Din cauza domeniului limitat al povestirilor lor, este o singură publicații și imprimarea și obligarea calității superioare, romanele grafice costă de obicei mai mult decât cărțile de benzi desenate.
  • Imaginea intitulată distinge între o carte de benzi desenate și un nou nivel grafic
    8. Terminat.
  • sfaturi

    Manga japoneză are propria lor terminologie. O manga este, de obicei, o singură problemă a unei serii continue, echivalentă cu o carte de benzi desenate americane. O lovitură o singură lovitură este numită Yomikiri, în timp ce un singur volum care colectează arcul de poveste dintr-o serie de manga este un Tankobon, echivalent cu un roman grafic. Volumele Omnibus cu mai multe arce de poveste colectate sunt numite Soshuhen.
  • În Europa, ceea ce am numit romane grafice au fost numite "albume." Povestirile colectate de benzi desenate din Italia Corto Malteză și Franța și Asterixul Belgiei, locotenentul afine și Tintin au fost publicate ca albume de mai mulți ani. Terry Nantier a adus acest termen în America în 1977 ca "Album grafic" Când a publicat artistul francez Loro "Rachetă Rumba" și Enki Bilal`s "Apelul stelelor." Alți termeni care au fost utilizați includ "roman de benzi desenate," Pentru Daniel Clowes `2001 "Ice Haven," "roman ilustrat" Pentru Craig Thompson "Pături," și "Imagine Novella" pentru Seth`s "Este o viață bună."
  • Avertizări

    Un argument comun de semantică este că romanele precum cele ale lui Charles Dickens au fost publicate inițial în periodice ca rate. Cu toate acestea, acest lucru a servit un scop practic de a asigura un romancier un salariu cel puțin o dată pe lună, spre deosebire de o dată sau de două ori pe an, timpul mediu necesar pentru ca un roman bun să fie scris, editat și completat. Formatul pentru aceste tranșe publicate romanele a fost încă o singură poveste cu începutul, mijlocul și sfârșitul și au fost cele mai suspendate în întregime înainte de a fi publicate, chiar dacă sfârșitul nu va fi văzut luni de zile. Watchmen, a fost inițial publicată sub formă de 12 rate lunare de dimensiuni mari de benzi desenate, dar formatul este cu siguranță un roman ca Alan Moore meticulos trase și scriptează seria de la început până la sfârșitul anului înainte de publicarea primei emisiuni.
  • Deoarece romanele grafice au fost produse înainte ca termenul aplicat oficial, nu există niciun acord cu privire la ceea ce a fost primul roman grafic. Candidații includ Archie Goodwin și Blackmark-ul lui Gil Kane din 1971, care a câștigat un premiu Shazam, "Numele lui este � Savage" de 3 ani mai devreme, colecția de hârtie din 1978 a lui Jack Katz "Prima împărăție" Seria din 1974, și chiar și povestea pretendată a medicului, publicată în Povestea ciudată # 130-146 în 1965 și 1966.
  • Unii oameni din industria de benzi desenate obiect la termen "roman grafic," În ceea ce privește acest lucru ca un termen pretențios folosit doar pentru a evita stigmatizarea cărților de benzi desenate sau pentru a justifica încărcarea mai mult de a vinde un roman grafic decât o carte de benzi desenate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar