Cum să evitați artiștii înșelătorie a aeroportului

Artiștii înșelătorie, buzunarele și alți criminali vor profita uneori de călătorii de la aeroporturi. Încălcările de la aeroport sunt ușor de evitat, cu toate acestea, dacă știți ce să căutați. Pregătiți-vă înainte de timp pentru a vă face mai puțin vulnerabili la înșelătoriile. În timp ce sunteți la aeroport, ar trebui să acționați cu prudență în jurul străinilor, ținând un ochi pe saci. Rămâneți alertă după ce ați ajuns la destinație pentru a vă asigura că veți ajunge la hotel în siguranță.

Pași

Metoda 1 din 3:
Prevenirea înșelătorilor
  1. Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătorie a aeroportului Pasul 1
1. Cercetați fiecare aeroport pe care îl vizitați. Există sute de tipuri diferite de escrocheri, dar anumite sunt mai răspândite la aeroporturile particulare. Cercetați fiecare aeroport pe care îl veți trece, astfel încât să știți cum să recunoașteți ce escrocheri sunt comune acolo.
  • Asigurați-vă că ați privit în aeroporturile în care aveți ladice, precum și aeroportul și destinația de plecare.
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătorie a aeroportului Pasul 2
    2. Moneda de schimb înainte de a ajunge la aeroport. În timp ce există multe chioșcuri de schimb valutar la aeroporturi, multe dintre aceste taxe mari și altele pot denumi în mod greșit cursul de schimb real. Dacă aveți nevoie să schimbați moneda, veți avea mai mult noroc dacă o faceți la o bancă sau la Biroul de schimbare înainte de a pleca.
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătoriilor aeroportului Pasul 3
    3. Aduceți mai multe forme de plată. Ar trebui să împachetați bani, un card de credit și verificări, doar în cazul în care aveți probleme în dificultate în timpul călătoriei. Dacă numerarul dvs. este furat sau cartea dvs. de credit este compromisă, veți avea în continuare o formă de bani pe dvs.
  • Poate doriți să vă păstrați banii în locuri separate. Transportați o pungă separată de monede sau un portofel cu numerar suplimentar doar în cazul în care.
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătoriilor aeroportului Pasul 4
    4. Împachetați propriul bagaj. Împachetați pungile la domiciliu folosind propriul bagaj. Asigurați-vă întotdeauna că știți exact ce este în bagajele dvs. în orice moment. Nu trebuie să fiți de acord să transportați pachete pentru străini pe companiile aeriene.
  • Dacă vi se oferă bagaje gratuite, ca parte a unui tombola sau un premiu special, fiți suspicioși. Unii escroci vor coase droguri în mucoasa acestor valize și se așteaptă să contracareze medicamentele pentru ei.
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătorii aeroportului Pasul 5
    5. Rămân alerte și vigilenți. Pe măsură ce intrați în aeroport, amintiți-vă să rămâneți alertă în orice moment. Păstrați un ochi și o mână pe bagajele dvs. pentru a evita furtul. Chiar și odată ce sunteți securitatea trecută, rămâneți în garda dvs.
  • Dacă cineva încearcă să vă vândă o poveste tristă, fiți suspicioși. Escrocii vor face adesea povestiri trist pentru a vă convinge să mergeți împreună cu înșelătoria lor.
  • Metoda 2 din 3:
    Protejarea bunurilor tale
    1. Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătorie a aeroportului Pasul 6
    1. Nu acceptați bagajele unei alte persoane. Dacă un străin vă cere să purtați un pachet misterios pentru ei în avion, să refuzați. Pachetul ar putea conține medicamente, arme sau alte elemente ilegale. Dacă elementele sunt prinse de securitate, veți lua vina. În schimb, purtați numai posesiunile proprii.
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătorie a aeroportului Pasul 7
    2. Check-in bagajele dvs. la birou. Ar trebui să vă verificați numai bagajele la un birou unde există agenți și computere uniforme. Dacă vine cineva la tine în timp ce vă aflați în hol sau în linii de ofertă pentru a vă verifica sacul pentru dvs., ei ar putea încerca să vă fure bagajele. Ele pot acționa ca și cum ar fi un angajat oficial sau pot purta o uniformă similară. Țineți minte că singurul loc unde puteți verifica o pungă la birou.
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătorie a aeroportului Pasul 8
    3. Țineți-vă pe pungile. Pe măsură ce călătoriți prin aeroport, păstrați întotdeauna o înțelegere fermă asupra obiectelor dvs. Dacă renunți la ea pentru o secundă, cineva ar putea să-l fure. Ocazional, escrocii vor plasa și contrabandă sau substanțe ilegale în punga dvs.
  • Nu lăsați niciodată bagajele nesupravegheate la aeroport, chiar și pentru o secundă.
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătorie a aeroportului Pasul 9
    4. Evitați să dați bani în panohandlers. Pandlers pot apărea și la aeroport. Cineva vă poate spune o poveste despre modul în care acestea nu au banii pentru o taxă de bagaje supraponderali sau ar putea avea nevoie de bani pentru un taxi sau autobuz. În majoritatea cazurilor, ele sunt un artist înșelător.
  • Cel mai bun răspuns la acest lucru este: "Ne pare rău, nu am bani pe mine."Dacă persistă, spuneți ferm:" Nu vă dau bani."
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătoriilor aeroportului Pasul 10
    5. Blocați propriul depozit de bagaje. Dacă utilizați dulapuri de bagaje la aeroport, ar trebui să fiți singurul care manipulează blocarea sau bagajele. Ocazional, un străin prietenos va lua bagajele dintr-o dulap și vă va oferi dulapul. Ei pot încerca să vă ajute să vă blocați bagajele, dar ei vor lua în mod secret cheia reală și vă vor da un fals. Nu veți mai avea acces la bagajele dvs.
  • Dacă cineva vă oferă ajutor, refuzați politicos și spuneți: "Este bine. Mă pot descurca singură."Dacă insistă, puteți adăuga:" Mulțumesc, dar prefer să mă ocup de propriul bagaj și dulap."
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătorie a aeroportului Pasul 11
    6. Păstrați-vă portofelul și pașaportul. Pe măsură ce călătoriți prin aeroport, păstrați-vă banii și pașaportul într-un loc sigur. Poate doriți să achiziționați o centură de bani specială care merge sub hainele dvs. De asemenea, îl puneți într-un buzunar interior pe care numai tu îl puteți accesa. Acest lucru va împiedica hoții să ajungă la el.
  • Nu țineți portofelul în buzunarul din spate. Acest lucru lasă-l deschis la buzunare.
  • Metoda 3 din 3:
    Părăsirea aeroportului
    1. Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătoriilor aeroportului Pasul 12
    1. Verificați ID-ul serviciului dvs. de preluare. Dacă sunteți luat la aeroport, verificați întotdeauna ID-ul și acreditările persoanei care vă aduc în sus. Chiar dacă țin un semn cu numele tău, este bine să verificați dublu. Unii artiști înșelători vor copia semnele serviciilor legitime și vor ridica clienții, doar pentru a le lua în hoteluri scumpe, unde le forțează să plătească rate mai mari.
    • Ar trebui să întrebați: "Sunteți de la serviciul de preluare? Te superi dacă verific identitatea?"
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătorie a aeroportului Pasul 13
    2. Călătoriți numai pe taxiuri licențiate. Driverele de taxi pot lucra uneori o serie de înșelători. Ei ar putea încerca să vă ducă pe o rută mai lungă "scenic". Ei pot încerca să vă convingă că contorul lor este rupt, vă încântă o rată extrem de mare odată ce ați ajuns la destinație. Pentru a reduce șansele acestor escrocheri, ar trebui să luați taxiuri licențiate numai cu contoare de muncă de la aeroport. Așteptați în linia oficială de taxi, chiar dacă există alte taxiuri fără o linie. Driverul de taxi ar trebui să aibă licența lor afișată pe fereastra lor sau de scaunul șoferului.
  • Puteți întreba: "Vă deranjează dacă văd certificarea dvs. de taxi?"În majoritatea locurilor, sunt obligați să vă arate.
  • Dacă nu puteți găsi un taxi cu un contor de lucru, sunteți de acord cu un preț înainte de dvs. sau bagajele dvs. intră în cabină.
  • Imagine intitulată Evitați artiștii înșelătoriilor aeroportului Pasul 14
    3. Insistați că vă duceți la hotelul dvs. Dacă vă aflați la un hotel de la aeroport, spuneți șoferului de taxi exact unde doriți să mergeți. Dacă încearcă să vă spună că hotelul este închis sau înclinat, insistă să fie luați acolo oricum. Șoferul de taxi poate încerca să vă convingă să mergeți la un alt hotel unde primesc o comisie. Aceste hoteluri adesea sunt înșelătorii în dreptul lor.
  • Dacă spun: "Acest hotel este închis. Permiteți-mi să vă duc la altul, "Ar trebui să spuneți:" Nu. Vreau să văd pentru mine. Du-mă la hotelul meu."
  • Dacă sunteți îngrijorat, puteți apela la hotel pe drum. Utilizați numărul de confirmare - nu lăsați driverul să apeleze în numele dvs. Întrebați: "Driverul meu spune că sunteți închis. E adevarat?"
  • sfaturi

    Ai incredere in instinctul tau. Dacă se pare ceva, probabil că este.
  • Cel mai bine este să luați taxiuri de la aeroportul oficial și standuri de hoteluri.
  • Unele forme de asigurare de călătorie vă pot rambursa în caz de furt sau înșelători.
  • Dacă călătoriți pe plan internațional, cercetați procedurile și legile țării înainte de a merge. În acest fel, este posibil să vă aflați dacă cineva încearcă să vă înșele sau nu.
  • Avertizări

    Escrocii apar adesea ca străini prietenoși. Ei pot avea chiar povesti triste pentru a vă convinge să le dați bani sau să vă distrage atenția.
  • Dacă se pare rău, nu vă fie frică să părăsiți situația sau să ignorați scammerul. Este mai bine să fii nepoliticos decât să fii pus într-o situație proastă.
  • Raportați escrocii și buzunare. În acest fel, securitatea aeroportului se va asigura că scammer (e) nu va mai reapăra din nou.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar