Cum să argumentați cu părinții cu succes

Nu-l urăști când părinții tăi înapoi într-un colț și iau totul din tine?Credeți sau nu, există o modalitate de a vă aduce în jurul acestora și de a vă ține propriul când vă confruntați.Această metodă nu este vorba de a câștiga cât de mult este vorba despre minimizarea pierderii, dar ar trebui să ajute.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea momentului potrivit pentru un argument
  1. Imagine intitulată Calmați-vă în josul dvs. Pasul 1
1. Alegeți bătăliile. Nu trebuie să vă certați cu părinții dvs. de fiecare dată când nu sunteți de acord cu ei, dacă numai pentru că această strategie va face mai greu să câștigi când argumentul este despre ceva cu adevărat important pentru dvs.
  • Cântărește beneficiile față de costuri. Dacă subiectul argumentului este semnificativ pentru dvs., ar putea fi în valoare de efortul și posibilele consecințe ale angajamentului într-un argument cu părinții dvs. Cu toate acestea, dacă există rezultate minime merită, ar putea fi cel mai bine să lăsați acest lucru să meargă.
  • De exemplu, dacă mama ta o urăște atunci când vă jucați cu voce tare muzica, singurul beneficiu real al argumentării despre acest lucru este că ați putea să vă jucați muzica la un volum mai puternic și poate doar pentru o perioadă scurtă de timp. De asemenea, va fi perpetuăm comportamentul pe care mama ta nu le place și va duce la mai multe argumente în viitor.
  • Dar dacă părinții dvs. au o problemă cu ceilalți voștri semnificativi și nu vă place să petreceți timp cu el / ea, aceasta ar putea fi o instanță în care planificarea unui argument merită deoarece există mai multe beneficii posibile pe linia pentru dvs.
  • Imagine intitulată Calmați-vă în josul tău Pasul 5
    2. Păstrați argumentul privat. Provocând o scenă în public, vă va îmbraci părinții și să-i facă mai puțin probabil să audă ce trebuie să spui. Asigurați-vă că argumentul dvs. are loc la domiciliu sau într-un spațiu privat, astfel încât să se simtă confortabil cu conversația cu dvs.
  • Dacă începeți un argument cu părinții dvs. în public, ei o vor vedea ca un lucru foarte imatur de făcut și nu va fi o modalitate bună de a începe argumentul.
  • Unii oameni se jenează când cred că alții își cunosc afacerea sau îi ascultă să vorbească. Aceasta nu este o modalitate bună de a vă ajuta părinții să vă audă. Oferi părinților tăi curtoazia de a-ți conduce argumentul în privat.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții să lupte împotriva banilor Pasul 3
    3. Alegeți un moment când părinții dvs. sunt într-o stare bună. Probabil că nu vă vor asculta dacă sunt supărați. Oamenii au mai multe șanse să audă ceea ce le spui și să vă considerați opiniile atunci când sunt într-o stare bună. Dacă începeți un argument cu părinții dvs. atunci când sunt deja supărați, probabil vă vor spăla sau vor răspunde și mai negativ.
  • Dați-vă cea mai bună șansă posibilă prin începerea argumentului dvs. atunci când părinții dvs. vor fi receptivi la ceea ce trebuie să spuneți.
  • S-ar putea chiar să încercați să le puneți într-o stare bună, făcând lucruri pe care le cunoașteți le va face fericiți - cum ar fi curățarea camerei, faceți temele sau petrecerea timpului cu ei.
  • Desigur, nu aduceți imediat argumentul după ce ați încercat să vă aduceți părinții într-o stare bună. Care va fi prea evident și vor crede că ați făcut doar lucrurile frumoase din motive egoiste pentru a obține ceva ce doriți.
  • Imagine intitulată Sortează lupta cu mama ta (fete) Pasul 4
    4. Pune-ți în pantofii părinților tăi. Înainte de a începe un argument, asigurați-vă că ați considerat pe deplin întreaga situație. Încercați să vă gândiți la punctul de vedere al părinților dvs., astfel încât să puteți prezice ceea ce vor spune în argument. În acest fel, vă puteți pregăti partea dvs. a argumentului, dar vă puteți gândi în mod obiectiv despre poziția dvs.
  • Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, dacă sunteți nerezonabili.
  • Încearcă să te gândești cum te simți dacă cineva te tratează așa cum îți tratezi părinții.
  • Există întotdeauna două părți la fiecare poveste și un argument bun știe că trebuie să ia în considerare ambele părți.
  • Partea 2 din 3:
    Implementarea strategiei de argument
    1. Imagine intitulată Sortează lupta cu mama ta (fete) Pasul 1
    1. Gândiți-vă la lucrurile pe care doriți să le spuneți. De exemplu, dacă aveți un argument cu părinții dvs. despre extinderea curfew-ului, ați putea dori să discutați următoarele lucruri:
    • Includeți toate motivele pentru care ați dovedit că sunteți suficient de responsabil pentru a face față (nu lipsesc curfew în ultimele luni, completând temele la timp, făcând treburile dvs. etc.)
    • Contor motive pentru a elimina preocupările lor existente - ca și cum știți că sunt îngrijorați că veți avea probleme, deoarece sunteți mai târziu, ați putea menționa că deja cunosc majoritatea prietenilor și părinților lor, așa că nu au nimic îngrijorat în legătură cu.
    • Aduceți de ce extinderea momentului dvs. de fapt, ar fi un lucru bun - cum vă va face fericiți, astfel încât veți fi mai plăcut să vă faceți mai mult, vă va ajuta să vă dezvoltați prieteniile mai mult și vă va ajuta să învățați să vă ocupați mai mult de adulți responsabilitate.
  • Imaginea intitulată Scrieți o hârtie de eseu cu doar trei note Pasul 3
    2. Notați punctele. Dacă vă veți angaja într-un argument cu părinții dvs., trebuie să fiți pregătiți pe deplin. Petreceți ceva timp gândindu-vă la ceea ce doriți să spuneți și să le scrieți în jos. Puteți aduce notele cu dvs. la discuția cu părinții dvs. sau puteți să le studiați înainte de a începe astfel încât să nu uitați niciunul dintre punctele dvs. majore.
  • Având un argument planificat, organizat deja în mintea voastră vă va ajuta să navigați pe conversația cu părinții dvs. și să vă impresioneze părinții dvs., arătându-i că luați serios această problemă.
  • Imaginea intitulată spune dacă un adolescent este deprimat pasul 6
    3. Rămân calm în timpul argumentului. Indiferent ce faceți, nu primiți isteric în timpul unui argument cu părinții dvs. Acest lucru este imatur și nu îl va face să vă vadă mai clar partea argumentului. Arătați-vă părinților că sunteți capabili de o discuție matură, rămânând calm, chiar dacă lucrurile nu merg drumul.
  • Imaginea intitulată spune dacă un adolescent este deprimat pasul 1
    4. Așteptați ca părinții dvs. să termine să spună ce vor să spună. Știi cum dacă cineva te lovește și le-ai lovit înapoi, contează ca auto-apărare pentru al doilea tip? Ei bine, aceeași idee se aplică pentru a obține argumente cu părinții. Nu vorbi niciodată în primul rând. Doar să stați liniștit în timp ce ei se ridică la tine.
  • În unele cazuri, se poate simți ca și cum ați putea face va face ca părinții dvs. să devină chiar annevați. Acest lucru poate fi deosebit de dificil de a face față de faptul că literalmente nu aveți nici o modalitate de a reacționa fără a declanșa un răspuns rău. Dacă este cazul, atunci eventual cel mai bun lucru pe care îl puteți face este doar să stați în tăcere, să vă uitați la ele și să nu faceți nimic până când nu se calmează puțin.
  • Imagine intitulată tratați ADHD în adolescenți Pasul 9
    5. Recunoașteți opiniile părinților dvs. Începe argumentul spunând: "Ai dreptate."Acest lucru vă arată părinții că înțelegeți punctul lor de vedere și că nu încercați să le descurajați de sentimentele sau credințele lor.
  • Acest lucru vă va ajuta părinții să vadă că respectați opiniile lor, dar că pur și simplu doriți să ia în considerare câteva aspecte suplimentare ale situației.
  • Pentru extinderea exemplului dvs. de curfew, încercați să spuneți ceva de genul acesta: "Știu că credeți că va fi ușor să iau decizii sărace dacă mi se permite să stau mai târziu noaptea."
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții să lupte împotriva banilor Pasul 1
    6. Adresați-vă părinților întrebări. Permiteți părinților tăi să-și exprime opinia, dar apoi să le pună întrebări cu privire la poziția lor. Dacă faceți acest lucru, le va arăta că într-adevăr ascultați ceea ce spun ei și că sunteți investit în rezolvarea problemei. Cu toate acestea, s-ar putea să vă arate și câteva defecte în logica lor, pe care ați putea să o utilizați în avantajul dvs.
  • Încearcă ceva de genul, "Ce ai vrea sa stii?" sau, "Ai putea fi puțin mai specific?"Prin îngustarea subiectului, ați limitat numărul de lucruri pe care părinții dvs. îl pot merge după.
  • Imaginea intitulată face un pas bunic fericit 18
    7. Explicați-vă punctul de vedere. După ce v-au spus ce se așteaptă să fi răspuns, pur și simplu le oferă explicația dvs. Asigurați-vă că vorbiți încet și într-o manieră controlată, deoarece acest lucru ajută la scăderea tensiunii.
  • Pentru exemplul de extindere a curfew-ului, încercați cu calm spunând ceva de genul acesta: "Aș dori să-mi extind curfew-ul pentru că este important să am mai mult timp cu prietenii mei. Majoritatea prietenilor mei au voie să rămână mai târziu și le cunoașteți și familiile lor, astfel încât să vă simțiți cel puțin puțin confortabil cu acest lucru. Aș dori să am mai multă responsabilitate pentru adulți în viața mea."
  • Imagine intitulată face ca adolescentul dvs. cade în dragoste Pasul 15
    8. Stick cu povestea ta. După ce le-ați spus versiunea dvs. de poveste - fie că este adevărat sau nu - asigurați-vă că nu vă modificați sau modificați răspunsurile la orice întrebări pe care le-ar putea întreba despre asta. Fiind consecventă este cheia pentru credință. Deci, asigurați-vă că vă lipiți de povestea dvs. pe tot parcursul întregului argument.
  • Dacă părinții dvs. cred că doriți doar să vă extindeți curfew-ul, deoarece toți prietenii dvs. sunt toți de băut noaptea, spuneți-le versiunea dvs. a povestii și nu vă falsificați.
  • Imagine intitulată Calmați-vă în josul dvs. Pasul 7
    9. Nu păstrați negarea. Dacă ei cred că minți, așa că fii așa. Nu puteți face prea multe pentru a schimba acest fapt. Dar nu trebuie să continuați să mergeți în același cerc în care vă acuză și îl aliniați. Odată ce le-ați spus povestea dvs., spuneți-le că povestea dvs. nu se va schimba indiferent de întrebările pe care le întreabă sau de câte ori vă vor întreba.
  • Spuneți doar ceva asemănător, "Asta îți spun. Ia-l sau pleaca." Acest lucru îngustă opțiunile lor și vă permite să preluați controlul asupra situației.
  • Imagine intitulată Bond cu fiul tău adolescent Pasul 7
    10. Spune-i părinților tăi unde stai. Dacă insistă că minți, asigurați-vă că ați arătat că ei sau nu că sunteți o alegere numai că pot face, și că nu puteți decide pentru ei - la urma urmei, nu ați fi în această situație Dacă acesta a fost cazul, ați fi?Ar putea fi, de asemenea, util să întăriți "ia-l sau pleaca" Partea menționată anterior.
  • Spune-i părinților tăi așa: "Nu pot să o ajut dacă nu mă crezi. Dar eu sunt aici încercând să am o conversație cu tine despre asta, pe care cred că arată o mulțime de scadențe. Indiferent dacă alegeți să mă credeți sau nu depinde de dvs."
  • Partea 3 din 3:
    Prevenirea argumentelor viitoare
    1. Imagine intitulată discerne prieteni de la dușmani ca o persoană autistă Pasul 4
    1. Evitați comportamentele care vă dezlănțuie părinții. Dacă păstrați argumente cu părinții dvs. despre aceleași lucruri, încercați să evitați să faceți lucrurile care provoacă aceste argumente. Nu putem obține întotdeauna tot ceea ce vrem tot timpul, așa că uneori este necesar să facem sacrificii pentru a vă bucura de oamenii pe care îi iubim (sau oamenii cu care trăim).
    • Amintiți-vă să vă alegeți bătăliile. Dacă problema nu este atât de mare de o afacere pentru dvs., atunci doar schimbați ceea ce faceți pentru a vă face părinții fericiți. Va fi mai bine pentru tine pe termen lung.
    • În cele din urmă veți ieși din acoperișul părinților dvs. și veți putea face orice alegere pe care doriți să o faceți. Dar până în acel moment, probabil că va fi benefic pentru dvs. pentru a încerca cel puțin să evitați să faceți lucruri care le fac supărat.
  • Imagine intitulată Stabilește, curat, curat și organizat (adolescenți) Pasul 15
    2. Arătați-vă părinților cât de responsabili sunteți. Lăsați părinții dvs. să vadă toate lucrurile responsabile pe care le faceți zilnic. Cu cât sunt mai încrezători că sunt în comportamentul tău, cu atât mai puțin probabil vor fi să te naiți despre alte lucruri.
  • Lăsați părinții dvs. să știe când ați terminat temele sau când ați terminat treburile. Aduceți note bune pentru a le arăta. Trimiteți-le un text când planurile dvs. se schimbă, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la dvs.
  • Punctul de aici este vizibilitatea. Ești puțin bine dacă te comporți bine, dar părinții tăi nu văd niciodată lucrurile pe care le faci.
  • Dar asigurați-vă că nu vă place că vă lăudați tot timpul. Care ar putea fi off-pusting. Pur și simplu spuneți-i când ați făcut ceva ce ar fi mândru.
  • Imagine intitulată Bond cu fiul tău adolescent Pasul 7
    3. Nu oferi părinților tăi tratamentul tăcut. Oferirea cuiva umărul rece nu va ajuta la rezolvarea conflictului. Este o tactică copilărească folosită pentru a manipula oamenii și părinții dvs. nu o vor aprecia. Este întotdeauna mai bine să discutați cu probleme calm.
  • Tratamentul tăcut va face ca părinții tăi să se simtă deconectați de la dvs. și pot începe să vă reziste. Este mai bine să discutați lucrurile cu ei în schimb.
  • Oferind părinților dvs. umărul rece o va face, de asemenea, să creadă că acționați ca un copil imatur. Acest lucru nu vă va ajuta să câștigați argumente în viitor.
  • Imagine intitulată Bond cu fiul tău adolescent pas 1
    4. Fi dispus să compromită. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a evita argumentele este de a arăta părinților dvs. că sunteți dispus să compromiteți. Dacă refuzi să compromiteți, acesta va arăta părinților dvs. că sunteți mai imaturi și că vă interesează cu adevărat să vă faceți drumul.
  • Când părinții dvs. sugerează un compromis, acceptați - chiar dacă trebuie să renunțați la puțin din ceea ce doriți. De asemenea, puteți încerca să sugerați compromisuri părinților dvs.
  • De exemplu, dacă mama ta vrea să-ți termini toate treburile înainte de a ieși cu prietenii tăi, oferta de a face jumătate din ei înainte și promite să termine cealaltă jumătate din ziua următoare. În acest fel, amândoi obțineți unele dintre ceea ce doriți.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că logica dvs. nu este infailibilă. Nici ei nu este a lor.
  • Nu răspundeți niciodată mai mult decât trebuie. Făcând acest lucru, îi dați doar mai multe muniții pentru a vă împușca, ca să spuneți așa.
  • Nu vă pierdeți niciodată răcoarea. Acest lucru ar putea fi puțin dificil pentru unii oameni, dar are un impact enorm asupra rezultatului argumentului. Oamenii vă vor lua mult mai serios dacă vorbiți încet și cu încredere.
  • Amintiți-vă că sunt părinții voștri. Nu un copil la școală pe care îl puteți împinge și ți-a strigat. Într-adevăr, nu ar trebui să faci asta oricum cuiva. Ei merită respectul dvs. la fel de mult ca și cum meritați a lor.
  • Avertizări

    Oamenii vorbesc adesea mai repede când sunt nervoși, chiar dacă nu pot observa asta.Puteți compensa acest lucru vorbind mai încet decât în ​​mod normal.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar