Cum se proiectează o grădină interioară de succes

Duplicarea naturii mamei în interior pentru prietenii noștri de plante este mai complicată decât majoritatea oamenilor îmi dau seama. Dacă sunteți interesat să creați o grădină interioară de succes, fie pentru frumusețea florilor sau pentru a crește producția pentru dvs. bucătărie, încercați una dintre următoarele metode de creare a unei grădini de containere sau a unei grădini hidroponice. Citiți mai departe la pasul unu pentru sfaturi utile cu privire la realizarea grădinii dvs. de interior cât mai de succes posibil.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea
  1. Imagine intitulată Design O grădină interioară de succes Pasul 1
1. Decide asupra unui stil de grădină. Când grădinăritul în interior, există două stiluri generale de grădinărit: grădinărit de containere și hidroponice gradinarit. Gradinarii de containere este exact așa cum sună - o serie de plante / containere care utilizează sol de grădinărit tradițional și metode pentru a vă dezvolta plantele. O grădină hidroponică este un tip special de grădină interioară care utilizează apă fertilizată și un starter non-sol pentru plantele dvs., aranjate vertical. Fiecare este o opțiune valoroasă din diferite motive:
  • Grădinile de containere reprezintă o opțiune bună pentru cineva care ar putea să-și rearanjeze plantele sau să le mute în cele din urmă în aer liber. Grădinile de containere pot crește orice tip de plantă, în orice dimensiune.
  • Grădinile hidroponice reprezintă o opțiune bună pentru cineva care caută să producă o mulțime de plante într-o cantitate mică de spațiu. În mod obișnuit, grădinile hidroponice sunt utilizate pentru creșterea legumelor.
  • Imagine intitulată Design o grădină interioară de succes Pasul 2
    2. Alegeți spațiul potrivit. Crearea unei grădini interioare de succes se bazează foarte mult pe selectarea unui spațiu în interior, care vă va ajuta plantele să crească. Alegeți o zonă care are o mulțime de ferestre și lumina soarelui - de obicei, Est și West orientat spre Windows sunt cele mai bune. Când este posibil, plasați grădina (container sau hidroponică) lângă o fereastră pentru a permite mai multă căldură și lumină solară.
  • Evitați camerele care au temperaturi la rece (cum ar fi un mansardă sau garaj) - rece pot ucide sau încetini creșterea plantelor, în timp ce căldura este de obicei mai cunoscută de plantele dvs.
  • Evitați alegerea unei zone în apropierea unui ventilator sau a unui ventilator, deoarece acestea vă pot usca plantele și le pot da leziuni.
  • Imagine intitulată Design o grădină interioară de succes Pasul 3
    3. Controlați în mod corespunzător mediul. Cel mai mare motiv pentru plantarea unei grădini interioare este abilitatea de a controla complet mediul. În timp ce acest lucru necesită mai multă muncă, ea crește foarte mult succesul plantelor dvs. atunci când este făcut în mod corespunzător. Există trei lucruri generale pe care le veți beneficia de controlul: temperatura aerului, frecvența apei și starea solului. Acestea vor varia ușor în funcție de sistemul de grădină pe care îl utilizați și de plantele pe care le decideți să crească, dar există câteva instrumente utile pentru a controla mediul mai ușor.
  • Încercați covoare de căldură a solului. În general, majoritatea plantelor se dezvoltă în temperaturile solului între 75-85 ° F (24-29 ° C). Probabil că nu doriți să aveți căldura în casă, în special în timpul iernii. Pentru a remedia acest lucru, puteți achiziționa covorașe electrice pentru încălzirea vaselor din partea inferioară, reglând temperatura solului.
  • Obțineți un sistem de picurare. Udarea în mod regulat poate fi un obicei dificil de a stăpâni - mai degrabă decât de a seta memento-uri pentru dvs. zilnic, încercați să obțineți un sistem de picurare. Acest lucru funcționează cu o serie de tuburi mici furnizate fiecărei plante și un cronometru care transformă apă / opriți apă pentru o anumită perioadă în fiecare zi.
  • Alegeți un sistem de iluminat. Deși Windows lasă într-o mică lumină solară, veți fi în primul rând responsabili de a oferi plantelor dvs. lumina prin mijloace artificiale. Tuburile luminoase fluorescente sunt de obicei considerate cea mai bună alegere deoarece acestea sunt rentabile și oferă rezultate bune. În caz contrar, puteți cumpăra o lampă de căldură de specialitate pentru cultivarea plantelor interioare.
  • Imagine intitulată Design o grădină interioară de succes Pasul 4
    4. Alegeți plantele. La fel ca o grădină în afara, există o mare varietate de plante pe care le puteți dezvolta în interior, inclusiv legume, fructe de padure, ierburi, flori și verdeață decorativă. Înainte de a vă îndrepta spre grădiniță și începeți să luați plante atrăgătoare aleatorii, trebuie să determinați ce plante vor funcționa bine în grădina dvs. Unele plante vor înflori în interior, în timp ce alții se vor lupta. Unele plante populare care vor crește în interior includ:
  • Legume cum ar fi salata, fasole, mazăre și ciuperci, și fructe ca căpșuni.
  • Ierburi: Basil, Bay, Chive, Oregano, patrunjel, Rosemary, Sage, Tarragon și Thyme.
  • Flori: Pace Lily, Violet african, Marigold, Begonia, Cactus și Suculenți.
  • Partea 2 din 3:
    Grădini de containere
    1. Imagine intitulată Design o grădină interioară de succes Pasul 5
    1. Alegeți containerele. Pentru că creșteți în interior, aveți o mare varietate de opțiuni pentru containere pentru a planta. Puteți merge cu vase sau containere tradiționale dintr-un magazin de alimentare cu grădină sau puteți fi unic și utilizați vaze vechi sau sticle de plastic. Nu aveți nevoie de un container mare pentru a începe semințe și, dacă transplați o instalație, veți avea nevoie de un container de două ori dimensiunea bilei rădăcinii. În caz contrar, căutați un recipient care are găuri în partea de jos pentru a permite drenaj sau pur și simplu găuriți în orice recipient.
    • Containerele din plastic păstrează umezeala cele mai bune, dar vasele Terra Cotta sunt de obicei văzute ca cea mai atractivă opțiune.
    • Încercați să reciclați cutii de cafea vechi sau sticle de plastic de 1 litru pentru a fi utilizate. În acest fel, veți fi verde în timp ce grădinăritul - un bonus dublu!
    • Puteți să aliniați fundul recipientului cu roci pentru drenaj adăugat.
    • Dacă utilizați un recipient din lemn, încercați să găsiți unul din lemn de rosu sau cedru, care sunt deosebit de rezistente.
    • Nu utilizați niciun container care a fost tratat cu substanțe chimice, deoarece acest lucru ar putea ucide planta.
  • Imagine intitulată Design O grădină interioară de succes Pasul 6
    2. Creați-vă mixul de ghivece. Din păcate, nu puteți să luați o grămadă de sol din grădina dvs. și să o utilizați pentru plantarea recipientelor. Solul din afară conține adesea boli și insecte care pot ucide planta dvs. în timp și rareori echilibrul adecvat de nisip / argilă pentru porosul ideal. În timp ce puteți achiziționa mixul de ghivece pre-realizat, veți economisi mai mulți bani și veți garanta calitatea mixului dvs. prin crearea propriei dvs. Pentru a vă aduce propriul mix de ghivece, veți avea nevoie de 1 parte Coi de turbă, 1 parte Vermiculite și 2 părți compost. Acestea sunt disponibile la centrul local de grădinărit.
  • Înmuiați caramida de turbă de coair pentru a rehidrata - de obicei acestea vin cu indicații, astfel încât urmați instrucțiunile atașate de înmuiere.
  • Amestecați turul de coair și vermiculit împreună până se amestecă bine, apoi adăugați în compost.
  • Dacă sunteți capabil, turnările de vierme sunt o completare excelentă la mixul de sol - Adăugați o ceașcă de turnare vierme în amestec înainte de a vă planta recipientele.
  • Imagine intitulată Design O grădină interioară de succes Pasul 7
    3. Configurați sistemul dvs. de grădină. Dacă plantați o grădină interioară mare, va trebui să creați un sistem de rafturi pentru plantele dvs. În caz contrar, utilizați sfaturile menționate mai sus pentru a selecta un spațiu pentru grădina dvs. de containere. De asemenea, va trebui să vă configurați factorii de control: sistemul de lumină, de apă și controlul temperaturii. Dacă utilizați un sistem de rafturi, ar trebui să fie ușor să atârnați lumini fluorescente și sistemul dvs. de picurare la rafturi. În caz contrar, lucrați spațiul până când aveți toate componentele ajustate. Covoarele de căldură trebuie plasate sub locațiile containerelor dvs.
  • Puteți achiziționa cronometre pentru lumini, covorașe de căldură și sisteme de picurare, astfel încât acestea să fie numai în anumite momente ale zilei.
  • Rețineți că anumite plante necesită cantități diferite de lumină și le grupați în mod corespunzător. De exemplu, puneți toate plantele iubitoare de lumină, apropiate și plantele iubitoare cu umbra unul lângă celălalt și ajustați puterea luminii în consecință.
  • Imagine intitulată Design o grădină interioară de succes Pasul 8
    4. Mențineți plantele dvs. După plantarea grădinii dvs., va trebui să o întreprindeți pentru a avea succes. Asigurați-vă că plantele dvs. primesc cantități regulate de lumină solară și apă și că temperatura solului nu scade sub 70 ° F (21 ° C). Când plantele dvs. devin prea mari, va trebui să le transplați în ghivece mai mari sau să le împărțiți în mai multe plante, fie pentru a păstra, fie pentru a da departe.
  • Dacă observați orice plante cu pete maro, care se învârt sau moare în mod clar, îndepărtați-le de la restul în cazul în care acestea poartă o boală sau un dăunător care s-ar putea răspândi.
  • Puteți încorpora compost sau îngrășământ în recipiente la fiecare câteva luni pentru a ajuta la furnizarea plantelor cu nutrienți. Dacă aveți un sistem de irigare prin picurare, puteți doza un îngrășământ lichid în sistem la fiecare câteva săptămâni pentru a menține plantele puternice.
  • Puteți seta vasele în tăvi de roci, astfel încât apa care se scurge va oferi umiditate pentru ei în timp ce cresc.
  • Partea 3 din 3:
    Grădinile hidroponice
    1. Imagine intitulată Design O grădină interioară de succes Pasul 9
    1
    Alegeți un sistem hidroponic. Există multe modalități diferite de a crea o grădină hidroponică, dar toate urmează aceeași temă: un rezervor de apă este situat pe fund, iar stivele de rafturi / plante sunt plasate pe partea de sus. Apa fertilizată din rezervor este alimentată la plante folosind un sistem de pompare, iar apa se filtrează prin plante și excesul este drenat înapoi în rezervorul de apă original. Câteva variații ale acestui sistem includ:
    • Crearea unui sistem hidroponic pe scară mică. Nu aveți nevoie de o unitate masivă de rafturi și o mulțime de consumabile pentru a crea un sistem de bază. În schimb, puteți utiliza sticle de plastic cut-off și o fereastră la soare. Luați în considerare realizarea unui sistem de ferestre pentru un spațiu strâns.
    • Folosind un container mare în loc de multe mici. Există atât de multe variații ale sistemelor hidroponice, iar una dintre ele include folosind o cadă mare pentru a produce o mulțime de aceeași cultură, în loc să utilizeze mai multe recipiente mici.
  • Imagine intitulată Design O grădină interioară de succes Pasul 10
    2. Alegeți locația. La fel ca și cu o grădină de containere, o grădină hidroponică va prospera cu cea mai disponibilă lumina soarelui. Alegeți un spațiu lângă o fereastră - de fapt, dacă utilizați o grădină mică, fereastra poate fi singura sursă necesară de lumină. În caz contrar, va trebui să găsiți o locație cu o mulțime de spațiu vertical pentru stivuirea care este necesară pentru sistem. Încercați să utilizați o unitate de rafturi sau un raft organizațional pentru sistemul dvs. de hidroponică.
  • Nu așezați rafturile direct sau sub un aer de aer / canal.
  • Când este posibil, puneți sistemul de hidroponică pe podele dure, mai degrabă decât covor pentru a evita mucegaiul și creșterea mucegaiului.
  • Imagine intitulată Design O grădină interioară de succes Pasul 11
    3. Pregătiți-vă recipientele. Ca și în cazul unei grădini de containere, aproape orice container este adecvat pentru un sistem de hidroponică, atâta timp cât nu este tratat chimic și permite scurgerea prin fund. Va trebui să gătiți găuri într-un recipient care nu le are astfel încât apa să poată filtra în partea de jos. În loc de a folosi solul de ghiveci pentru recipientele dvs., veți fi umplut vasele cu un substrat hidroponic. Apoi, plantați semințele ca pe obișnuit și apa au în mare măsură pentru a ajuta la reducerea șocului de transplant.
  • Substraturile adecvate pentru hidroponice includ argila expandată, roci de lava, coco-coai și mușchi de turbă.
  • Luați în considerare viteza pompei atunci când decideți câte găuri pentru a se găti. Va trebui să permiteți recipientului să umpleți cu apă în timp ce pompa funcționează și se scurge între ciclurile pompelor.
  • Instalați o scurgere de scurgere spre partea superioară a recipientului pentru a evita inundațiile.
  • Imagine intitulată Design O grădină interioară de succes Pasul 12
    4. Configurați-vă sistemul. Dacă ați achiziționat un sistem de hidroponică comercială, va trebui să urmați instrucțiunile de pachet pentru a se stabili. Dacă vă faceți propriul sistem de casă, puteți urma aceste direcții libere pentru configurarea. Puneți rezervorul de apă pe raftul inferior, ridicat cel puțin câțiva centimetri deasupra podelei. Apoi, plasați recipientele de plante pe rafturile de deasupra rezervorului - recipientul cel mai apropiat de rezervor trebuie să fie aproape de acoperire complet - nu ar trebui să fie la distanță de partea superioară a rezervorului în partea de jos a containerului. Configurați sistemul de pompare a apei pentru a livra apă plantelor de pe rafturile de mai sus.
  • Luminile dvs. fluorescente trebuie să fie atârnate direct deasupra plantelor.
  • Puteți achiziționa un cronometru special pentru a controla pompa de apă astfel încât să funcționeze la anumite momente. Setați pompa pe un cronometru care rulează 15 minute pentru fiecare oră. Acest lucru permite plantelor să se scurgă, astfel încât să poată obține oxigen.
  • Discutați cu un expert local de hidroponie la o grădiniță pentru sfaturi specifice sistemului dvs.
  • Imagine intitulată Design O grădină interioară de succes Pasul 13
    5. Mențineți-vă sistemul. În timp, va trebui să vă asigurați că sistemul dvs. de hidroponică este în stare bună, astfel încât să continue să funcționeze fără probleme. Testați-vă apa pentru nutrienți săptămânal și adăugați substanțe nutritive după cum este necesar.
  • Ocazional, va trebui să scurgeți toată apa în sistemul dvs. hidroponic și să îl înlocuiți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Deoarece cele mai multe grădini interioare sunt mici, limitați numărul de plante. Este o ispită - mai ales dacă creșteți plante din semințe și obțineți o mulțime de răsaduri de înaltă calitate - pentru a vă face grădina supraaglomerată. Asigurați-vă că vă rezervați suficient spațiu cu iluminare bună pentru fiecare plantă. Gunoi cele mai slabe, sau le dați cuiva cu hobby similare și tăiați creșterea excesivă atunci când este necesar.
  • Puteți limita bolile interioare și animalele de companie utilizând uleiul Neem. Ulemul neem este ulei de plante fabricat din copaci neem - puteți obține și cultivat organic - care conține substanțe chimice naturale, de tip estrogen care ucid virușii, bacterii, ciuperci și fac plante mai puțin gustoase pentru dăunători.
  • Selectați soiuri rezistente la boli, rezistente la boală. Acest lucru va ajuta la menținerea unei sănătăți bune în grădina dvs. interioară.
  • Cu unele plante, va trebui să polentați flori cu mâna folosind pensulă mică, deoarece nu există, de obicei, polenizatori în interior.
  • Dacă observați semne de boli sau matrițe, este mai bine să gunoi acea plantă sau cel puțin toate frunzele infectate imediat. Luați în considerare acest lucru - ar putea fi trist să aruncați una sau două plante, dar dacă boala se răspândește, întreaga dvs. grădină poate merge rău!
  • Dacă nu aveți bani pentru o linie de picurare, faceți o oală de auto-apă.
  • Avertizări

    Dacă observați semne de dăunători, boli, matrițe sau alte anomalii, reacționează imediat! Nu amânați să trageți plantele sau să le pulverizați cu insecticid. Așteptarea va agrava problema.
  • Indiferent dacă utilizați hidroponie sau în creștere a solului, faceți absolut sigur că grădina dvs. este sigură. Apa și electronica nu se amestecă bine, dar veți avea atât pentru că aveți nevoie de lumină și apă plantelor. Cel mai bine este să lăsați electricianii calificați să facă cablajul. Ultimul lucru pe care îl doriți este să ardeți grădina dvs. interioară din cauza eșecului electric!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Calitate bună, compost de nutrienți ridicat (esențial)
    • Curat curat vasele de flori (esențiale)
    • Plantele sau semințele dvs. de unde să le dezvolte (esențiale)
    • O cană de apă sau o cană (esențială)
    • Termometru (esențial)
    • Îngrășăminte (esențiale)
    • Pesticid (esențial atunci când se întâmplă să se întâmple și se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu)
    • Cronometre pentru controlul iluminatului (opțional)
    • Vopsea albă sau foi pentru a face pereții mai reflexivă (opțional)
    • Ventilator oscilant (opțional, dar foarte recomandat)
    • Sistem de ventilație și / sau ionizare (opțional, esențial atunci când plante în creștere cu miros puternic)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar