Cum la grădină cu oțet

Oțetul este un instrument util de curățare pe care îl puteți utiliza atât în ​​interiorul cât și în afara casei dvs! În grădina dvs., puteți utiliza strategic această substanță pentru a vă proteja plantele de la Varietate de creaturi, ca câini, pisicile, iepuri, Slugii, și furnici. În plus, puteți utiliza oțet pentru a îmbunătăți solul și germinarea în grădina dvs. Încercați să includeți acest lichid util în rutina dvs. de grădinărit și să vedeți dacă observați o diferență!

Pași

Metoda 1 din 2:
Menținerea grădinii dvs
  1. Imagine intitulată Grădină cu oțet Pasul 1
1. Adăugați oțet la apărea plantelor la Coborâți Ph din solul tău. Se combină 1 cană (240 ml) de oțet alb și 4 litri (17c) de apă rece împreună într-o cană de apă sau o cană. Apoi, amestecați ambele ingrediente împreună folosind un ustensil lung. Se toarnă amestecul peste paturile de plante pentru a reduce pH-ul, care poate ajuta anumite plante (e.G., Azalee, rododendroni) să prospere.
  • Verificați dacă plantele dvs. cresc mai bine într-un mediu acid înainte de a le uda cu o soluție de oțet. Dacă plantele fac mai bine într-un mediu alcalin, atunci amestecul ar putea face mai mult rău decât bine.
  • Imagine cu denumirea grădină cu oțet Pasul 2
    2. Omoară orice buruieni nedorite cu câteva spray-uri de oțet. Pulverizați sau turnați oțetul direct pe plicuri, oferind buruienile care vă plac grădina. Dacă doriți să utilizați un criminal natural de buruieni înainte de a se întoarce la un pesticid, încercați să utilizați oțet alb pur. Turnați lichidul peste buruieni până când solul și planta sunt saturate cu oțet.
  • Fii atent ori de câte ori utilizați oțet. Acidul în oțet poate provoca vătămări corporale grave atunci când este concentrat mai mult de 11%. Utilizați ochelari de protecție și mănuși pentru a preveni orice rănire.
  • Imagine intitulată Grădină cu oțet Pasul 3
    3. Înmuiați semințe într-un amestec de apă și oțet pentru a accelera germinarea. Dați plantelor noastre nou însămânțate un jumpstart prin înmuierea lor într-un amestec de oțet și apă înainte de a le planta. Se amestecă 500 de mililitri (2.1c) de apă cu 125 mililitri (0.53C) de oțet alb într-un castron și scufundați semințele din amestec. Lăsați semințele să se înmoaie peste noapte înainte de a le planifica în dimineața următoare.
  • Imagine intitulată Grădină cu oțet Pasul 4
    4. Curățați-vă uneltele de grădinărit cu oțet. Umpleți un bazin mare, cadă sau găleată cu oțet alb nediluat, în funcție de dimensiunea instrumentelor de grădină murdare. Scufundați elementele din baia de oțet, lăsându-i să se înmoaie timp de cel puțin o oră. Păstrați uneltele în amestec până când arată fără murdărie și curate.
  • De asemenea, puteți utiliza oțet alb pentru a curăța băile de colibri și vasele de lut.
  • Metoda 2 din 2:
    Descurajarea animalelor și dăunătorilor
    1. Imagine intitulată Grădină cu oțet Pasul 5
    1. Pulverizați oțetul pentru a vă menține animalele de companie în aer liber. Dacă animalul dvs. de companie îi place să vă rătăcească în jurul plantelor, încercați să vă sprinzați marginile grădinii dvs. cu oțet alb. Acoperiți toate suprafețele din apropierea locului în care animalul dvs. de companie îi place să se pricepe, pe măsură ce mirosul le va îndepărta. Încercați să pulverizați oțetul zilnic, sau oricând, animalul dvs. trece prin grădina dvs.
    • Citrus Spray și coaja de lămâie pot lucra și pentru acest lucru.
    • Oțetul este, de asemenea, o opțiune minunată pentru a scăpa de coioți. Luați în considerare umplerea unui pistol de apă cu oțet alb și o folosește pentru a pulveriza orice coioții care rătăcesc prin curte.
  • Imagine intitulată Grădină cu oțet Pasul 6
    2. Spritz în jurul marginii grădinii dvs. pentru a scăpa de furnici. Păstrați un ochi pentru orice trasee de furnici care intră în grădina dvs. Odată ce ați dat seama de punctele principale de intrare, utilizați o sticlă de pulverizare în oțet spritz în aceste zone. Continuați să inspectați și să pulverizați aceste zone zilnic pentru a păstra furnicile!
  • Dacă oțetul nu pare să descurajeze furnicile, este posibil să trebuiască să utilizați o metodă diferită.
  • Oțetul este, de asemenea, un descurajator natural pentru păianjeni și alte bug-uri.
  • Imagine intitulată Grădină cu oțet Pasul 7
    3. Creați oțet Fruit Fly Caps Pentru copacii tăi. Umpleți o sticlă de bere goală sau un staniu aproximativ la jumătatea drumului cu oțet de cidru de mere. Încercați mai multe dintre aceste containere la diferite ramuri de copaci, și vedeți dacă muștele de fructe încep să dispară! Este posibil să trebuiască să închideți mai mult de 1, în funcție de dimensiunea plantei.
  • Aceste capcane sunt deosebit de eficiente cu pomi fructiferi și plante purtătoare de fructe.
  • Imagine intitulată Grădină cu oțet Pasul 8
    4. Lăsați Corncobs înmuiat cu oțet pentru a păstra iepurii să vină în grădina dvs. Luați mai multe corncobs vechi și plasați-le într-un castron umplut cu cel puțin 1 cană (240 ml) de oțet alb. Asigurați-vă că corncoburile sunt complet scufundate, așa că se refuză cu mirosul și gustul oțetului. Plasați aceste corncobs în pete în care iepurii tind să frecventeze pentru a da acelor rozătoare o surpriză acră!
  • Dacă nu aveți suficientă oțet pentru a vă scufunda complet corncoburile, rotiți-le în castron, astfel încât toate suprafețele sunt acoperite cu oțet.
  • Utilizați cât mai multe corncobs pe cât aveți nevoie. Dacă aveți o grădină mică, ați putea avea nevoie doar de 1-3 corncobs, în timp ce o grădină mai mare ar putea necesita mai multe.
  • Imagine intitulată Grădină cu oțet Pasul 9
    5. Eliminați pielea cu o ciupercă de oțet. Scapi de slugs la vedere prin pulverizarea lor cu un amestec de apă și oțet. Combinați 1 cană (240 ml) de oțet alb cu 0.5 cani (120 ml) într-o sticlă de pulverizare și spritz slugii cu soluția. Odată ce ați strivit dăunătorii, aruncați-le în coșul de gunoi.
  • Dacă bănuiți că există puști în grădina dvs., căutați o traseu de scurtă durată.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar