Cum să dezinfectați instrumentele de grădinărit

Instrumente de grădinărit utilizate pentru plantele de tăiere, tufișurile de tăiere, eliminarea buruienilor și saparea solului trebuie dezinfectate în mod regulat pentru a preveni transmiterea dăunătorilor și bolilor de plante. Înainte de a începe procesul de dezinfecție, curățați uneltele pentru a îndepărta murdăria, resturile și reziduurile de plante. Acest lucru va asigura că dezinfectantul contactează întreaga suprafață a sculei. Apoi, pulverizați dezinfectantul ales de instrumentul dvs. sau înmuiați scula în dezinfectant.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea instrumentelor
  1. Imagine cu titlu de dezinfectare Instrumente de grădinărit Pasul 8
1. Îndepărtați murdăria și resturile de la uneltele cu apă.Înainte de dezinfectarea uneltelor, îndepărtați murdăria și murdăria folosind un curent forțat de apă.Spălați-le sub un vârf puternic sau utilizați un furtun cu un set de flux cu jet.Uneltele curate sunt mai ușor de utilizat și dezinfectează.
  • Imagine intitulată Instrumente de grădinărit de dezinfectare Pasul 9
    2. Instrumente de curățare care nu sunt ușor de curățat.Unele soluri sunt greu de spălat.Dacă aveți probleme cu îndepărtarea murdăriei și a resturilor de la uneltele de grădinărit cu apă, utilizați o perie rigidă de păr sau un instrument de răzuire (un cuțit de capătare, de exemplu) pentru a elimina materialul cercat-on.
  • Imagine intitulată Instrumente de grădinărit de dezinfectare Pasul 10
    3. Ștergeți sapa și rășina folosind un dezinfectant.Dacă instrumentele dvs. au reziduu lipicios pe ele, cum ar fi SAP sau rășină, ștergeți sculele afectate cu o cârpă sau un prosop de hârtie umezit cu un dezinfectant. Dacă SAP sau rășină rezistă îndepărtarea, ștergeți viguros zona afectată cu vopsea mai subțire.
  • Metoda 2 din 3:
    Dezinfectarea cu metode mai puțin corozive
    1. Imagine intitulată Instrumentele de grădinărit de dezinfectare Pasul 1
    1. Dezinfectați-vă uneltele cu un curățător de uz casnic.Dezinfectanți de uz casnic comercial (cum ar fi Lysol sau Green Simple D) pot fi folosite pentru a dezinfecta uneltele de grădinărit. Avantajul acestor tipuri de dezinfectanți este că acestea sunt relativ blânde asupra dvs. și a instrumentelor dvs. în comparație cu debitul de înălbire sau de curățare industrială. Umpleți o găleată cu un detergent de uz casnic la alegere.Înmuiați instrumentul în el pentru câteva minute, apoi scoateți-l.
    • Pentru a reduce în continuare aspectul coroziv al curățătorilor de uz casnic, combinați-le într-o soluție de oțel de curățare și cinci părți apă.
  • Imagine intitulată Instrumente de grădinărit de dezinfectare Pasul 2
    2. Utilizați șervețele dezinfectante.Unele magazine de grădinărit ar putea oferi șervețele de dezinfectare de unică folosință pentru unelte de grădinărit. De asemenea, puteți utiliza șervețele cu scop general, cum ar fi Lysol sau Șervețele de dezinfectare Clorox. Pentru a utiliza ștergerea dezinfectantului, scoateți-l din container și ștergeți bine scula.Aruncați ștergerea după utilizare.
  • Este posibil să aveți nevoie să utilizați mai mult de o singură ștergere pe un instrument.
  • Imagine intitulată Instrumentele de grădinărit de dezinfectare Pasul 3
    3. Utilizați abur sau căldură uscată pentru a vă curăța uneltele de grădinărit.Se încălzește instrumentele de grădinărit la 180 ° -200 ° F (82 ° -93 ° C) sub un capac timp de aproximativ 30 de minute.De exemplu, ați putea pune unele dintre instrumentele dvs. de grădinărit mai mici pe un coș de aburi, acoperiți-l, apoi aburați-le pe aragaz timp de o jumătate de oră.
  • Imagine intitulată Instrumente de grădinărit de dezinfectare Pasul 4
    4. Utilizați 70% alcool izopropilic pentru a dezinfecta uneltele.Îndepărtați instrumentele pe care doriți să le curățați în alcool, apoi scoateți-le și lăsați-le să se usuce.Alternativ, umeziți o cârpă cu alcool și ștergeți instrumentele de grădinărit în jos.
  • Ați putea folosi lemnul, cerealele sau frecarea alcoolului.
  • Nu este nevoie să clătiți instrumentele după utilizarea alcoolului.
  • Nu utilizați alcool în jurul focului sau o sursă puternică de căldură.
  • Metoda 3 din 3:
    Dezinfectarea cu mai multe metode corozive
    1. Imagine intitulată Instrumente de grădinărit de dezinfectare Pasul 5
    1. Utilizați înălbitorul lichid.Se amestecă o înălbitoare de lichid cu nouă părți apă. Îndepărtați-vă uneltele de grădinărit în amestec, apoi scoateți-le și lăsați materialul să se scurgă.Alternativ, pulverizați sau periați amestecul pe uneltele de grădinărit și lăsați-l să se scurgă.Clătiți amestecul rămas de pe obiect după ce majoritatea a drenat.
    • Bleachul lichid este vândut sub nume comerciale cum ar fi Clorox, Everclor, Hypo, Bridos, Bleacol și Hispec.
    • Bleach este una dintre cele mai corozive din toate dezinfectanții instrumentului de grădinărit.
    • Dacă inhalat, Bleach poate provoca deteriorarea nasului, gâtului și plămânilor. De asemenea, vă poate deteriora sau vă poate irita pielea.Purtați întotdeauna măști de protecție și mănuși de cauciuc atunci când curățați unelte cu soluții de înălbire.
  • Imagine intitulată Instrumentele de grădinărit de dezinfectare Pasul 6
    2. Curățați-vă uneltele cu un dezinfectant industrial. Dacă aveți plante bolnave, vă recomandăm să obțineți un dezinfectant de grădinărit industrial pentru a preveni răspândirea problemei. Cele mai comune soiuri sunt "quats" (sau "q-săruri") și de curățare pe bază de peroxizi de hidrogen. Achiziționați dezinfectantul ales de la un magazin de horticultură sau de grădină și urmați cu atenție toate instrucțiunile și avertismentele pachetului.
  • Aceste produse industriale sunt formulate pentru a ucide algele, ciuperca, bacteriile și sporii imediat la contact.
  • Câteva produse comune de sare Q-Sare sunt Green-Shield, Fizan 20 și Kleengrow.
  • Peroxid de hidrogen (sau dioxid de hidrogen) este comercializat sub nume comerciale cum ar fi zerotol și teraclean.
  • Imagine intitulată Instrumente de grădinărit de dezinfectare Pasul 7
    3. Dezinfectați-vă instrumentele în mod regulat atunci când lucrați la plantele infectate.Dacă utilizați instrumentele dvs. de grădinărit pe plante bolnave, arbuști sau copaci, tratați instrumentele cu un dezinfectant după fiecare utilizare.Acest lucru va împiedica răspândirea bolii pe toată planta sau între plante.
  • sfaturi

    Curățarea instrumentelor după fiecare utilizare este ideală.Cel puțin, totuși, ar trebui să vă curățați instrumentele o dată la sfârșitul sezonului de grădinărit.
  • Spălați și dezinfectați-vă uneltele de grădinărit după utilizarea acestora pe o plantă infectată.
  • Ștergeți uneltele cu un strat ușor de ulei de motor sau ulei de fixare fiartă după dezinfectarea acestora.Acest lucru îi va proteja de rugină.
  • Curățenie Instrumentele vechi și ruginite sunt dificile. Este posibil să trebuiască să le înmuiați într-o soluție de oțet alb și să le curățați cu o perie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar