Cum de a alege plantele pentru o grădină

Pornirea unei grădini poate fi un proiect copleșitor, mai ales dacă nu sunteți familiarizați cu varietatea aproape fără sfârșit de plante acolo. Înainte de a renunța la o singură sămânță, aruncați o privire la condițiile unice ale spațiului dvs. de grădină planificat și faceți o cercetare în felul de plante care vor avea cea mai bună șansă de supraviețuire acolo. Puteți alege câteva specii specifice care se potrivesc cu gusturile dvs. și adaptați metodele de cultivare pentru a vă asigura că acestea cresc mari, frumoase și abundente.

Pași

Metoda 1 din 4:
Picking Plante potrivite pentru climatul dvs
  1. Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 01
1. Plante perene de plante în condiții reci. Grădinarii în regiunile răcoroase și temperate vor avea cel mai bun noroc cu flori rezistente și arbuști, cum ar fi sorrels, de zi cu zi și ferigă de struț. Aceste plante sunt mai bine echipate pentru a supraviețui temperaturilor scăzute sau drastic fluctuante decât omologii lor cald-meteorologice.
  • Plante care favorizează condițiile frigidete tind să fie lemnoase și să aibă frunze colorate puțin.
  • Puteți găsi mai multe informații despre diferitele zone climatice și unde vă încadrați online.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 02
    2. Creșteți plantele tolerante la căldură în climatul tropical și subtropical. Dacă trăiți undeva unde este cald și umed în fiecare an, rămâneți la specii care fac bine în medii de abur. Unele exemple bune sunt amarante, diverse specii de ferigi și orhidee mereu populare, care nu pot părea suficientă căldură și umiditate.
  • Frunzele groase, cereale ale plantelor de păianjen și aloe le fac bine adaptate zonelor mai calde. Când sunt alese pentru grădinăritul de containere, puteți să le amestecați cu ușurință în jurul valorii de unde aerul este cel mai prost.
  • Bamboo nu are, de asemenea, nici o problemă de a găsi piciorul în locurile fierbinți și poate fi plantat strategic pentru a servi ca un hedging atractiv și exotic de confidențialitate. Doar fiți atenți să vă asigurați că nu se întinde în afara controlului.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 03
    3. Luați nivelul de precipitații în zona dvs. în zona dvs. Cantitatea de precipitații Plantele dvs. devin pot juca o mare parte în cât de bine au făcut în cele din urmă. Grădinile care văd dușuri regulate, de obicei, nu vor avea nevoie de multă udare suplimentară. Pe de altă parte, plantele dvs. pot beneficia de 2-3 băuturi bune pe zi dacă își petrec mult timp uscarea sub soarele fierbinte.
  • Tot ce este nevoie este o furtună bună pentru a îneca specii ca Cotyledon și Verbena, care nu-i place să se udească.
  • Rulați o căutare rapidă pentru mediile anuale de precipitații anuale în gâtul pădurii pentru a obține o idee despre cât de frecvent veți avea nevoie să apăsați plantele.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 04
    4. Plan de îngheț. Conectați codul poștal într-un calculator de date de îngheț online pentru a afla când primele și ultimele înghețuri ale sezonului sunt datorate în cazul în care locuiți. Cu câteva excepții, plantele tinere răspund prost la temperaturile de pluziune. Știind când vor veni vă va permite să plantați în consecință noi adăugiri și să luați măsuri pentru a proteja selecțiile deja sub pământ.
  • Centrele Naționale pentru Informații de Mediu fac multe resurse excelente la dispoziția grădinarilor regionali curioși.
  • Metoda 2 din 4:
    Alegerea plantelor pe baza condițiilor de grădină
    1. Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 05
    1. Lucrați cu spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Dimensiunea generală a grădinii dvs. va fi unul dintre cei mai mari factori de limitare în ceea ce puteți crește acolo. De exemplu, este posibil să aveți nevoie doar de câteva metri pătrați pentru a pune într-un mic pat de flori anuale. Ridicarea unei grădini mari pline cu fructe și legume, pe de altă parte, va necesita mult mai mult spațiu la sol.
    • Luați în considerare conversia unui colț al curții dvs. într-un loc în creștere. În acest fel, totul va fi împreună într-un singur loc, ceea ce va face udarea și tăierea mai puțin de o corvoadă.
    • Nu lăsați o lipsă de imagini pătrate să vă descurajeze. Este posibil să păstrați o grădină înfloritoare aproape oriunde, atâta timp cât sunteți dispus să obțineți creativi.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 06
    2. Plantați specimene mari și cu creștere rapidă dacă aveți o mulțime de spațiu. Producătorii prolifici precum târâția Phlox și musetele romană pot depăși rapid grădini rezidențiale modeste, fără a lăsa loc pentru nimic altceva. În peisajele ruplice, totuși, vor completa zonele goale destul de frumos și vor fi libere să se răspândească la dimensiunea lor completă.
  • Copacii de dimensiuni medii, cum ar fi Redbuds, Magnolias și Maples Japoneze, pot fi doar dimensiunea potrivită pentru stabilirea limitelor sau pentru a oferi intimitate naturală.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 07
    3. Încercați grădinăritul containerului dacă spațiul de la sol este limitat. Cele mai mici plante de înflorire vor fi dreptate acasă într-o oală, cutie sau planter. Ridicarea câtorva containere de dimensiunea corespunzătoare vă poate elimina durerea de cap de reorganizare a paturilor într-un efort de a face totul potrivit. Puteți chiar să vă mutați containerele în interior dacă vremea devine inospitalieră.
  • Asigurați-vă că recipientele dvs. sunt suficient de mari pentru a găzdui structura rădăcină a speciei pe care le plantați și aveți găuri în partea de jos pentru o drenare eficientă.
  • Distrează-te să vină cu idei inteligente de containere. S-ar putea să folosiți un chiuvetă vechi pentru a planta un plasture de Petunias sau ați putea începe o grădină de plante miniaturale într-o roată plină de pământ.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 08
    4. Selectați plantele care sunt potrivite solul de la locul dvs. de creștere. Este solul tău prea uscat și fricos sau rămâne saturat de precipitații consistente? Răspunsul va avea un impact asupra căruia plantele vor putea să o facă acolo. Rețineți că este posibil să modificați condițiile de sol din grădină într-o diplomă prin utilizarea de amendamente și Materiale de drenaj.
  • Aster de Aur, Fern dulce și cele mai suculente sunt exemple de plante care se dezvoltă în sol uscat.
  • Irisul siberian, uita-me-nots, și hortensii sunt mai însetate decât majoritatea plantelor, și, ca rezultat, sunt mai bine echipate pentru a gestiona tipurile de sol marea.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 09
    5. Observați nivelurile de lumină din grădina dvs. Face o notă de aproximativ câte ore de lumina directă a soarelui, grădina dvs. primește în fiecare zi. 8 sau mai multe ore sunt considerate totale soare, în timp ce soarele parțial este de aproximativ 4 sau 5. Deoarece plantele pot avea astfel de cerințe de lumină radical diferite, acestea ar putea să nu fie la fel de potrivite pentru spațiul dvs.
  • Cerințele de lumină pentru o plantă dată pot fi găsite în mod obișnuit pe oală sau pe ambalaj.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 10
    6. Poziționați plantele iubitoare de lumină în zone cu cea mai mare expunere la soare. Selecții inimii, cum ar fi lavanda, sedumul și echinacea, vor bucura fericit toate razele pe care le pot obține. Același lucru este valabil și pentru roșiile, lămâile și alte fructe și legume care în mod natural izvorăsc acolo unde există lumină amplă și căldură.
  • Salvați centrul grădinii dvs. pentru specii care necesită doze mai mari de lumina soarelui.
  • Mutați plantele de containere în jurul valorii, după cum este necesar pe tot parcursul zilei pentru a crește cantitatea de timp pe care o petrec în soare.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 11
    7. Păstrați plante sensibile în umbră completă sau parțială. Hostas, Begonias și alți locuitori de întuneric vor face cel mai bine atunci când se află în adâncituri slabe, de-a lungul bazei casei sau gardului sau sub alte plante mari de umbră. Acolo, ei vor putea să ia suficientă lumină pentru a crește, dar nu suficient pentru a le jefui de umiditate prețioasă.
  • Dacă grădina dvs. este parțial umbrită de copaci sau alte structuri, ar putea fi locul perfect pentru a planta impaieni sau columbine, care sunt cele mai confortabile cu lumina care este undeva între ele.
  • Păstrați solul în jurul plantelor de umbră expuse umezite pentru a le răci și împiedica să se usuce.
  • Metoda 3 din 4:
    Amestecuri anuale, perene și comestibile
    1. Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 12
    1. Plantați o selecție de flori anuale vibrante. Anuale precum Geraniums, Dahlias, Petunias și Zinnias sunt iubiți pentru formele lor delicate și culoarea uimitoare. Cele mai multe anuale au aceleași nevoi de bază și sunt relativ scăzute întreținere, ceea ce poate facilita creșterea unui sortiment de diferite specii împreună în același spațiu.
    • Begonias, Snapdragon, și Marigold pot ajunge cu minim, făcându-i o mare alegere pentru producătorii de prima dată și cei care au timp limitat să-și petreacă în grădină.
    • Mix-și-potrivește anualele dvs. pentru a stabili întinderile de culoare ochi-prinderea. Multe dintre cele mai multe soiuri festive vin în mai multe nuanțe, inclusiv roșii, roz, galben, purpuri și blues, astfel încât opțiunile dvs. sunt aproape nesfârșite.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 13
    2. Puneți flori perene și arbuști pentru frumusețe continuă. Spre deosebire de anuale, care durează doar un singur sezon de creștere, perenele sunt destul de dure pentru a se întoarce de la an după an, atâta timp cât sunt îngrijiți în mod corespunzător. Ei își datorează longevitatea lor la cerințe mai flexibile de apă și nutritive.
  • Odată ce plantele precum Heuchera, Grantiflorum și Lily Peruvian sunt în pământ, nu sunt foarte exigenți.
  • Pentru mulți oameni, distracția de grădinărit se află în combinarea plantelor anuale și perene pentru a crea afișaje orbitoare de formă, culoare și textură.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 14
    3. Atrage atenția cu plantele ornamentale. După cum sugerează numele lor, speciile ornamentale sunt cultivate în principal în scopuri decorative. Ele sunt cel mai adesea caracterizate de caracteristici precum flori colorate, texturi neobișnuite și frunzișuri luxuriante, cascadă și pot, de asemenea, să poarte fructe sau să aibă o aromă plăcută. Una sau două oferte extra-obișnuite ar putea să-și asume o grădină deosebită într-un mod mare.
  • Aduceți o salcie plâns sau cluster de crizanteme pentru a adăuga o atingere de eleganță naturală în grădina dvs.
  • Iarfele și plantele de bază sunt utile pentru umplerea spațiului negativ și compensarea mai multor flori și arbuști comune.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 15
    4. Ridicați fructe și legume proaspete. Mai degrabă decât pur și simplu să fii frumos să te uiți, culturile comestibile oferă mâncăruri sănătoase, nutritive. Câteva plante pot produce suficient pentru a vă menține hrăniți și tăiați costul de a merge la magazin alimentar.
  • Tomate, fasole, pepeni, squash, ardei și fructe de padure se numără printre cele mai populare culturi pentru grădinărit acasă.
  • Dacă sunteți interesat să crească atât plante și culturi înfloritoare, puteți rezerva parcelele rămase pentru loturi unice de fructe sau legume după punerea în plantele principale de afișare.
  • Metoda 4 din 4:
    Experimentând cu diverse opțiuni de creștere
    1. Imagine intitulată Alegeți plantele pentru o grădină Pasul 16
    1. Creșteți plantele de la semințe. Capul în jos la centrul local de grădinărit, sera sau pepinieră plantelor și să răsfoiți selecția lor de pachete de semințe gata de semănare. Puteți găsi adesea kituri de pornire pentru o gamă largă de specii, inclusiv atât plante înfloritoare, cât și culturi comestibile. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile furnizate pe ambalaj îndeaproape pentru a vă asigura că plantele dvs. au succes.
    • Floarea-soarelui, poppies și margarete sunt startere comune de sămânță, împreună cu legume cum ar fi morcovi, castraveți, ridiche și varză.
    • Ridicarea plantelor dvs. din sămânță poate fi o experiență foarte plină de satisfacții și este adesea un semn al unui grădinar calificat.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 17
    2. Transplant tinere instalații de containere pentru o cultivare ușoară. Unele plante sunt mai ușor de îngrijit după ce au fost deja început. După ce a decis ceea ce fel de răsad sau saplă doriți să crească, făcând loc în grădina dvs. este la fel de ușor ca săpat o gaură, căzând structura rădăcină în interior și asigurându-vă că nevoile sale de apă și nutriente sunt îndeplinite.
  • Specii temperamentale precum trandafirii, boronia și majoritatea copacilor mici se încadrează în această categorie.
  • Întărirea plantelor în ghiveci le poate ajuta să se aclimatizeze treptat noile condiții de creștere. Puteți realiza acest lucru, lăsându-i afară pentru o oră suplimentară în fiecare zi timp de 1-2 săptămâni, făcându-vă mult mai frecvente între timp.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 18
    3. Păstrați plantele dvs. preferate prin luarea de butași. Îndepărtați tulpinile superioare de la flori, cum ar fi trandafiri, hortensii și geraniums și plasați-le în sol proaspăt și bine drenat. Odată ce ei iau rădăcini, le scapi și le replantăm alături de plantele lor părinte. Cu o atenție deosebită, vor începe să înflorească pe cont propriu.
  • Păstrați butași nouvenți acoperiți cu pungi de plastic clare pentru a crește umiditatea din jurul lor și pentru a le ajuta să crească mai repede.
  • Plantele de propagare din butași reprezintă o modalitate rentabilă de a multiplica numerele lor sau de a le da oa doua șansă fără a fi nevoie să începeți de la zero.
  • Imagine intitulată Alegeți plante pentru o grădină Pasul 19
    4. Utilizați structuri de grădinărit utile pentru a vă maximiza spațiul. Dacă nu aveți încă o cameră necesară pentru cultivarea parcelelor adiacente, o soluție practică este de a construi paturi ridicate care consolidează încă o cameră mai mare în imagini mai puțin pătrate. De asemenea, este posibil să puteți găsi un loc pentru plante de casete și alte containere ridicate pe pereți, pervazuri de ferestre sau posturi de gard.
  • Mizele și traseele vor permite cultivatorilor verticali ca roșiile, fasolea și vița de viță de vie să se deplaseze în sus, mai degrabă decât spre exterior.
  • O zăbrească drapată cu Wisteria sau Honeysuckle poate trage dublu sarcină atât ca măsură de economisire a spațiului, cât și un mijloc de prezentare.
  • Pot amesteca compostul cu solul?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Ben BarkanBen Barkangarden & Peisaj Designer

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați un notebook pentru a înregistra ce plante se descurcă bine și care nu sunt. În acest fel, veți avea opțiunea de a tranzacționa eșecurile pentru o specie mai plăcută Veniți următorul sezon de creștere.
  • Faceți-vă temele pentru a afla ce tipuri de plante sunt cele mai potrivite pentru condițiile climatice și solului unic din zona dvs.
  • Aveți grijă de solul dvs. Veți putea să crească mai multe plante într-un patch mic, sănătos de murdărie decât ați putea într-unul mare, fără nici una din proprietățile potrivite.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar