Cum se creează o grădină pe acoperiș

Grădinile de pe acoperiș sunt o adăugare frumoasă și ecologică pentru casele urbane. Dacă locuiți într-un apartament sau o casă fără curte, grădinile de acoperiș vă pot lăsa să cultivați copacii ornamentali, flori și chiar plantele comestibile. Contactați un inginer structural și hartăază grădina dvs. înainte de a începe plantarea. Alegeți plantele și decorațiile potrivite pentru a profita la maximum ce spațiu aveți.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătiți-vă acoperișul
  1. Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 1
1. Evaluați capacitatea de încărcare a acoperișului. Capacitatea de încărcare este cât de mult greutate poate suporta structura acoperișului. Aceasta va include plantele, containerele de plante, mobilierul, echipamentele, vizitatorii și sarcinile meteorologice precum zăpada. Contactați un inginer structural pentru a discuta grădina dvs. de acoperiș și cât de mult se poate ocupa acoperișul.
  • Un inginer structural vă poate sfătui, de asemenea, în modele preliminare pentru grădina dvs. și cum să lucrați în jurul unor obstacole posibile (cum ar fi coșurile de coșuri). Site-urile de căutare de afaceri cum ar fi lista lui Yelp sau Angie vă pot ajuta să găsiți un inginer local.
  • Asigurați-vă că inginerul pe care îl contactați este licențiat (o cerință legală în multe țări, în special în Statele Unite).
  • Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 2
    2. Consultați codurile de construcție ale orașului. Examinați codurile de construcție ale municipiului înainte de a începe construcția pentru a vă asigura că grădinile de pe acoperiș sunt permise în zona dvs. Zona dvs. ar putea avea restricții asupra înălțimii grădinii dvs., modul în care utilizați spațiul de acoperiș și dacă anumite decorațiuni sunt prea distrag.
  • Dacă vă închiși casa dvs., contactați proprietarul dvs. pentru a obține permisiunea înainte de a construi grădina dvs. de pe acoperiș.
  • Dacă locuiți într-o clădire care face parte dintr-un cartier istoric, va trebui să contactați liderii districtului pentru a afla dacă există reglementări suplimentare.
  • Imaginea intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 3
    3. Monitorizați expunerea la soare a clădirii. În funcție de plantă, grădina dvs. va avea nevoie de până la 6 până la 8 ore de lumină solară pe zi. Notă Modele de lumina soarelui pe o perioadă de 1 sau 2 săptămâni pentru a vă asigura că lumina solară a acoperișului nu este ascunsă de alte clădiri.
  • Încercați să monitorizați soarele dimineața, la amiază și seara, astfel încât să aveți un sentiment precis al modului în care expunerea sa schimbat pe tot parcursul zilei.
  • Imaginea intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 4
    4. Planul de expunere la vânt. Vântul este de obicei mai puternic pe acoperiș decât la nivelul solului, mai ales dacă clădirea dvs. este mai multe povesti. Prea mult vânt poate deteriora foarte mult sau chiar ucide plante. Structura de vânt (cum ar fi grădini) pot fi necesare dacă observați vânturi puternice pe acoperișul dvs.
  • Puteți monitoriza expunerea la vânt cu a Vremea Vane, cu anemometru, sau stând pe acoperiș și experimentați vremea pentru dvs.
  • Deoarece vântul poate usca solul, plantele dvs. vor avea nevoie de udare frecventă.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 5
    5. Hartă designul grădinii acoperișului pe hârtie grafică. Folosind hârtie grafic sau albastru, faceți o schiță brută a grădinii dvs. și complotați unde doriți să puneți plante și mobilier. Acest lucru vă va păstra pe acoperișul organizat pe măsură ce începeți să vă construiți grădina. Dacă vă răzgândiți despre ceva, puteți întotdeauna să vă întoarceți și să-l reproiectați.
  • Pentru a păstra schița la scară, decideți în prealabil cât de mult spațiu va reprezenta fiecare patrat pe hârtia de grafică (e.G. 1 picior sau metru). Aproximativ dimensiunea totală a acoperișului dvs. sau măsura tu singur, apoi bazezi desenul pe măsurători.
  • Partea 2 din 4:
    Cumpărarea plantelor
    1. Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 6
    1. Căutați plante de secetă și toleranță la căldură. Vântul potențial intens și lumina soarelui vor face plante mai puternice un candidat mai bun pentru grădinile de pe acoperiș. Răsadurile cu aceste calități vor avea mai multe șanse să supraviețuiască în primul an. Adăugați umbra sau windbreakers dacă intenționați să adăugați mai multe plante fragile.
    • Ierburi ornamentale, caprifoi și magnolii se descurcă bine în vreme caldă, însorită.
    • Asigurați-vă că ați apăsat în mod regulat plantele, chiar și cele care sunt rezistente la secetă.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 7
    2. Cumpărați plante originale în zona dvs. Plantele originare din statul sau clima vor atrage fauna nativă, cum ar fi păsările și fluturii. Ele se vor adapta mai ușor la grădina dvs. decât plantele non-native. Dacă vânturile dure sau hit-urile de căldură, plantele dvs. vor fi mult mai probabil să supraviețuiască.
  • Decorați grădina cu alimentatoare de păsări sau fluture pentru a atrage mai multe animale.
  • Adresați-vă pepinia locală pe care plantele sunt originale din zona dvs. pentru opțiunile dvs.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 8
    3. Alegeți copacii ornamentali și arbuști. Plantele mari vor cântări pe acoperișul dvs. și vor lăsa mai puțină cameră pentru alt decor. Copacii mici, ornamentali și arbuștii fac bine în grădinile de pe acoperiș, atunci când sunt protejate cu vânturi de vânt și plasate în recipiente stabile. Se adaugă cel mult 2 până la 4 arbori sau arbuști pentru a conserva spațiul.
  • Îndepărtați rădăcinile copacilor la fiecare câțiva ani pentru a le păstra la o dimensiune gestionabilă.
  • Exemple de copaci ornamentali și arbuști includ: Dogwood, Japoneză Lilac Arbore, Crabapple, Star Magnolia și Jack Dwarf Flowering Pear.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 9
    4. Timid de plantele cu frunze mari. Plantele cu frunze suple mari tind să fie mărunțite de vânturile înalte pe grădinile de pe acoperiș. De asemenea, sunt mai susceptibili de a suferi arsuri de iarnă în timpul sezoanelor mai reci. Plantele sau pinii cu frunze mai mici se dezvoltă deosebit de bine pe acoperișuri.
  • Partea 3 din 4:
    Construirea grădinii
    1. Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 10
    1. Conectați un furtun care duce până la acoperișul dvs. Dacă nu primiți suficientă precipitații pentru a sistem de stocare, Folosind un furtun pentru apă, grădina dvs. va fi cea mai eficientă. Verificați pentru A robinet sau linia de apă pe acoperiș și atașați furtunul.
    • Dacă nu găsiți niciunul, utilizați o pată de udare.
    • Metoda cea mai fiabilă de udare implică înființarea unui sistem automat de irigare.
  • Imagine intitulată Creează o grădină de acoperiș Pasul 11
    2. Adăugați containere pentru plantele dvs. Consultați harta grădinii dvs. pe măsură ce vă decideți unde să plasați containere. Vasele ideale vor fi ușoare și destul de adânci pentru a găzdui rădăcinile plantelor. Alegeți containere din lemn sau plastic pe materiale mai grele, cum ar fi Terracota.
  • Imagine intitulată Creați o grădină pe acoperiș Pasul 12
    3. Plasați semințele sau răsadurile în recipiente. În funcție de preferințele dvs., puteți ridica plantele dvs. de la semințe sau de la plante tinere de transplant din pepiniere. Răsadurile sunt de obicei mai puternice și rezistente la dăunători, în timp ce semințele sunt mult mai ieftine.
  • Răsadurile vor fi mai bune decât semințele în climatele răcoroase sau ușoare.
  • Dacă doriți, puteți începe și semințele din interior și transplantați-le mai târziu ca răsaduri.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 13
    4. Instalați o trellis. Windbreakers vă vor păstra plantele de la uscare sau deteriorate în vremea aspră. Trellisele sunt cea mai comună opțiune pentru grădinile de pe acoperiș, deoarece au găuri, deoarece WindBreaks Solid vor bate ușor. Construi sau cumpărați o trellis și puneți-o acolo unde va bloca direcția vântului.
  • Decorează-ți trellisul cu iedera cu crawling, mazăre dulce, alpinismul de trandafiri, sau gloria dimineții.
  • Partea 4 din 4:
    Decorarea grădinii dvs
    1. Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 14
    1. Adăugați mobilier ușor. După ce ați plasat toate plantele dvs., consultați din nou harta grădinii pe măsură ce aduceți mobilierul. Alegeți mobilier ușor pentru a evita punerea prea multă presiune asupra acoperișului dvs. Mobilier pliabil, cum ar fi scaunele de salon, sunt deosebit de ușoare și bune pentru conservarea spațiului.
    • Pentru a preveni suflarea mobilierului în vânturi grele, fixați-l la obiecte imobiliare sau păstrați-l atunci când nu îl utilizați.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 15
    2. Utilizați spații deschise. Fiecare centimetru de spațiu din grădina dvs. de pe acoperiș trebuie să aibă un scop. În loc să se aglomereze terenul, decorați cu înălțimea când este posibil. Utilizarea spațiului vertical va face ca grădina dvs. să se simtă mai spațioasă, astfel încât planta de alpinism cu viță de vie sau să atârne containere de flori pe un perete adiacent, dacă este posibil.
  • Concentrarea prea mult pe spațiile orizontale vă va face ca grădina să pară înghesuiți.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 16
    3. Alege un punct focal. Punctele focale sunt elementele centrale care leagă grădina împreună. Alegerea unei piese centrale va face ca grădina dvs. să se simtă echilibrată și armonioasă. Un bun punct focal ar putea fi o plantă mai mare (ca un copac), o canapea în aer liber sau o statuie.
  • Pentru a vă scoate punctul focal, evitați decorarea cu mai mult de 1 sau 2 plante / decorațiuni mai mari. Prea multe puncte focale se vor distrage reciproc și par a fi copleșitoare.
  • Alegeți o trăsătură (ca 1 sau mai multe culori) pentru a lega decorațiile și punctul focal împreună, astfel încât acestea să nu se ciocnească.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de acoperiș Pasul 17
    4. Alegeți decorațiuni multifuncționale. Pentru că aveți o cantitate limitată de spațiu, asigurați-vă că tot ceea ce adăugați poate servi multe scopuri. Căutați scaune care pot sta în iubire sau mese de cafea expandabile. Găsiți bănci care pot fi folosite ca stocare pentru mobilierul dvs. pliabil. Dacă o decorare nu are mai multe scopuri, ia în considerare dacă spațiul pe care îl ocupă este meritat.
  • sfaturi

    Alegeți plantele cu rădăcini superficiale care vor prospera bine în recipiente mai mici.
  • Utilizați decorațiuni robusi sau recipiente de plante care se vor bucura de bine când sunt expuse elementelor.
  • În cele mai fierbinți luni de vară, pot fi necesare plantele dvs. să fie udate zilnic.
  • Adăugați decorațiuni relaxante, ca o grădină de rock sau un scaun confortabil, astfel încât grădina dvs. devine un loc calmant.
  • Avertizări

    Nu depășiți acoperișul cu mai mult decât poate purta.
  • Evitați întreținerea de înaltă întreținere sau delicată dacă acoperișul dvs. este în special vânt.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar