Cum de a proiecta o grădină de rock

Grădinile de rock vin în toate formele și dimensiunile diferite. Ele pot fi alcătuite din pietricele mici, roci mari, suculenți rezistenți, flori strălucitoare și orice alte combinații de stâncă și plante pe care le puteți gândi. Cu posibilități nesfârșite, cum știi unde să începi când proiectați unul? Nu vă faceți griji - Pașii de mai jos vă vor merge prin fundamentele de a cartografia propria grădină rock, de la alegerea unui spațiu pentru a alege rocile și plantele pentru a aranja totul pe teren.

Pași

Partea 1 din 3:
Proiectarea grădinii dvs.
  1. Imagine intitulată Design O grădină de rock Pasul 1
1. Alegeți un loc mic pentru a încerca prima grădină de rock. Dacă sunteți un începător la grădini de rock, încercați să începeți mici. Alegeți un colț al grădinii sau curții dvs. care ar putea acționa ca terenuri de testare. Dacă doriți să vă extindeți mai târziu, nu veți avea nici o problemă! Dacă acest lucru nu este primul dvs. Rock Rodeo, uitați-vă la transformarea unui deal existent în curtea dvs. sau chiar creați unul (cunoscut sub numele de bermă)!
  • Pentru începători, încercați o 5 până la 10 picioare (1.5 până la 3.0 m) secțiune pentru a începe cu. Dacă intenționați să vă extindeți dacă lucrurile merg bine, asigurați-vă că este lângă un spațiu care poate fi preluat mai târziu!
  • Selectați o zonă care are deja o clasă pentru a ajuta la drenaj. Mai ales asigurați-vă că fantele de flori dintre roci vor primi drenaj adecvat.
  • Evitați să lucrați în jurul copacilor dacă puteți. Săpând florii de flori și găuri la culcare rocile în va fi mai dificil cu sistemele rădăcinilor. Acest lucru va răni și arborele pe termen lung.
  • Imagine intitulată Design O grădină rock Pasul 2
    2. Referință Grădinile de rock existente pentru inspirație. O modalitate excelentă de a ajuta la proiectarea aspectului sau detaliilor grădinii dvs. de rock este privită la cele existente. Indiferent dacă verificați online, în reviste sau vizitați unele grădini locale, luați note despre ceea ce vă place sau doriți să evitați.
  • Discutați cu pepinierele locale sau grădinarii care au tendința de a roca grădini. Puteți alege creierul lor despre experiența construirii sau menținerii grădinii. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama de orice capcane pentru a evita ca acesta să fie specific climatului sau solului dvs. local.
  • Imagine intitulată Design O grădină rock Pasul 3
    3. Desenați ideile de design înainte de a începe. Obținerea ideii în cap și pe hârtie este cea mai bună modalitate de a vă asigura că planurile dvs. nu se rătăcesc odată ce începeți să lucrați. Deoarece rocile nu sunt cele mai distractive pentru a vă deplasa, puneți plasamentul planificat și corect prima dată.
  • Schițele simple vă permit să încercați diferite destinații de plasare și aranjamente fără să comite prea mult decât un creion de creion.
  • Aflați despre și planificați în jurul oricăror utilități înainte de a începe să lucrați. Apelați utilitatea dvs. locală sau furnizorii să aibă linii de utilitate situate cât mai curând posibil înainte de ruperea terenului.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea consumabilelor corecte
    1. Imagine intitulată Design o grădină rock Pasul 4
    1. Alegeți mai întâi rocile mai mari. Deoarece sunt mai greu de transportat, loc și chiar și pentru a permite, merită prioritate în procesul dvs. de selecție. Alegeți câteva culori diferite și texturi de stâncă pe care le puteți obține în mod rezonabil.
    • Consultați furnizorii sau pepinierele locale pentru a vedea ceea ce este disponibil în apropiere. Nu doriți să vă puneți inima pe o piatră specifică dacă nu este disponibilă.
    • Tind să-ți păstreze pietrele mai mari pe partea mai ușoară. Fiind puncte focale puternice în grădină, nu doriți să le faceți deosebit de întuneric.
  • Imagine intitulată Design O grădină rock Pasul 5
    2. Alegeți o varietate de roci mai mici pentru a vă completa cele mai mari. Unul dintre regulile principale ale grădinilor Rock este varietatea rock. Alegeți pietrele și pietricele care vor completa rocile mai mari pe care trebuie să le înconjoare.
  • Luați în considerare combinațiile dvs. de culori. Amestecați pietricele întunecate și pietre în zonele din apropierea pietrelor și bolovanilor mari.
  • Dacă anumite secțiuni se simt ca și cum ar fi prea întunecate, găsiți o altă rocă mică, de culoare deschisă, care are o textura diferită de pe piatra mai mare.
  • Lava Rock face pentru un material de umplere mare între roci mai mari de culoare deschisă. Se scurge bine, iar întunericul face flori colorate surround într-adevăr pop.
  • Imagine intitulată Design O grădină rock Pasul 6
    3. Alegeți plantele potrivite pentru a merge în grădina dvs. Cele mai multe grădini de rock sunt completate cel mai bine cu flori mai mici, alpine. Acestea ar trebui să fie tolerante la secetă, presupunând că grădina rock este construită într-o zonă cu mici precipitații. Ideea este de a plasa flori care vă vor atrage să vii mai aproape.
  • Small narcodele, flori sălbatice locale, suculente și Brodiaea fac toate pentru a adăugă la o grădină de rock.
  • Adăugați în unele mușchi sau ierburi scurte în jurul marginilor de rocă mai roșii pentru a se amesteca și înmuia peisajul ușor.
  • Partea 3 din 3:
    Plasarea și plantarea grădinii dvs. de rock
    1. Imagine intitulată Design O grădină rock Pasul 7
    1. Puneți rocile înainte de orice altceva. Deoarece rocile sunt cele mai grele de a ajusta bucăți de grădină de rock, doriți să le aduceți mai întâi. Săpat o parte din pământ pentru roci mari să se coste dacă nu sunt deosebit de apartamente.
    • Spațiu pietrele și bolovanii mai mari, lăsând loc pentru colecții mai mici între. Evitați aglomerarea stâncilor mai mari într-un singur loc, lăsând cele mai mici pe o parte a lor.
    • Lucrați la netezirea planului de drenaj pe măsură ce puneți rocile. Lucrările înclinate și de împământare vor trebui făcute înainte de începerea plantării.
  • Imagine intitulată Design O grădină de rock Pasul 8
    2. Plantați-vă florile într-un pat cu pietricele, nisipul și solul. Pentru fiecare pat de flori, creați o bază de pebble de aproximativ 1 din (2.5 cm) acoperite cu nisip care este de aproximativ 2 până la 3 în (5.1 la 7.6 cm) grosime. Top Baza cu solul de susil adecvat pentru plantele pe care le-ați selectat.
  • Dacă plantați în fisuri și crevări ale unei pături de stâncă, probabil că puteți obține cu ajutorul nisipului și a solului ca bază. Rockurile în sine pot servi pentru a scurge unele dedesubt.
  • Puneți plantele care au nevoie mai mult de ceas și îngrijire în spații mai ușoare de acces. Suculenții și flori sălbatici hardy care nu au nevoie de întreținere vor fi mai buni pe pante sau părți greu accesibile ale grădinii.
  • Pietricele lucrează excelent pentru a face căi și prevenirea buruienilor de la germinare.
  • Imagine intitulată Design O grădină rock Pasul 9
    3. Mențineți grădina în secțiuni mici odată ce este complet. Marele lucru despre grădinile de rock sunt mici ecosistemele pe care le creează. Puteți să vă așezați într-o singură zonă și să aveți un pachet pitoresc pe care îl puteți ordona sau să vă deplasați într-un weekend.
  • Detaliile vor face o grădină de rock toate cele mai plăcute. Odată cu trecerea timpului, găsiți mici găuri sau locuri goale pentru a completa cu mai multe stânci sau plante.
  • Odată ce aveți totul în loc, bucurați-vă de muncă. Adăugați câteva scaune în aer liber pentru a vă relaxa în timp ce grădina dvs. se stabilește.
  • sfaturi

    Apelați-vă local 811 sau Finder Utility. Nu vă sapa înainte de a localiza apele, canalizarea, gazele și liniile electrice. Nu doriți să le deteriorați și este posibil să nu doriți să construiți o grădină de rock greu de accesat pe partea de sus.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar