Cum se proiectează o grădină formală

Proiectarea formală a grădinii a fost inițial implementată în Persia și Zonele Europei. Grădinile formale oferă modele geometrice simple cu margini definite. Plantele, gardurile și pasarelele sunt aranjate în modele circulare, dreptunghiulare sau pătrate, dar sunt întotdeauna simetrice. Citiți pentru informații despre cum să vă proiectați propria grădină formală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Maparea unui plan
  1. Imagine intitulată Design O grădină formală Pasul 1
1. Evaluați așezarea terenului. Designul pe care îl alegeți pentru grădina dvs. va fi influențat de contururile terenului pe care îl utilizați. De asemenea, trebuie să luați în considerare plasarea în raport cu casa dvs. sau la alte clădiri din apropiere. Luați în considerare următorii factori:
  • Este terenul pe care îl utilizați Hilly sau plat? Acest lucru va afecta aspectul final al grădinii dvs. formale. Grădinile formale sunt mai ușor de creat pe terenul mai plat, astfel încât să doriți să vă uitați la lansarea unor dealuri de pe proprietatea dvs., dacă este posibil.
  • Care este forma complotului de pământ? Lucrezi cu un pătrat perfect sau este mai oblong în formă? Va trebui să decideți dacă grădina se va extinde la marginile terenului sau dacă doriți să creați un spațiu mai conținut în cadrul acestuia.
  • Înainte de a începe, ar trebui Testați-vă solul pentru a vă asigura că este potrivit pentru plantare. Multe plante necesită solul să aibă un pH special, și ar trebui să știți dacă solul dvs. este lut, nisip, argilos, turbă, siliu sau chalky.
  • Evaluați cât de mult soare și umbra zona primește. Puteți planta o grădină formală atât în ​​zonele însorite, cât și în zonele umbrite, dar va schimba tipurile de plante pe care le puteți crește.
  • Imagine intitulată Design O grădină oficială Pasul 2
    2. Decideți cum veți folosi grădina. S-ar putea să proiectați grădina exclusiv pentru recursul vizual sau poate că doriți să fie mai funcțională, un loc pentru ca oamenii să se relaxeze și să se joace. Aceasta este o decizie importantă de a face, deoarece va determina cât de multe spații deschise veți avea proporțional cu zone cu plante și garduri vii.
  • Dacă doriți ca oamenii să se plimbe liniștit prin grădină, observând toate detaliile sale, probabil că doriți să instalați o mulțime de căi și plantări complicate.
  • Dacă vă place aspectul oficial, dar doriți ca grădina dvs. să fie mai puțin structurată, planificați doar una sau două căi și mai multe spații deschise.
  • Imagine intitulată Design O grădină formală Pasul 3
    3. Alegeți un punct focal. Grădinile formale sunt, de obicei, aranjate în jurul unui anumit tip de punct focal impresionant - gândiți-vă la o grădină palată cu o fântână uriașă în centru. În multe cazuri, punctul focal este situat în centrul grădinii, dar nu trebuie să fie. Luați în considerare aceste idei:
  • Faceți o versiune mică a acelor grădini palatiale, creând un punct focal dintr-o fântână frumoasă sau chiar o baie de păsări.
  • Punctul dvs. focal ar putea fi un copac frumos care stau deja în grădina dvs.
  • Ați putea cumpăra o bancă de fier forjată și plasați-o într-o zonă clarificată ca punct focal.
  • Creați un arc cu o trellis în centrul grădinii.
  • Utilizați patio-ul sau puntea dvs. ca punct focal în loc să aveți unul în centrul grădinii.
  • Imagine intitulată Design o grădină formală Pasul 4
    4. Planificați-vă căile. Acum că aveți în vedere un punct focal, este timpul să planificați căile care duc la ea. O grădină formală poate avea căi pavate, cărămidă sau piatră. De asemenea, ați putea avea căi care sunt create în mod natural printre gardurile vii care sunt cu atenție. Căile ar trebui să fie menținute cu atenție pentru a crea un sentiment de îngrijire și ordine, elemente esențiale ale unei grădini formale. Creați o hartă care vă arată punctul dvs. focal și diferitele căi care vor duce la acesta.
  • Unele grădini formale au căi asemănătoare cu labirint, toate conducând la punctul focal. Acest lucru tinde să ia o mulțime de spațiu, deci este o alegere bună pentru grădini mai mari.
  • Ai putea avea două căi de bisectare care fac o formă încrucișată, împărțind grădina în patru părți distincte.
  • O cale circulară simetrică, cu o cale care rulează direct prin mijloc este o altă alegere bună.
  • Dacă vă place simetria simplă, puteți lua în considerare o cale dreaptă în jos în centru cu plantări de-a lungul marginii.
  • Dacă punctul dvs. focal este o punte atașată casei dvs., luați în considerare că aveți o cale care duce drept la ea, cu căi mai mici care se lasă spre lateral.
  • Metoda 2 din 3:
    Plantarea grădinii
    1. Imagine intitulată Design O grădină formală Pasul 5
    1. Luați în considerare climatul dvs. Poate că ați vizitat o grădină în Franța, sa îndrăgostit de frumusețea sa și căutați să o recreați în curtea proprie. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aflați dacă clima dvs. favorizează plantele în creștere pe care le-ați văzut în altă parte. Este important să alegeți plante care să prospere unde locuiți - altfel, veți avea de-a face cu plantele bolnave și moarte în loc să vă bucurați de o grădină sănătoasă.
    • Aflați ce zonă de plantare locuiți, astfel încât atunci când începeți să cercetați speciile, veți putea spune imediat dacă vor fi o potrivire bună. Puteți căuta zona dvs. prin codul poștal pe USDA Plant Hardiness Zone Hartă.
    • Nu vă avertizați să utilizați plante care sunt originale din zona dvs. Grădinile formale pot avea multe teme diferite care variază în funcție de climă. Există stiluri formale alpine, deșert, tropicale, temperate și mediteraneene. Verificați-vă pentru grădini în zona dvs. care vă pot inspira cu idei.
  • Imagine intitulată Design O grădină formală Pasul 6
    2. Alegeți plantele corespunzătoare. Balanța și coeziunea sunt esențiale în grădinile formale. Alegeți plantele cu forme care merg bine împreună și lucrează cu celelalte elemente din grădina dvs. De exemplu, dacă designul grădinii dvs. este în primul rând pătrat, ați putea dori să plantați gardurile cutiei, care pot fi tăiate într-o formă pătrată. Hydrangea Blossoms sunt o alegere bună ca o completare a unui design circular.
  • Acest lucru nu înseamnă că dacă aveți un design de grădină pătrat, toate plantele dvs. trebuie să fie pătrat. Obțineți creativ cu interpretarea dvs. Alegeți flori care au patru petale distincte și îngrijite sau să decidă să planteze lalele în formă de pătrat mare.
  • Alegeți plantele cu culori coezive. Una sau două culori este suficientă pentru o grădină formală - prea multe culori și va avea un aspect sălbatic.
  • Alegeți plantele care sunt separabile. Veți face o mulțime de tăieturi și plimbări pentru a vă păstra designul grădinii. Ajutați-vă prin alegerea plantelor care nu se vor răspândi peste calea de cărămidă sau nu se vor descurca după câteva săptămâni. Plantele de bec sunt o alegere bună în acest scop.
  • Imagine intitulată Design o grădină formală Pasul 7
    3. Planta cu un ochi spre simetrie. Odată ce ați ales plantele dvs., decideți unde să le puneți. Grădina dvs. este împărțită în mai multe spații prin trasee - evaluați fiecare spațiu atât individual, cât și ca parte a întregii grădini când decideți ce să plantați unde.
  • Luați în considerare căderea căilor cu un tip de plante. Acesta este un aspect frumos care oferă coeziune instantanee.
  • Dacă plantați ceva într-o singură zonă, plantați același lucru pe partea opusă. De exemplu, dacă aveți un grup de lalele în colțul din stânga al grădinii, instalați un grup similar în colțul din dreapta, pentru echilibru și simetrie.
  • Planta en Masse. O caracteristică clasică a grădinilor oficiale este vederea izbitoare a unui grup mare de plante. O secțiune în formă de cutie, plantată perete la perete cu zambile, de exemplu, ar putea oferi grădinii dvs. aspectul pe care doriți să îl atingeți.
  • Creați modele. Forme alternative de plante și culori prin plantarea unui rând de o singură floare, un rând de o floare diferită și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Design O grădină formală Pasul 8
    4. Asigurați-vă că aveți oase bune. Termenul "Oase bune" este folosit de arhitecții peisagi pentru a descrie structura grădinii care este în vigoare pe tot parcursul anului, după ce florile au dispărut și iarba nu este la fel de verde. Alegeți voturile care vor rămâne verde pe tot parcursul anului și vor alege unele plante de iarnă-hardy. De asemenea, puteți folosi garduri și alte caracteristici permanente pentru a vă asigura că grădina dvs. are "Oase bune."
  • Luați în considerare căile căilor dvs. ca parte a acestui proces. Grădinile formale folosesc adesea pietriș, piatră, cărămidă sau beton pentru a linia căile.
  • Imagine intitulată Design o grădină oficială Pasul 9
    5. Factor în spații deschise. Nu uitați să părăsiți câteva zone deschise. Spațiile deschise oferă un contrast plăcut cu spațiile plantate și sunt, de asemenea, frumos dacă doriți ca oamenii să poată fi în stare de relaxare în grădină. Plantați spațiile deschise cu iarbă sau acoperiți-le cu pietriș dacă preferați.
  • Metoda 3 din 3:
    Adăugarea detaliilor
    1. Imagine intitulată Design O grădină formală Pasul 10
    1. Utilizați caracteristicile apei. Multe grădini formale au fântâni, iazuri Koi, fluxuri mici și alte caracteristici de apă pentru a adăuga interes la aspect. Luați în considerare instalarea unei caracteristici de apă în grădina dvs., fie ca punct focal, fie ca o decorare simplă.
  • Imagine intitulată Design o grădină formală Pasul 11
    2. Adăugați urne de piatră și statui. Betonul este adesea folosit în modelele formale de grădină sub formă de urne, alte deținători de plante și statui. Marmura este o altă piatră clasică pe care ați putea utiliza sau Faux-marmură dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai accesibile.
  • O statuie frumoasă folosită ca centrală a grădinii dvs. poate face o mare diferență. Verificați magazinele de grădină și pepinierele pentru opțiunile de statuie în aer liber.
  • Dacă decideți să utilizați urnele, cumpărați un număr par și distribuiți-le în jurul grădinii într-un model. De exemplu, dacă grădina dvs. este împărțită în patru secțiuni, fiecare ar trebui să aibă o urnă, iar urnele trebuie să conțină același tip de plantă sau floare.
  • Imagine intitulată Design O grădină formală Pasul 12
    3. Adăugați mobilier. Dacă grădina dvs. formală este în curtea dvs., sunt șanse că veți dori să petreceți o mulțime de timp acolo. Veți avea nevoie de mobilier în aer liber care se potrivește cu tema grădinii dvs.
  • Fierul forjat este adesea o alegere bună în acest scop. De asemenea, ați putea alege un material diferit și pulverizați-o fie verde închis sau negru pentru a se potrivi cu grădina.
  • Evitați mobilierul din plastic, deoarece o grădină formală ar trebui să arate atemporale.
  • Imagine intitulată Design O grădină formală Pasul 13
    4. Păstrați grădina curată. Grădinile formale au nevoie de mai multă întreținere decât alte tipuri de grădini, mai ales dacă aveți garduri vii care trebuie să fie tăiate pentru a păstra o anumită formă. Aveți grijă de grădina dvs. pe parcursul verii și să-i dați legăturile în timpul iernii, pe măsură ce vă pregătiți pentru primăvară.
  • Utilizați un edger pentru a tăia iarba departe de căile voastre.
  • Pătrundeți grădina dvs. frecvent pentru a păstra plantele sănătoase și grădina dvs. curat.
  • După udare și de lucru în grădină, puneți la dispoziție uneltele de furtun și grădinărit.
  • Mătură frunzele și murdăria de pe traseele frecvent.
  • sfaturi

    Grădinile formale sunt cunoscute pentru a fi, bine, formale. Ei nu tind să nu aibă elemente de farmec casual sau personale în ele. Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să le aveți, dar dacă ciudat, distractiv și fermecător este scopul tău, nu face o grădină formală. Adăugările dvs. ar trebui să îmbunătățească grădina (și viceversa, grădina ar trebui să vă îmbunătățească).
  • Pentru inspirație, încercați să vizitați o grădină botanică locală. Multe grădini botanice au secțiuni formale care vor prezenta o varietate de plante.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar