Cum de a construi un sistem de hidroponie de casă

Gradinarit hidroponic implică cultivarea plantelor într-o soluție de apă și nutrienți fără a utiliza orice sol. Grădinile hidroponice sunt ușor de început în propria casă, astfel încât să puteți crește pe tot parcursul anului. Există multe stiluri diferite de grădini pe care le puteți construi, cele mai frecvente sisteme Wick, culturi de apă adâncă și tehnici de film de nutrienți. Cu o construcție simplă, puteți avea cu ușurință o grădină în casa dvs!

Pași

Metoda 1 din 3:
Efectuarea unui sistem simplu Wick
  1. Imagine intitulată Construiți un sistem hidroponics Pasul 1
1. Tăiați topul 4 în (10 cm) de pe o sticlă de plastic. Reciclați un gol /2 US GAL (1.9 l) Sticla de sifon. Porniți tăierea cu o pereche de foarfece sau cuțit de utilitate chiar deasupra etichetei sticlei sau aproximativ 4 inci (10 cm) în jos de sus. Tăiați întreaga sticlă până când partea de sus este îndepărtată complet.
  • Folosirea unei sticle de sodă va conține o plantă. Dacă doriți să găzduiască 10 sau mai puține plante într-o grădină hidroponică, luați în considerare utilizarea unui TOTE de plastic de 20 US Gal (76 L).
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 2
    2. O gaură prin capacul sticlei folosind o șurubelniță. Setați capacul sticlei pe o suprafață tare, cum ar fi o placă de tăiere. Țineți capacul de părțile laterale cu mâna non-dominantă în timp ce puneți o gaură în centru cu o șurubelniță. Face gaura despre /4 în (0.64 cm) lățime.
  • Se încălzește capătul șurubelniței pe o flacără de lumânare pentru a topi capacul din plastic dacă aveți probleme cu perforarea prin ea.
  • Dacă utilizați un tote de plastic, utilizați un atașator de orificiu de găurit pentru a face 3-4 găuri de-a lungul mijlocului capacului.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem hidroponics Pasul 3
    3. Hrăniți o bucată de sfoară prin gaura din capac. Tăiați o bucată de sfoară cu o pereche de foarfece, deci este de aproximativ 12 în (30 cm) lung. Alimentați capătul sfâșii prin partea superioară a capacului sticlei până când aveți aproximativ 6 în (15 cm) pe fiecare parte. Odată ce firul este prin capac, înșurubați-l înapoi pe sticlă.
  • Dacă utilizați un rezervor mai mare, puteți folosi o bucată mai groasă de frânghie ca fitilul pentru a transporta mai multă apă.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 4
    4. Umpleți fundul sticlei cu o soluție de nutrienți. Vizitați magazinul local de grădinărit pentru a găsi un amestec de nutrienți destinat grădinării hidroponice. Puteți utiliza aceeași soluție, indiferent de ceea ce plantați în sistemul dvs. Umpleți fundul sticlei cu aproximativ 4 ° C (950 ml) de apă de la robinet. Urmați instrucțiunile de pe soluția dvs. de nutrienți pentru a găsi suma pe care trebuie să o amestecați în apă. Odată ce adăugați suma potrivită, amestecați apa cu un stick de agitare.
  • Utilizați apă purificată a magazinului cumpărat în recipient dacă aveți apă de la robinet.
  • Dacă nu găsiți amestecuri de nutrienți în magazin, comandați o sticlă online.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem hidroponics Pasul 5
    5. Așezați partea superioară a sticlei cu susul în jos, astfel încât sfoara este în mare parte scufundată. Odată ce aveți soluția de nutrienți amestecată împreună, așezați partea superioară a sticlei cu capul în jos, astfel încât capacul se confruntă cu capul în jos. Asigurați-vă că există aproximativ 1 inch (2.5 cm) de sfoară între capacul sticlei și partea superioară a soluției.
  • Dacă utilizați un tote de plastic, utilizați un recipient din plastic care este 3-4 în (7.6-10.2 cm) adânc pe partea de sus a capacului totei. Asigurați-vă că găuriau găuri în noul recipient din plastic, așa că se aliniază cu găurile din Tote.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 6
    6. Puneți mediul în creștere și semințele în partea de sus a sticlei. Căutați un mediu care permite apa și substanțelor nutritive să călătorească cu ușurință prin ea, cum ar fi Perlite, Coconut Coir sau Vermiculite. Răspândiți 2 mâini de mediu în partea de sus a sticlei și tamponizați-vă ușor cu degetele. După adăugarea mediului în creștere, puteți să vă plantați semințele la adâncimea specificată pe ambalajul lor.
  • Fiecare mediu de creștere poate fi achiziționat de la magazinul local de grădinărit sau de curte. Oricare dintre aceste medii de creștere va funcționa indiferent de plante pe care le utilizați.
  • Soluția de nutrienți călătorește fitilul în mediul în creștere pentru a oferi alimente și apă plantelor dvs.
  • Wick Systems funcționează excelent pentru noi grădinari hidroponici și sunt Hands-off, dar nu pot susține plante mai mari. Wick Systems funcționează cel mai bine pentru ierburi sau salată.
  • Bacsis: Plantați cel puțin 3 semințe pentru a vă mări șansele de germinare reușită. Odată ce 1 din plante cresc în mai mult decât celelalte, subțiri la creșterea mai slabă.

    Metoda 2 din 3:
    Construirea unui sistem de cultură de apă adâncă
    1. Imagine intitulată Construiți un sistem hidroponics Pasul 7
    1. Tăiați o gaură în capacul unui recipient de cafea din plastic aceeași dimensiune ca o oală netă. Vasele nete au sloturi, astfel încât apa poate curge cu ușurință prin ele. Traceți fundul vasului dvs. net pe capacul recipientului de cafea cu un creion sau marcator. Utilizați un cuțit de ambarcațiune sau un cuțit utilitar pentru a tăia orificiul la dimensiune, astfel încât oala se potrivește strâns în interiorul secțiunii de decupare. Continuați să radeți părțile laterale până când janta de oală netă este la nivelul capacului capacului.
    • Un container de cafea poate ține o plantă. Dacă doriți să faceți o grădină hidroponică mai mare, utilizați un tote mare de plastic în loc cu mai multe vase nete.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem hidroponics Pasul 8
    2. Tăiați un mic x lângă marginea capacului pentru un tub de aer. Măsura în Despre /2 în 1.3 cm) de la marginea capacului și marcați fața cu un stilou sau un marcator. Împingeți cuțitul de ambarcațiune prin capac pentru a face o fantă. Rotiți capacul cu 90 de grade și faceți o altă fantă care trece prin prima.
  • Faceți tăierea ca gaura în care ați pus o paie într-un capac de băuturi fast-food.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem hidroponics Pasul 9
    3. Feedul 6 în (15 cm) de tuburi de aer prin X. Utilizați /4- /2 în (0.64-1.27 cm) tubulatura în sistemul dvs. de cultură de apă adâncă. Lipiți capătul tubului prin forma X pe care ați tăiat-o până când ați hrănit în 6 în (15 cm) sau până când tubul ajunge la partea inferioară a recipientului. Lăsați suficient tuburi pe partea de sus pentru a ajunge la o mașină de bubbler sau aproximativ 1/2 picioare (46 cm).
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 10
    4. Umpleți recipientul de cafea trei sferturi pline cu o soluție de nutrienți. Amestecurile de nutrienți sunt vândute la magazinele de grădinărit sau online, iar orice amestec va funcționa indiferent de ceea ce plantați. Umpleți recipientul de cafea trei sferturi pline cu apă de la robinet. Urmați cu atenție instrucțiunile de pe etichetă pentru a amesteca cantitatea potrivită a lichidului nutritiv pentru cantitatea de apă pe care o utilizați. Utilizați un baston de agitare pentru a combina substanțele nutritive cu apa. Puneți capacul înapoi pe containerul de cafea.
  • Dacă aveți apă de la robinet, utilizați apă purificată cumpărată în container.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 11
    5. Puneți mediul de creștere și semințele în vasul net. Umpleți potul în partea de sus, fie cu Coconut Coir, Perlite, fie Vermiculite. Semănați semințele plantei dvs. despre /2 în 1.3 cm) adânc în mediul dvs. de creștere.
  • Optați pentru verdele cu frunze sau ierburi la plantarea semințelor în loc de plante mai mari.
  • Oricare dintre mediile de creștere va funcționa indiferent de tipul de plante pe care îl creșteți.
  • Adâncimea semințelor în timp ce plantarea se poate schimba în funcție de tipul de plante. Consultați pachetul de semințe pentru a vedea dacă acestea trebuie să fie plantate mai puțină sau mai profundă.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem hidroponics Pasul 12
    6. Atașați celălalt capăt al tubului de aer la un bubbler și porniți-l. Bubblerii ajută la adăugarea oxigenului la soluție, astfel încât rădăcinile dvs. să nu se înece. Asigurați capătul tubului tău care lipite din partea de sus a recipientului la portul de pe bubbler și porniți-l. Lăsați bubblerul pe tot timpul în timp ce plantele dvs. sunt în creștere.
  • Soluția de nutrienți se înmoaie în mediul în creștere în vasul dvs., oferind plantelor cu apă constantă și alimente, astfel încât să poată crește.
  • Sistemele de nutrienți de apă adâncă sunt întreținerea redusă și ușor de făcut acasă, dar nu funcționează bine pentru plantele care au o perioadă lungă de timp.
  • Bubblerii pot fi achiziționați de la magazinul local de animale de companie sau de acvariu.
  • Bubblerii trebuie să ruleze continuu sau altfel plantele tale ar putea muri.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind tehnica filmului nutrient
    1. Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 13
    1. Conectați o pompă la o piatră de aer pe fundul rezervorului de apă. Faceți o gaură 2 în (5.1 cm) în jos de la vârful unui plastic de 20 de metri (76 l) plastic cu un cuțit utilitar. Setați o piatră de aer în tote pe aceeași parte cu orificiul și alimentați tubul de aer prin el. Atașați tubulatura la o pompă de aer.
    • Pompele de aer și pietrele de aer pot fi achiziționate de la magazinul local de animale de companie sau de acvariu.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 14
    2. Setați o pompă de apă submersibilă pe cealaltă parte a rezervorului. Setați pompa de apă pe partea opusă a totei ca piatră de aer. Tăiați o gaură pe partea laterală a totei care este 2-3 în (5.1-7.6 cm) în jos de la partea superioară și suficient de mare pentru cablul de alimentare și /2 în 1.3 cm) tuburi. Alimentați tubul și cablul de alimentare prin gaură.
  • Pompele de apă pot fi achiziționate de la magazinul dvs. local de animale de companie.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 15
    3. Umpleți jumătate din rezervor cu o soluție nutritivă. Utilizați aproximativ 10 galoane (38 I) de apă sau apă purificată în tote, astfel încât pompa și piatra de aer să fie complet scufundate. Orice amestec de nutrienți poate fi utilizat indiferent de plantele pe care le creșteți. Adăugați cantitatea de lichid de nutrienți listat pe etichetă pentru apa din Tote. Se amestecă soluția împreună cu un stick de amestec.
  • Lichidele nutritive pot fi cumpărate de la magazinul local de grădină sau online.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem de hidroponică Pasul 16
    4. Pantă un jgheab de ploaie sau o țeavă PVC între 2 tăietori pentru a face un canal. Utilizați un 4-6 Ft (1.2-1.8 m) bucată de jgheaburi de ploaie sau conducte din PVC. Atașați un 2 în × 4 în (5.1 cm × 10.2 cm) placă deasupra unuia dintre ferăstrău cu 2 șuruburi sau unghii. Spațiu ferăstrăul dvs. 3 ft (0.91 m) În afară de faptul că tote se potrivește între ele și setați jgheabul de conducte sau de ploaie pe partea de sus.
  • Asigurați-vă că capetele canalului sunt închise, astfel încât apa nu se varsă.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 17
    5. Tăiați găurile în partea de sus a canalului pentru a vă potrivi vaselor. Utilizați 2-3 în (5.1-7.6 cm) Atașați atașarea găurii pentru a face găuri în partea de sus a canalului. Spațiu fiecare dintre plantele dvs. de aproximativ 1 ft (30 cm), astfel încât acestea au loc pentru ca rădăcinile să crească. Puneți 1 oală netă în fiecare gaură odată ce sunt tăiate.
  • Canalul dvs. ar trebui să se potrivească cu aproximativ 4-6 plante, în funcție de cât timp este.
  • Atașările ferăstrăului cu gaură pot fi achiziționate la magazinul dvs. local de hardware. Asigurați-vă că alegeți o găină ferăstrău făcută pentru materialul pe care îl tăiați.
  • Dimensiunea gaurii dvs. depinde de dimensiunea ghivestelor nete pe care le planificați pe utilizarea.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 18
    6. Faceți o gaură de scurgere în capătul inferior al canalului și capacul rezervorului dvs. DRILL A 1 IN (2.5 cm) gaură în partea de jos a canalului aproximativ 1-1/2 în (2.5-3.8 cm) de la margine. Faceți încă 1-2 în (2.5-5.1 cm) gaură în capacul totei direct sub scurgerea canalului, astfel încât apa păstrează reciclarea.
  • Puteți rula un tub între scurgere și capac dacă doriți, dar nu este necesar.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 19
    7. Alimentați tubul pompei de apă în capătul superior al canalului. Utilizați un burghiu sau o gaură ferăstrău pentru a face o /2 în 1.3 cm) în centrul capătului ridicat al canalului. Alimentați capătul tubului 2-3 în (5.1-7.6 cm) în canal, astfel încât acesta rămâne în siguranță.
  • De asemenea, puteți face o gaură în partea de sus a canalului dacă nu doriți să vă alimentați din lateral.
  • Dimensiunea gaurii poate depinde de cât de gros este tubulatura dvs.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 20
    8. Umpleți vasele cu medii de creștere și semințe. Utilizați un mediu crescând pe hidroponică, cum ar fi Perlite, Coconut Coir sau Vermiculite. Umpleți fiecare oală, astfel încât acestea sunt trei sferturi pline înainte de a planta semințele. Puneți fiecare sămânță despre /4- /2 în (0.64-1.27 cm) adânc în oală.
  • Grădinări hidroponice funcționează cel mai bine pentru verdele cu frunze sau pentru ierburi proaspete.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem hidroponics Pasul 21
    9. Conectați pompa de apă, astfel încât rulează constant. Asigurați-vă că pompa de apă transferă soluția de nutrienți prin partea inferioară a canalului fără a se scurge. Soluția va curge prin canal și rădăcinile plantelor dvs. pentru a le furniza substanțe nutritive constante înainte de a cădea înapoi în rezervorul dvs.
  • Tehnica filmului nutrient pompează în mod constant un strat subțire de apă prin canal, astfel încât plantele dvs. să crească fără a înec rădăcinile.
  • Sistemele de film de nutrienți permit mai multe plante să crească și să recirculeze apa pentru a reduce deșeurile, dar pompele trebuie să funcționeze în mod constant sau pentru ca plantele dvs. să moară.
  • Conectați pompa într-un temporizator automat care rulează la fiecare 2-3 ore dacă nu doriți ca pompa să funcționeze în mod constant.
  • Bacsis: Rădăcinile plantelor pot crește suficient de mult pentru a înfunda canalul sau canalele. Verificați canalul cel puțin o dată pe săptămână pentru a vă asigura că totul mai curge corect.

    sfaturi

    Sistemele Wick și sistemele de cultură profundă necesită mai puțină întreținere și configurare, spre deosebire de utilizarea tehnicii filmului nutrient.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Efectuarea unui sistem simplu Wick

    • Sticlă de sodă mare din plastic
    • Foarfece
    • Şurubelniţă
    • Swina
    • Apă
    • Mixul de nutrienți pentru hidroponică
    • Media în creștere

    Construirea unui sistem de cultură de apă adâncă

    • Container de cafea din plastic
    • Oală netădă
    • Craft cuțit
    • Tub de aer
    • Mixul de nutrienți pentru hidroponică
    • Media în creștere
    • Bubbler

    Folosind tehnica filmului nutrient

    • 20 US Gal (76 L) cu un capac
    • Cuțit utilitar
    • Pompa de aer
    • Tuburi de aer
    • Air Piatra
    • Pompă de apă
    • Mixul de nutrienți pentru hidroponică
    • Apă
    • Saietors
    • 2 în × 4 în (5.1 cm × 10.2 cm)
    • Ciocan
    • Nails
    • PIP PVC sau jgheaburi de ploaie
    • Oale nete
    • Media în creștere
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar