Cum de a crea o grădină de fluture

O grădină de fluture este o modalitate excelentă de a atrage o varietate de fluturi diferite în curtea ta. Nu numai că fluturii sunt delicați și frumoși să se uite, dar din moment ce polenizează plantele, sunt de fapt foarte importante pentru ecosistemul nostru. Când vă planificați grădina, cercetați plantele pe care fluturii din zona dvs. preferă. Asigurați-vă că includeți plante nectar pentru alimentele lor, precum și plantele gazdă pentru Caterpillars!

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea plantelor
  1. Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 1
1. Cercetați speciile de fluturi care sunt originari din zona dvs. Pentru ca plantele din grădina dvs. să atragă fluturi, este esențial să înțelegeți ce specie ar putea trăi în apropiere. Pentru a determina acest lucru, puteți cerceta online, citiți un ghid de câmp fluture sau discutați cu horticultoriști locali și grădinari de fluturi. Dacă există o grădină de fluture locală în zona dvs., poate doriți să planificați o excursie pentru a vedea și ce este plantat acolo, de asemenea!
  • Pentru o hartă a fluturilor găsite în fiecare u.S. stat, vizitați https: // thebutterflysite.com / fluture-grădinărit-by-zone.Shtml.
  • Fluturii din zona dvs. vor alimenta în mod obișnuit plantele care sunt originale din regiunea dvs.
  • Odată ce știți care fluturi pot fi găsite în zona dvs., utilizați aceste informații pentru a decide care plante să includă în grădina dvs.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 2
    2. Plantați o varietate de plante nectar pentru fluturii dvs. să se hrănească. Fluturii adulți primesc cea mai mare parte a alimentelor și umidității lor din nectarul produs de anumite flori. În timp ce unele specii preferă unele plante peste altele, fluturii se vor hrăni adesea cu orice plante producătoare de nectar, în special cele cu flori colorate luminos.
  • Unele plante populare de producătoare de nectar care vor atrage fluturi includ coneflori purpuriu, lapte, buruienile de fluture, aratii, gălbenele, Zinnia, Cosmos și Lantana.
  • Scurt pe spațiu? Creșteți plantele în recipiente în loc de pământ.

  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 3
    3. Alegeți plantele gazdă în care fluturii dvs. pot pune ouăle. Odată ce identificați fluturii care sunt nativi în zona dvs., cercetarea în care preferă să-și pună ouăle. Apoi, includeți acele plante gazdă atunci când planificați ceea ce doriți în grădina dvs. În timp ce fluturii adulți nu sunt întotdeauna pretențioși despre sursele lor de nectar, ele sunt extrem de deosebite în ceea ce privește unde își pun ouăle. Acest lucru se datorează faptului că fluturii își pun în mod obișnuit ouăle asupra plantelor pe care le-au alimentat larvele și că, de obicei, constă în doar 1 sau mai puține plante specifice.
  • Fluturii adulți își pun în mod obișnuit ouăle pe diferite plante decât cele pe care le hrănesc de la sine.
  • De exemplu, un fluture de monarh își va pune doar ouăle pe lapte, deoarece aceasta este singura mâncare pe care o va mânca o omoarcă.
  • Black Swallowails preferă să-și pună ouăle pe marar, patrunjel, fenicul și morcov.
  • Un Gorgone Checkerspot își pune ouăle pe planta de floarea-soarelui.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 4
    4. Optați pentru plante cu clustere largi, plate de flori de culoare fragilă și parfumată. Nu toate plantele din grădina dvs. trebuie să fie specifice fluturii locale din zona dvs. Fluturii sunt atrasi de culori luminoase, deci considerați că atunci când alegeți plante, dar puteți include tot ce doriți în grădina dvs. Dacă adăugați mai multe flori, rețineți că fluturii preferă plantele cu grupuri mari de flori, deoarece acest lucru oferă o bază ușoară pentru ei să aterizeze, mai ales dacă clusterele cresc, cum ar fi Goldenrods, Zinniile, Verbena sau Spirea.
  • Fluturii, în special, cum ar fi flori violet, roz, portocaliu și galben. Cu toate acestea, unii fluturi nu pot vedea culoarea roșie, deci asigurați-vă că nu este singura culoare pe care o plantați!
  • Parfumul florilor va ajuta, de asemenea, să atragă fluturii în grădină.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 5
    5. Includeți o varietate de înălțimi, culori și forme în grădina dvs. Plantarea unei selecții diverse de plante va ajuta la atragerea mai multor fluturi în grădina dvs. Dacă plantați o varietate de flori colorate, fluturii vor avea mai multe șanse să vadă grădina de la distanță. De asemenea, va fi mai probabil să vedeți mai multe specii de fluturi dacă aveți o selecție mai diversă de alimente și plante gazdă pentru a le bucura.
  • O varietate de înălțimi ale plantelor vă vor ajuta fluturii să se simtă mai protejați.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 6
    6. Lăsați o secțiune din apropiere de iarbă sălbatică și flori sălbatice, dacă este posibil. Dacă aveți spațiu, luați în considerare lăsarea unui patch de pământ undeva în apropierea grădinii, unde veți crește iarba naturală, sălbăticia sălbatică și subglinda care ar avea loc în sălbăticie. În perioadele de vânt și vreme nefavorabilă, fluturii se adăpostesc de obicei în iarbă înaltă și arbuști. Acest patch va oferi un loc de ascundere natural pentru a vă menține fluturii în siguranță.
  • Ei se vor ascunde aici dacă orice abordare a prădătorilor.
  • Dacă acest lucru nu este posibil, este posibil să doriți să includeți o casă de fluture în grădina dvs. în loc.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea locației și plantarea grădinii
    1. Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 7
    1. Alegeți un loc care obține cel puțin 6 ore de lumină solară pe zi. Pe măsură ce vă planificați grădina, petreceți o zi clară, urmărind modul în care soarele călătorește în curtea ta. La fiecare oră, ia notă de ce zone sunt la soare și care sunt umbrite. Apoi, alegeți unul dintre cele mai însorite locuri ca locația pentru grădina dvs.
    • Fluturii sunt cu sânge rece, astfel încât acestea necesită lumina soarelui să le încălzească pe tot parcursul zilei.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 8
    2. Alegeți o locație care este adăpostită de vânt puternic. Dacă fluturii sunt expuși vânturilor înalte, ei vor petrece cea mai mare parte a energiei doar încercând să nu fie suflate în jur. Plasați grădina fluturelor lângă un zid, un gard sau o zonă împădurită pentru a le ajuta să conserve energia, astfel încât să poată mânca și să-și pună ouăle.
  • De exemplu, dacă aveți o magazie și zona dvs. este frecvent supusă vânturilor de nord rece, ați putea pune grădina dvs. în partea de sud a vărsării.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 9
    3. Plasați plantele mai scurte în față cu soiuri mai înalte în spate. Fluturii vor avea un timp mai ușor să-și atingă mâncarea dacă vă aranjați plantele de la cel mai scurt până la cel mai înalt, aproape ca și pașii de scări. Puneți tufișuri și arbuști mai mari în spate, cu flori mai scurte în partea din față.
  • Dacă nu aveți loc să plantați arbuști, încercați să plasați un arbore cu viță de vie lângă spatele grădinii dvs.
  • Bacsis: Deoarece omiștii își vor mânca plantele gazdă în timp ce cresc, poate doriți să le așezați în centru sau în apropierea grădinii dvs. Cu toate acestea, nu le mișcați prea departe de plantele nectarilor sau fluturii ar putea fi descurajați să-și așeze ouăle acolo.

  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 10
    4. Plantați-vă florile în grupuri mari. Fluturii sunt destul de mici, dar preferă mari aglomerări de flori. Încercați să vă grupați flori împreună în masele mari. Fluturii vor putea vedea grădina de la distanță și veți obține mai mulți vizitatori pentru a vă bucura.
  • Este bine să includeți plante diferite, non-fluture în grădina dvs. Cu toate acestea, încercați să păstrați florile apropiate, deoarece acest lucru va face hrănirea mai ușoară pentru fluturi.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 11
    5. Flori de grup care vor înflori în același timp. Pentru a profita la maximum de afișajul dvs. de fluture, cercetarea la ce oră a anului fiecare plantă va înflori. Apoi, creați secțiuni din plante cu aceeași fereastră de înflorire, astfel încât să aveți grupuri luminoase de flori care se deschid la aproximativ același timp.
  • De exemplu, dacă unele dintre plantele dvs. deschise în primăvara târzie și alții vor înflori în toamna timpurie, ați putea să vă grupează plantele de primăvară pe o parte a grădinii și pe celelalte floomers pe cealaltă parte.
  • Dacă aveți o grădină mică, este posibil să nu aveți nevoie să o opriți.
  • Partea 3 din 3:
    Adăugarea altor elemente de fluture
    1. Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 12
    1. Includeți 1 sau 2 roci mari, plate în grădina dvs. de fluture. Fluturii iubesc să se înmoaie soarele în timp ce se odihnesc pe o stâncă frumoasă, caldă, mai ales devreme dimineața. Prin includerea acestor roci în grădina dvs., fluturii vor avea șansa de a se încălzi înainte de a începe să se hrănească pentru această zi.
    • Încercați să plasați pietrele astfel încât soarele să le lovească primul lucru dimineața sau târziu în după-amiaza. Aceasta este atunci când fluturii au nevoie de cea mai mare căldură.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 13
    2. Furnizați un patch de nisip umed în care fluturii pot bea. Fluturii de obicei nu vor încerca să bea dintr-o sursă de apă adâncă ca un iaz sau o pat de pasăre. În schimb, ei preferă să-și obțină umiditatea de la Pământ umed. Pentru a vă asigura că fluturii dvs. au o mulțime de băut, creați o zonă mică umplută cu nisip, apoi turnați apa pe nisip ori de câte ori se poate usca.
  • Dacă nu aveți o mulțime de spațiu, puteți umple un farfurie superficială cu nisip, apoi adăugați o mică apă în fiecare zi sau așa cum este necesar.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 14
    3. Configurați o cutie de fluture dacă doriți să oferiți un adăpost suplimentar. O cutie de fluture este similară cu o casă de păsări, dar are deschideri. Puteți să vă închideți cutia fluturească într-un copac, pe partea laterală a unui vărsat sau puneți-o pe o miză dacă doriți să puneți una în grădina dvs. Acesta va oferi adăpost fluturii dvs. în timpul vremii brute sau noaptea când dorm.
  • Deschiderile ambalate ar trebui să păstreze păsările și liliecii să intre în cutia fluturelui.
  • Dacă aveți o grădină mare, este posibil să doriți să includeți mai mult de o cutie.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 15
    4. Puneți o tavă de resturi de fructe dacă doriți să oferiți alimente suplimentare. În timp ce fluturii dvs. ar trebui să obțină toate substanțele nutritive de care au nevoie de la plantele nectaroase din grădina dvs., aceștia se pot bucura de un tratament suplimentar dacă doriți să includeți una. În dimineața devreme, puneți o tavă mică umplută cu bucăți de fructe, inclusiv carnea și coaja..
  • Fluturii ca amiralii și purpurii roșii, în special iubiți portocalele feliate, perele sau pepeni.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de fluture Pasul 16
    5. Atârnă un alimentator de fluture în grădina dvs. pentru o sursă constantă de nectar. Dacă doriți să vă asigurați că fluturii dvs. au întotdeauna ceva de mâncare, chiar și atunci când grădina dvs. nu este în floare, puteți să atârnați un alimentator de fluture în grădina dvs. Umpleți alimentatorul cu nectar, apoi plasați alimentatorul pe o miză sau atârnați-l de la un copac lângă grădina dvs.
  • Puteți găsi alimentatoare fluture și nectar la majoritatea magazinelor de alimentare cu grădină.
  • Puteți, de asemenea, să vă aduceți mâncarea de fluture prin amestecarea unui zahăr cu 1 parte cu 1 parte. Aduceți amestecul la fierbere, apoi așteptați să se răcească înainte de ao adăuga la alimentator.
  • Un alimentator de hummingbird nu va funcționa pentru fluturi, deoarece acestea sunt concepute pentru ciocurile lungi și înguste ale păsărilor.
  • sfaturi

    Din păcate, multe specii de fluturi au suferit populații în declin în ultimii ani. Oferindu-le un loc sigur de a mânca și de a-și pune ouăle, grădina dvs. de fluturi ar putea ajuta la susținerea numerelor dvs. de fluture locale!

    Avertizări

    Fluturile sunt foarte delicate și sunt extrem de susceptibile de a fi afectate de pesticide. Ori de câte ori este posibil, utilizați soluții organice de control al dăunătorilor în loc de substanțe chimice dure.
  • Alegeți nectarul și plantele gazdă cu înțelepciune, deoarece unele specii (cum ar fi Butterfly Bush și Lapweed Tropical) sunt cunoscute ca fiind invazive, iar altele (cum ar fi buruienile și parsnipul sălbatic) pot fi chiar dăunătoare oamenilor sau mediului!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar