Cum să ai grijă de mame

Mame sau crizanteme, sunt o adăugare frumoasă la orice grădină sau acasă. Aceste flori luminoase sunt recunoscute în mod tradițional de cupolele lor colorate de flori galbene, burgundiate, prune, albe, roz sau de lavandă, care înflorește profund în toamnă. Mamele nu numai în culoarea, dar dimensiunea și forma. Aflați cum să plantați și să vă îngrijiți propriile mame urmând acești pași.

Pași

Metoda 1 din 4:
Împărțirea și transplantarea mamelor
  1. Imagine intitulată Legume de plante Pasul 4
1. Împărțiți plantele la fiecare trei până la cinci ani. Plantele de divizare previne supraaglomerarea și promovează cantitatea maximă de flori. Scufundări curăță și întineri aglomerările vechi. Împărțirea mamelor ar trebui făcute în primăvară când apare prima creștere.
  • Imagine intitulată plante Hostas Pasul 5
    2. Săpați plantarea, asigurându-vă că nu răniți rădăcinile. Ridicați planta din gaură după ce ați șters-o de murdărie. Agitați orice exces de murdărie din rădăcinile sale. Îndepărtați toate părțile bolnave sau moarte ale plantei.
  • 3. Împărțiți aglomerația de rădăcini prin separarea pieselor exterioare din centru și apoi eliminați centrul plantei. Unele plante vor putea fi separate cu degetele, altele pot avea nevoie de un cuțit - depinde de dimensiunea plantei tale. Încercați să nu deteriorați rădăcinile mai mult decât este necesar.
  • Folosirea unui cuțit de grădină ascuțită va provoca cea mai mică cantitate de deteriorare a rădăcinilor, deoarece va fi mai ușor să le tăiați și vor fi mai puțin hacking implicate.
  • Împărțiți planta mai departe dacă doriți plante mai mici.
  • Imagine intitulată Groweberries Pasul 6
    4. Replantați mamele recent împărțite cât mai curând posibil. Acestea ar trebui să fie plantate în soluri organice bine drenate, bogate în nutrienți.
  • Metoda 2 din 4:
    Îngrijirea pentru mame
    1. Imagine intitulată Utilizați plantele pentru a păstra țânțarii departe Pasul 5
    1. Selectați o plantă sănătoasă. Mamele sunt o plantă populară în multe zone, atât de multe magazine să nu știe cum să aibă grijă de ei în mod corespunzător. Nu cumpărați plante sau plante înfricoșate cu frunze galbene. Pentru a obține cele mai sănătoase plante, puteți dori să întrebați distribuitorul atunci când vor primi următoarea livrare și să se întoarcă în acea zi.
  • Imagine intitulată Creșterea anghinarelor Pasul 6
    2. Repoztați mamele. Mamele pe care intenționați să le păstrați în recipiente, de obicei, trebuie să fie reputted într-un container ușor mai mare, cu adăugarea de sol noi pentru cele mai bune rezultate. Desfaceți ușor rădăcinile dacă planta este rădăcină.
  • Imagine intitulată Creșterea musetă Pasul 10
    3. Mamele de apă suficient, dar nu le permiteți să stea în apă. Sistemele de rădăcini de mame nu se pot descurca prea multă umiditate. Mamele plantate în containere vor necesita mai multă apă decât cele plantate în pământ, deoarece mamele din pământ pot absorbi apa naturală ca ploaia și roua.
  • Nu permiteți mamelor să se urășească între udări. În cazul în care frunzele inferioare se usucă sau se rotesc maro, trebuie să le apariți mai mult. Evitați stropirea apei pe frunziș, deoarece acest lucru ar putea promova creșterea bacteriilor sau pentru a face ca mama să devină bolnavă.
  • 4. Păstrați mamele departe de luminile stradale sau de lumina artificială în timpul orelor de noapte. Mamele sunt plante de scurtă durată, ceea ce înseamnă că au nevoie de o lungă perioadă de întuneric la floare.
  • Imagine intitulată Creșterea anghinarelor Pasul 8
    5. Fertilizați mamele de mai multe ori pe an. Ar trebui să utilizați un îngrășământ echilibrat pentru toate scopurile. Hrăniți-le în special în timpul perioadei de creștere vegetativă pentru a preveni înflorirea prematură.
  • La fiecare apă se utilizează o soluție 20-10-20 sau echivalentă. Când începe sezonul înflorit, treceți la un îngrășământ de 10-20-20 sau echivalent.
  • Imagine intitulată creste african Daisy (arctotis) Pasul 12
    6. Tratați ciuperca cu fungicide. Tratează rădăcina pitiului și putregaiul stem, Fusarium Wilt, spot bacterian frunze, Botrytis Blight și chrysanthemum rugină cu fungicide naturale, cum ar fi ulei de usturoi, ulei neem sau sulf.
  • Imagine intitulată Creșterea African Daisy (Arctotis) Pasul 13
    7. Păstrați zona de plante curată și clară de resturile de plante pentru a preveni dăunătorii și bolile. Abroparea insectelor mamă comune, cum ar fi afidele, acarienii, thrips și minerii de frunze cu săpunuri insecticide sau uleiuri horticole.
  • Imagine intitulată Creșterea etapei de mușețel 7
    8. Prinde sfaturile tinerilor plante mamă la sfârșitul primăverii și vara timpurie pentru a le face să fie bushy și compact. Acest lucru vă asigură că veți avea cupole de flori de culoare luminos vin toamna.
  • Alegeți flori moarte sau decolorate pentru a încuraja mai multe flori. Acest lucru este cunoscut ca "Deadheading".
  • Metoda 3 din 4:
    Îngrijirea mamelor în timpul iernii
    1. Imagine intitulată cresc etapa de mutie 16
    1. Tăiați-vă mamele înapoi la pământ. Faceți acest lucru după ce au fost uciși înapoi de îngheț tare. Furnizați o mulci aerisită pentru mamele dvs. Izolarea rădăcinilor plantelor cu mulciul îi va ajuta să facă față înghețului de iarnă aduce.
    • Sucurile verzi sau materiale similare sunt mulciuri bune pentru mame.
  • 2. Mound murdar în jurul plantelor tale. Mounderea murdăriei vă va ajuta să vă păstrați plantele de la moarte, chiar și în fața înghețului; o înghețare constantă și dezghețarea care se poate întâmpla cu plantele din timpul iernii.)
  • 3. Pregătiți-vă plantele în ghivece pentru iarnă. Dacă aveți mame în ghivece, mutați-le într-o locație bine luminată, dar rece. Îndepărtați orice acoperire ar fi putut pune pe oală. Nu peste apă plantele tale, deoarece acest lucru poate duce la creșterea bacteriană. Așteptați să apăsați plantele până când solul a uscat adâncime la două până la trei centimetri. Când vă apariți plantele, umpleți vasele astfel încât acestea să depășească și apa se scurge din gaura din fundul vasului.
  • Metoda 4 din 4:
    Plantarea chrysantemelor în mod corespunzător
    1. Imagine intitulată Grow Squash Pasul 4
    1. Plante sau loc mame în plin soare. Dacă nu aveți o zonă care primește în fiecare zi 8 ore de lumină solară, puneți-le într-un loc în care mamele vor obține cel puțin 5 ore.
    • Dacă aveți o opțiune de a alege între dimineața sau după-amiaza soare, optați pentru soarele de dimineață.
  • Imagine intitulată Legume de plante Pasul 6
    2. Utilizați un sol fertil care se scurge cu ușurință la plantarea mamelor în recipiente. Mamele nu fac bine cu "picioarele umede", așa că încercați să evitați solul care păstrează o mulțime de apă.
  • Pentru plantarea în sol, alegeți o zonă a curții care nu acumulează prea multă apă.
  • Imagine intitulată Utilizați plantele pentru a păstra țânțarii Pasul 2
    3. Plante mame într-o zonă în care vor primi o mulțime de circulație a aerului. Plasarea lor împotriva zidurilor sau a altor structuri sau plasarea acestora prea aproape de alte plante mamă ar putea împiedica creșterea lor sau ar putea cauza concurență rădăcină. Mamele ar trebui să fie plantate de 18 până la 30 de centimetri (45.7 la 76.2 cm) în afară, astfel încât să aibă loc să crească.
  • 4. Mutați-le într-o locație nouă la fiecare trei ani. Mutarea plantelor vă ajută la prevenirea problemelor dăunătorilor și reducerea riscului de boală. (Consultați secțiunea de divizare și transplantare pentru mai multe instrucțiuni.)
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Ph-ul recomandat de sol pentru mamele înfloritoare este de 6.5 până la 6 ani.7.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar