Cum să curățați un scaun din lemn

Scaunele din lemn nu ies niciodată din stil. Indiferent dacă încercați să vă curățați mobilierul existente sau în speranța de a restabili un scaun frumos, vechi pe care l-ați găsit la un magazin de antichitate, curățarea lemnului necesită anumite instrumente și materiale delicate pentru a menține finisajul și cerealele. Cu livrările de curățare corecte, tehnica și stratul de finisare, scaunul dvs. de lemn va fi spumant și captivant în cel mai scurt timp.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea consumabilelor de curățare
  1. Imagine intitulată Curățați un scaun din lemn Pasul 1
1. Evitați substanțele chimice dure. Mobilierul din lemn este fie crud, lemn neatins sau lemn acoperit cu pată sau lac. Oricare dintre acestea poate fi foarte ușor deteriorat de curățătorii chimici sau de detergenți puternici. Evitați utilizarea oricărui curățător de uscare sau care nu este destinat în mod specific pentru lemn pentru a evita deteriorarea lemnului brut sau a lacului mobilierului.
  • Chiar și unele agenți de curățare care pretind că sunt făcute pentru lemn pot fi prea aspre. Evitați orice folosiți agenți intensi de spumă cum ar fi sulfații.
  • Deși alternativele mai sigure ar putea să nu se spargă, nu aveți nevoie de un spumat pentru a curăța cu atenție.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun din lemn Pasul 2
    2. Înscrieți uleiurile de curățare. Una dintre cele mai ușoare căi de a curăța lemnul este de a folosi un detergent pe bază de ulei. Curătorii pe bază de apă pot fi prea puternici, în timp ce curățătorii pe bază de ulei curăță simultan lemnul în timp ce îl infuză cu un tratament de condiționare. Cel mai frecvent ulei este mineral, dar puteți utiliza, de asemenea, un tratament pe bază de ulei vegetal.
  • Când căutați un curățitor, unul cu băuturi spirtoase minerale va conține un ulei de condiționare, precum și un agent de stripare blând. Acest lucru poate fi preluat la cele mai multe magazine de îmbunătățire la domiciliu.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun din lemn Pasul 3
    3. Căutați mai curat al lemnului. Încercați să evitați utilizarea de curățători de uz universal, deoarece acestea nu sunt formulate pentru materiale delicate. În schimb, utilizați o soluție de curățare creată special pentru utilizarea pe lemn. Acest lucru ar putea fi un detergent cumpărat de magazin sau puteți face propriul dvs. folosind un săpun de ulei, cum ar fi dr. Bronner`s Castille Săpun.
  • Săpunul de ulei al lui Murphy este o formulă destinată lemnului și este de obicei suficient de ușoară pentru a curăța fără a face daune.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun din lemn Pasul 4
    4. Utilizați cârpe fără scame. Pentru a evita blocarea pe orice benzi libere de lemn sau lăsând scame în urmă, folosiți cârpe fără scame pentru curățare, cum ar fi cele realizate cu microfibră. Acestea vă permit să curățați bine lemnul, lăsând un finisaj fără scame, fără scame.
  • Cheesecloth poate fi, de asemenea, de ajutor în curățarea lemnului, deoarece este extrem de poros, dar ridică bine praful și nu lasă nici o țesătură în urmă.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea scaunului
    1. Praf suprafața ușor. Înainte de a utiliza o cremă de curățare / lustruire, praf ușor de pe suprafața utilizând un duster de pene sau o cârpă curată, uscată sau un vid. Acest lucru nu trebuie să fie o sarcină implicată, ci o perie simplă a suprafeței vizibile.
    • Nu reușesc să praf, mobilierul mai întâi poate duce la presarea prafului mai departe în cerealele de lemn. Întotdeauna completați un mic praf înainte de a face orice curățare profundă.
  • 2. Aplicați mai curat la cârpa dvs. Aplicați-vă curățătorul la cârpa dvs. - nu direct la lemn. Aplicarea mai curată a lemnului poate mânca o parte din finisaj sau poate lăsa o pată, în timp ce aplicați-o la RAG, vă va asigura că aplicați în mod egal curat.
  • Acest lucru este valabil pentru toți curățătorii, cu excepția oțetului și a apei. Dacă utilizați oțet și apă, trebuie să vă scufundați cârligul în amestec și să-l îndepărtați până la umezeală.
  • Sfat de experți
    Raymond Chiu

    Raymond Chiu

    Curățarea casei ProfessionalRemond Chiu este directorul operațiunilor pentru Maidsailori.COM, un serviciu de curățenie rezidențială și comercial, cu sediul în New York City, care oferă servicii de curățenie la domiciliu și de birou la prețuri accesibile. Are un burlaj în administrarea și managementul afacerilor de la Colegiul Baruch.
    Raymond Chiu
    Raymond Chiu
    Curățenie Curățenie profesională

    Faceți un test la fața locului pentru a vă asigura că agentul dvs. de curățat este sigur pentru mobilier. Alegeți-vă mai curat, ca un amestec de apă caldă și câteva picături de săpun. Apoi, dați o minge de bumbac în soluție și ștergeți-o într-o zonă inconspicuoasă a mobilierului, apoi uscați-o cu o cârpă de microfibră. Dacă nu există daune, curățați restul mobilierului cu o cârpă moale, umezită cu soluția de curățare și ștergeți-o ușor. Terminați prin uscarea zonei cu stofa de microfibră.

  • 3. Glisați lemnul în curse lungi și curate. Pentru a vă asigura că dispozitivul de curățare este aplicat bine, glumeți cârpa peste lemn în curse lungi, menținând greutatea mâinii dvs. consecvente. Odată ce ați trecut peste fiecare porțiune a lemnului, mergeți înapoi încă o dată, folosind o mișcare de ștergere.
  • Durata de timp va depinde de cea mai curată, dar majoritatea curățătorilor necesită să o lasați pe lemn timp de 10-20 de minute înainte de a trece la pasul următor.
  • Încercați să lucrați cu bobul lemnului, în loc de a-l împotriva lui. Acest lucru va ajuta la prevenirea splintelor și aplicarea unui strat neuniform.
  • 4. Ștergeți orice curățare rămasă. O privire peste suprafața lemnului pentru a găsi orice curățare de lemn rătăcită și o ștergeți pentru a preveni strecurarea sau deteriorarea lemnului sau a lacului. Acest lucru va prinde orice mai mare curățat și va asigura că agentul de curățare a acoperit fiecare suprafață în mod egal. Încă o dată, utilizați o cârpă fără scame, dacă este posibil, pentru a evita lăsarea în urma biților de țesături.
  • Acest pas este deosebit de important dacă utilizați un dispozitiv de curățare pe bază de ulei, deoarece uleiul rămas poate provoca colorare.
  • Partea 3 din 3:
    Etanșând munca
    1. Imagine intitulată Curățați un scaun din lemn Pasul 9
    1. Permiteți scaunului să se usuce. Lăsați scaunul să se usuce după ce a șters-o. Acest lucru ar trebui să dureze doar între 10 și 20 de minute. Pentru a accelera timpul de uscare, puteți plasa un ventilator deasupra capului sau lângă scaun și îl întoarceți la înălțime.
    • Dacă utilizați un detergent pe bază de apă, nu lăsați apă în picioare pe lemn să se usuce. În schimb, ștergeți orice apă rămasă cu o cârpă curată.
  • 2. Stare cu unt de lemn. Pentru a sigila lemnul, aplicați untul de lemn. Acest lucru nu numai că va împiedica colorarea, ci va face eforturile viitoare cu mult mai ușor, deoarece majoritatea murdăriilor și murdăriei vor aluneca din lemnul condiționat.
  • Există multe ceruri comerciale și butoane de lemn disponibile pe piață.
  • Puteți să vă faceți untul de lemn cu un ulei vegetal (măslini și nucă de cocos bine) și albine de albine.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun din lemn Pasul 11
    3. Efectuați întreținerea regulată. Pentru a vă asigura că scaunul dvs. rămâne în stare excelentă de funcționare, resetați-vă untul de lemn la fiecare două luni. Acest lucru se va asigura că scaunul este protejat de praf și umiditate și va păstra aspectul lemnului neted și suplu.
  • Cererea de întreținere nu trebuie să fie o aplicație integrală. Puteți căuta zone ale scaunului care au fost purtate sau s-au strecurat și aplicați untul de lemn în acele zone.
  • sfaturi

    Răsturnați orice resturi folosind un răzuitor aluatului, deoarece majoritatea curățătorilor de lemn sunt menite să curețe praful și alte surse mici de disperare, nu chestiune.
  • Dacă aveți instrucțiunile de îngrijire a mobilierului, urmați-le la scrisoare.
  • Avertizări

    Dacă începeți accidental să eliminați lacul din mobilier, opriți imediat. Repararea unui plasture mic este mult mai ușor decât încercarea de a re-pata o bucată de mobilier întreagă.
  • Dacă utilizați un dispozitiv de curățare foarte parfumat, asigurați-vă că ați curățat într-o zonă bine ventilată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar