Cum să curățați măturile

Măturile fac atât de multă muncă de curățenie pe care o uităm uneori că au nevoie de o curățare bună. Îndepărtarea resturilor de la mătură înainte de ao uda, iar apoi înmuierea capului de mătură și dezinfectarea mânerului, vă poate ajuta să vă păstrați broom-urile curate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îndepărtarea resturilor de la mătură
  1. Imagine intitulată Broom-uri curate Pasul 1
1. Scoateți capul de mătură. Multe bastoane sunt filetate, ceea ce vă permite să deșurubați capul de mătură din broomul. Având capul de mătură separat de baston, poate face mai ușor să vă curățați mătușa.
  • 2. Vacuum părul de mătură. Înainte de a obține părul umed, este important să eliminați cât mai multe resturi posibil. Utilizați atașamentul de tapițerie pentru a elimina orice resturi de la mătură. Dacă nu aveți un atașament de tapițerie, puteți folosi mâinile pentru a scoate resturile.
  • 3. Bate mătură pe o suprafață tare. Puteți obține doar atât de multă murdărie de pe părul cu mâinile sau vidul. Bate mătură pe pământ pentru a slăbi și a scutura orice murdărie care ar putea să se agațe de păr.
  • Metoda 2 din 3:
    Spălați-vă mătușa
    1. Se amestecă săpun cu apă caldă. Deoarece măturile sunt mari, va trebui să amestecați săpunul și apa într-o găleată pentru a vă asigura că capul de mătură poate să se înmoaie complet. Umpleți o găleată mică cu apă caldă și adăugați câteva squirturi de săpun lichid. Amestecați săpunul și apa împreună până când este Sudsy.
  • Imagine intitulată Broom-uri curate Pasul 5
    2. Înmuiați mătură timp de o oră. Acest lucru oferă săpunului o șansă de a lucra în bromurile de mătură. De asemenea, permite ca săpunul să vă dezinfecteze mătură.
  • Dacă mătușa este folosită undeva unde germenii sunt mai susceptibili de a se acumula, ca o baie, adăugați o picătură de două de înălbire la găleată.
  • 3. Clătiți mătușa. Ținând capul de mătură sub o robinet de alergare, frecați părul dintre degete. Faceți acest lucru până când tot detergentul a scurs periile și apa rulează clar.
  • 4. Dezinfectați mânerul de mătură. În timp ce capul de mătură se înmoaie, ștergeți mânerul de mătură. Puteți utiliza orice tip de ștergere de dezinfectare pentru a șterge mânerul. Puteți, de asemenea, să vă înmuiați o cârpă în găleată Capul de mătură se înmoaie și folosește acest lucru pentru a șterge mânerul.
  • 5. Agățați mătușa până la uscare.De asemenea, puteți să vă sprijiniți capul de mătură pe un perete în aer liber, deoarece uscarea în lumina soarelui poate ajuta la uciderea oricărei bacterii. Asigurați-vă că mătușa este complet uscată înainte de ao folosi din nou - nu doriți să trageți murdăria umedă pe podea.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținându-ți măturile
    1. Imagine intitulată Broom-uri curate Pasul 9
    1. Curățați măturile la fiecare trei luni. Dacă folosiți mătură pentru a mătui ceva deosebit de murdar sau gros, curățați-l imediat. În caz contrar, ar trebui să curățați capetele de mătură de aproximativ patru ori pe an.
  • Imagine intitulată Broom-uri curate Pasul 10
    2. Păstrați măturile într-un loc bine ventilat. Acest lucru este deosebit de important dacă utilizați adesea măturile pentru a curăța mesele umede. Este bine să vă păstrați măturile într-un dulap, atâta timp cât este folosit de multe ori. Deschiderea și închiderea ușii vor permite aerul în.
  • Imagine intitulată Broom-uri curate Pasul 11
    3. Închideți măturile. Ar trebui să vă păstrați măturile prin agățați-le. Multe magazine de îmbunătățire a casei transportă rafturi de mătură ușor de instalat care se atașează la pereți sau în interiorul ușilor. Stocarea măturilor prin agățarea lor împiedică murdăria sau apa de la capul de mătură în timp ce nu este în uz.
  • sfaturi

    Acest lucru funcționează atât pentru capetele naturale și sintetice de mătură.

    Avertizări

    Nu puneți niciodată mături în apă caldă - aceasta va topi capete de mătură sintetice și poate slăbi fibrele naturale.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Detergent
    • Apa calda
    • Apă rece
    • Găleată
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar