Cum să vă praf întreaga casă

Praful întregii dvs. case poate fi o treabă mare, dar poate ajuta cu adevărat să îmbunătățească calitatea aerului pe care îl respirați. Luați fiecare cameră unul câte unul și intenționați să lucrați din partea de sus a camerei până la partea de jos. În acest fel, dacă praful cade în timp ce curățați, nu va cădea pe o zonă pe care ați făcut-o deja.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătirea camerei
  1. Imagine intitulată de praf întreaga casă Pasul 1
1. Ștergeți orice dezordine din cameră. Pentru a face procesul de pulverizare mai ușor și mai eficient, îndepărtați tot aglomerația din jurul casei dvs. De exemplu, clarificați tot ce este adunat pe mesele sau blaturile dvs. și puneți obiecte libere care au fost colectate pe podele, canapele și scaunele.
  • Pentru a face munca mai ușor de gestionat, lucrați într-o singură cameră la un moment dat. De asemenea, odată ce ați terminat să pulverizați o cameră, nu mutați niciun element înapoi în acea cameră până când au fost diguri, de asemenea.
  • Imagine intitulată de praf întreaga ta casă 2
    2. Luați orice țesături în camera exterioară și scuturați-le. Înainte de a începe să pulverizați, luați lenjerie, perne, covoare sau perne în exterior și agitați-le cu atenție. Acest lucru va bate o mulțime de praf care este prins pe suprafețele moi, astfel încât nu veți avea atât de mult pentru a vă ocupa înăuntru.
  • Încercați să vă loviți pernele și pernele unul față de celălalt ferm pentru a dezlănțui praful care ar putea fi încorporat adânc în jos.
  • Dacă a trecut mult timp de când v-ați dus, ar putea fi o idee bună să spălați sau să aspirați aceste țesături înainte de a le întoarce în cameră.
  • Imagine intitulată praf întreaga ta casă 3
    3. Modificați vidul și filtrele de curent alternativ pentru a prinde praful din aer. Înainte de a începe să praf, puneți un filtru nou în aer condiționat de aer condiționat pentru a prinde orice praf nou care se termină în aer. De asemenea, curățați sau înlocuiți filtrul în aspiratorul dvs., dacă aveți unul. În acest fel, vidul tău va putea să capteze mai mult din praful pe care încerci să-l curăți.
  • Chiar dacă aveți grijă să prindeți cât mai mult praf posibil, veți trimite probabil o mulțime de particule minuscule în aer în timp ce vă înfățiți, motiv pentru care schimbarea filtrului AC este importantă.
  • Bacsis: Când îl combinați cu praf regulat, instalarea unui purificator de aer cu un filtru HEPA (cu aerul de înaltă eficiență) poate ajuta la reducerea prafului în casa dvs. în viitor.

    Partea 2 din 4:
    Curățarea plafoanelor și a pereților
    1. Imagine intitulată praf întreaga ta casă Pasul 4
    1. Mătură sau aspiră plafonul pentru a îndepărta praful. Folosind fie o atasare mare a periei pe vid sau o mătură de lungă durată, treceți peste tavan în curse lungi, netede. Lucrați de la un capăt al camerei la alta. Chiar dacă nu arată praf, tavanul tău poate prinde particule mici care vor pluti înapoi în cameră, mai ales dacă tavanul este texturat.
    • Dacă nu puteți ajunge la tavan cu atașamentul vid sau mătușa dvs., este posibil să fie nevoie să stați pe o scară robustă sau scară pas. Fi foarte atent când urci și stai doar pe o scară robustă sau scaun. Nu urcați pe mobilier care nu este destinat în picioare.
    • Avertizare: Nu încercați să curățați plafonul dacă acesta a fost fabricat înainte de anii 1980, cu excepția cazului în care ați fost deja testat pentru a vă asigura că nu conține azbest.

    Bacsis: Întotdeauna praf o cameră de sus în jos. Pe măsură ce curățați, praful va cădea pe suprafețe și podele din cameră, așa că dacă curățați mai întâi aceste zone, ei vor fi murdare din nou.

  • Imagine intitulată praf Întreaga casă Pasul 5
    2. Lustruiți orice corpuri de iluminat, ventilatoare de tavan și orificii în cameră. Utilizați un duster microfibră sau o cârpă microfibră curată și umedă pentru a șterge luminile, lamele ventilatorului de tavan și orificiile de aerisire. Cu toate acestea, dacă aceste elemente sunt într-adevăr murdare, ar putea fi cel mai bine să le aspirați înainte de a le șterge cu o cârpă.
  • Păstrați-vă cârpa îndoită în sferturi și treceți la o parte nouă ori de câte ori partea pe care o utilizați devine murdar. Când nu există laturi mai curate, apucați o nouă cârpă.
  • Evitați utilizarea unui duster de pene, deoarece acestea tind să se deplaseze praful în jur.
  • Imagine intitulată de praf întreaga ta casă Pasul 6
    3. Du-te peste pereți, ușile și cadrele de ușă cu o cârpă umedă. Ar putea părea o treabă mare, dar ștergând zidurile dvs. va elimina o mulțime de praf pe care nu o puteți vedea neapărat. În plus, praf tot drumul în jurul cadrelor ușii, precum și de-a lungul vârfului, laturilor și fața oricăror ușile din cameră. Să acorde o atenție deosebită colțurilor și crevărilor din ușă, ornamente sau turnare a coroanei.
  • Dacă preferați, puteți utiliza vidul cu o atașare a periei în loc de o cârpă umedă.
  • Imagine intitulată de praf întreaga ta casă a casei 7
    4. Ștergeți pe pragurile ferestrelor și ferestrelor. Utilizați un dispozitiv de curățare a ferestrei și o cârpă curată pentru a șterge geamul de pe ferestre, apoi urmați-l cu o racletă dacă aveți unul pentru a vă asigura că obțineți o curățare curată. Apoi, utilizați cârpa umedă sau duster pentru a curăța totul în jurul ferestrei, inclusiv ferestrele, blind-urile, ecranele și obloanele.
  • Pentru a face praful dvs. mai ușor, treceți peste ele cu o pensulă mare, uscată.
  • Pentru a vă curăța blind-urile, închideți-le strâns, apoi ștergeți-le cu lovituri orizontale, trecând din partea de sus a blind-urilor la partea de jos. Apoi, faceți același lucru pentru interiorul blind-urilor.
  • Imagine intitulată de praf întreaga ta casă 8
    5. Ștergeți și ștergeți orice suprafețe. Dacă este posibil, luați totul în afara fiecărui raft, masă, blat sau orice altă suprafață din cameră. Ștergeți praful de pe suprafață cu cârpa microfibră sau duster, apoi praf fiecare element individual înainte de ao returna la locul său.
  • Dacă încercați să pulverizați obiecte în loc să le mutați mai întâi, va fi greu să praf cât de bine. În plus, va ajunge mult mai mult, deoarece va trebui să aveți grijă să nu bateți elementele.
  • Amintiți-vă să curățați vârfurile aparatelor și de mobilier mare, cum ar fi frigiderul sau o bibliotecă înaltă.
  • Partea 3 din 4:
    Praf de articole individuale
    1. Imagine intitulată praf Întreaga casă Pasul 9
    1. Ștergeți cele mai multe articole decorative și alte obiecte cu o cârpă de microfibră. Au un teanc de cârpe de microfibră uscate în apropiere și umezi unul sau două dintre ele. Dacă trageți un element care este bine să vă udați, ca o vază ceramică, ștergeți-o cu stofa de microfibră umedă. Când trageți lucrurile care nu pot fi umede, cum ar fi cărți, obiecte din piele sau alte obiecte delicate, utilizați una din cârpele uscate, în schimb.
    • Asigurați-vă că ștergeți frunzele tuturor spălătorilor dvs. cu o cârpă umedă. Când praful se bazează pe plantele dvs., blochează porii de pe frunze, astfel încât acestea nu pot filtra CO2 din aer ca fiind eficient.
  • Imagine intitulată praf întreaga ta casă Pasul 10
    2. Ia praf din electronică cu aer comprimat și un vid. Ștergeți în afara electronicii dvs. cu o cârpă uscată, apoi utilizați o atașare a periei pe vid pentru a suge orice praf care este adunat în jurul orificii sau cablul de alimentare. În cele din urmă, utilizați o cutie de aer comprimat pentru a arunca orice praf sau alte resturi de la crevii mici, cum ar fi între tastele de pe tastatura computerului.
  • Deconectați întotdeauna orice dispozitiv înainte de ao curăța.
  • Ștergeți ecrane electronice, inclusiv televizorul dvs., cu o cârpă microfibră uscată sau o foaie de uscător. Foaia de uscător va ajuta la eliminarea energiei electrice statice care să poată face greu să se îndepărteze praful.
  • Imagine intitulată de praf întreaga casă Pasul 11
    3. Mătură praf de la crevici și obiecte mici, fragile cu o perie uscată. Dacă aveți figurine mici, decor cu sculpturi elaborate sau turnare sau orice altceva dificil de șters, treceți cu grijă cu o pensiune uscată. Utilizați colțul periei pentru a obține părul în orice crevări care ar fi greu de atins cu doar o cârpă.
  • Dacă ați folosit o pensulă pentru a vă curăța ecranele de ferestre, puteți folosi acel aici! Doar folosiți mâna pentru a spăla orice praf care ar putea fi lăsat pe păr.
  • Imagine intitulată de praf întreaga ta casă 12
    4. Spălați lenjeria și jucăriile moi. Dacă este posibil, spălați orice așternut, perdele, jucăriile de pluș, slipcovers sau alte elemente de țesături care sunt lavabile la mașină. Aceste suprafețe moi pot ține pe o mulțime de praf și le pot pune prin spălare va elimina o mulțime de asta.
  • Vacuum perdelele cu atașamentul periei dacă nu le puteți spăla.
  • Tumble-Uscați lenjeria în uscător sau atârnați-le să se usuce la aer. Cu toate acestea, așteptați să le înlocuiți până când ați terminat praful restului camerei. În caz contrar, ar putea colecta mai mult praf pe măsură ce vă curățați.
  • Imagine intitulată de praf întreaga casă Pasul 13
    5. Vacuum orice mobilier tapițat în cameră. Dacă aveți vreun scaune, canapele, saltele sau alte elemente tapițate în camera pe care nu le puteți spăla cu ușurință, treceți peste suprafețe cu atașamentul periei pe vid. Asigurați-vă că ați coborât în ​​mod special în orice crevări în care praful se poate ascunde.
  • Amintiți-vă să eliminați perne de la mobilier și vid sub acestea, de asemenea.
  • Partea 4 din 4:
    Finalizarea camerei
    1. Imagine intitulată praf întreaga ta casă 14
    1. Deplasați mobilierul și aparatele și curățați-le sub ele. Acum că ați făcut toată această lucrare pentru a curăța o cameră întreagă, nu lăsați iepurașii de praf care se ascund sub mobilierul dvs. Dacă puteți, glisați mobilierul din cale și vid sau măturați sub ea. Dacă nu, utilizați un braț de extensie pe vid și curățați până la fiecare piesă, deoarece sunteți în stare.
    • Aceasta poate ajuta la o altă persoană disponibilă dacă aveți o mulțime de mobilier greu.
  • Imagine intitulată praf Întregul tău casă Pasul 15
    2. Ștergeți panourile de bază. Sunt șanse, praful se va stabili de-a lungul ornamentului în partea de jos a pereților. Pentru a îndepărta acel praf, treceți peste panourile de bază cu o cârpă de microfibră umedă, lucrând tot drumul în jurul camerei.
  • Dacă panourile de bază sunt într-adevăr murdare, pulverizați o cârpă cu un aparat de curățare cu totul și ștergeți-le cu asta.
  • Bacsis: Utilizați o etaj Magic Magic Melamină pentru a elimina cu ușurință orice semne de scuff pe baza de bază.

  • Imagine intitulată praf Întreaga casă Pasul 16
    3. Curățați covoarele și covoarele cu un vid. Chiar dacă ați scuturat deja covoarele, ar putea fi încă praf încorporat adânc în fibre. De asemenea, orice covoare din cameră va trebui să fie aspirat cu atenție pentru a elimina orice praf care a căzut în timp ce ați curățat.
  • Puteți curăța covoarele și covoarele dacă nu aveți vid, dar acest lucru nu va fi la fel de eficient la îndepărtarea prafului.
  • Imagine intitulată de praf întreaga ta casă a casei 17
    4. Sweep și mop Podele dure. Pentru a evita agitarea prafului înapoi în aer, mergeți ușor pe podele cu o mătură. Apoi, mop podelele pentru a ridica orice praf care a fost lăsat în urmă.
  • După cum sugerează și numele, un mop de praf este cel mai bun pentru această sarcină, deoarece există mai multă suprafață de suprafață pentru a prinde praful. Cu toate acestea, puteți utiliza orice mop pe care îl aveți la dispoziție.
  • Imagine intitulată praf Întreaga casă Pasul 18
    5. Întoarce totul la locul lui. Acum că ți-ai curățat camera de sus în jos, singurul lucru lăsat de făcut este să pună totul înapoi în ordine. Mutați orice mobilier înapoi în locul său, înlocuiți covoarele, perdelele și alte lenjerie și puneți obiecte mici pe rafturile lor.
  • Continuați acest proces pentru fiecare cameră din casa dvs. Apoi, stați înapoi și bucurați-vă de mediul fără praf!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Pregătirea camerei

    • Înlocuirea filtrelor AC și vacuum

    Curățarea plafoanelor și a pereților

    • Vacuum cu atașare cu perie
    • Broom (opțional)
    • Pânză de microfibră
    • Microfiber Duster
    • Fereastră Cleaner
    • Raclegee (opțional)
    • Scară sau scaun pas (opțional)
    • Pulverizator uscat (opțional)

    Praf de articole individuale

    • Pânză de microfibră
    • Vacuum cu atașare cu perie
    • Aer comprimat
    • Mătură
    • Mop
    • Foaie de uscător (opțional)
    • Pulverizator uscat (opțional)

    sfaturi

    Purtați o mască de praf care acoperă nasul și gura dacă sunteți sensibil la praf. De asemenea, este posibil să doriți să vă acoperiți ochii cu ochelari dacă aveți ochi sensibili.

    Avertizări

    Puneți întotdeauna siguranța mai întâi dacă aveți nevoie să urcați pentru a ajunge la orice.
  • Pentru a reduce riscul de electrocutare, nu curățați electronica care sunt încă conectați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar