Cum să curățați draperii

Draperii construiesc murdărie și resturi în timp și necesită spălare periodică. Când draperiile dvs. devin murdare, le puteți curăța adânc într-o mașină sau la spălarea mâinilor. În mod regulat praf sau aspirați draperii pentru a le menține curat în timp. Aveți grijă de la deteriorarea soarelui. Sun draperii deteriorate ar trebui spălate mai delicat pentru a minimiza daunele.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea profundă draperii
  1. Imagine intitulată draperii curate Pasul 1
1. Scoateți draperii din fereastră. Pentru a vă curăța adânc drapele, scoateți-le din fereastră și lăsați-le pe o suprafață plană. Îndepărtați orice hardware din draperiile, cum ar fi sondajele din lemn, astfel încât să vă puteți concentra pe curățarea țesăturii.
  • Dacă draperiile dvs. sunt foarte prafuite, deschideți o fereastră înainte de a le elimina. Acest lucru vă va împiedica să inhalați prea mult praf și resturi.
  • Imagine intitulată draperii curate Pasul 2
    2. Verificați eticheta producătorului. Ar trebui să existe o etichetă a producătorului undeva în interiorul draperiilor tale. Acest lucru ar trebui să vă ofere instrucțiuni privind curățarea. Înainte de a spăla draperii, știți ce metode de curățare nu vor deteriora draperii. Unele draperii, de exemplu, sunt doar spălarea mâinilor, iar altele necesită curățare uscată.
  • Dacă nu găsiți eticheta unui producător, este mai bine să optați pentru curățarea profesională. Profesioniștii chimici profesioniști vor avea un sens mai bun decât ce fel de metode de curățare sunt sigure pentru draperiile.
  • Draperii sunt scumpe, deci este important să nu le deteriorați în procesul de curățare. Urmați cu atenție instrucțiunile de pe eticheta producătorului și niciodată mașinilor de spălare a mașinilor care sunt doar spălați manual. Lână, bumbac și țesături foarte slabe nu sunt de obicei lavabile la mașină.
  • Imagine intitulată draperii curate Pasul 3
    3. Vacuum draperii. Înainte de a spăla draperii cu detergent și apă, vidați-le pentru a îndepărta excesul de praf și resturile. Așezați-vă draperii pe podea. Rulați un vid peste draperii până când îndepărtați straturile de murdărie și praf. Utilizați instrumentul de crevină a vidului dvs. pentru a intra în orice pliuri sau greu pentru a ajunge la locuri.
  • Dacă vidul dvs. are o perie de tapițerie detașabilă, utilizați acest vid pentru a aspira draperii.
  • Țesăturile slabe nu pot fi supuse la aspirație. Nu uitați să urmați instrucțiunile de pe eticheta producătorului și să nu vidați draperii dacă sfidează acest lucru. Puteți să vă agitați draperii în afara dacă nu le puteți aspira.
  • Imagine intitulată draperii curate Pasul 4
    4. Dragoste de spălare a mașinilor, dacă este posibil. Unele draperiile sunt lavabile la mașină. Folosind o mașină de spălat pentru a spăla draperiile vă poate economisi timp și muncă. Spălați doar un panou de draperii la un moment dat. Utilizați un ciclu blând și utilizați apă rece pentru a spăla draperii.
  • Scoateți draperii de la aparat imediat după spălarea acestora pentru a preveni ridurile.
  • Imagine intitulată draperii curate Pasul 5
    5. Spălați drapele de mână atunci când este necesar. Lână, bumbac și țesături pură cum ar fi dantelă, de obicei, necesită spălarea mâinilor. Nu puneți niciodată spălarea mâinilor numai într-o mașină de spălat, deoarece acest lucru poate provoca daune. Pentru a spăla draperii, umpleți o chiuvetă cu apă rece și adăugați o linguriță de detergent lichid. Plasați un panou la un moment dat în apă. Permiteți panourilor să se înmoaie timp de 10 minute înainte de a le elimina. Apoi, răsuciți draperii pentru a îndepărta resturile. Scurgeți chiuveta și reumpleți-o cu apă curată. Repetați procesul pentru a vă usca draperii.
  • Asigurați-vă că vă grăbiți draperii până când toate reziduurile de săpun sunt îndepărtate. Dacă este necesar, repetați procesul de clătire de două ori.
  • Imagine intitulată draperii curate Pasul 6
    6. Aerul uscați draperii. Cele mai multe draperii ar trebui să fie uscate cu aer pentru a preveni micșorarea și alte daune. Pur și simplu atârnă draperii înapoi după spălarea lor. Puneți prosoape vechi sub draperii pentru a prinde orice apă de scurgere. În câteva zile, draperiile dvs. ar trebui să fie uscate.
  • Metoda 2 din 3:
    Furnizarea de curățenie zilnică
    1. Imagine intitulată draperii curate Pasul 7
    1. Dă-ți draperii un shake blând în fiecare noapte. Când tragi draperii la căderea nopții, dă-i un shake blând. Aceasta va elimina orice murdărie și praf din draperiile. Scuturarea draperii un pic de fiecare noapte face ca curățarea mai ușoară, deoarece elimină murdăria nedorită pe o bază zilnică.
  • Imagine intitulată draperii curate Pasul 8
    2. Utilizați apă, dacă este necesar. Draperii, în special draperii, a construit cantități ușoare de praf, chiar și cu agitare obișnuită. Dacă draperii dvs. se uită puțin prăfuită, dați o cârpă de capră în apă caldă și faceți-o peste draperiile. Scoateți bine cârpa înainte de ao conduce împotriva draperii.
  • Asigurați-vă că citiți eticheta producătorului înainte de a utiliza cârpă pe draperiile. Unele draperii nu pot răspunde bine la anumite tipuri de materiale.
  • Imagine intitulată draperii curate Pasul 9
    3. Furnizați o aspirare ușoară în mod regulat. Atunci când aspixați, utilizați peria de tapițerie sau altă duză detașabilă pentru a da draperii o aspirare ușoară. Setați vidul pentru aspirație redusă la spălarea draperiilor.
  • Dacă aspiratorul dvs. nu are o opțiune de aspirație redusă, plasați o șosete de nailon peste duză înainte de a-l conduce peste draperiile.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea draperii
    1. Imagine intitulată draperii curate Pasul 10
    1. Drapele curate uscate atunci când este necesar. Dacă draperii sunt numiți doar curat uscat, nu încercați niciodată să le curățați pe cont propriu. Acest lucru vă poate deteriora draperii. În timp ce curățarea chimică este scumpă, merită costul suplimentar pentru a menține draperii în timp.
  • Imagine intitulată draperii curate Pasul 11
    2. Îndepărtați murdăria în fiecare lună prin rularea draperiilor printr-un uscător. Cu excepția cazului în care eticheta producătorului specifică altfel, puteți rula draperii printr-un uscător o dată pe lună pentru a îndepărta murdăria și praful. Folosește "fara caldura" sau setarea pufului și uscați-vă draperii timp de 10 minute.
  • Imagine intitulată draperii curate Pasul 12
    3. Schimbați obiceiurile de curățare pe baza daunelor la soare. Draperii se vor purta în mod inevitabil cu timpul, deoarece sunt deteriorate de soare. Dacă draperiile dvs. încep să se simtă subțiri și să se uite decolorate, spălați-le mai delicate. De exemplu, chiar și drapele lavabile la mașină trebuie spălate după ce au dezvoltat daunele la soare.
  • Dacă draperiile foarte puternice devin deteriorate soarele, le-ați spălat la o curățător uscat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar