Cum de a fixa o mașină de spălat care oprește ciclul mediu

Mașinile de spălat sunt complicate, dar când dvs. se oprește la mijlocul ciclului, există un număr de vinovați probabil care pot fi fixați fără prea multă experiență specială. Dacă a existat o sursă de putere, încercați o resetare master. Dacă aveți probleme cu nivelul apei, testați comutatorul de control al apei. Dacă mașina dvs. se umple și se scurge, dar nu se rotește, atunci ar trebui să verificați comutatorul capacului.

Pași

Metoda 1 din 3:
Efectuarea unei resetări master
  1. Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește pasul 1 al ciclului 1
1. Deconectați mașina de spălat. Deseori, defecțiunile mașinii de spălat sunt cauzate de un vârf electric sau o defecțiune a computerului. În aceste cazuri, deconectarea mașinii de spălat este primul pas spre resetarea computerului și fixarea problemei.
  • De obicei, acest lucru ar trebui să fie primul lucru pe care îl încercați. Este mai puțin invazivă sau obositoare decât alte metode de fixare a unui șaibă defectuoasă.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește Pasul 2 al ciclului 2
    2. Așteptați un minut și apoi conectați mașina de spălat înapoi. Nu conectați imediat mașina de spălat în priză. Lăsați-o să stea deconectați pentru un minut.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește ciclul mediu 3
    3. Deschideți și închideți ușa de mai multe ori repede. Încercați să deschideți și să închideți ușa de 6 ori într-o perioadă de 12 secunde. Multe mașini de spălat sunt configurate astfel încât să semnaleze computerul să fie resetat.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește Pasul 4 la mijlocul ciclului 4
    4. Testați mașina de spălat. Pentru a vedea dacă mașina de spălat este fixată, setați-o pe "sarcină mică" și lăsați-o să ruleze fără nimic înăuntru. Dacă rulează prin ciclul său complet, este sigur să începeți să spălați hainele din nou.
  • Metoda 2 din 3:
    Diagnosticarea unei defecțiuni a comutatorului capacului
    1. Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește Pasul 5 la mijlocul ciclului 5
    1. Găsiți comutatorul capacului. Comutatorul capacului este partea de pe mașinile de spălat de încărcare superioară, care trimite aparatul un semnal care indică faptul că ușa este închisă și că este în siguranță pentru ca mașina să funcționeze. Ar trebui să fie o gaură alungită care este aliniată, astfel încât o tijă pe interiorul ușii să se încadreze în ea.
    • Deoarece această parte are o mulțime de uzură, este predispusă să se rupă. Astfel, este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care mașinile de spălat se opresc la ciclul de centrifugare.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește ciclul mediu Pasul 6
    2. Inspectați comutatorul capacului. Puteți ghici adesea din aspect și atingeți dacă comutatorul capacului este întrerupt. Comutatorul trebuie să fie la nivel cu panoul de sus pe care îl este activat. Dacă se află, este probabil că este rupt.
  • În mod similar, puteți atinge comutatorul de capac pentru a vedea dacă arcul de dedesubt funcționează corect. Dacă apăsați în jos pe comutatorul de capac și nu dăruiți sau arc înapoi în poziție, atunci este probabil o problemă cu comutatorul capacului.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește Pasul 7 Mid-ciclu 7
    3. Scoateți comutatorul capacului. Procesul de îndepărtare a unui comutator capac depinde de modelul de șaibă. Examinați ghidul de instrucțiuni pentru instrucțiuni privind modul de eliminare a acestuia sau Google "Scoateți capacul LID" și numărul de model și numărul de serie pentru mașina dvs. de spălat. Când scoateți comutatorul capacului, lăsați firele atașate.
  • Asigurați-vă că deconectați mașina de spălat înainte de a detașa la orice componente.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește Pasul 8 al ciclului 8
    4. Testați comutatorul de capac cu un multimetru. Puneți multimetrul în modul de continuitate. Găsiți conectorul la comutatorul capacului. Deconectați-l și plasați multimetrul în cele două conectori exteriori de pe comutatorul capacului, astfel încât acestea să atingă metalul din interior. Apăsați pe comutatorul capacului și încercați pentru continuitate.
  • Mulimetrul ar trebui să recunoască continuitatea atunci când apăsați comutatorul capacului în jos, așa cum s-ar întâmpla dacă ușa a fost închisă, dar nu trebuie să recunoască continuitatea dacă butonul nu este apăsat în jos.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește etapa 9 a ciclului 9
    5. Comandați un nou comutator capac. Switch-urile de capace pot fi achiziționate online. Acestea costă de obicei 10-20 $. Apelați producătorul dvs. și spuneți-le numărul modelului mașinii de spălat, astfel încât să vă poată direcționa la comutatoarele de capac care sunt compatibile cu mașina dvs.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește la jumătatea ciclului 10
    6. Înlocuiți comutatorul capacului. Va trebui să consultați instrucțiunile pentru modelul dvs. specific pentru a determina modul de înlocuire a comutatorului capacului. Cu toate acestea, dacă ați eliminat deja comutatorul de capac anterior, acesta nu ar trebui să fie prea complicat. Va trebui să plasați noul comutator de capac în care cel vechi a fost, înșurubați-l și conectați-l la placa electronică de control ca comutator vechi de capac.
  • După ce comutatorul de capac a fost înlocuit, va trebui să reinstalați consola și să conectați mașina înapoi în perete.
  • Metoda 3 din 3:
    Fixarea unei defecțiuni de control al nivelului apei
    1. Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește pasul ciclului mediu 11
    1. Scoateți panoul de control. Panoul de control este interfața cu majoritatea butoanelor pe care le utilizați pentru a acționa mașina de spălat. Utilizați un driver de șurub pentru a scoate șuruburile care îl țin în poziție.
  • Imaginea intitulată Fix o mașină de spălat care oprește pasul ciclului mediu 12
    2. Testați supapa de control al nivelului apei. Ar trebui să existe un tub de plastic sub panoul de control. Ar trebui să fie conectat ferm. Scoateți această supapă de control al nivelului de apă și a sufla în ea. Aerul ar trebui să curgă prin natura în mod natural. Dacă nu puteți expira în mod natural, există o cloară care trebuie rezolvată.
  • Dacă tubul este deconectat, atunci șaiba ar putea începe să funcționeze din nou dacă îl reintroduceți în mod corespunzător în comutatorul de presiune.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește Pasul 13 la mijlocul ciclului 13
    3. Ventilul de control al nivelului apei limpezi. Dacă tubul pare să fie înfundat, umpleți un concurs de curcan cu oțet și pompați oțetul pe tub. Oțetul va dizolva reziduul săpun și ar trebui să returneze mașina de spălat la normal.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește Pasul 14 la mijlocul ciclului 14
    4. Testați comutatorul de presiune cu un multimetru. Tubul de plastic trebuie să se conecteze la comutatorul de presiune, care măsoară cantitatea de apă din mașina de spălat. Comutatorul de presiune trebuie să fie o piesă circulară care arată un pic ca o unelte, conectată la un tub. În general, este direct sub panoul de control. Deconectați firele și conectați un multimetru pentru a verifica continuitatea.
  • Există trei prize separate, ceea ce înseamnă, de asemenea, că există trei perechi de conexiuni pentru a testa cu multimetrul. Testați fiecare dintre aceste perechi separat. Ar trebui să existe conectivitate între toate perechile.
  • Dacă mașina de spălat nu se umple sau se umple cu prea multă apă, acesta este un semn bun că există o problemă cu comutatorul de presiune sau supapa de control al nivelului apei.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat care oprește pasul ciclului mediu 15
    5. Înlocuiți comutatorul de presiune conform specificațiilor. Fiecare marcă și model va avea propria metodă unică pentru înlocuirea comutatorului de presiune. Dacă testul dvs. stabilește că comutatorul de presiune este problema, verificați manualul de instrucțiuni pentru direcții despre cum să îl înlocuiți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar