Cum să ai grijă de bebelușii hamster

Hamsterii se naște surzi, orbi, subțiri și fără păr și au nevoie de îngrijire adecvată timpurie pentru a supraviețui. Dacă hamsterul dvs. preferat a fost însărcinat, va trebui să învățați cum să aveți grijă de hamsterul mamei și de copiii ei. Luând acțiunile corespunzătoare, de la sarcină prin înțărcare, vă poate ajuta să vă asigurați că bebelușii hamsterului dvs. vor supraviețui și vor găsi o casă sigură.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru naștere
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 1
1
Știți când hamsterul dvs. este însărcinată. Deși hamsterul feminin va dobândi o greutate odată ce este însărcinată, doar creșterea în greutate nu indică sarcina. Alte indicații de sarcină includ consolidarea cuiburilor, posibilă îngrijire a alimentelor și semne de agresiune ca o perioadă de gestație progresează.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 2
    2. Înțelegeți ciclul de viață al hamsterului. Hamsterii ajung rapid la maturitate sexuală, cu niște hamsteri capabili să reproducă încă patru săptămâni. Cu toate acestea, este, în general, recomandat ca crescătorii să se abțină de la împerecherea hamsterilor pentru împerecherea până la cinci până la șase luni de vârstă.
  • Perioada de gestație pentru hamsteri variază foarte mult de rasă. Hamsterii sirieni gestioneaza de obicei timp de 16 zile, in timp ce multe rase dwarf gestate timp de 18-21 zile. Hamsterii Roborovski pot gestata până la 30 de zile.
  • Femelele capabile de reproducere vor dori să se îmbine la fiecare patru zile.
  • Cu câteva zile înainte ca hamsterul dvs. să dea naștere, stomacul ei se va umfla la o dimensiune foarte mare. Cu toate acestea, acest lucru poate fi, de asemenea, o indicație a unei condiții mai grave. Umflate abdomni pot indica prezența unei tumori, insuficiență cardiacă iminentă, chisturi hepatice sau în cazuri rare Cushing Boala. Dacă burta de hamster este umflată, este mai bine să o examinați de un medic veterinar pentru a determina dacă este greutatea sarcinii sau ceva mai serios.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 3
    3
    Curățați cuști. Este important ca hamsterul dvs. să-și livreze copiii într-un mediu curat. Pentru a vă asigura că acest lucru se întâmplă, curățați-vă cușul de hamster la două săptămâni după ce hamsterul este însărcinat (sau când determinați că hamsterul dvs. este însărcinată) și adăugați paturi proaspete suplimentare.
  • Știți că, din moment ce hamsterul mamei nu-i va place să fie deranjat, deoarece se apropie de data de livrare, este posibil să nu puteți curăța cusca mai târziu în perioada ei de gestație. Curățarea cuștii în decurs de 2 - 3 zile de ea "Data scadentă" poate tulbura un hamster feminin suficient de suficient încât respinge copiii când se naște. Curățarea cuștii cât mai curând posibil după determinarea faptului că este gravidă poate fi cea mai bună opțiune.
  • După curățarea cuștii în timpul perioadei de gestație, nu curățați din nou cușca până la 14 zile după naștere.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 4
    4. Schimbați dieta hamsterului. Hamsterii gravide au nevoie de o dietă bogată în proteine ​​și grăsimi. Scopul unei alimente de hamster care conține proteine ​​de 18 până la 20% și șapte până la nouă procente grase. Ați putea dori, de asemenea, să oferiți hamsterii mamei cu alimente lăptoase pentru a oferi calciu suplimentar și pentru a promova lactația.
  • Oferiți hamsterul dvs. însărcinat cu hamsteri, cum ar fi morcovii, nuci, ouă fierte, brânză și verdeață. De asemenea, ar trebui să puneți alimente suplimentare în cușcă, deoarece ea va începe să stocheze alimentele pentru copiii ei (și va mânca mai mult decât în ​​sine). Cu toate acestea, aveți grijă de alimentele care vor merge rău, deoarece, dacă ei stochează mâncarea poate merge mucegai în magazinul ei. Cel mai bine este să oferiți o mulțime de alimente uscate și să oferim articole perisabile ca tratamente, pentru a crește șansele de a mânca totul, mai degrabă decât să o stocheze.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 5
    5. Scoateți roata hamster și alte jucării din cușcă. Acest lucru este important pentru a preveni rănirea accidentală sau moartea hamsterilor pentru copii odată ce se naște.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 6
    6. Îndepărtați tatăl din cușcă, dacă nu ați făcut deja acest lucru. Hamsterii feminini pot acționa agresiv spre bărbați când nu doresc un partener.
  • Unii entuziaști hamster susțin că părinții hamster pitici sunt de fapt foarte utili în creșterea gunoiului. Consultați un specialist în Hamster Vet sau Pet Store, dacă intenționați să părăsiți tata de hamster în cușcă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 7
    7. Furnizați materiale de construcție moale pentru hamsterul dvs. însărcinat. Una dintre primele reacții ale hamsterului când este însărcinată va fi să construiască un cuib moale pentru a da naștere copiilor ei în. Puteți ajuta acest proces împreună prin furnizarea de bucăți de hârtie igienică pentru hamsterul dvs. pentru a vă bucura și a folosi în cuibul ei.
  • Curățați țesutul facial sau hârtia igienică funcționează cel mai bine pentru clădirea cuiburilor. Este moale la atingere și foarte absorbant, iar hamsterul dvs. va fi capabil să se rupă și să-l aranjeze cu ușurință.
  • Evitați materiale lungi sau grele pe care hamsterii copilului le pot fi încurcați sau sufocați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 8
    8. Aranjați casele pentru bebeluși. Trebuie doar să faceți acest lucru dacă nu intenționați să păstrați bebelușii după ce s-au născut. Dacă aveți un timp greu de a găsi prieteni care doresc să ia un copil sau două, încercați Postarea unui anunț pe Craigslist. De asemenea, puteți verifica cu profesorii la școli locale, deoarece hamsterii fac animale de companie excelente de clasă.
  • Nu creați niciodată hamsterii decât dacă doriți hamsteri pentru copii și sunteți gata să aveți grijă de ei. Găsiți-le o casă sau le oferiți în propria casă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 9
    9. Știți ce să vă așteptați în timpul nașterii. Procesul de naștere se întâmplă, de obicei, pe parcursul unuiu până la două ore, în intervale de aproximativ 15-30 minute între nașteri. Dă-i spațiul și nu o deranjează în timpul sau după naștere.
  • Partea 2 din 3:
    Îngrijirea hamsterilor în primele două săptămâni
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 10
    1. Nu deranjați cuibul. Timp de aproximativ două zile sau atat de mult la naștere, ar trebui să părăsiți numai hamsterul mamei. Ea va fi stresată și poate deveni agresivă pentru a proteja cuibul de amenințări sau intruziuni percepute, deci este mai bine să o lase singură. Ea poate deveni, de asemenea, foarte agitată după ce ea dă naștere - ar trebui să fie deranjată cât mai puțin posibilă sau altfel ar putea să-și abandoneze bebelușii sau chiar, în unele cazuri, să-i omoare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 11
    2. Nu vă ocupați de bebeluși timp de cel puțin două săptămâni. Vrei să eviți deranjarea cuibului și lăsându-ți mirosul pe hamsterii copilului sau mama lor ar putea să-i abandoneze sau să-i omoare. Hamsterul mamei poate deveni, de asemenea, foarte agresiv dacă încercați să vă ocupați de descendenți și vă puteți ataca mâna.
  • Dacă trebuie să mutați un copil din anumite motive, utilizați o lingură. Acest lucru vă va asigura că nu vă aduceți mirosul pe copil. Probabil că nu va trebui să faceți acest lucru - chiar dacă vedeți că un copil a răpit din cuib, Mama Hamster va merge în curând să-l recupereze.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 12
    3. Nu curățați cușca pentru primele două săptămâni. În timp ce poate părea ciudat să nu vă curățați cușul de hamster, este într-adevăr în interesul cel mai bun al copiilor pe care nu-l interferați în spațiul de cuibărit. Fortego curățați cusca timp de două săptămâni după nașterea copiilor.
  • Dacă observați că există un loc cu adevărat umed în cușcă, vă curățați-l, dar faceți absolut sigur că curățenia dvs. la fața locului nu va deranja cuibul.
  • Păstrați temperatura camerei în jurul valorii de 70 de grade Fahrenheit sau 21.1 grade Celsius.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 13
    4. Oferiți o mulțime de alimente și apă pentru micile hamsteri. Ar trebui să verificați cușca cel puțin de două ori pe zi pentru a vă asigura că există suficientă mâncare și apă pentru a vă sprijini hamsterii. Când bebelușii sunt de o săptămână, puteți începe să împrăștiați mâncarea de-a lungul părților laterale și podeaua cuștii. Hamsterul mamei va ieși și va colecta mâncarea pentru babes, dar cei mici vor începe, de asemenea, să exploreze și să facă mâncare pe cont propriu.
  • Asigurați-vă că hrăniți hamsterii mamei și a copilului o dietă bogată în conținut de proteine ​​și grăsimi.
  • Evitați utilizarea unui castron de apă, deoarece hamsterii tineri se pot îneca dacă se încadrează în castron. Utilizați în schimb un vas de mică adâncime.
  • Veți dori să vă asigurați că sticla de sipper este destul de scăzută încât tinerii hamsteri să ajungă la buza ei și să ia o băutură, care de obicei se va întâmpla după primele 10-20 de zile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 14
    5. Aveți grijă de bebeluși dacă hamsterul mamei a murit. Uneori, hamsterii pentru copii sunt orfani din cauza complicațiilor în timpul nașterii. Dacă hamsterii au vârsta de 12 până la 14 zile, ei vor avea un timp mult mai ușor de supraviețuitor. Plasați un tampon de încălzire pe cea mai mică setare sub cușcă pentru a compensa lipsa căldurii corporale în absența mamei lor. A tăiat hârtia igienică și a crea un cuib pentru copii. Asigurați-vă că bebelușii au hrană adecvată pentru a-și menține nivelurile de nutrienți în sus. Sticla de apă ar trebui să fie, de asemenea, coborâtă la înălțimea lor.
  • Când se naște hamsteri, ele apar fără păr și orb. Nu fi alarmat de acest lucru, deoarece acesta este modul în care toți hamsterii se uită la naștere.
  • Pe parcursul primei săptămâni, bebelușii de hamster vor câștiga în greutate, încep să crească blana, iar canalele lor de urechi se vor dezvolta. Ei vor începe, de asemenea, să se târască și să furajeze până la mijlocul celei de-a doua săptămâni.
  • Utilizați lactolul, înlocuirea laptelui animal, pentru a îngriji puii de hamster cu un picper. Lactolul este disponibil în majoritatea magazinelor de animale de companie. Dacă nu găsiți lactol, încercați să utilizați formula de bebeluș pudră. Strângeți o mică cădere și atingeți-o la gura unui hamster copil. Nu strângeți dropperul - mai degrabă, lăsați hamsterul copilului să ceară și să lingă laptele afară.
  • Amintiți-vă că hamsterii infantili nu pot reglementa propria temperatură a corpului. Păstrați camera la 70 de grade Fahrenheit sau 21.1 grade Celsius sau utilizați un tampon de încălzire pe o setare scăzută dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 15
    6. Găsiți o mamă surogat pentru bebelușii orfani care sunt de 12 zile sau mai tineri. Ștergeți toate reziduurile din procesul de cuiburi / naștere de pe hamsteri, astfel încât noua mamă să le recunoască ca aparținând unui alt gunoi datorită mirosului. Din acest motiv, poate doriți să purtați mănuși de cauciuc în timpul acestui proces.
  • Înfășurați ușor hamsterii copilului într-un prosop curat de țesătură și frecați cu ușurință prosopul pentru a stimula circulația (și, astfel, căldura.) Găsiți o mamă surogat care are bebeluși care sunt cu câteva zile mai în vârstă sau mai tineri decât bebelușii tăi. Puneți materialul de cuibărit preluat din cuibul mamei surogat și înfășurați-l în jurul copiilor dvs. Scopul este de a obține mirosul exact ca bebelușii mamei surogat. Distrageți noua mamă cu un tratament și apoi puneți copiii în cuib cu celelalte hamsteri. Păstrați mama departe de cât mai mult posibil pentru a da bebelușilor o șansă să se răsucească în cuib și să se acopere în miros.
  • Țineți un ochi apropiat pe mama surogat. Dacă ea simte că există ceva greșit sau diferit de bebeluși, ea le poate ucide.
  • Poate fi dificil să găsești un hamster de sex feminin care alăptează în timpul tău de nevoie. Fi pregătit pentru posibilitatea ca să fiți nevoit să ridicați mâinile tinere hamsteri. Puteți hrăni hamsterii pentru copii cu lactoză, ceea ce ajută copilul să crească.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea hamsterilor după primele două săptămâni
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 16
    1. Curățați cușca când bebelușii sunt mai în vârstă de două săptămâni. În acest moment, hamsterul mamei va fi un pic mai puțin protector, permițându-vă să intrați și să vă curățați după ultimele două săptămâni. Curățați cuștile pe măsură ce ar fi în mod normal, dar puneți câteva bucăți de hârtie igienică în cușcă după ce ați terminat, deoarece hamsterul mamei poate dori să construiască un alt cuib.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 17
    2. Începeți să gestioneze bebelușii atunci când aceștia transformă două săptămâni. Manipularea copiilor la această vârstă fragedă îi va ajuta să se obișnuiască cu atingerea umană. Hamsterul mamei va fi, de asemenea, bine cu ei mirosind ca tine în această etapă în dezvoltarea bebelușilor. Rețineți că hamsterii pentru copii se pot mișca foarte repede, așa că Luați măsuri de precauție atunci când le manipulați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 18
    3. Wean Bebelușii când sunt de patru săptămâni. Hamsterii pentru copii vor continua să se hrănească de la mama lor până când au vârsta de aproximativ 26 de zile. După aceea, bebelușii ar trebui să fie înțărcați de la mama lor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 19
    4. Separați bărbații de la femei. Va trebui sa Verificați genurile hamsterilor copilului și împărțiți băiatul și fetița hamsterii în propriile lor cuști separate. Acestea ar trebui să fie puse în cuști separate de mama lor, care va fi pierdut interesul în îngrijirea lor până acum.
  • Aproximativ 40 de zile de la naștere, așternutul de hamsteri va fi capabil să împerecheze și să reproducă. Este important să le separați înainte ca acest lucru să se întâmple.
  • Hamsterii sirieni sunt animale solitare și ar trebui să fie puse în propriile lor cuști separate după aproximativ șase până la șapte săptămâni. Această rasă de hamster tinde să fie foarte teritorială și va deveni agresivă dacă se simte că spațiul său este amenințat.
  • Hamsterii pitici pot trăi în perechi de același sex și colonii destul de pașnice. Hamsterii pitici vor juca adesea împreună, începând cu timpul când ochii lor se deschid. Acest lucru este normal, dar după aproximativ 12 săptămâni puteți începe să observați unele lupte reale care apar. Dacă vedeți acest lucru, ar trebui să împărțiți perechea în cuști separate. Dacă se întâmplă într-o colonie, ar trebui să puneți hamsterul care este agresat în cuști separate.
  • Feriți-vă că, dacă nu le separați, ei pot începe să se reproducă unul cu celălalt, lăsându-vă depășirea cu o mulțime de pui inbred în câteva săptămâni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru bebelușii hamster Pasul 20
    5
    Îngrijire pentru hamsterii dvs. ca și ceilalți hamster adulți. La vârsta de cinci săptămâni, hamsterii dvs. pentru copii au crescut în hamsteri adulți. Joaca-te cu, a hrani, și le iubesc așa cum ați fi vreun hamster adult.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă simțiți că bebelușii nu învață cum să folosească sticla de apă suficient de repede, puneți niște țelină (scoateți șiruri de caractere) sau castravete (scoateți partea de semințe mijlocie) în cușcă. Aceste alimente vor hidrata copiii.
  • Cască de hamster trebuie să fie de cel puțin 360 de metri pătrați. în. Trebuie să fie și mai mare pentru o mamă și o gunoi de îngrijire medicală. Dacă simți că hamsterul ți-a dat naștere într-o cușcă prea mică, apoi le pune într-o nouă cușcă după 2 săptămâni.
  • Asigurați-vă că îmblânzi hamsterul mamei înainte de reproducere, altfel va fi mai greu de ținut.
  • Dacă mama se trezește în fața voastră în fața cuștii, când copiii dormi dau mamei câteva bucăți de mâncare, astfel încât ea să poată pune asta în obrajii ei și a pus-o lângă cuib, așa că nu trebuie să-și părăsească copiii când se mulci pentru a obține mâncare.
  • Asigurați-vă că identificați sexul copiilor hamster la momente diferite în viața lor, până la patru săptămâni, pentru a vă asigura că nu ați greșit genul lor.
  • Când mama se umflă și este însărcinată, încercați să nu o luați deloc.
  • Hamsterii care alăptează necesită mai multe alimente. De asemenea, adăugați alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă gătită, tofu sau pâine înmuiată în lapte.
  • Fii foarte delicat când îți pui hamsterul.
  • Asigurați-vă că verificați casele viitoare ale hamsterilor înainte de a le lăsa să meargă. Ultimul lucru pe care îl vrei este să-i facă să se hrănească la un șarpe sau într-o casă neglijentă.
  • Avertizări

    Dacă atingeți bebelușii înainte de 2 săptămâni, mirosul tău va fi pe ele și poate confunda mama în uciderea sau abandonarea lor.
  • Unii hamsteri mamă sunt prea tineri și neexperimentați să aibă grijă de așternutul lor. Fiți pregătiți să găsiți o mamă surogat pentru hamsterii copilului.
  • Dacă primiți un gunoi surprinzător din hamsterul magazinului de animale de companie, apoi luați măsuri de precauție suplimentare, deoarece așternutul dvs. ar putea fi prematur.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cască de hamster mai mare de 360 ​​de metri pătrați. în.
    • Tone de hrană hamster și alimente proaspete
    • Sticle suplimentare de apă, pentru că bebelușii hamster încep să folosească sticle de apă
    • Roți suplimentare, pentru că copiii le pot folosi
    • Tone de pat de pat după ce hamsterii sunt de 2 săptămâni (există tone de curățare cuști)
    • Case de hamster suplimentare (puteți adăuga înainte de 2 săptămâni, deoarece va face mama să se simtă mai sigură)
    • Tuburi de hârtie igienică (hamster perfect joacă lucruri)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar