Cum să ai grijă de hamsterii pitic

Hamsterii pitici sunt creaturi prietenoase care fac animale de companie excelente de uz casnic. În sălbăticie, ei trăiesc în grupuri și se dezvoltă în păduri, pășuni și deserturi ale Chinei, Kazahstan, Mongolia și Siberia. Există câteva tipuri diferite de hamsteri pitici. Hamsterii domestici pitici includ hamsterii de iarnă albă, Campbell și Roborovski. Îi plac mediile uscate cu caracteristici interesante pentru a le păstra distrați. Aflați cum să creați o casă bună pentru hamsterul dvs. pitic. Tratați-o drept și animalul dvs. de companie va trăi o viață lungă și fericită.

Pași

Partea 1 din 4:
Făcând o casă pentru hamsterul tău
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici Pasul 1
1. Alegeți o cușcă de hamster. Hamsterii pitici sunt de aproximativ 4 inci lungime, dar le place să aibă o mulțime de spațiu pentru a alerga și a juca (minimul absolut gol este de 450 de centimetri pătrați). Cageul ar trebui să fie suficient de mare pentru a da camera de hamster să se deplaseze în plus față de mâncarea hamsterului, apa și jucăriile. Alegeți dintre următoarele opțiuni de locuințe:
  • Un acvariu de hamster. Cumpărați un acvariu special realizat pentru hamsteri sau alegeți unul destinat peștelui, care va face la fel de bine. Acvarii de sticlă protejează hamsterii de la temperaturi reci, dramatice și oferă o viziune excelentă asupra activităților zilnice ale hamsterului. Acvariul ar trebui să aibă o acoperire cu ochiuri de sus, astfel încât hamsterul nu poate scăpa.
  • O hamster de plastic. Aceste cuști de hamster scumpe au de obicei mai multe camere conectate cu tuburi de plastic, astfel încât hamsterul își poate petrece zilele și nopțile care rulează de la cameră la cameră. Ele sunt greu de curățat și de obicei prea mici pentru hamsteri. Chiar și prin conectarea mai multor trasee critter (sau cuști similare) împreună, hamsterul dvs. nu va fi fericit, deoarece nu are un spațiu mare de funcționare și nu vă puteți potrivi mult în aceste cuști. În plus, ele sunt greu de asamblat și, de obicei, nu sunt suficient de înalte pentru a adăuga roți mari sau paturi suficiente.
  • O cușcă de hamster de sârmă. Mai ales când hamsterul dvs. este un copil, asigurați-vă că nu se poate stoarce prin fire. Cuștile de hamster fac o casă confortabilă pentru hamsteri. Aceste cuști sunt bine ventilate, dar trebuie să aveți grijă să nu vă puneți hamsterul într-o zonă liberală. Zona din jurul cuștilor de hamster poate deveni puțin dezordonată, deoarece hamsterii le place să se săpare în așternuturi și să o pună prin fir. Asigurați-vă că nu obțineți o cușcă de sârmă cu un fund de fir. Poate răni picioarele hamsterului tău. Cu toate acestea, majoritatea cuștilor de sârmă vândute de magazinele de animale de companie sunt prea mici pentru hamsteri.,
  • Cea mai bună cască de hamster este cea mai mare pe care o puteți permite în mod rezonabil. RSPCA recomandă ca dimensiunea minimă a cuștii pentru un hamster sirian să fie de 75 cm x 40 cmx 40 cm. (29 ½ inci x 15 ¾ centimetri x 15 ¾ inci).
  • O mare cușcă este Ikea Detolf, deoarece oferă hamsterul cu o mulțime de spațiu și vă permite să vă vedeți cu ușurință hamsterul. Este, de asemenea, accesibil pentru dimensiunea sa.
  • O altă recomandare pentru o cușcă de sârmă este cutia Alexander Hamster prin orizont. Permite suficient spațiu pentru jucării, tuneluri din lemn și mai mult, poate fi greu să se potrivească cu o roată suficient de mare pentru un hamster sirian. De asemenea, cușca poate fi prea mică pentru hamsteri foarte activi, în funcție de cât de mult le place să alerge. Dacă observați că hamsterul dvs. mestecați barele, este posibil să aveți nevoie să treceți la o cușcă mai mare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici Pasul 2
    2. Păstrați un singur hamster singur într-o cușcă. Dacă doriți două hamsteri, nu le puneți în aceeași incintă. Există o mulțime de oameni care spun că hamsterii sunt creaturi sociale, dar studiile au arătat că hamsterii sunt de fapt solitare și ar putea lupta până la moarte cu un alt hamster atunci când au dat ocazia. Deci, dacă vrei să-ți faci hamsterul fericit, nu-și asume socialul.
  • Chiar și în sălbăticie, un hamster de sex feminin va urmări un hamster masculin din teritoriul ei când se face pâinea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici Pasul 3
    3. Cumpărați lenjeria de hamster. Lenjeria uscată este esențială pentru sănătatea unui hamster pitic. Păstrează umiditatea departe de corpul hamsterului și oferă adăpost și căldură. Alegeți așternutul din hârtie reciclată, pulpă de lemn sau corncobs reciclați. De asemenea, asigurați-vă că oferiți o mulțime de spațiu înfundat pentru hamsterul dvs. pentru a săpa. În mod ideal, ați avea cel puțin 15 cm de așternut în cel puțin o zonă.
  • Asigurați-vă că așternutul pe care îl utilizați nu conține haine de pin sau cedru. Pinul și cedrul conțin fenoli care sunt toxici pentru hamsteri, deoarece fumurile pe care le produc sunt atât de puternice.
  • Unele hamsteri sunt alergice la anumite tipuri de paturi. Dacă așternutul conține pin, cedru sau un alt alergen, el poate începe șuierătoare și strănut. Dacă vedeți acest lucru, comutați așternutul la hârtie reciclată sau la un alt pat hipoalergenic.
  • Nu dați niciodată lenjeria de tip hamster de tip bumbac. Este foarte periculos și le poate ucide. Hamsterii nu pot digera fibrele de bumbac în tractul lor digestiv care provoacă blocaje. De asemenea, prezintă un pericol de sufocare pentru animalele de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii piticului Pasul 4
    4. Gândiți-vă la plasarea cutiei. Configurați cușca și accesoriile hamsterului într-o cameră confortabilă. Deoarece hamsterii sunt nocturni, ar trebui să fie plasați într-o cameră care se întunecă noaptea. Asigurați-vă că camera este o temperatură confortabilă care se îndreaptă spre partea caldă, deoarece hamsterul dvs. poate prinde pneumonie dacă devine prea rece.
  • Nu lăsați ferestrele deschise în camera unde trăiește hamsterul.
  • Dacă aveți alte animale de companie, asigurați-vă că hamsterul este o zonă în care nu va fi deranjat sau amenințat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici Pasul 5
    5. Curățați adesea cusca. O cușcă curată vă va ajuta să vă păstrați hamsterul sănătos. Scoateți așternutul murdar la fiecare 3 săptămâni și spălați întreaga cușcă o dată pe lună. Spot Curățați în fiecare a doua zi, eliminând așternutul acoperit în urină și fecale. Curățarea prea adesea vă poate accentua hamsterul și poate scurta durata de viață, pe măsură ce îndepărtați toate mirosurile familiare și mutați habitatul în jur. În general, o sticlă de pulverizare medie umplută cu 2 TBS de săpun și apă antibacteriene și apă va avea puterea de curățare pentru a dezinfecta cutia fără a fi prea periculoasă pentru hamsterul dvs. De asemenea, puteți utiliza o oțet alb pentru a curăța cușca. Asigurați-vă că ștergeți și jucăriile, mâncărurile și roata de exerciții de hamster, dar așteptați cel puțin o săptămână după spălarea cuscarii hamsterului, astfel încât hamsterul să aibă timp să se obișnuiască cu noile mirosuri ale cuștii sale proaspăt curățate.
  • După curățare, lăsați cagenul să se usuce timp de 10-15 minute înainte de a adăuga 3-8 centimetri de pat nou proaspăt. 3-8 inci este suma recomandată. Amintiți-vă că hamsterul dvs. pitic este un mare aprofundat. Dacă nu-ți dai hamsterul tău ceva de a urca, nu va fi la fel de fericit.
  • În timp ce curățați cuști, asigurați-vă că vă puneți hamsterul undeva în siguranță, așa că nu scapă. Puneți-l într-un hamster Playpen sau o cadă uscată. Evitați plasarea hamsterului într-o cutie de carton în timp ce vă așteaptă să vă curățați cușca. Hamsterii pot mesteca rapid prin carton.
  • Partea 2 din 4:
    Furnizarea de apă și alimente
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici Pasul 6
    1. Cumpărați hamsterul dvs. o sticlă de apă. Multe cuști de hamster vin cu mâncăruri de alimente și apă, dar dacă dvs. nu, va trebui să vă cumpărați propria dvs. Hamsterii beau apă prin sticle cu dozator de metal. Umpleți sticla de apă cu apă proaspătă, pe măsură ce se termină.
    • Nu lăsați apa să stea în sticlă prea lungă. Dacă hamsterul dvs. este lent să beți, reumpleți sticla de câteva ori pe săptămână și curățați flaconul din când în când.
    • Asigurați-vă că sticla nu se scurge. Hamsterul tău se poate îmbolnăvi dacă se umezește, motiv pentru care își iau apa printr-o sticlă în loc de un recipient deschis.
    • De asemenea, puteți pune o sticlă de apă în afara incintei, deoarece dacă hamsterul dvs. scapă, el va căuta apă. Dacă nu primește suficientă apă, va deveni foarte slab.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici Pasul 7
    2. Cumpărați alimente hamster. Serviți mâncarea de hamster pitic într-un vas de plastic superficial. Acest lucru permite hamsterilor să acceseze cu ușurință mâncarea, păstrând în același timp cușina curată. Hamsterii ca să mănânce alimente tot timpul, astfel încât felul de mâncare ar trebui să fie păstrat cu alimente proaspete. Aruncați-l dacă se udă. Magazinele de produse alimentare pentru animale de companie vinde o gamă de alimente pentru hamsteri și cea mai mare parte intră în următoarele categorii:
  • Pelete sau blocuri fortificate, care ar trebui să fie dieta capselor hamster.
  • Amestecuri de semințe destinate hamsterilor, care pot fi adăugate ca un supliment. Hamsterii trebuie, de asemenea, să mănânce proteine ​​cum ar fi viermii de masă (uscată sau viu), greieri etc.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici Pasul 8
    3. Cumpărați bastoane de mestecat. Dratele de hamster pitic cresc lungi și ascuțite. Hamsterul tău are nevoie de ceva greu de mestecat pentru a-și păstra dinții la o lungime confortabilă. Să cumpere bastoane de mestecat sau un alt jucărie dur de mestecat, destinat pentru dinții hamsterului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii piticului Pasul 9
    4. Dați hamsterul dvs. tratați. În plus față de pelete și semințe, hamsterii se bucură de tratamente din când în când. Legume, câteva fructe și alte alimente proaspete pot fi adăugate la dieta hamsterului în doze mici. Asigurați-vă că nu vă dați prea mult hamsterul, deoarece nu doriți să aibă un stomac deranjat. Deoarece hamsterii sunt predispuși la diabet zaharat, fructele nu ar trebui să fie utilizate adesea și în cantități mici atunci când sunt, de fapt, date.
  • Hamsterii pot avea biți mici de salată, morcovi, mere, broccoli și roșii. Hamsterul Dwarf va mânca, de asemenea, ovăz, carne gătită și iaurt simplu. Evitați fructele și legumele acide și citrice.
  • Evitați să vă dați fructele de citrice de hamster sau zahărul, ceea ce poate face un hamster bolnav. Untul de arahide este un alt hrană pentru a evita hrănirea hamsterii, deoarece se poate sufoca pe ea.
  • Partea 3 din 4:
    Jucând cu hamsterul dvs. pitic
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii piticului Pasul 10
    1. Oferiți jucării și surse de divertisment. Hamsterul tău va avea o mulțime de energie și va place să-și exercite, mai ales noaptea. Furnizați hamsterul dvs. cu jucării pe care le poate folosi cu sau fără ajutorul dvs.
    • Roțile de exerciții sunt jucăria clasică de hamster. Asigurați-vă că roata este stabilizată în partea de jos a cuștii, astfel încât nu se aprinde când hamsterul urcă. Nu alegeți o roată de sârmă sau hamsterul dvs. poate răni picioarele. Roata ar trebui să fie suficient de mare încât hamsterul nu își va îndoi spatele în timp ce rulează pe el. Hamster roțile pot fi, de asemenea, tare, deci dacă sunteți un dormitor ușor, puneți cușca hamster într-o cameră diferită. Roțile liniștite, de obicei comercializate ca spinners silențioase, sunt disponibile.
    • Pentru Hamsterii Dwarf Roborovski, dimensiunea minimă a roții este de 5 inci (13 cm), iar pentru piticii ruși (hamsterii Djungarian / Winter și Campbell) și Roborovski, minimul este 6.5 inci (17 cm).
  • O alternativă la roțile de exerciții sunt "farfurii zburătoare." Ele sunt practic doar roțile transformate lateral pentru a permite o suprafață plană de rulare și o rotație liniștită. Ar trebui să obțineți aproximativ aceeași dimensiune a lui Saucer ca și cum ați fi o roată.
  • Bilele de exerciții sunt o altă alegere populară. Hamsterul este plasat în interiorul unei minge din plastic, care se rostogolește pe măsură ce hamsterul se desfășoară în jur. Nu cumpărați o astfel de minge. Hamsterul este foarte susceptibil de stres. De multe ori se panică în aceste bile și se pot răni dacă vor intra în obiecte.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii piticului Pasul 11
    2. Țineți-l corect. În primele câteva zile de a obține un nou hamster pitic, nu încercați să o luați. Doar puneți mâna în cușcă și lăsați-o să vă smulgă să vă obișnuiți cu mirosul tău. Nu apucați sau nu vă ocupați de hamsterul dvs., deoarece are un corp foarte fragil. Alegeți întotdeauna un hamster în sus sau altfel se va simți amenințat. Începeți să așezați pe podea și ținându-l lângă podea. Dacă simte o cale ușoară de evacuare, va fi mai puțin probabil să muște sau să se rătăcească.
  • Țineți hamsterul în fiecare zi. Dacă hamsterul dvs. dwarf nu se socializează frecvent, poate înceta să fie la fel de prietenos când doriți să jucați. Ridicați ușor hamsterul de la cușcă și lăsați-l să-l înfurie în jurul ponderii cel puțin o dată pe zi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii piticului Pasul 12
    3. Ajutați-vă hamsterul să rămână curat. Hamsterii pitici sunt animale foarte curate și rareori au nevoie de intervenție de la proprietarii lor pentru a menține o bună igienă.Cu toate acestea, o dată pe săptămână puteți să vărsați un nisip mic de animale într-un castron și să permiteți hamsterul dvs. să ia o baie de nisip, ceea ce imită tipul de hamsteri de substanță utilizează pentru a păstra curat în sălbăticie.
  • Dacă hamsterul dvs. este foarte murdar, obțineți o pensulă mică pe care oamenii o folosesc pentru a-și vopsi rădăcinile de păr sau o periuță de dinți. Umeziți-l și mâncați ușor hamsterul cu el. Dab uscat cu o cârpă.
  • Nu vă lăsați niciodată un hamster prin scufundarea în apă. Acest lucru va face ca hamsterul să devină foarte bolnav.
  • Partea 4 din 4:
    Păstrați hamsterul dvs. pitic sănătos
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici Pasul 13
    1. Identificați un hamster sănătos pitic. În general, hamsterii pitici au corpuri groase, pungi mari de obraz și cozile scurte. Asigurați-vă că nu are nici o descărcare nazală sau de ochi, nici alte semne de boală. Hamsterii pitici ruși sunt deosebit de predispuși la diabet zaharat. Un hamster care suferă de această afecțiune va bea multă apă și va urina mai frecvent decât alte hamsteri pitici. Asigurați-vă că consultați medicul veterinar dacă bănuiți că hamsterul dvs. are diabet zaharat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii piticului Pasul 14
    2. Verificați pentru coada umedă. Un hamster recent înțărcat sau extrem de stresat poate să coboare cu o boală numită "coadă umedă."Experiența dvs. de hamster Diareea - umiditatea excesivă din acest lucru face ca coada să devină literalmente umedă. Consultați un medic veterinar pentru un diagnostic și tratament adecvat.
  • Boala Tyzzger provoacă diaree la hamsterii tineri sau stresați. Aceasta este o boală care necesită tratament veterinar. Anumite antibiotice pot provoca și exacerba această afecțiune, așa că nu vă tratați hamsterul pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici Pasul 15
    3. Căutați semne de paraziți. Ca câinii și pisicile, hamsterii pitici pot suferi de paraziți cum ar fi viermii. Tapeworms sunt cele mai predominante, deci să fie în privința. Când curățați cușca de hamster, fiți în căutarea semnelor de diaree și segmente de vierme de orez alb.
  • Dacă bănuiți că hamsterul tău dwarf are o vierme, vezi un medic veterinar. Aduceți un eșantion scaun cu dvs. Cu ajutorul unui microscop, veterinarul dvs. va putea diagnostica corect hamsterul. Veterinarul dvs. va prescrie un Dewormer pentru a vă folosi. Acesta va veni fie în formă locală, fie pe cale orală. Urmați instrucțiunile de pe produs pentru a administra.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii piticului Pasul 16
    4. Verificați în mod regulat ochii și nasul. Hamsterii pitici sunt susceptibili la viruși rece la fel ca oamenii. Ocazional, acest lucru poate escalada la pneumonie. Un hamster pitic cu pneumonie va avea descărcarea de ochi și nazală. De asemenea, va înceta să mănânce. Asta este serios. Sunați imediat medicul veterinar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii piticului Pasul 17
    5. Căutați și abcese. Hamsterii pitici sunt predispuși la formarea abcesului, de multe ori cauzate de dinții lor. Acest lucru este cel mai frecvent în jurul zonelor capului și a pungilor. Abcesele sunt în esență buzunare infectate de păsări care vor apărea sub pielea și blana de hamster. Dacă este prezent, ei vor fi sensibili la atingere. Hamsterul dvs. va rezista la inspecție. Contactați medicul veterinar cu privire la modul în care ar trebui să continuați. În multe cazuri, abcesul se va vindeca singur, dar dacă devine prea rău, medicul veterinar va trebui probabil să lanceze și să trateze locul.
  • Avertizări

    Hamsterii sunt rapide și fragile, deci aveți grijă atunci când le trageți astfel încât să nu se îndepărteze și să se rănească.
  • Hamsterii sunt greu de prins odată ce au scăpat și se ascunde. Dacă hamsterul tău scapă, și-ai așezat sticla de apă în afara cuștii, fixându-l în partea laterală a unui castron. Când devine sete, se va întoarce în apă și veți auzi clicul sticlei în timp ce bea.
  • Păstrați departe de pisici și alte animale de companie. Hamsterii au nasuri dornici, deci un hamster va fi stresat chiar daca este sigură într-o cușcă.
  • Hamsterii trăiesc doar 2.5 până la 3 ani.5 ani în medie. Demisia unui hamster ar putea fi prima experiență a copilului cu moartea, pregătiți-vă copiii atunci când animalul dvs. devine vârstnici.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar