Cum de a alege locuințele hamster și așternutul

Hamsterii sunt animale de companie populare, deoarece acestea sunt relativ scăzute întreținere și distracție pentru a juca cu. Hamsterii fac cel mai bine într-un mediu de viață curat și confortabil. Începeți prin alegerea unei cuști pentru hamsterul care este sigur și sigur. Apoi puteți adăuga așternut în partea de jos a cuștii, astfel încât este confortabil pentru hamster.

Pași

Metoda 1 din 2:
Selectarea carcasei corecte
  1. Imagine intitulată Alegeți locuințele hamster și lenjeria de pat
1. Obțineți o cușcă de plastic sau sticlă dacă doriți să păstrați hamsterul sigur. Asigurați-vă că cușia este de cel puțin 22 de centimetri (55 cm) cu 14 inci (35 cm) cu 8 inci (20 cm). Acest lucru va asigura că este suficient de mare pentru ca hamsterul să doarmă, să exercite, să cuibe și să mănânce. Ar trebui să aibă pereți din plastic sau din sticlă solidă și un capac sigur care poate fi închis din exterior.
  • Dacă mergeți pentru o cușcă de plastic sau din sticlă, asigurați-vă că oferiți o jucărie pe care hamsterul îl poate urca, cum ar fi un tunel sau tub de sârmă.
  • Rețineți că o cușcă de sticlă sau plastic poate avea o ventilație slabă, deci este important să o păstrați curată. În caz contrar, fumul de amoniac de la urină se pot construi în cușcă. Spot curat și scoateți lenjeria murdară din cușcă o dată pe zi.
  • Imagine intitulată Alegeți locuințele hamster și așternutul Pasul 2
    2. Alegeți o cușcă de sârmă dacă doriți să permiteți hamsterul să urce. O cușcă de sârmă poate fi o opțiune bună dacă doriți să dați hamsterul opțiunea de a urca pe laturile și de sus a cuștii. Căutați sârmă care este netedă și nu este ascuțită la atingere. Asigurați-vă că firul este mai mic de 1 inch (2.54cm) În afară de faptul că hamsterul nu poate ieși din cușcă.
  • Țineți minte cuștile de sârmă poate fi greu pe picioarele hamsterului tău.
  • Imagine intitulată Alegeți carcasa Hamster și a lenjeriei de pat
    3. Fii precaut de cuști modulare. Cuști modulare arată ca niște tuburi de plastic lungi care vin în culori strălucitoare. Puteți să le vedeți la magazinul local de animale de companie sau online. Fiți precauți dacă vă decideți să obțineți unul pentru hamsterul dvs., deoarece aceste tipuri de cuști sunt greu de păstrat curat. Hamsterii supraponderali au, de asemenea, un risc ușor de a rămâne blocat în tuburi. Cu toate acestea, cuștile modulare pot oferi un spațiu suplimentar de locuit pentru hamsterul dvs., care vă va ajuta hamsterul să obțineți mai mult exerciții fizice.
  • Dacă vă place aspectul cuștilor modulare, puteți încerca să puneți una sau două tuburi îmbinate în cușca de hamster ca o jucărie. Verificați tuburile de multe ori pentru a vă asigura că hamsterul dvs. nu este blocat.
  • Asigurați-vă că ați curățat fiecare parte individuală a casei modulare, inclusiv camerele și tuburile.
  • Imagine intitulată Alegeți carcasa Hamster și Pasul 4
    4. Verificați că cușia are un podea solidă și găuri de aer. Partea de jos a cuștii trebuie să fie adânci și din plastic sau din sticlă. Podeaua ar trebui să fie netedă la atingere. Căutați o cușcă cu un fund detașabil, deoarece acest lucru va face mai ușor de curățat.
  • De asemenea, ar trebui să existe găuri de aer mici în partea superioară și laturile cuștii, astfel încât acesta este bine ventilat.
  • Imagine intitulată Alegeți carcasa de hamster și așternutul Pasul 5
    5. Obțineți o cușcă mare pentru mai mult de un hamster. Dacă intenționați să aveți mai mult de un hamster într-o cușcă, obțineți o cușcă foarte mare, care este de cel puțin 44 cm (111 cm) cu 28 inci (71 cm) cu 16 cm (40 cm). Pune doar hamsteri de același sex împreună, nu mai mult de două pecă.
  • Hamsterii pitici vor fi, de obicei, bine să împărtășească o cușcă în perechi atâta timp cât perechile sunt de același sex. Hamsterii sirieni sunt foarte teritoriali si ar trebui sa fie separate, cu un hamster pe cutii.
  • Asigurați-vă că vă furnizați mâncăruri alimentare separate, sticle de apă și jucării pentru fiecare hamster în cușcă.
  • Imagine intitulată Alegeți carcasa hamsterului și a lenjeriei de pat
    6. Așezați cușca în interior la temperatura camerei. Cască ar trebui să fie pusă într-un loc în interior, care nu este în lumina directă a soarelui, cum ar fi pe o masă mică sau o blat. Cageul trebuie păstrat la 64 până la 79 de grade Fahrenheit (17 până la 26 de grade Celsius).
  • Evitați păstrarea hamsterului în aer liber, deoarece acest lucru va face mai susceptibil la boală și prădători.
  • Nu puneți cușca într-o zonă care este trafic ridicat și foarte tare, deoarece acest lucru poate spui hamsterul. O zonă liniștită, de circulație mică, cum ar fi dormitorul sau o cameră de rezervă, este ideală.
  • Imagine intitulată Alegeți carcasa Hamster și Pasul de lenjerie de pat 7
    7. Puneți un recipient alimentar și o sticlă de apă în cușcă. Hamsterul va avea nevoie de un recipient alimentar ceramic sau metalic care are laturi joase. Evitați recipientele din plastic sau din carton, deoarece hamsterii le place să le mestece. Asigurați-vă că recipientul alimentar este greu și nu se află ușor.
  • Hamsterul va avea nevoie, de asemenea, de o sticlă de apă cu un orificiu de băut atașat la o parte a cuștii. Verificați dacă gura este ușor accesibilă atunci când hamsterul este în cușcă.
  • Imagine intitulată Alegeți locuințele hamster și lenjeria de pat
    8. Configurați cușca înainte de a obține hamsterul. Pregătiți-vă pentru noul dvs. animal de companie prin configurarea cuștii în prealabil. Magazin pentru cușcă, felul de mâncare și sticla de apă. Așezați cușca într-un loc bun în interior, pentru a vă putea pune noul hamster în ea. Acest lucru va ajuta hamsterul să se adapteze rapid la noul său mediu.
  • Metoda 2 din 2:
    Alegerea lenjeriei potrivite
    1. Imagine intitulată Alegeți carcasa hamsterului și a lenjeriei de pat
    1. Liniați podeaua cuștii cu ziar. Utilizați unul până la două straturi de ziar. Asigurați-vă că întreaga suprafață a podelei cuștii este acoperită. Căptușirea podelei cuștii va crea o barieră între partea inferioară a cuștii și a patului. De asemenea, vă va face mai ușor să curățați așternutul.
  • Imagine intitulată Alegeți locuințele hamster și așternutul Pasul 10
    2. Utilizați ziarul mărunțit sau șlefuirea aspenului pentru așternut. Plasați unul la doi centimetri (2.54 la 5.08 cm) de ziare mărunțite sau de toamnă de aspen pe partea de sus a căptușelii ziarelor. Răspândiți-l astfel încât este chiar și acoperă întregul fund al cuștii.
  • De asemenea, puteți utiliza capcane de porumb procesate ca lenjerie de pat pentru cușcă.
  • Imagine intitulată Alegeți locuințele hamster și lenjeria de pat
    3. Evitați rasurile de cedru sau de pin. Roșurile de cedru pot pune în pericol sistemul respirator al hamsterului. Șosurile de pin pot fi, de asemenea, toxice pentru hamsteri.
  • Ar trebui să evitați, de asemenea, să utilizați nisip, pietricele sau murdărie ca așternut, deoarece pot fi toxice pentru hamster.
  • Imagine intitulată Alegeți locuințele hamster și lenjeria de pat
    4. Adăugați o cutie de cuibărit. Hamsterii le place să cuibe într-o zonă mică în cușcă pentru a se relaxa și a dormi. Utilizați o cutie de sticlă mică sau o coajă de nucă de cocos goală ca o cutie de cuibărit. Umpleți-o cu hârtia de mărunțire, șervețele sau țesuturile pentru a fi confortabilă pentru hamster.
  • Evitați să puneți pânză mărunțită sau așternut de bumbac în cutia de cuibărit, deoarece vă pot pune hamsterul la risc de rănire.
  • Imagine intitulată Alegeți carcasa Hamster și Pasul de lenjerie de pat 13
    5. Înlocuiți așternutul o dată pe săptămână. Păstrați cușca hamsterului curată prin înlocuirea patului cel puțin o dată pe săptămână, deci rămâne proaspătă. Puneți hamsterul într-o cușcă temporară și scoateți așternutul, precum și linia de ziar. Plasați o nouă linie și așternut nou în cușcă, astfel încât este curat pentru hamsterul dvs.
  • De asemenea, trebuie să înlocuiți hârtia în caseta de cuibărit o dată pe săptămână, deci rămâne curată.
  • Puteți desemna o zi specială ca zi de curățare pentru cușca hamsterului, astfel încât să rămână curată și sănătoasă.
  • Asigurați-vă că ați curățat zilnic curelele hamsterului dvs. pentru ao menține curat.
  • Puteți chiar să vă gândiți să vă oferiți hamsterului o cutie de gunoi pentru a utiliza. Acest lucru poate ajuta la păstrarea restului cuștilor
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar