Cum să obțineți hamsteri pentru a opri lupta

Poate fi îngrijorător și tulburător când hamsterii încep să lupte. Ei pot scârțâita sau scârțâie unul la altul sau sari unul peste celălalt. Un hamster poate bully celălalt hamster în cușcă, provocând hamsterul non-dominant să se teamă de hamsterul dominant. Dar există metode pe care le puteți încerca să obțineți hamsterii dvs. pentru a opri lupta și a restabili calmul printre animalele de companie.

Pași

Metoda 1 din 2:
Înțelegerea de ce hamsterii se luptă
  1. Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 1
1. Determinați speciile de hamsteri. Anumite specii de hamster trebuie păstrate singure, în cuști separate și departe de alte specii. Anumite specii pot, de asemenea, socializa numai dacă sunt de același sex. Luați hamsterul la veterinar pentru a vă confirma specia sau cereți magazinului de animale de companie unde ați cumpărat hamsterul despre specia ei.
  • Hamsterii sirieni, numite, de asemenea, hamsteri de aur, sunt cele mai comune specii si cea mai mare specie. Ei vin într-o varietate de culori, deși cel mai frecvent este un strat de aur, maro deschis, cu pete negre și un subbelic alb. Ei au, de asemenea, ochi de margele, urechi mari și cozi scurte. Hamsterii sirieni nu ar trebui să fie păstrate niciodată împreună, deoarece sunt creaturi teritoriale și solitare. Aceste tendințe agresive încep să se dezvolte când hamsterii sirieni sunt între 6 și 8 săptămâni. Odată ajung la 8 săptămâni, ar trebui să fie adăpostite singure în cuști separate.
  • Hamsterii pitici sunt a doua specii cele mai comune și sunt mai mici decât hamsterii sirieni. Hamsterii pitici au o bandă întunecată de blană care rulează de la cap până la coada lor și sunt adesea maro în culoare, dacă nu sunt albine, atunci vor fi toate albe. Hamsterii pitici preferă, de obicei, să trăiască din punct de vedere social, în perechi sau grupuri. Dar sociabilitatea lor variază, iar unii hamsteri pitici preferă să trăiască singuri.
  • Hamsterii chinezi pitici sunt cea de-a treia specie comună. Ele sunt mici, aproximativ 4-5 cm (10-13 cm) lungi, cu blană matasoasă gri-maro și dungi negre în spatele lor. Aceste hamsteri sunt uneori confundate pentru șoareci, deoarece au cozi mai lungi decât alte specii de hamster. Cozile lor lungi le fac jumperi mari și alpiniști. Ei se bucură de interacțiunea umană, dar de obicei nu se joacă bine cu alte hamsteri, deci păstrați doar unul pe o cușcă. Ele sunt, de asemenea, nocturne, astfel încât vor alerga și vor face zgomot noaptea.
  • Vă rugăm să rețineți că nu există un astfel de lucru ca rasele de hamster. Există doar specii de hamster și coloranți.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 2
    2. Aflați sexul hamsterilor tăi. Cea mai bună regulă a degetului mare este de a păstra hamsterii aceluiași sex împreună și separați hamsterii diferitelor genuri în cuști separate. Hamsterii aceluiași sex tind să lupte și să iasă mai puțin decât hamsterii diferitelor genuri.
  • Dacă doriți să încercați să păstrați hamsteri de diferite sexe în aceeași cușcă, introduceți-le atunci când sunt tineri.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 3
    3. Puneți hamsterii în cuști separate una lângă alta. Această configurație inițială permite hamsterii să se obișnuiască cu mirosul celuilalt fără contact fizic. Lăsați-i să miroasă și să interacționeze unul cu celălalt prin barele cuștilor separate. Odată ce par să se tolereze reciproc, încercați să le puneți în aceeași cușcă.
  • Înainte de a le pune în aceeași cușcă, asigurați-vă că cusca este neutră și nu conține mirosul fiecărui hamster. Cască ar trebui să fie curată sau nouă, au paturi curate și jucării curate. Acest lucru va da hamsterii mai puține lucruri de a lupta și de a le descuraja de la lupta împotriva teritoriului.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 4
    4. Urmăriți-vă hamsterii să jucați și să interacționați în cușcă. Odată ce plasați hamsterii împreună într-o cușcă, acordați atenție modului în care interacționează între ele. Se joacă unul cu celălalt cel puțin o dată pe zi sau ignorați reciproc? Un hamster pare mai departe sau agresiv decât celălalt hamster? Acest lucru vă va ajuta să obțineți un sentiment al dinamicii lor și dacă începe să devină agresivi unul cu celălalt.
  • Nu lăsați-vă numai hamsterii în cușcă până când nu sunteți mulțumiți că tolerează reciproc. Ar trebui să simți că ele nu sunt periculoase din punct de vedere fizic unul altuia sau ar putea să se rănească reciproc. Dacă nu sunteți sigur dacă se întâlnesc, scoateți-le din aceeași cușcă și plasați-le înapoi în cuști separate. Încercați să le plasați împreună în ziua următoare și urmăriți-le interacționează pentru semne pe care le înțeleg.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 5
    5. Fiți pregătiți pentru caprifoiul normal între hamsterii dvs. Squabblingul normal dintre hamsterii tăi este despre dominare, unde un hamster îl pune pe celălalt în locul ei și se afirmă ca fiind dominantă. Dacă hamsterii tăi sunt urmăriți și scârțâiți, acest lucru este considerat căderea normală. Poate fi tare și tulburător să se uite, dar, atâta timp, izbucniri scurte de urmărire, sniffing și scârțâit, este considerat comportament normal de dominare. Ar trebui să lăsați hamsterii să nu se schimbe și să nu interfereze, deoarece acesta este modul lor natural de a afirma dominația.
  • Un hamster poate sări peste celălalt hamster până când hamsterul de jos scapă în depunere. Hamsterul deasupra, acum confirmat dominant, ar trebui apoi să elibereze hamsterul de jos.
  • Aceste afișări de dominare se pot întâmpla peste și peste și atâta timp cât hamsterii se ridică și își reia activitățile, este normal. Schimbul normal poate apărea câteva săptămâni când hamsterii sunt plasați mai întâi într-o cușcă împreună și se pot întâmpla pe parcursul vieții hamsterilor.
  • Evitați interferarea cu hamsterul dvs. atunci când acestea sunt ascunse sau îndepărtează un hamster din cușcă și apoi pune-o din nou în cușcă din nou. Atâta timp cât hamsterii sunt ascunși, ar trebui să le lăsați să răspundă reciproc pe cont propriu. Tragerea unui hamster din cușcă poate crea confuzie și vă subliniază hamsterii.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 6
    6. Căutați semne de luptă între hamsterii tăi. Luptele se caracterizează ca mușcături, urmărind și un hamster colțând un alt hamster pentru a preveni scăparea. Acestea nu sunt afișate normale de dominare, ele sunt semne de agresiune și lupte între hamsterii tăi.
  • Un hamster poate provoca vătămări la celălalt hamster și împiedică hamsterul agresat să mănânce, să bea sau să dormi.
  • Un hamster agresat poate fi retras, pierdeți sau câștigați în greutate și opriți să jucați cu celălalt hamster sau cu dvs. Ea poate, de asemenea, să devină agresivă față de tine când o țineți sau o atingi. Acestea sunt toate semnele de primejdie severă și probabil că va trebui să ajustați spațiul de locuit al hamsterului aglomerat sau să o separați de celălalt hamster.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 7
    7. Mutați un hamster agresat într-o altă cușcă. Unele hamsteri, chiar dacă acestea sunt același sex, pot să se lupte în ciuda eforturilor cele mai bune pentru a le menține atât fericiți. Dacă hamsterul agresiv prezintă semne de stres ca lipsa apetitului, ascunderea înfricoșătoare sau rănile de la mușcături de hamsterul dominant, timpul său de a muta hamsterul agresat într-o cușcă separată. Hamsterii separați sunt mai buni decât agresivi și au subliniat hamsteri împreună în aceeași cușcă.
  • Odată ce mutați hamsterul agresat într-o nouă cușcă, încercați să păstrați noua cușcă cât mai aproape de cusca veche. Acest lucru îi va permite să tranzifică mai ușor la noua cușcă și să-și reducă nivelurile de stres.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 8
    8. Nu lăsați hamsterii să socializeze odată ce sunt separați. Este important ca odată ce separați hamsterii, nu le scoateți din cuștile lor în același timp, puneți-le împreună într-o cușcă sau jucați împreună cu ei împreună. Ei pot începe să se lupte din nou sau să acționeze agresiv unul față de celălalt dacă se socializează în același timp.
  • Metoda 2 din 2:
    Ajustarea spațiului lor de locuit
    1. Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 9
    1. Obțineți o cușcă mai mare pentru ambele hamsteri. Hamsterii tăi ar putea fi agresivi unul cu celălalt, deoarece au spațiu limitat de a trăi și de a juca. Acest lucru poate declanșa tendința naturală a hamsterilor dvs. de a lupta pentru teritoriu. Un hamster ar trebui să aibă cel puțin 360 de centimetri de spațiu de podea, astfel încât două hamsteri ar trebui să aibă cel puțin dublu această dimensiune.
    • Discutați cu un asociat de vânzări la magazinul local de animale de companie pentru a găsi o cușcă care este suficient de mare pentru a păstra atât hamsteri fericiți și fără stres gratuit.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 10
    2. Configurați cușca, astfel încât nu există colțuri orb sau nu sunt blocate zone. Este important să vă așezați casa de hamsteri, așa că nici nu poate prinde cealaltă. Evitați întinderea lungă a tubului și a oricăror colțuri orb. Asigurați-vă că orice casete sau case din cușcă are cel puțin două ieșiri, astfel încât ambii hamsteri nu pot fi prinși împreună la o dată.
  • De asemenea, nu ar trebui să existe colțuri sau secțiuni înguste în cușcă pentru a împiedica blocarea hamsterilor sau blocați în.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 11
    3. Oferiți două paturi, două sticle de apă, două feluri de mâncare și două roți. Au două seturi de accesorii pentru fiecare hamster, astfel încât acestea nu trebuie să împărtășească sau să lupte peste o sticlă sau un pat.
  • Având două paturi este importantă, deoarece majoritatea hamsterilor nu-i plac paturile de împărțire. Dacă este posibil, ar trebui să oferiți și două seturi de jucării, cum ar fi două roți sau două cutii cu două intrări.
  • De asemenea, trebuie să oferiți două feluri de mâncare mari pentru hamsteri, suficient de mari pentru a se potrivi cu un hamster în vas. Majoritatea hamsterilor le place să stea în felul de mâncare și nu-i place să lupte pentru spațiu în același fel de mâncare.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 12
    4. Stick la aceeași rutină zilnică pentru ambele hamsteri. Arătați hamsterii egalitatea egală și îngrijirea prin hrănirea, jocul și îngrijirea acestora în același timp în fiecare zi. Acest lucru va reduce orice tensiune între ele și le va lega împreună. Odată ce perechea petrece împreună cantități semnificative de timp, acestea ar trebui să se trateze reciproc ca tovarăși și să aibă mai puțină agresiune unul față de celălalt.
  • Imaginea intitulată Obțineți hamsteri pentru a opri lupta cu pasul 13
    5. Gestiona ambele hamsteri împreună înainte de a le întoarce în cușcă. Încercați să luați întotdeauna ambele hamsteri din cușcă în același timp și să le manevrați împreună în mâinile dvs., astfel încât acestea să aibă același miros pe ele. Acest lucru va reduce urmărirea în cușcă și orice stres între hamsteri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar