Cum să ai grijă de un hamster

Există mai multe tipuri de hamsteri și majoritatea trăiesc timp de aproximativ 2-3 ani. Hamsterii sunt creaturi nocturne, ceea ce înseamnă că le place să doarmă toată ziua. Cu toate acestea, hamsterii pitici sunt crepusculari, adică că sunt cei mai activi în zori și amurg. Pentru a vă asigura că hamsterul dvs. este fericit și sănătos, veți dori să îl hrăniți corect, să vă ajutați să obțineți suficientă exercițiu / jumătate și curățați-vă în mod regulat cușina.

Pași

Partea 1 din 6:
Achiziționarea unui hamster
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 1
1. Găsiți un loc care vinde hamsteri. Dacă doriți să obțineți un prieten de hamster blană, mergeți la magazinul de animale de companie, crescătorul de hamster (dacă sunteți în căutarea unei culori specifice pentru hamster) sau adăpostirea animalelor pentru a alege unul afară. Încercați să nu cumpărați de la un magazin de animale de companie, deoarece hamsterii vor veni probabil din crescători de mori și au genetica foarte rea. În schimb, alegeți o salvare sau un ameliorator local. Verificați Craigslist, Gumtree sau Preloved.
  • Hamsterii sunt relativ ieftini de a achiziționa. Veți petrece mult mai mulți bani pe jucăriile, cuștile și asistența medicală.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 2
    2. Alegeți un hamster sănătos. Un hamster sănătos ar trebui să aibă urechi curate, un fund curat și uscat, un stomac rotund mic, fără pete baldoase sau bulgări (cu excepția glandelor de miros pe coapsele sale, pe care mulți oameni o greșeală pentru tăieturi sau scabs), cu ochi strălucitori și sănătoși dinții care nu sunt îngrozită sau curbați în sus.
  • Dacă un hamster are blănuri umede în jurul garniturii, fiți deosebit de atenți - acesta este un semn al "coada umede" - o boală bacteriană care se răspândește rapid prin contactul cu alte hamsteri. Blana trebuie să fie uscată și curată. Există tratamente antibiotice pentru coada umedă, dar dacă acum luați un hamster, încercați să găsiți unul care este sănătos.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 3
    3. Gândiți-vă la ce hamster doriți. Hamsterii sirieni pot ajunge la 5-7 inci (12.7-17.8 cm) în lungime ca adulții. Hamsterii Dwarf Campbell și hamsterii de iarnă de iarnă de iarnă ajung la 3-4 inci (7.6-10.1cm). Hamsterii chinezi pot crește să fie de 4-5 inci (10.1-12.7cm) lung. Și Hamsterii Roborovski abia ajung la 3 inci (7.6cm) în lungime ca adulții.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 4
    4. Luați în considerare colorarea hamsterului dvs. Hamsterii sirieni sunt în cea mai mare parte auriu, dar pot veni într-o varietate de culori. Hamsterii lui Dwarf Campbell sunt, în mod normal, o culoare maro gri, cu o bandă neagră în spate și cu un stomac alb. Hamsterii albi de iarna de iarna vin in alb, fie cu o nuanta violet sau gri. Dwarf Roborovski Hamsterii sunt un maro nisipos cu un stomac alb. Iar hamsterii chinezi sunt un maro închis cu un stomac de cremă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 5
    5. Cereți să mențină hamsterul. În cazul în care personalul sau crescătorul (în funcție de locul în care mergeți, desigur) nu este incomod cu acest lucru, cereți-i să-și pună mâna în incinta hamsterului. Evitați să cumpărați un hamster care mușcăau sau zgârieturi agresiv. De asemenea, nu cumpărați unul care este extrem de înspăimântător - unul pe care darts, ascunde și nu reapare. Un hamster curios care mi-au citit, dar nu urcă chiar în mâna ta este o alegere bună. O persoană care este curioasă și NIPS ușor pentru a vă testa mâna (la fel cum unele puii) este o altă alegere bună.
  • Partea 2 din 6:
    Configurarea noii casei Hamster
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 6
    1. Alegeți cușca dreaptă. Hamsterul dvs. va face cel mai bine într-o cușcă mai mare de 600 de centimetri pătrați, deși 450 de centimetri pătrați sau 30 de centimetri cu 15 inci este minimul. De asemenea, ar trebui să fie mai mare de 12 inci înalți, astfel încât să se potrivească cu o roată de dimensiuni adecvate, 10-12 inci pentru sirieni și 8 centimetri pentru pitici. Un acvariu de sticlă (atâta timp cât se întâlnește cu spațiul minim de podea) este o casă excelentă pentru un hamster. Dezavantajul este lipsa de ventilație, deci asigurați-vă că capacul este o plasă de sârmă care să permită mișcarea aerului.
    • Un Ikea Detolf este o alegere excelentă. Alternativ, cu "Tava de pisică cu un sârmă de sus" Tipul de cușcă de hamster are o ventilație naturală bună.
    • Asigurați-vă că cusca dvs. nu este în lumina directă a soarelui, deoarece hamsterul dvs. ar putea să se supraîncălzească datorită amplificării razelor luminoase pe sticla de acvariu. Doar dacă nu sunt mâna a doua, acvariile pot fi scumpe.
    • De asemenea, puteți cumpăra cuști de sârmă, care au o mare ventilație, asigurați-vă că sunt suficient de mari.
    • Mulți oameni fac cuști de DIY, care sunt prietenoși prietenoși și sunt minunați să facă. Una dintre cele mai populare și cele mai ieftine cuști diy este cuștiul de bin, care este făcut cu un bin de 105 de litri și o plasă atașată la capacul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 7
    2. Așezați cușca într-un loc sigur. Asigurați-vă că există o mulțime de ventilație. Nu așezați cușca în fața unei ferestre fierbinți. Asigurați-vă că găsiți un loc care este liniștit și liber de alte animale de casă, cum ar fi câini și pisici. Acest lucru va reduce stresul hamsterii dvs. de companie. În nici un moment nu ar trebui să vă lăsați câinii sau pisicile să interacționeze cu hamsterul dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 8
    3. Asigurați-vă că hamsterul nu poate scăpa. Ai fi uimit de cât de inteligenți sunt hamsterii să scape. Asigurați-vă că toate găurile sunt sigilate și că nu pot fi deschise piese libere sau detașabile de către hamsterul dvs. Asigurați-vă că dacă aveți o cușcă de sârmă că hamsterul dvs. nu se potrivește prin bare sau se blochează. Spațierea barei de cușcă a hamsterului dvs. nu trebuie să fie mai mare de 0.La 7 cm distanță pentru hamsterii pitic și 1 cm pentru hamsterii sirieni. Va trebui să fie chiar mai mic pentru un hamster pentru copii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 9
    4. Înțelegeți instinctele teritoriale ale hamsterului. Casa Hamsterii sirieni si hamsterii chinezi chinezi singuri. Ele sunt teritoriale începând cu vârsta de 5-8 săptămâni și vor lupta adesea la moarte cu un alt hamster dacă sunt plasate în același spațiu. Unii hamsteri pitici pot fi adăpostiți atât timp cât sunt legați în mod corespunzător de o vârstă fragedă.
  • Cele trei specii de hamsteri pitici (piticul rus al lui Campbell, piticul alb de iarnă și Roborovski) pot trăi singuri sau în perechi atâta timp cât sunt introduse în mod corespunzător. Nu împerecheați împreună diferite specii de hamsteri. Perechi de împerechere nu ar trebui să fie adăpostite permanent, deoarece pot lupta și răni reciproc.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 10
    5. Alcătuiesc lenjeria de hamster. Pe teren, ar trebui să existe un strat de cel puțin 6 inci de așternut. Acest lucru ar putea părea o mulțime, dar hamsterii sapa tuneluri mari în sălbăticie. Mulți hamsteri nu sapa dacă există prea puțin paturi, deci asigurați-vă că adăugați întotdeauna un strat mare. Chiar dacă hamsterul dvs. nu pare să se săpare, lăsați așternutul în interiorul în cazul în care hamsterul dvs. este într-adevăr sau doriți să începeți.
  • Rumegusurile de rasinoase, cum ar fi Pine și Cedar, nu sunt bune pentru hamsteri, deoarece acestea provoacă multe probleme de sănătate. Ele pot provoca probleme respiratorii și pot conține uleiuri dăunătoare. Cu toate acestea, lenjeria de aspen nu conține aceleași uleiuri dăunătoare și este perfect sigur pentru hamsterul dvs.
  • Nu folosiți niciodată paturi de bumbac. Acest lucru este foarte periculos pentru hamsterul dvs., deoarece este indigestibil, iar firele de așternut pot înfășura în jurul membrelor și extremităților de tăiere a circulației și poate ucide hamsterul.
  • Partea 3 din 6:
    Furnizarea de alimente și apă
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 11
    1. Hrăniți hamsterul în fiecare zi. Hamsterii au nevoie de o hrană peletată, mai degrabă decât amestec de muesli sau de semințe, pentru a preveni hrănirea selectivă și pentru a vă asigura că hamsterul dvs. primește toate substanțele nutritive pe care le cere. Furnizați hamsterul dvs. cu suficientă mâncare în fiecare zi pentru a umple ambele obraji, aproximativ 15 g (1 / 2oz) pentru un hamster sirian sau 8g (1 / 4oz) pentru un hamster pitic. Asigurați-vă că vă furnizați mâncăruri proaspete în castron în fiecare zi.
    • Dacă doriți să schimbați mâncarea hamsterului, așteptați câteva săptămâni după ce ați luat-o acasă - apoi introduceți treptat mâncarea pe o perioadă de zece zile. Hamsterul tău este un hoarder, așa că va păstra bătăile private. Eliminarea acestor etape poate fi foarte stresantă, deci dacă vă îngrijorați de calitatea alimentelor stocate, scoateți-o și înlocuiți-o cu alimente proaspete exact în cazul în care hamsterul dvs. a avut-o.
    • Alegeți o farfurie sau un fel de mâncare de metal pentru alimentele lor. Acesta este cel mai bun tip de castron de hrănire, deoarece hamsterul dvs. va mesteca pur și simplu printr-unul din plastic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 12
    2. Au apă gata și disponibilă în orice moment. Hamsterul dvs. nu va bea multă apă, dar când se însetevă, este important ca apa să fie disponibilă. Nu puneți-o într-un fel de mâncare, deoarece castronul se poate murdări foarte ușor, iar hamsterul dvs. poate să se udă și să moară. În schimb, utilizați o sticlă de apă sau un dozator. Schimbați-l în fiecare zi, dacă este posibil, să păstrați apa proaspătă sau o dată la 3 zile maxim. Sticla de apă poate fi curățată prin plasarea orezului neplăcut și puțină apă în sticlă și apoi o scutură viguros. Orezul va disloca orice alge acum. Amintiți-vă să eliminați toată orezul neplăcut înainte de a returna sticla de apă înapoi în cușcă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 13
    3. Utilizați pelete fortificate sau alimente de tip bloc. Amestecurile de semințe permit hamsterul să fie pretențios și să selecteze obiectele mai deteriorate, mai puțin sănătoase. Oferiți pelete sau blocuri ca dietă principală sau capse și oferă amestecul de semințe ca supliment. Asigurați-vă că hamsterul a ingerat o rație bună de pelete sau blocuri înainte de a oferi amestecul de semințe.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 14
    4. Răspândiți mâncarea în jurul cuștii și ascundeți-o în jucării și tuneluri. Face ca hamsterul să îl caute. Dacă îl plasați într-un castron, hamsterul dvs. poate deveni supraponderal și mai puțin interesat de activitatea fizică.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 15
    5. Evitați alimentele "umane". Aceasta include lucruri cum ar fi bomboane, paste, carne crudă / pește, zahăr și deserturi. Hamsterii pot dezvolta diabet zaharat. Alimentele pe care le-ați putea să nu vă gândiți la conținutul de zahăr vor fi prea zahăr pentru hamsterul dvs. Acest lucru poate fi dăunător pentru sănătatea lor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 16
    6. Dați-i să trateze. Furajele în mod regulat tratează de două ori sau de trei ori pe săptămână. Favoritele de hamster includ morcovi, castraveți, mere, banane, ardei, salată, țelină, kale, colat și verde de păpădie și o recompensă a altor legume și fructe. Unele dintre aceste alimente pot fi, de asemenea, utilizate în dieta zilnică a hamsterului. Hamster tratează, de asemenea, la toate magazinele de animale de companie, cum ar fi chips-urile de iaurt, picături de ciocolată de hamster sau blocuri de lemn că hamsterul îi place să mestece. Unele legume și fructe nu sunt în siguranță pentru a vă hrăni cu hamsterii dvs. Ceapă, migdale, fasole, cartofi, fructe cu semințe, avocado, arpagini, vinete, scairi, condimente, praz, usturoi, salată de aisberg, roșii și fructe citrice sunt mari no-nos.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 17
    7. Dă-ți hamster un stick de mestecat. Acestea vin în multe dimensiuni diferite, culori și arome. Din moment ce dinții tăi de hamster cresc în mod constant, va trebui să le mănânce încet. Bastoanele de mestecat sunt bune pentru asta. Continuați să încercați noi până când veți găsi unul se bucură de hamsterul dvs. Unele hamsteri vor evita toate bastoanele de mestecat. Dacă este cazul, vă puteți aștepta ca hamsterul dvs. să mestece alte lucruri în habitat cum ar fi barele cuștilor.
  • Partea 4 din 6:
    Aclimați-vă hamsterul
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 18
    1. Lăsați-vă hamsterul singur pentru a explora noua sa casă. Când aduceți mai întâi casa de hamster, puneți-o în cușcă, cu alimente proaspete și apă și lăsați-o singură. Acoperiți cușca hamsterului cu o cârpă ușoară, astfel încât să poată explora cuști sau habitat în confidențialitate. Asigurați-vă că există suficientă mâncare, apă și jucării pentru a menține hamsterul ocupat pentru câteva zile, deoarece nu vă veți apropia de hamster în timpul acestei perioade inițiale. Dacă există copii, prieteni sau oaspeți în casă, asigurați-vă că știu că nu vor deranja hamsterul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 19
    2. Introduceți-vă treptat. După aproximativ trei zile de la lăsarea numai de hamster, tu și hamsterul tău poate începe să se familiarizeze. Când vă apropiați de cușcă, vorbiți încet să alertați hamsterul prezenței voastre. Hamsterul dvs. poate fi nervos la început, dar amintiți-vă că nu este încă obișnuit cu dvs. și nu vă descurajați. Începeți lucrurile pe care ar trebui să le faceți zilnic, cum ar fi schimbarea alimentelor și a apei, precum și înlocuirea jucăriilor vechi și punerea în jucării noi. De asemenea, încercați să eliminați lenjeria murdară. Hamsterul tău va începe să se obișnuiască cu mâna ta fiind în cușcă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 20
    3. Începeți procesul de îmbinare. Au sesiuni scurte de îmbinare începând cu a doua săptămână a hamsterului dvs. fiind în noua sa casă. Majoritatea hamsterilor sunt activi în timpul seara devreme până târziu și pe parcursul nopții. Încercați să învățați rutina individuală a hamsterului și să faceți sesiuni de îmbinare atunci când este cel mai activ. O modalitate bună de a-ți îmblânzi hamsterul este să-ți pui hamsterul într-o cadă goală, apoi să intre în tine. Aduceți câteva jucării pentru ca hamsterul dvs. să se joace cu, în timp ce se obișnuiește cu prezența voastră. Nu forțați hamsterul dvs. pentru a juca dacă nu vrea. Dacă în timpul etapei de antrenament, mușcăturile de hamster / zgârieturile nu o pedepsesc.
  • Pentru a-ți îmblânzi hamsterul, puneți mâna în cușcă. Lăsați-vă hamsterul să-l lovească și să-l exploreze. Dacă hamsterul se agită ușor și nu din agresiune, trageți-vă ușor mâna înapoi, dar imediat lăsați-o să vă exploreze din nou mâna. Acest lucru va ajuta hamsterul să învețe că mâna nu este nimic de mușcat sau de teamă. În continuare, Place Trates în Amestecurile de semințe de mână sunt bune pentru acest lucru deoarece ca un supliment la dieta de pelete sau de tip bloc, hamsterii iubesc acest produs alimentar. Hamsterul dvs. ar trebui să fie folosit pentru a urca pe mâna voastră, învățând că mâna este ceva de urcat. Treceți treptat, tratați-vă mâna, deoarece hamsterul dvs. va deveni din ce în ce mai confortabil alpinism pe el.
  • Dacă hamsterul dvs. arată un progres bun, încercați să vă lăsați hamsterul să urce pe mâna dvs. și să o oferim tratați imediat după ce are. Hamsterul tău va vedea mâna ca un lucru bun. De data aceasta, lăsați-vă hamsterul să urce pe mâna dvs. și ridicați mâna încet din podeaua cuștii. Hamsterul dvs. poate fi înspăimântat la început, dar vorbiți încet și oferiți-l să se simtă mai confortabil. Stați pe podea în timpul acestui pas, deoarece hamsterul dvs. poate decide să iasă din mâini și poate fi rănit odată ce a căzut de la aproximativ 6-8 inci (15-20 cm) de pe sol.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 21
    4. Respectați ciclul de dormit. Deși hamsterii sunt animale nocturne, ei se amestecă în jurul unora în timpul zilei pentru a obține alimente și astfel. Deși poate părea treaz, nu este în starea de spirit de a juca, dacă nu vedeți că se simte altfel. De asemenea, păstrați alți oameni în jurul hamsterului la un minim. Este important ca hamsterul să se obliga doar cu dvs. pentru moment, deoarece va avea o mulțime de prieteni mai târziu. Dar acum, trebuie să știe că sunteți însoțitorul său și nu veți răni niciodată.
  • Partea 5 din 6:
    Obținerea hamsterii dvs. de a-ți exercita
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de hamster 22
    1. Obțineți o roată de hamster adecvată. Roțile care vin cu cuștile sunt, în general, prea mici și nu sunt bune pentru spatele hamsterului. O roată este prea mică dacă curbele spate ale hamsterului în sus. Cumpărați unul care este de minimum 20cm (7.9in) pentru un hamster pitic și 28cm (11IN) pentru un sirian. Nu vă fie frică să mergeți mai mare.
    • Hamsterii au o necesitate pentru o roată solidă. Dacă roata are lacune în el, ar putea răni hamsterul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 23
    2. Asigurați-vă că aveți o mulțime de jucării pentru ca hamsterul să se bucure. Jucării, cum ar fi rulouri de hârtie igienică, cutii de țesut goale, tuburi, tuneluri, cutii de cuib, conducte din PVC și hamster mestecat jucării sunt distractive pentru hamsterul tău. Majoritatea proprietarilor de hamster oferă pur și simplu hamsterul o roată și o minge pentru a vă bucura. Ca rezultat, hamsterul va începe să aibă obiceiuri nesănătoase, cum ar fi stimularea și / sau mestecarea barelor de cușcă de sârmă, dacă este găzduită într-o cușcă de sârmă. Hamsterul dvs. are nevoie de mai mult decât roțile și bilele pentru a se ocupa. Au suficiente jucării, astfel încât să le puteți roti și să vă păstrați hamsterul interesat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 24
    3. Configurați un jucător. Hamsterul dvs. va savura șansa de a explora în afara cuștilor lor. Are zone de joacă ajută, de asemenea, atunci când curățați habitatul și aveți nevoie de un loc pentru a vă pune hamsterul în cazul în care nu poate scăpa. Puteți utiliza un coș de stocare din plastic în casa dvs. sau un mic playpen de animale vândute în magazinele de animale de companie.
  • Asigurați-vă că nu există elemente periculoase pe care hamsterul le are acces la (cum ar fi cablurile electrice pe care hamsterul dvs. le va mesteca) și că camera este de evacuare.
  • Partea 6 din 6:
    Curățarea casei Hamster
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 25
    1. Plasați hamsterul într-un loc sigur. În timp ce vă curățați casa, plasați hamsterul în mingea de hamster sau într-un Playpen. Vrei să-ți iei timpul în timp ce curăți și veți avea nevoie de ambele mâini. Nu încercați să vă mențineți hamsterul cu o singură mână în timp ce vă curățați cu cealaltă. Nu va fi bun pentru slujba dvs. de curățare sau pentru hamsterul dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 26
    2. Curățați bine cusca. Utilizați un săpun regulat de mâncare amestecat cu apă. Chiar și cea mai mică urmă a altor tipuri de săpun (cum ar fi spălarea mâinilor) se pot dovedi incomod pentru prietenul tău blanur. Utilizați un săpun special de hamster sau de curățare a rozătoarelor, pe care le puteți cumpăra din majoritatea magazinelor de companie.
  • De asemenea, puteți utiliza o soluție de oțet pentru a curăța habitatul hamsterului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 27
    3. Clătiți cușca și lăsați-o să se usuce. Asigurați-vă că toată apa sa evaporat și toată soluția de curățare a fost îndepărtată. Amintiți-vă că hamsterii au nasuri sensibili și mirosul de oțet sau săpun va fi deranjant.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un hamster Pasul 28
    4. Înlocuiți patul lor. Pentru a păstra mirosul hamster pe așternut, amestecați o cantitate mică de așternuturi nealterate cu paturi noi. Paturile ieftine pot fi găsite la majoritatea magazinelor de produse alimentare. Un alt pat bun este țesutul mărunțit - ați putea folosi și prosopul de hârtie mărunțită. Nu folosiți ziare, deoarece hamsterul va linge cerneala de pe ea și acest lucru va face extrem de bolnav. Nu folosiți niciodată hamei de lemn de pin sau cedru, deoarece acestea sunt nesănătoase pentru hamsteri. Aspen este bine.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Hamster
    • Cuşcă
    • Jucării de hamster
    • Apă caldă și o soluție de oțet pentru curățarea cuștii
    • Hamster alimente și tratamente
    • Bowl alimentar (bolurile metalice sunt cele mai bune)
    • Sticlă de apă
    • Așternut
    • Tuneluri
    • Hut / casă
    • Hamster pat
    • Tuburi de hârtie igienică (pentru a mesteca și a juca)
    • Hamster covoare pentru cușcă (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar