Cum să aveți grijă de hamsterii chinezi pitici

Hamsterii chinezi pitici sunt mici rozătoare nocturne care sunt de aproximativ 4 centimetri pe lungime când sunt cultivate integral.Cu hainele lor scurte și oarecum cozile mai lungi, hamsterii chinezi pitici tind să semene cu un șoarece sau un șobolan mai mult decât alte hamsteri. Dacă aveți un hamster de companie sau dacă intenționați să obțineți unul, veți dori să aflați totul despre nevoile lor pentru a le oferi o îngrijire adecvată. La fel ca toate creaturile, hamsterii chinezi pitici au nevoie de un loc curat pentru a trăi, alimente nutritive, apă curată, jucării, afecțiune și îngrijire veterinară regulată. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cum să vă îngrijiți hamsterul chinez pitic.

Pași

Partea 1 din 3:
Oferind o casă fericită pentru hamsterii dvsSuport WikiHow și Du-te gratuit
1. Nu primiți două hamsteri de același sex. Hamsterii chinezi sunt o specie solitară și nu ar trebui să fie adăpostite niciodată. Locuindu-le împreună cauzează stres extrem și se pot ucide reciproc.
  • 2. Păstrați hamsterul într-o cușcă făcută pentru hamster sau șoareci. Alegeți o cușcă care este un minim de 450 de centimetri pătrați sau mai mult. Liniați cusca cu o mulțime de așternuturi, cum ar fi șlefuirea aspenului sau așternutul de hârtie mărunțit ca Carefresh. Așezați cușca sau rezervorul din lumina directă a soarelui și departe de schițe. Nu vrei ca hamsterii tăi să devină prea cald sau prea rece.
  • Nu utilizați haine de pin sau cedru, deoarece vaporii pot fi dăunători hamsterilor dvs. Paturile parfumate este, de asemenea, foarte dăunător.
  • Asigurați-vă că hamsterul dvs. are o mulțime de așternuturi pentru a săpa în jurul. Hamsterii ca să urlească. Oferiți cel puțin șase centimetri.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii chinezei pitici Pasul 3
    3. Oferiți hamsterii dvs. cu accesorii care le vor face fericiți. De exemplu, hamsterul dvs. se va bucura de o roată de exerciții. Hamsterii au nevoie de o mulțime de exerciții pentru a fi fericiți, iar o roată de exerciții este o modalitate excelentă de a le oferi asta. Asigurați-vă că roata nu are deschideri care ar putea provoca coada de hamster să fie prinsă.
  • Dă-ți hamster un loc frumos închis pentru a dormi. Hamsterii le place să se ascundă și să doarmă în spații strânse, întunecate, astfel încât să plasați o oală mică de flori sau o cutie în cușca de hamster.
  • Adăugați tuburi PVC în cușca hamsterului dvs. pentru tunel și joc.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii chinezei pitici Pasul 4
    4. Oferiți jucării pentru hamsterul dvs. Hamsterii ca să se îndoaie și tunel, astfel încât tuburile de carton de hârtie igienică sau rulourile de prosop de hârtie sunt jucării bune pentru hamsteri. De asemenea, puteți căuta jucării speciale de hamster în magazinele de animale de companie. De asemenea, puteți să vă hrăniți nevoia de hamster să vă bucurați de lucruri, oferindu-le acum prosoape de hârtie și serveții și apoi.
  • Rotiți jucăriile în fiecare săptămână, astfel încât hamsterul dvs. are întotdeauna lucruri diferite de jucat. Acest lucru vă va ajuta să vă împiedicați hamsterul să se plictisească.
  • Partea 2 din 3:
    Hrăniți-vă hamsterulSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii chinezei pitici Pasul 5
    1. Hrăniți hamsterul dvs. un amestec special de hamster. Căutați un amestec de hamster special formulat la magazinul local de animale de companie. Urmați instrucțiunile de pachet pentru cât de mult să vă dați hamsterul în fiecare zi și să serviți mâncarea într-un vas ceramic mic plasat în interiorul cuștii sale.
    • Limitați semințele și piulițele, deoarece acestea sunt bogate în grăsimi și pot determina că hamsterul dvs. să devină supraponderal.
    • Suplimentați dieta hamsterului cu peleți de Alfalfa și fructe și legume proaspete, cum ar fi spanacul, salata, morcovii și merele.
    • Dați hamsterul dvs. o bucată mare pentru a mesteca mai degrabă decât câteva mici, sau hamsterul dvs. le poate îngropa în pat. Îndepărtați orice alimente neobișnuite după ce hamsterul dvs. a terminat cu ea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici chinezi Pasul 6
    2. Furnizați o sticlă de apă pentru hamsterul dvs. Hamsterii trebuie să aibă acces la apă proaspătă curată în orice moment. Utilizați o sticlă de apă inversă cu un tub de băut pentru a vă oferi hamsterii cu multă apă. Asigurați-vă că vârful sticlei de apă nu atinge sau vine prea aproape de așternut sau de apă se poate scurge.
  • Verificați zilnic vârful sticlei de apă pentru a vă asigura că funcționează corect.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii chinezei pitici Pasul 7
    3. Dă-ți hamsterul ceva să mestece. Ca toți rozătoarele, dinții hamster nu se opresc niciodată. Hamsterii trebuie să mestece să-și păstreze dinții să crească în afara controlului, așa că asigurați-vă că vă oferiți hamsterul cu un baston care este sigur să mestece. De asemenea, puteți folosi un câine tratați.
  • Partea 3 din 3:
    Grijă pentru hamsterul tăuSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii chinezei pitici Pasul 8
    1. Amintiți-vă că hamsterii sunt animale nocturne. Hamsterii doresc să fie treaz noaptea, deci cel mai bun moment pentru a petrece timp cu hamsterul tău este după ce soarele a coborât. Din acest motiv, hamsterii fac animale de companie excelente pentru bufnițele de noapte. Fiți conștienți de faptul că, dacă încercați să vă ridicați hamsterul în timpul zilei, va fi mai probabil să vă mutați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii pitici chinezi Pasul 9
    2. Curățați în mod regulat cușca hamsterului. Pentru a vă ajuta să vă păstrați hamsterul fericit și sănătos, va trebui să vă păstrați cușca frumos și curat. O dată pe săptămână ar trebui să efectuați, de asemenea, o curățare profundă pe cușca hamsterului dvs. Îndepărtați totul din cușca de hamster (inclusiv hamsterul dvs.) și curățați părțile laterale și fundul cu apă caldă și cu săpun. Apoi clătiți și uscați cușca înainte de a pune în pat nou, accesoriile hamsterului și hamsterul dvs. În plus față de un curat adânc, ar trebui să faceți și în fiecare zi următoarele:
  • Eliminați și înlocuiți orice paturi murdare sau umezite.
  • Eliminați și eliminați cadrele.
  • Verificați colțurile cuștii hamsterului pentru alimente ascunse. Hamsterii au tendința de a stoma alimentele mai târziu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii chinezei pitici Pasul 10
    3. Manipulați hamsterul cu grijă. Va dura ceva timp și răbdare înainte ca hamsterul dvs. să fie gata să-l lase să-l țineți. Își construiește încrederea în voi, permițându-i să-ți smulgă mâna și chiar să vă ducă puțin nibble. De asemenea, puteți oferi hamsterului dvs. un tratament de la mâna dvs. pentru a-și construi încrederea în tine. Odată ce hamsterul dvs. este confortabil cu dvs., puteți încerca să-l ridicați.
  • Pentru a-ți ridica hamsterul, cușcă ușor ambele mâini în jurul lui și ridică-l încet din cușcă. Nu vă învârtiți și luați-l sau îl veți surprinde și îl veți face să vă ascundeți de voi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii chinezei pitici Pasul 11
    4. Permiteți hamsterul dvs. un timp supravegheat în afara cuștii sale în fiecare zi. Hamsterii au nevoie de timp în afara cuștilor lor pentru a fi fericiți. Odată ce ați stabilit încrederea cu hamsterul vostru, scoateți-l din cușcă o dată pe zi pentru un pic de joc puțin supravegheat în afara cuștii sale.
  • Asigurați-vă că îl păstrați într-o cameră în care vă puteți monitoriza mișcarea. Altfel se poate ascunde undeva și face dificilă găsiți-l.
  • Asigurați-vă că nu există pericole în zonă, cum ar fi cablurile electrice, că hamsterul dvs. ar putea să se aprindă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru hamsterii chinezei pitici Pasul 12
    5. Obțineți îngrijire veterinară regulată pentru hamsterul dvs. Un hamster sănătos va fi mult mai fericit decât un hamster nesănătos. Dacă un hamster este bine îngrijit, poate trăi pentru a fi de 1-2 ani. Luați hamsterul dvs. pentru verificări regulate cu medicul veterinar pentru a vă asigura că el rămâne sănătos și fericit.
  • Un hamster nesănătoase poate avea o varietate de simptome, cum ar fi ochii plictisiți, blană mată, pierderea în greutate, tremurarea, nasul curge și diareea. Dacă hamsterul tău este bolnav, du-l să vadă imediat un medic veterinar.
  • Hamsterii pot prinde frigul comun de la oameni. Dacă sunteți bolnav, evitați-vă hamsterul până când sunteți bine din nou, astfel încât să nu îl faceți rău.
  • sfaturi

    Plasați cuscarea hamsterului în camera de zi, dacă vă sapat de noapte vă deranjează. Hamsterii sunt animale nocturne, deci nighttime este atunci când hamsterul tău va fi la cel mai activ.
  • Nu vă scăldați hamsterul în apă, o baie de nisip este mult mai sigură.
  • Dacă hamsterul dvs. se pierde, puneți cușca undeva că hamsterul o poate găsi. De obicei, ei nu știu că scapă și vor doar să exploreze.
  • Hamsterii chinezi nu sunt pitici (mulți oameni greșesc că sunt totuși) și ei preferă să trăiască singuri. Ei au nevoie, de asemenea, de o cușcă mare (ca toți rozătoarele) minimul este de 450 de centimetri pătrați, un rezervor de 40 de galoane, cușcă de 80 x 50 cm sau cușcă de bin de 110. Nu vă aduceți niciodată o incintă prea mică.
  • Lăsați hamsterul în cușcă pentru o săptămână înainte de a vă îmblânzi.
  • Avertizări

    Nu dați niciodată bumbac de hamster. Este foarte periculos, deoarece poate provoca blocaje dacă este înghițit accidental sau, înfășurată în jurul membrelor unui hamster, ambele fiind foarte fatale. Chiar dacă materialul de cuibărit de hamster este anunțat ca fiind sigur, este încă foarte periculos și vă poate ucide hamsterul. O alternativă excelentă este tocată toaletă sau hârtie de țesut.
  • Hamsterii nu sunt recomandați pentru copii sub vârsta de șase ani. Asigurați-vă că supravegheați copiii din jurul hamsterului dvs. și instruiți copiii să se ocupe ușor de hamsterul dvs.
  • Nu dați niciodată boabele de rinichi de hamster, ceapă, cartofi cruzi, rhubarb, ciocolată, bomboane sau mâncăruri nedorite.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar