Cum de a aranja o petrecere de degustare a ceaiului

O petrecere de degustare a ceaiului este o mare distracție și o modalitate de a cunoaște diferite tipuri de ceaiuri cu un grup de prieteni. Găzduiți o petrecere autentică de degustare a ceaiului prin implicarea unor elemente tradiționale, dar adăugați propriul dvs. fler la eveniment.

Pași

  1. Imagine intitulată Aranjați o petrecere de degustare a ceaiului Pasul 1
1. Creați o temă pentru petrecerea de degustare a ceaiului. O petrecere de degustare a ceaiului ar putea fi o modalitate distractivă de a sărbători o căsătorie, ziua de naștere sau "doar pentru că". Urmând o temă pentru petrecerea dvs., puteți să o faceți și mai specială. Teme adecvate care se concentrează încă pe aspectul de degustare includ: grădină florală, japoneză, rusă, tropicală, de întreținere, stil de sud și marocan. Fiecare dintre aceste teme ar putea încorpora cu ușurință o serie de soiuri de ceai pentru degustare.
  • Temele fantastice sunt, de asemenea, o alegere excelentă. De exemplu, dacă sunteți un Alice imens în Fan Wonderland, încercați o petrecere de ceai "nebun Hatter" pentru un pic de margine.
  • Timpul zilei vă poate influența tema. De exemplu, mijlocul până la sfârșitul dimineții ar putea fi brunch, la mijlocul-la sfârșitul după-după-după-după-după-după-după-după aceea, ar putea fi o cină ușoară, etc.
  • Imagine intitulată Aranjați o petrecere de degustare a ceaiului Pasul 2
    2. Luați în considerare unde veți ține partidul de ceai. În timpul lunilor mai reci, va trebui să fie în interior sau în camera de dimineață / conservator. Pentru vremea mai caldă, grădina oferă mai multe oportunități, de la patio la grădina de trandafir sau patch-ul de plante. Dacă preferați să țineți petrecerea din casa dvs., încercați să închiriați o cameră într-o clubou, un hotel sau un restaurant adecvat, păstrând un ochi pe bugetul dvs., desigur.
  • Alegerea dvs. de unde să țineți petrecerea de ceai va fi, de asemenea, determinată de capacitatea dvs. de a fierbe apa pentru ceai (și păstrați-o caldă). Dacă angajați un loc, verificați dacă vor face acest lucru pentru dvs. sau să vă oferiți un spațiu pentru dvs.
  • Gândiți-vă dacă aveți nevoie de ajutor - dacă găzduiți și servind, poate fi un pic hectic. Prietenii sau familia pot fi dispuși să facă unele dintre organizarea și ceaiul care servește cu dvs.
  • Imagine intitulată Aranjați o petrecere de degustare a ceaiului Pasul 3
    3. Trimiteți invitații la petrecerea de degustare a ceaiului. Scrisul de mână este cel mai frumos, are ceva în conformitate cu arta veche de ceai. Lăsați oaspeții să știe că acesta este un ceai degustare petrecere, și nu doar o petrecere de ceai obișnuit.
  • Dacă doriți să specificați orice aranjamente speciale, cum ar fi îmbrăcarea, aducerea oricărui etc., Adăugați acest lucru la invitația dvs.
  • Utilizați-vă imaginația pentru a face invitațiile. Orice de la cărți poștale de epocă la Teabags atașate la o carte va funcționa bine.
  • Imagine intitulată Aranjați o petrecere de degustare de ceai Pasul 4
    4. Alegeți suporturile, tacâmurile și alte acompoziții. Utilizați cele mai bune dintre cele mai bune învățături, acolo unde este posibil - China fină a oaselor sau căști de înaltă calitate sunt cele mai bune. Dacă nu aveți niciunul, vizitați un magazin second hand sau un magazin de economii și cumpărați un set eclectic de înveliș vechi, dar frumoase. Chiar dacă s-ar putea să nu se potrivească, faptul că au o istorie și au fost aleși pentru pretenția lor vor face o mare temă de ceai de epocă în conformitate cu spiritul de băut de ceai. Unele lucruri pe care probabil vor avea nevoie includ:
  • Teapots: Veți avea nevoie de un ceainic pentru fiecare tip de ceai.
  • CAPURI: Așa cum am menționat mai sus, cea mai bună calitate pe care o puteți găsi. Pentru degustarea chineză sau japoneză de ceai, va trebui să utilizați cele mai potrivite suporturi mici nealimentate făcute în China sau Japonia (vizitați magazinele locale din Asia Magazine pentru stoc).
  • Ochelari termoizolați: pentru ceai marocan sau pentru ceaiuri de plante proaspete, dacă servește.
  • Filtrele de ceai: găsiți cele destul de bune în stare bună sau cumpărați noi (sunt de obicei necostisii).
  • Juguri de lapte, vase de zahăr: alegeți cele de bună calitate.
  • Teascuri: Cel mai frumos, cu atât mai bine. Polonez până la acel argint!
  • Tort delicios sau plăci de desert: pentru alimentele care însoțesc ceaiul (dacă există).
  • Imagine intitulată Aranjați o petrecere de degustare a ceaiului Pasul 5
    5. Selectați soiurile de ceai. Tipul de ceai pe care îl veți folosi va depinde de tema (dacă aveți unul) sau pe propria dvs. preferință. Plătește pentru a fi un pic îndrăzneț și aruncați în unele soiuri de ceai care sunt noi pentru dvs., deoarece ați fi surprins să descoperiți noi arome care vă plac și oaspeților dvs. Luați în considerare oferta de ceai din diferite regiuni și feluri de a face ca partidul să fie interesant.
  • Vizitați un magazin dedicat vânzării ceaiului. Răsfoiți prin soiurile oferite, discutați cu vânzătorul despre opiniile lor și încercați câteva eșantioane, dacă este posibil.
  • Citiți despre diferite soiuri de ceai. Puteți găsi o mulțime de informații în cărți și online, deoarece oamenii au dedicat mult timp să scrie despre băutura ceaiului.
  • Vedeți scurta rundă a soiurilor de ceai majore stabilite mai jos pentru mai mult ajutor.
  • Imagine intitulată Aranjați o petrecere de degustare a ceaiului Pasul 6
    6. Organizați ceaiul pentru degustare. Includeți o mare varietate de ceai, cu cel puțin șase soiuri de ceai pentru degustare. Folosiți frunze de ceai, nu din Teabags pentru cel mai bun gust și impact.
  • Șase ceai diferite pot fi norma pentru o petrecere de degustare a ceaiului, cu toate acestea puteți merge cu patru sau chiar opt, în funcție de mulțime și de timpul de timp. Ca o petrecere de degustare a vinului, ideea este de a înmuia și de a aprecia ceaiul astfel, în timp ce doriți să oferiți oaspeților cu ceai suficient pentru a savura, doriți să aibă suficientă cameră gastronomică pentru a însoți fiecare aromă.
  • Decideți cum veți prezenta ceaiul. Ceaiurile vor trebui să fie într-un recipient de servire, de obicei un ceainic (sau un container de băutură termică). Ideile de afișare ar putea include cani de fixare (vezi imaginea pentru concept) sau boluri de ceai cu frunze de ceai pe plăci mici pătrate.
  • Etichetați clar și furnizați informații de fundal despre fiecare ceai. În unele cazuri, oferind un castron al frunzelor originale de ceai poate fi utilă pentru a vedea ceaiul original și a mirosi în starea sa uscată.
  • Folosind cercetarea dvs. de fundal pe ceaiul pe care îl serviți, lăsați oaspeții dvs. să știe despre originea ceaiului. De asemenea, poate fi distractiv să împărtășiți informații despre proprietățile de sănătate ale ceaiului, tidbite istorice de interes și orice alte fapte distractive.
  • Furnizați fiecărui oaspete un eșantion de pavilion din fiecare ceai.
  • Imagine intitulată Aranjați o petrecere de degustare de ceai Pasul 7
    7. Oferiți alimente și îndulcitori pentru ceai. Deși inclusiv mierea sau zahărul pot fi considerate a fi oarecum sacrilegioase de unii băutori de ceai, este întotdeauna o idee bună de a oferi condimente și unele alimente în timpul unei petreceri de degustare de ceai.
  • Oferiți aproape orice fel de îndulcitor, inclusiv artificial pentru oaspeții conștienți de dietă. În loc de zahăr sau îndulcitor în pachete mici, ia în considerare un castron de cuburi de zahăr, miere într-o oală mică de miere sau un castron de zahăr cu o lingură delicioasă.
  • Au tăvi de sandwich-uri mici, delicate și cookie-uri afișate pe tabele. Zahărul cookie-urilor și schelei sunt considerate dulciuri tradiționale pentru o petrecere de degustare a ceaiului. De asemenea, sandvișurile de castravete sau de apă pot fi un plus minunat pentru petrecerea dvs. Păstrați gustările luminoase pentru a vă concentra atenția asupra atracției principale - ceaiul.
  • Nu uitați să plasați gheață de apă de gheață și ochelari pe fiecare masă. Chiar dacă ceaiul nu este la fel de greu ca vinul, asigurați suficientă apă de gheață pentru oaspeții dvs. în cazul în care doresc să-și curățe palatul.
  • Unii băutori de ceai se bucură de o felie de lămâie cu ceaiul lor. Lăsați niște felii de lămâie pe o farfurie frumoasă, cu niște cleme delicate pentru selectare.
  • Imagine intitulată Aranjați o petrecere de degustare a ceaiului Pasul 8
    8. Țineți o clasă de degustare rapidă a ceaiului. Pentru distracție, instruiți oaspeții dvs. pe eticheta corectă a ceaiului. În timp ce este posibil să nu aveți ceai cu Royals, știind eticheta de ceai influențată în limba engleză (sau în stil sudic) poate fi o modalitate distractivă de a găzdui petrecerea de degustare a ceaiului.
  • Afișați oaspeții dvs. cum să țină corectitudinea corectă. Cupele cu mânere ar trebui să fie ținute cu degetul mare la poziția de la ora șase și cu indicele și degetele mijlocii la poziția de la ora douăsprezece. Când băutorii de ceai folosesc Pinkie, este ridicat ușor în aer pentru echilibru.
  • Arătați oaspeților dvs. cum să utilizați lingurita. În loc să vă amestece rapid ceaiul într-o mișcare circulară, băutorii de ceai ar trebui să-și miște cu grijă lingura prin ceai într-o mișcare de undă înainte de a plasa lingura pe farfurie.
  • Demonstrează cum să servească ceaiul. În mod tradițional, ceaiul este de obicei servit în mod obișnuit cu lapte, nu cremă. Cu toate acestea, în cazul unei petreceri de degustare de ceai, trebuie să-i serviți doar simplu, astfel încât oaspeții să poată aprecia adevărata esență a ceaiului. Rețineți că metoda de a servi schimbări de ceai în funcție de unghiul cultural pe care îl luați, de exemplu, ceremoniile de servire a ceaiului japonez și chinezesc tind să fie mai elaborate decât cele ale ceaiului englez. Citiți stilul pe care intenționați să îl introduceți.
  • Explicați modul potrivit de a bea ceai. Doamnelor și domnilor adecvați nu se strecoară niciodată sau nu-și aruncă ceaiul. În schimb, ar trebui să fie sorbit și savurat delicat.
  • Imagine intitulată Aranjați o petrecere de degustare de ceai Pasul 9
    9. Au oaspeții să evalueze ceaiurile. Cereți oaspeților să evalueze ceaiul pe carduri mici de index. Ajutați oaspeții dvs. să descrie ceaiul oferind întrebări pe fiecare carte de index, cum ar fi: "Ce a făcut mirosul de ceai, descrie culoarea, cum a făcut gustul de ceai și mirosul și aspectul se potrivesc cu aroma?"Țineți o discuție la sfârșit pentru a vedea ce ceaiuri au evaluat cele mai mari.
  • Dacă vă place, trimiteți oaspeții acasă cu pachete de tacâmuri din ceaiuri pe care le-au gustat în timpul petrecerii. Dacă aveți timp, adăugați câteva note pe soiurile de ceai pentru a-și continua cunoștințele.
  • Metoda 1 din 1:
    Soiuri de ceai de bază
    1. Imagine intitulată Aranjați o petrecere de degustare a ceaiului Pasul 10
    1. Cunoașteți ceaiurile dvs. În timp ce există multe soiuri de ceai pentru a alege (și sunteți puternic încurajați să vă plimbați pe scară largă în selecția dvs. de ceai), această listă oferă un starter de bază pentru a vă ajuta:
    • Assam ceai: Acest ceai vine din cea mai mare regiune de ceai din lume. Este un ceai bogat, cu un gust de malț. Tind să fie cel mai bine beat cu lapte.
    • Darjeeling ceai: Acest lucru este considerat a fi "Șampanie" din ceaiurile indiene. Este varietatea de ceai clasic după-amiaza și are un gust foarte fin.
    • Ceaiul Earl Gray: Acest ceai este un amestec de ceai negru din China și uleiul esențial de bergamot (portocaliu-aromă). Acest amestec este foarte popular, iar ceaiul are un citric după gust. Este adesea servit cu o felie de lămâie.
    • Ceai aromat: Există multe soiuri de ceai aromatizate disponibile, inclusiv alune, trandafir, caramel, vanilie și multe altele. Adezabilitatea acestor ceaiuri depinde de calitatea ceaiului, abilitatea de blender de ceai și gustul personal al băuturii de ceai. Păstrați-le la minimum pentru o petrecere de degustare de ceai.
    • Formosa oolong: Aceste ceaiuri pot varia considerabil în aromă de la o gustare ușoară, florală până la arome foarte pământești pentru soiurile mai întunecate. Această varietate de ceai taiwanezi are o aromă de piersic ușor picantă / caise, este culoarea aurie strălucitoare și nu are gust amar.
    • ceai de iasomie: Acesta este un ceai delicat, cu o aromă florală. Fabricat din flori de iasomie stratificate în ceai verde, acest ceai este mult iubit. Nu adăugați lapte!
    • Ceaiul Keemun: Acesta este un ceai clasic negru, china. Are o aromă delicată, o aromă ușoară și gusturi atât netede cât și dulci. Adăugarea laptelui poate acoperi tonurile florale delicate.
    • MAROCAN MANT TEA: Acest ceai este o specialitate de Maroc, aromatizat cu frunze proaspete de menta si mereu foarte dulce. Este foarte răcoritoare și surprize chiar și cei care pretind că nu-i plac ceaiul pe bază de plante!
    • Ceai de caravană rusă: Nu la placerea tuturor, acest amestec de ceaiuri negre din China are o aromă fumătoare. Lapsang Souchong este adesea adăugat pentru a da atingerea fumului.
    • Ceaiul Yunnan: Acest ceai este puternic, cu tonuri de malț și un dulce, melasă ca aroma. Laptele este potrivit pentru acest ceai.

    sfaturi

    Deși o petrecere de ceai este de obicei un eveniment tradițional, demn, asigurați-vă că petrecerea de degustare a ceaiului este găzduită într-o setare relaxantă și caldă.
  • Pentru decorațiuni, evitarea oricărei urechii sau a prea îndrăzneață, deoarece o petrecere de degustare a ceaiului ar trebui să fie elegantă și rafinată. Asigurați-vă că aveți un decor de potrivire în întreaga petrecere, de la florile și lenjeria de masă la setările și cărțile de la locul.
  • Utilizați numai cele mai frumoase și mai proaspete ceaiuri pentru a demonstra cea mai pură aromă. Cumpărați-le de la un vânzător de renume.
  • Cereți oaspeților dacă au un fel și o marcă de ceai pe care îi plac atunci când cumpără petrecerea de ceai. Sau, întrebați-i în invitația de a aduce un ceai preferat și un ceainic pentru a le servi (pot lua din nou ceainicul acasă).
  • În anii 1800, domnii au avut mustăți. Pentru a evita înmuierea mustrelor lor în ceai, au fost făcute învățături cu buze speciale care au ținut mustața din lichid. Este posibil să găsiți aceste învățături vechi ciudate în unele magazine secundare și antice.
  • Puteți împrumuta întotdeauna cești de ceai sau poturi de ceai dacă nu puteți găsi niciunul.
  • Avertizări

    Fiți conștienți că oamenii au preferințe foarte diferite pentru cât de mult este un ceai. Pentru cei care nu-i plac ceaiul puternic, abrupt pentru mai puțin timp, adăugați mai multă apă caldă sau turnați mai devreme.
  • Asigurați-vă că niciunul dintre oaspeții dvs. nu are alergii la oricare dintre ceaiuri sau ingrediente din alimentele pe care intenționați să le serviți (sau să le dați un heads în prealabil).
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Teapots
    • Ceampss
    • Teascuri
    • Filtre de ceai
    • Plăci de afișare / cani de fixare etc. Pentru configurarea de ceai
    • Desert sau plăci de tort
    • Desert sau tort furci, linguri
    • Jugs de lapte, vase de zahăr
    • Ceai - cel puțin 6 soiuri
    • Lapte, zahăr
    • Dulciuri, savoare, gustări
    • Luați pungi acasă (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar