Cum să se ocupe de șobolani

O infestație de șobolan în casa sau apartamentul dvs. poate fi o problemă majoră. Șobolanii sunt mari și persistenți și pot fi greu de ținut dintr-un spațiu de locuit. Pentru a ține șobolanii din casa dvs., aveți trei opțiuni principale: uciderea lor, prindeți-le non-letale sau le descurajează să intre în primul rând. Uciderea șobolanilor va fi probabil cea mai ușoară opțiune, dar este mai umană să elibereze șobolanii în viață. Din fericire, nu va trebui să faceți dacă împiedicați șobolanii să intre vreodată în casa dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Uciderea șobolanilor
  1. Imagine intitulată Deal cu șobolanii Pasul 1
1. Stabiliți momeli de șobolani otrăvitoare. Dacă aveți o problemă de șobolan rar sau ar trebui mai degrabă să nu verificați capcanele pe o bază zilnică (sau săptămânală), investiți în momeală de șobolani otrăvitoare. Pur și simplu setați o mică bucată de momeală otrăvitoare în zonele în care ați văzut șobolanii, inclusiv la mansardă sau subsol a casei dvs. Otrava este concepută pentru a mirosi atrăgătoare la șobolani, care vor muri odată ce au ingerat momeala.
  • Puteți cumpăra o găleată de momeli de șobolani otrăvitoare la un magazin hardware local pentru aproximativ 25 USD USD.
  • Dacă aveți copii mici în jurul casei dvs., nu lăsați niciodată otrăvire sau otrăviri în cazul în care copiii ar putea găsi și le-au ingerat.
  • Nu puneți momeli de șobolani otrăvitoare dacă aveți animale de companie. Poisonul de șobolan ar putea ucide sau vă dăunează grav pisicii sau câinelui.
  • Obțineți ceva care are o otravă cu eliberare lentă sau cu toxicitate scăzută, astfel încât șobolanii nu mor în pereții tăi.
  • Imagine intitulată Deal cu șobolanii Pasul 2
    2. Configurați capcanele de fixare. Capcanele de fixare sunt un mod general eficient, rapid de a ucide șobolanii. Pur și simplu momește capcana cu un pic de brânză și o puneți lângă un cuib de șobolan sau o gaură în care șobolanii i-au intrat în casa ta. Dacă nu sunteți sigur în care au intrat șobolanii, setați capcana momeală de-a lungul unui tablou de bază într-o cameră mare, cum ar fi camera de zi sau bucătăria.
  • Puteți cumpăra capcane de șobolan singular sau în pachete de 2 sau 3 la magazinul dvs. de hardware local. Capcanele de fixare a șobolanilor seamănă cu capcanele de fixare folosite pentru a ucide șoarecii, dar sunt de două ori mai mari.
  • Dacă doriți să vă reutilizați capcanele, cumpărați o capcană de șobolan din plastic greu.
  • Capcanele snap ar putea încălca un deget pentru copii sau pot deteriora laba unui animal de companie. Setați capcanele în locuri unde copiii sau animalele de companie nu le vor întâlni.
  • Imagine intitulată Deal cu șobolani Pasul 3
    3. Prinde șobolani cu capcane lipicioase. Capcanele lipicioase sunt un tip mai convenabil, dacă tipul de capcane de șobolan. Acestea constau dintr-o pătrată din plastic, de vârful căruia este căptușită cu o substanță lipicioasă care va atrage șobolani. Plasați capcana lipicioasă de-a lungul unui placă de bază în casa dvs. sau chiar în interiorul peretelui dacă se va potrivi. Când șobolanii pași pe capcană, va fi blocată și în cele din urmă mor, moment în care puteți arunca capcana departe.
  • Dacă șobolanii nu vin la capcana voastră lipicioasă, încercați să bateți capcana prin punerea unei piulițe sau bucată de brânză în mijlocul materialului lipicios.
  • Adezivul pe aceste capcane este puternic. Dacă aveți copii mici sau animale de companie în jurul casei dvs., asigurați-vă că ați așezat capcanele lipicioase în locații unde copiii și animalele nu le vor găsi.
  • Imagine intitulată Deal cu șobolanii Pasul 4
    4. Ucide șobolani cu o capcană electrică. Capcanele electrice sunt o invenție modernă și oferă un mod uman de ucidere a șobolanilor. O capcană electrică este de aproximativ 12 cm (30 cm) lungime și cuprinde un corp din plastic cu o placă electrică de metal înăuntru. Când este pornit, capcana va electrocuta instantaneu orice șobolan care paste pe placa metalică.
  • Pentru a desena șobolani înăuntru, va trebui să momească capcana. Plasați o bucată de brânză sau mâncare de câine pe partea superioară a plăcii metalice.
  • Capcanele electrice vă permit să eliminați șobolanii fără a vedea sau atinge corpurile.
  • Uită-te la magazinul dvs. de hardware local sau magazin de acasă pentru capcane electrice. Ele costă de obicei între 30 și 60 USD USD.
  • Imagine intitulată Deal cu șobolanii Pasul 5
    5. Apelați un profesionist pentru infestările la scară largă. Dacă ați încercat să gestionați o problemă de șobolan pe cont propriu, dar găsiți că șobolanii continuă să intre în casa dvs., puteți avea o infestare serioasă pe mâini. Cel mai bine este să lăsați un exterminator profesionist să intre în acest moment.
  • Exterminatorul va veni în casa dvs. pentru o inspecție preliminară, care poate costa între 90 $ și 250 USD. Serviciul actual de exterminare va costa oriunde de la 200 la 2.000 USD, în funcție de dimensiunea și domeniul de aplicare al problemei șobolanilor.
  • Metoda 2 din 3:
    Captarea și eliberarea șobolanilor
    1. Imagine intitulată Deal cu șobolani Pasul 6
    1. Configurați o capcană live. Capcanele vii sunt o contrapunere relativ mare a firelor și, după cum sugerează și numele, o capcană live va păstra șobolanul închis în cușca de fire fără ao ucide. Momeală capcana live cu o bucată de brânză sau alte alimente mirositoare, și așteptați ca șobolanul să intre. Odată ce șobolanul este înăuntru, va trece pe o placă încărcată cu arc care provoacă o ușă de capcană pentru a închide în spatele ei.
    • Ar trebui să puteți achiziționa o capcană live la magazinul dvs. de hardware local sau la un magazin de la domiciliu.
  • Imagine intitulată Deal cu șobolani Pasul 7
    2. Verificați zilnic capcana. Deoarece scopul de a folosi o capcană live este de a împiedica șobolanul de la moarte, asigurați-vă că ați verificat zilnic capcanele pentru a preveni ca animalele să moară de deshidratare. Fiți conștienți de faptul că puteți găsi că capcana conține mai mult decât un singur șobolan, deoarece un număr poate fi prins imediat.
  • Pentru o măsură suplimentară de siguranță, purtați o pereche de mănuși atunci când luați și manipulați capcanele atunci când un șobolan este înăuntru. Șobolanii pot purta boală, iar mănușile vor oferi un strat suplimentar de protecție.
  • Imagine intitulată Deal cu șobolani Pasul 8
    3. Eliberați șobolanii la cel puțin 2 kilometri (1.2 mi) departe de casa ta. Când eliberați șobolanul din capcana live, puneți capcana în mașină și conduceți cel puțin 2 kilometri (1.2 mi) departe de casa sau apartamentul tău. Dacă eliberați șobolanul în această distanță, șobolanul își poate găsi drumul înapoi la casa dvs. și se târăște înapoi în interior.
  • Rețineți că eliberarea șobolanului de 2 kilometri (1.2 mi) poate duce la moartea sa de cauze naturale. Șobolanii au eliberat mai mult de 100 de metri (91 m) din casele lor sunt deseori dezorientate și mâncate de prădători.
  • Metoda 3 din 3:
    Descurajarea șobolanilor de a intra în casa dvs
    1. Imagine intitulată Deal cu șobolanii Pasul 9
    1. Căutați fisuri în structura din afara casei dvs. Șobolanii intră de obicei în case prin crăpături sau lacune în peretele exterior. Faceți o după-amiază și priviți în jurul fundației apartamentului dvs. de casă sau la parter - pentru semne de cărămizi sparte sau lipsă, ciment crăpată sau în jurul valorii de orificii, streașină și conducte de utilitate.
    • Orice gaură care este de 2 inci (5.1 cm) sau mai mare poate oferi intrarea pentru un șobolan.
  • Imagine intitulată Deal cu șobolanii Pasul 10
    2. Căutați găuri de intrare în interiorul casei dvs. Dacă nu puteți observa găuri externe în casa dvs., uitați-vă în jurul punctelor de intrare în interior. Șobolanii ar putea intra în casa dvs. printr-o fisură mare în zidărie. Trageți rafturile, mașinile de spălat și uscarea și frigiderul departe de pereți pentru a vedea dacă există găuri mici în spatele lor.
  • Rețineți că șobolanii pot fi, de asemenea, activi sub podelele dvs., în spatele pereților dvs. sau într-un space de deasupra tavanului.
  • Imagine intitulată Deal cu șobolanii Pasul 11
    3. Blocați găurile externe cu oțel intermitent. Oțel intermitent este un tip de plasă de oțel robust că șobolanii nu vor putea să meargă prin drum. Tăiați o secțiune de oțel care clipește suficient de mare pentru a acoperi complet menținerea pe care ați găsit-o în fundație, cărămizi sau în altă parte. Atașați ferm intermitent peste gaură.
  • În funcție de materialul de care aveți nevoie pentru a fixa intermitent, puteți utiliza capse, unghii sau șuruburi grele.
  • Puteți achiziționa rulouri de oțel intermitent la magazinul dvs. de hardware local.
  • Imagine intitulată Deal cu șobolanii Pasul 12
    4. Blocați găurile interne cu spumă extinsă. Extinderea spumei poate fi pulverizată într-o gaură de orice dimensiune și va crește pentru a umple întreaga cavitate pe care o etanșați. Dacă sunteți preocupat de șobolanii care s-au confruntat prin spuma extinsă, ați putea pune o secțiune de oțel care clipește și peste gaură. Puteți achiziționa o cutie de extindere a spumei la magazinul dvs. de hardware local pentru sub $ 5 USD.
  • Asigurați-vă că blocați toate găurile pe care le-ați găsit - dacă lăsați sponul să se usuce după o singură utilizare, nu va mai fi utilizată.
  • Spuma extinsă vă va aduce beneficii prin blocarea fluxului de aer din găurile interne, făcându-le mai greu pentru șobolani pentru a le detecta și a-și schimba drumul.
  • Avertizări

    Este important să se ocupe rapid de șobolani de îndată ce observi prezența lor. Șobolanii pot mesteca cu ușurință printr-un fir electric, care ar putea să scântească și să aprindă casa sau apartamentul pe foc.
  • Dacă deveniți conștienți de o infestare a șobolanilor, raportează-l la Departamentul de Sănătate Locală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar