Cum să prindeți un skin albastru

Ați văzut vreodată o șopârlă cu o coadă albastră strălucitoare? Acestea sunt skinks cu coadă albastră! Există mai multe metode pentru a prinde aceste șopârle dacă doriți să le priviți mai îndeaproape sau eliminați unul din casa dvs. Amintiți-vă, totuși, că skin-urile cu coadă albastră sunt animale sălbatice și nu ar trebui să fie păstrate ca animale de companie, ci mai degrabă prinse și eliberate înapoi în sălbăticie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind mâinile
  1. Imagine intitulată prinde o pas cu coadă albastră 1
1. Utilizați-vă mâinile dacă aveți nevoie să prindeți imediat șopârla, dar nu aveți o plasă sau o capcană. Prinderea unui skin albastru cu mâinile este foarte dificil, deoarece Skinks sunt destul de rapide și și-au vărsat rapid cozile. Dacă nu aveți alte opțiuni sau ca o provocare, atunci puteți încerca să prindeți unul în acest fel.
  • Dacă aveți probleme cu săturați de la locul de ascundere, atunci va fi dificil să vă folosiți mâinile. Încercați să utilizați o capcană în schimb.
  • Imagine intitulată prinde un pas albastru de skink
    2. Pregătiți o casă temporară pentru a pune capul după ce îl prindeți. Orice container neschisnic, robust va fi bine pentru o casă temporară, dar asigurați-vă că pereții sunt de cel puțin 6 inci (15 cm). Puteți adăuga frunze și ierburi locale, împreună cu alimente și apă, pentru a face cakink-ul mai confortabil înainte de a lăsa să plece.
  • Skinks cu coadă albastră va mânca păianjeni și alte insecte, dar cea mai ușoară mâncare pentru a dobândi sunt greieri.
  • Dacă puteți, alegeți un recipient cu un capac, astfel încât skink-ul nu poate fi terminat înainte de ao elibera. Găuri găuri în lateral cu o pereche de foarfece, astfel încât să poată respira cu ușurință.
  • Imagine intitulată prinde o pas cu coadă albastră 3
    3. Puneți mănuși pentru a evita germenii și pentru a vă proteja de mușcături. Dacă puteți, glisați pe mănuși de lucru groase înainte de a prinde skink-ul cu mâinile. Șopârlele pot purta boli infecțioase, inclusiv salmonella și botulismul. Deși riscul de a obține o boală de la un contact scurt cu un skink este scăzut, este mai bine să îl jucați în siguranță prin punerea mănușilor înainte de a vă ocupa.
  • Skinks poate, de asemenea, să muște. Mușcăturile lor nu sunt otrăvitoare sau foarte dureroase, dar este mai bine să vă protejați mâinile dacă puteți.
  • Imagine intitulată prinde o etapă albastră de zăpadă 4
    4. Atrage scânteia din ascunzătoare cu momeală și lumină. Skinks cu coadă albastră, ca majoritatea șopârlelor, sunt atrase de lumină. Configurați o lumină, cum ar fi o lampă sau o lanternă și un moment de momeală (fie greieri, fie mese de masă) în apropierea zonei în care credeți că Skink este localizat să-l ajute.
  • Dacă utilizați momeală, dar nu doriți să o atingeți sau plasați-o pe podea, puneți-o într-un recipient mic, cum ar fi un castron de plastic mic sau un capac. Amintiți-vă că există încă o șansă de momeală să sară sau să se târască, așa că țineți un ochi apropiat.
  • Strălucește lumina la fața locului în care doriți ca șopârla să meargă.
  • Imagine intitulată prinde o pas cu coadă albastră 5
    5. Mișcați încet spre skink. Nu vrei să-l sperii prea devreme, așa că te apropii de ea încet și fără mișcări abrupte. Ar trebui să veniți spre ea din spate (sau mai sus, dacă este posibil), astfel încât este mai puțin probabil să vă vadă.
  • Imagine intitulată prinde o pas cu coadă albastră
    6. Apuca corpul lui Skink pentru ao prinde. Utilizați mâna pentru a captura rapid șopârla de sus sau în urmă. Asigurați-vă că încercați să o prindeți pe corpul său, mai degrabă decât coada sa. Skinks își poate desprinde cozile atunci când sunt amenințate și scăpând dacă le apucați acolo.
  • Aveți grijă să nu strângeți prea tare sau altfel ați putea răni dekink-ul.
  • Ține-ți degetele departe de gura lui Skink. Deși Skinks nu sunt otrăvitoare, poate să rănească atunci când mușcă!
  • Imagine intitulată prinde o pas cu coadă albastră 7
    7. Plasați skink-ul în casa sa temporară, apoi eliberați-l. Cu atenție coborâți în casa sa temporară. Puneți un capac sau o bucată de carton strâns peste deschidere, astfel încât skink-ul nu poate să se târască, apoi să o poarte afară. Eliberați-l pe pământ în curte sau, dacă doriți mai departe, într-un parc din apropiere sau o zonă împădurită.
  • Pentru a evita stresul sau înspăimântarea prea mult, încercați să nu păstrați skink-ul în casa temporară pentru mai mult de 12 ore sau cam asa ceva.
  • Metoda 2 din 3:
    Prindeți-o cu o plasă
    1. Imagine intitulată prinde un pas albastru de zăpadă 8
    1. Utilizați o rețea dacă nu doriți să vă folosiți mâinile și nu puteți utiliza o capcană. Folosind o plasă este o opțiune bună dacă nu puteți prinde skink-ul într-o capcană - dacă este în afara sau departe de un perete, de exemplu - dar nu doriți să vă folosiți mâinile. Veți avea mai multă atingere pe skink-uri decât v-ați fi cu mâinile și nu trebuie să vă faceți griji că își va vărsa coada.
    • Această metodă este cea mai bună dacă puteți vedea în mod clar skink-ul sau luați ușor. Dacă nu va ieși din ascunzătoarea sa, încercați să utilizați în schimb o capcană de casă.
  • Imagine intitulată prinde un pas albastru de sakink
    2. Pregătiți o casă temporară pentru a plasa șopârla după ce îl prindeți. Ștergeți un recipient neschimbat, robust pentru a stoca șopârla până când îl eliberați. Asigurați-vă că pereții sunt la cel puțin 6 inci (15 cm) ridicat, astfel încât skink-ul nu se poate accesa cu ușurință. Puteți plasa frunze și ierburi locale înăuntru, împreună cu alimente și apă, pentru a face șopârla mai puțin stresată.
  • Dacă doriți să adăugați alimente, utilizați greieți, păianjeni sau alte insecte.
  • Dacă puteți, alegeți un recipient cu un capac, astfel încât skink-ul nu poate fi terminat înainte de ao elibera. Găuri găuri în lateral cu o pereche de foarfece, astfel încât să poată respira cu ușurință.
  • Imagine intitulată prinde o pas cu coadă albastră 10
    3. Luați o plasă de fluture cu un mâner lung și o plasă largă. Dacă prindeți skink-ul cu o plasă, o plasă de fluture este cea mai bună alegere. Are o plasă largă, care vă oferă o șansă mai bună de a prinde skink-ul și un mâner lung pentru a ajunge de la mai departe.
  • Puteți folosi și un alt fel de net, dar asigurați-vă că găurile sale sunt suficient de mici încât skink-ul nu va putea să alunece. Skinks sunt suficient de mici pentru a se potrivi în palma mâinii tale și sunt destul de subțiri, astfel încât găurile ar trebui să fie cât mai mici posibil.
  • Imagine intitulată prinde o etapă albastră de zăpadă 11
    4. Atrage skink-ul cu lumină și mâncare. Ca toți șopârlele, skinks sunt atrase de lumină. Plasarea unei lămpi sau a unei lanterne în apropierea locului său de ascundere ar putea ajuta la scoaterea în aer liber, astfel încât să puteți prinde. De asemenea, puteți încerca să plasați un castron mic, adânc de alimente în apropiere, cum ar fi greiești, păianjeni sau alte insecte.
  • Amintiți-vă că momeala ar putea să sară sau să se târască din recipientul său, așa că păstrați un ochi apropiat.
  • Imagine intitulată prinde un pas albastru de sakink
    5. Transmiteți capcana prin închiderea plasă în jurul lui din spate. Când obțineți skink-ul în aer liber, abordați-l încet din spate. Aduceți-o repede în jos pentru ao prinde de dedesubt, asigurându-vă că nu l-ați lovit cu părțile laterale ale netului.
  • Imagine intitulată prinde o pas cu coadă albastră 13
    6. Glisați o bucată de carton sub plasă și rotiți-o. Încet, mutați o bucată de carton sau un alt fel de hârtie robustă, sub plasă, ridicând ușor dekink-ul cum faceți. Apoi, ridicați plasa și cartonul și rotiți lent plasa, astfel încât skink-ul cade în partea de jos. Continuați să țineți cardul peste partea de sus a rețelei, astfel încât skink-ul nu poate sări sau se târăsc.
  • Imagine intitulată prinde un pas albastru de zăpadă 14
    7. Glisați skink-ul în casa sa temporară, apoi eliberați-o afară. Scoateți cardul de carton și rotiți plasa pentru a permite să cadă sau să se târască în casa sa temporară. Apoi, transportați recipientul în afara unei zone departe de casă și lăsați-l în jos pe partea lui pentru a permite să se prăbușească să se târască.
  • Pentru a evita stresul sau înspăimântarea prea mult, încercați să nu păstrați skink-ul în casa temporară pentru mai mult de 12 ore sau cam asa ceva.
  • Metoda 3 din 3:
    Prinde-o cu o capcană umană
    1. Imagine intitulată prinde un pas albastru de skink
    1. Utilizați o capcană simplă de carton pentru a prinde și a transporta șopârla într-un singur recipient. Dacă nu doriți să prindeți șopârla, dar nu aveți nici o plasă în jurul valorii de, folosind o cutie de carton poate fi o soluție excelentă. Este uman și ușor, și cere doar să configurați o cutie de carton și să așteptați ca Skink să se târască, apoi eliberați-l afară.
    • Acest lucru funcționează cel mai bine dacă știți deja unde se ascunde și mai ales dacă sunt în interior sau într-un colț mic unde le puteți înscrie.
  • Imagine intitulată prinde o etapă albastră de zăpadă 16
    2. Turmă șopârla spre un colț cu o mătură sau baston. Dacă skink-ul nu este deja într-un colț sau împotriva unui perete, nu-l îndreptat spre una. Puteți pur și simplu să mergeți spre șopârlă sau puteți folosi un baston sau o mătură pentru ao încuraja să se miște.
  • Evitați să atingeți skink-ul cu bastonul sau mătușa, deoarece aceasta ar putea să o rănească.
  • Imagine intitulată prinde o etapă albastră de zăpadă 17
    3. Plasați o cutie de carton pe perete, îndreptată spre skink. Odată ce ați susținut skink-ul într-un perete, porniți caseta astfel încât deschiderea să se confrunte cu skinkink-ul. Dacă skink-ul este într-un colț, puneți caseta în diagonală, astfel încât nu are loc să scape în jurul laturilor. Dacă nu este, încercați să plasați obstacole în jurul casetei, cum ar fi alte casete sau stive mari de cărți sau alte obiecte, pentru a bloca rutele de evacuare.
  • Puteți face caseta mai atractivă pentru skink prin plasarea unor ierburi locale sau frunze în interiorul sau chiar furnizarea de alimente cum ar fi greieri, păianjeni sau alte insecte mici.
  • Utilizați o cutie de pantofi sau o cutie de ambalare veche pentru a prinde skink-ul. Asigurați-vă că este suficient de mare ca skink-ul să se potrivească înăuntru, dar nu atât de mare sau deteriorat încât va fi capabil să se târască prin alte deschideri. Evitați și cutiile etanșe.
  • Imagine intitulată prinde un pas albastru de zăpadă 18
    4. Turma pe cutie cu o mătură sau baston. Încearcă să-l pui pe cutie cu o mătură sau un băț, din nou fără să o atingi. De asemenea, puteți lăsa caseta și obstacolele în care sunt și așteptați că skink-ul să se târască de la sine.
  • Verificați înapoi în câteva minute pentru a vedea dacă skink-ul a dispărut - dacă nu, da-o mai mult timp.
  • Imaginea intitulată prinde un pas albastru skink Pasul 19
    5. Indicați caseta în poziție verticală și acoperiți-o cu o bucată de carton. Odată ce skink-ul este în cutie, înclinați repede în poziție verticală și acoperiți-o cu o altă bucată de carton sau hârtie rigidă. Păstrați cardul sau hârtia în poziție pe măsură ce ridicați caseta pentru a vă asigura că skink-ul nu iese.
  • Imagine intitulată prinde o etapă albastră de zăpadă 20
    6. Luați cutia afară și eliberați skink-ul. Lăsați skink-ul să meargă în curte sau dacă nu doriți să intrați din nou în casa sau la grădină, într-un parc din apropiere sau o zonă împădurită. Pur și simplu setați caseta de pe pământ și înclinați-o încet în partea ei. Scoateți cardul de pe partea superioară și lăsați șopârlă să se târască!
  • Pentru a evita stresul sau înspăimântarea prea mult, încercați să nu păstrați skink-ul în casa temporară pentru mai mult de 12 ore sau cam asa ceva.
  • sfaturi

    Manipulați-vă cu grijă cu grijă pentru a împiedica scăderea cozilor lor.
  • Skinks sunt șopârle rapide. Luați-l rapid, dar ușor pentru a evita rănirea skink-ului.
  • Avertizări

    Păstrați animalele de companie departe de cozile de skink-coadă albastru. Dacă coada cade de la skink, țineți animalele departe, deoarece sunt otrăvitoare când sunt ingerate.
  • Amintiți-vă să purtați mănuși de lucru groase înainte de a manipula skinks. Ele vă pot ajuta să vă protejeze de la capturarea bolilor de la șopârlă sau să fiți mușcați.
  • Nu păstrați skinks cu coadă albastră ca animale de companie. Ele sunt animale sălbatice, iar în multe locuri pot fi ilegale să le eliminați din habitat natural și să le păstrați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar