Cum să prindeți un șoarece

Ați văzut excrementele în formă de pelete pe pelete sau ați auzit ghearele și scârțâitul în pereți? Aveți un vizitator sau, potențial, câțiva. Șoarecii sunt dăunători intruzivi care mestecă pe materialele de uz casnic, răspândind în același timp bolile potențial mortale. Aceste rozătoare pot fi tratate cu capcane mecanice cumpărate de magazin sau capcane umane de casă. Pentru a prinde un șoarece, momeală o capcană cu mâncare atrăgătoare, cum ar fi unt de arahide, pune-l pe un perete sau lângă o găleată, apoi aruncați mouse-ul când ați terminat.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea și momeala de capSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată prinde un mouse pas 1
1. Achiziționați mai multe capcane. Capcanele mouse-ului vin în mai multe tipuri, inclusiv capcane tradiționale cu arc, capcane electrice și capcane de lipire. Ele variază în metoda lor de a elimina șoarecii, dar sunt manipulate în mod esențial în același mod. Acestea pot fi achiziționate la cele mai multe magazine hardware și online. Capcanele multiple sunt utile pentru a veni un singur mouse, dar șoarecii se răspândesc rapid, astfel încât să aveți mai mult de unul în casa dvs.
  • Evitați otravă. Mouse-ul va mânca otravă și va muri undeva ascunse. În plus, otravă poate fi mâncată de copii și animale.
  • Capcanele de lipici sunt cele mai puțin umane. Mouse-ul va muri de foame sau va mesteca propriul picior și va muri într-o locație necunoscută.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 2
    2. Alegeți o momeală. Uitați ideea că șoarecii mănâncă brânză. În timp ce brânza poate funcționa, șoarecii mănâncă boabe, fructe și semințe în sălbăticie. Untul de arahide este un produs alimentar comun de uz casnic pe care șoarecii iubesc. Alimente bogate în grăsimi, bogate în proteine ​​și zaharoase, de asemenea, le atrage, cum ar fi slănină și ciocolată. Cu cât sunt mai puternice obiectul miroase și cu atât este mai moale, cu atât este mai probabil ca șoarecele să fie de a răspunde.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 3
    3. Momeală o capcană. Aveți grijă să nu utilizați prea mult momeală. Păstrați momeala la dimensiunea unui mazăre și puneți-o ferm în capcană. Mulți oameni fac greșeala de a adăuga prea mult momeală. Pe o capcană de arc, de exemplu, acest lucru permite mouse-ului să mănânce fără a trece pe capcana.
  • Cel mai bine este să momeați capcana înainte de ao seta. În capcanele încărcate cu arc, de exemplu, este ușor să declanșezi capcana și să se închidă pe degete.
  • Menținerea momcatului subțire poate, de asemenea, să forțeze mouse-ul să funcționeze mai mult pentru ao mânca. Unt de arahide de exemplu atunci când este lăsat într-o acoperire subțire, va începe să se usuce.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 4
    4. Găsiți o locație în care credeți că șoarecii vor fi. Șoareci cum ar fi spațiile întunecate închise, cum ar fi într-un dulap sau sub mobilier. Ei adesea rămân lângă pereți atunci când sunt scufundați. Este posibil să găsiți excremente de șobolani sau să miroase urina.
  • Partea 2 din 3:
    Stabilirea capcanelorSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată prinde un mouse pas 5
    1. Puneți o capcană. Du-te înapoi la locul unde ai găsit dovezi ale mouse-ului. Acum împingeți capcana până la perete. Partea sau deschiderea de declanșare umedă ar trebui să fie în contact cu peretele. Pentru o capcană standard de arc, partea mecanică trebuie să fie departe de perete. Șoarecii rulează de-a lungul zidului, astfel încât acest lucru este mai probabil să le atragă și, dacă capcana este perpendiculară pe perete, împiedică-i să o declanșeze prematur.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 6
    2. Setați capcanele multiple. La maxim două sau trei picioare (.6-.9 metri) de-a lungul peretelui, setați o altă capcană. Repetați acest lucru în ambele direcții până când zonele cu trafic ridicat sunt acoperite. Bineînțeles, chiar și pentru un șoarece, capcanele multiple se diminuează probabilitatea de ao prinde. Dar dacă un șoarece a intrat, altul ar putea avea și ei și se reproduc repede.
  • Este posibil să aveți mai multe zone cu o mulțime de trafic de șoareci. Acoperă și acele zone.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 7
    3. Verificați capcanele în fiecare zi. Întoarceți adesea pentru a vedea dacă capcana a fost activată. Dacă ați prins un șoarece, trebuie să eliminați rapid sau altfel mouse-ul va începe să se descompună, creând un miros îngrozitor în timp ce atrage alte dăunători și bacterii.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 8
    4. Aruncați mouse-ul. Puneți mănuși de protecție și, eventual, o mască de respirație. Aruncați capcanele de unică folosință și luați-le în gunoi pentru a evita mirosurile persistente în casa dvs.
  • În cazul unui buget, capcanele pot fi reutilizate. Curățați-le cu atenție cu săpun și apă în timp ce purtați mănuși de unică folosință. Aruncați mănușile departe înainte de a reseta capcanele.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 9
    5. Curățați zonele contaminate. Asigurați-vă că vă spălați mâinile după manipularea mouse-ului și curățați-vă casa. Ridicați dropurile cu un prosop de hârtie, țesături de spălare și suprafețe de curățare cu săpun și apă pentru a evita expunerea la bacterii dăunătoare.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând o capcană umanăSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată prinde un mouse pas 10
    1. Obțineți un tub de prosop de hârtie. Salvați un tub de carton goală dintr-o rolă de prosoape de hârtie sau hârtie igienică. Obiecte similare pot fi folosite atâta timp cât sunt suficient de mari pentru ca mouse-ul să se potrivească în interior, dar, de asemenea, suficient de ciudat pentru a nu suporta greutatea mouse-ului.
    • Magazinele pot purta, de asemenea, capcane umane. Verificați la magazinul hardware sau online.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 11
    2. Aplatizați o parte a tubului. Rulați degetele de-a lungul lungimii tubului pe o parte, apăsând în timp ce mergeți. Când ați terminat, tubul trebuie să fie capabil să se odihnească în jos pe un contor sau pe masă.
  • Imagine intitulată prinde un mouse Pasul 12
    3. Momeală tubul. Puneți momeala pe un capăt al tubului. Un dollop mic de unt de arahide, niște crumburi de cracker sau o șoc de slănină vor fi suficiente pentru a atrage mouse-ul. Untul de arahide funcționează bine pentru că se lipeste de interiorul tubului.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 13
    4. Echilibrați tubul de pe marginea unui contor sau a unei mese. Alegeți o margine care este la câțiva metri de la sol, dar are și un spațiu liber de podea sub ea. Așezați tubul în jos cu capătul umed de pe tejghea, apoi împingeți tubul până când acesta este pe jumătate de margine.
  • Dacă aveți probleme să obțineți tubul pentru a rămâne în continuare sau echilibru, puteți bande ușor. Asigurați-vă că banda nu o ține destul de strânsă încât nu se va mișca când șoarecele este înăuntru.
  • Dacă nu aveți o masă sau un contor care va funcționa, puteți construi o rampă până la vârful găleții. Numeroase obiecte, inclusiv carton sau lemn stivuit, pot fi folosite atâta timp cât rampa este suficient de robustă pentru a susține greutatea mouse-ului.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 14
    5. Obțineți o găleată sau o gunoi. Găsiți un recipient gol care va prinde mouse-ul. Asigurați-vă că recipientul este cel puțin două picioare înalte sau altfel mouse-ul poate scăpa de capcana.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 15
    6. Așezați găleata sub tub. Containerul dvs. de capturare merge direct sub capătul umplut al tubului atârnând de pe masă. Când mouse-ul se deplasează pentru a obține momeala, greutatea sa determină ca tubul să cadă de pe masă și în găleată.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 16
    7. Verificați frecvent capcana. Reveniți cel puțin o dată pe zi pentru a vedea dacă tubul este în poziție, momeala a fost mâncată sau un șoarece este în găleată. Faceți ajustări, cum ar fi rebalarea tubului. Dacă un șoarece este prins, trebuie să fie mutat în curând sau altfel va fi foame. Șoarecii de foame se vor mânca unul pe altul.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 17
    8. Eliberați mouse-ul afară. Mouse-ul trebuie să fie mutat cel puțin o milă (1.6 km) departe. Acest lucru împiedică mouse-ul să se întoarcă la casa dvs. Pentru a păstra mouse-ul în siguranță de la prădători, mergeți mai departe de trei mile (4.8 km). Găsiți o zonă cu acoperire, cum ar fi zonele împădurite, grămezi de lemn sau pământul stâncos și luați în considerare alimentarea în astfel de zone închise până când mouse-ul poate fi stabilit.
  • Opțiunile alimentare includ fulgi de ovăz, arahide, semințe de păsări și alimente uscate pentru animale de companie.
  • Imagine intitulată prinde un mouse pas 18
    9. Dezinfectați suprafețele în care mouse-ul a călătorit. Aceste suprafețe pot conține bacterii periculoase de la șoarece. Ridicați dropurile folosind prosoape de hârtie și suprafețe de curățare cu săpun și apă. Nu uitați să vă spălați mâinile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Locurile în care au fost șoarecii pot fi detectați prin căderea lor și petele de urină, dar puteți face aceste zone vizibile în întuneric, cu ajutorul unei lămpi UV.
  • Șoarecii sunt atrași de alimentele pentru animale de companie. Pentru a evita șoarecii, păstrați mâncarea animalului de companie într-un recipient sigilat, curățați bucățile de mâncare pentru animale de companie și ridicați boluri atunci când animalul dvs. este făcut să mănânce.
  • Oilarea fundului unei găleți va face mai greu ca mouse-ul să sară.
  • Eliminați habitatele exterioare pentru șoareci. Aceasta include medii închise și umbrite, cum ar fi fisuri, orificiile și țevile.
  • Păstrați casa dvs. ordonată pentru a preveni infestațiile ulterioare. Acordați o atenție deosebită asigurării sigilatelor alimentare în containere și nu au fost lăsate peste noapte.
  • Dacă știți că aveți un șoarece mare, utilizați o găleată mai mare.
  • Manipularea capcanelor cu mănuși în timp ce le-ați bătut, pot ajuta la atragerea mouse-ului din cauza acoperirii mirosului.
  • Amintiți-vă să vă verificați casa pentru modul în care mouse-ul intră. Găurile de etanșare și crăpăturile vor ajuta la oprirea viitoarelor șoareci să vină în casa dvs.
  • Dacă găsiți frecvent șoareci în casa dvs., un specialist profesionist de eliminare a dăunătorilor poate localiza orice intrări pe care șoarecii le pot folosi și le sigilează.
  • Avertizări

    Se spală întotdeauna după ce un șoarece este prezent sau după ce manipulați un șoarece.
  • Nu utilizați otravă. Nu ucide repede și lasă o mizerie pe care nu o găsiți până când începe să miște. Otravă poate fi ușor consumată de copii și animale de companie.
  • Evitați capcanele de lipici. Acestea sunt de obicei inumane și ineficiente, deoarece mouse-ul își poate rupe piciorul și poate muri în altă parte dacă nu mai foame.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Metoda tradițională de captare:

    • Capcana la alegere
    • Momeală, cum ar fi untul de arahide

    Metoda de capcană Homemade Humane:

    • Hârtie de toaletă Roll
    • Momeală
    • Găleată sau trashcan
    • Counter gratuit sau margine de masă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar