Cum să prindeți șobolanii de acoperiș

Șobolanii de acoperiș sunt un șobolan foarte comun în America de Nord, care trăiesc în pereți, tavane și mansarde. Deoarece șobolanii de acoperiș pot intra prin găuri foarte mici la mansardă, le puteți prinde doar prin etanșarea zonei în care trăiesc și apoi prin captarea lor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Inspectarea pentru semne de șobolani de acoperiș
  1. Imagine cu titlu cu cap de acoperiș Rats Pasul 9
1. Ascultați zgârierea sau scururnarea în pereți și tavane în timpul nopții. Deoarece șobolanii sunt nocturni, se mișcă în jur pentru a strânge mâncare și fac cuiburi noaptea. Păstrați o ureche la tavan sau pereți pentru a asculta sunetul șobolanilor care rulează la mansardă.
  • Acesta este, în mod normal, primul semn vizibil al șobolanilor de acoperiș și mulți oameni pot auzi șobolanii fără a încerca.
  • Imagine intitulată Catch Rats Rats Pasul 10
    2. Căutați semne de murdărie din petrol și murdărie de-a lungul grinzilor înalte. Șobolanii de acoperiș sunt alpiniști, deci în mod normal nu vor lăsa piese normale pe teren. Inspectați rafturile și zonele mai înalte pe pereți pentru a căuta semne întunecate lăsate de uleiuri și murdărie în blană.
  • Smudges va fi cel mai vizibil în zonele cu trafic ridicat, cum ar fi capetele care merg dintr-o parte a mansardei la alta.
  • Imagine intitulată Catch Rats Rats Pasul 11
    3. Inspectați zona de mansardă pentru excremente de-a lungul pasarelelor și în colțuri. Verificați rafturile și în colțurile izolate pentru căderea șobolanilor, care sunt un semn sigur că aveți o infestare. Ei tind să fie colorați întunecați, arătați la ambele capete și la 0.33 în (0.84 cm) în lungime.
  • Probabil că veți observa căderea în tavanul și izolația mansardă, deci asigurați-vă că verificați acolo.
  • Imagine intitulată Capacul șobolanilor de acoperiș Pasul 12
    4. Căutați semne de gnaw și tuneluri în izolație. Pentru a construi cuiburi și pentru a-și face casa în mansardă, șobolanii vor mesteca sau tunel prin orice în felul lor, folosind dinții lor puternici și gheare ascuțite. Acestea includ fire, izolație, lemn și chiar conducte.
  • Fiți atenți în jurul firelor de mestecat, deoarece uneori pot purta electricitate. Nu atingeți firele decât dacă purtați mănuși de cauciuc gros și echipament de siguranță.
  • Metoda 2 din 3:
    Etanșarea podului
    1. Imagine intitulată Catch Rats Rats Pasul 1
    1. Inspectați mansardă pentru găuri, goluri și țevi. Utilizați o lanternă pentru a merge în jurul podului și pentru a căuta locuri în care s-ar putea intra șobolanii. Șobolanii de acoperiș sunt alpiniști excelenți și pot stoarce prin găuri la fel de mici ca 0.75 în (1.9 cm) în diametru.
    • Dacă nu găsiți nimic din interior, utilizați o scară pentru a accesa acoperișul din exterior. Din această perspectivă, ați putea vedea lacune în acoperisuri sau găuri mici pe care șobolanii le strângeau.
    • Urmăriți locațiile gaurilor, făcând fotografii și marcându-le cu cretă strălucitoare, astfel încât să vă amintiți unde să faceți patch-uri mai târziu.
    • Puteți spune în mod obișnuit dacă aceste găuri sunt active pentru că veți vedea semne de grăsime în jurul lor din uleiul de pe blana șobolanilor sau pot fi mestecați semne în care șobolanii au făcut găurile mai mari.
  • Imagine intitulată Capacul șobolanilor de acoperiș Pasul 2
    2. Deschideri de acoperire la mansardă cu metal. Șobolanii pot mesteca prin multe materiale diferite, dar metalele cum ar fi oțelul sunt în mod normal prea puternice pentru a le rupe. Achiziționați un material ca oțel intermitent sau /4 inch (0.64 cm) plasă, apoi utilizați șuruburi pentru a asigura acoperirea peste găurile sau golurile pe care le-ați găsit.
  • Asigurați-vă că șuruburile sunt strânse și fixate în jurul plăcilor pentru a le împiedica să vină în timp.
  • Imagine intitulată Catch Rats Rats Pasul 3
    3. Sigilați zonele reparate cu capătul de a bloca fluxul de aer. Șobolanii pot mirosi aerul din afară provenind de la crăpături mici sau găuri. Odată ce ați înălțat plăcuța de metal, utilizați capătul aplicat în jurul marginii exterioare pentru a opri aerul și lumina de a intra prin fisuri mici.
  • Culkingul este folosit pentru a sigila ferestrele, astfel încât se va menține împotriva temperaturilor variabile, precum și umiditatea și vântul.
  • Asigurați-vă că toate găurile sunt blocate și sigilate înainte și după stabilirea oricăror capcane.
  • Metoda 3 din 3:
    Trapping șobolanii
    1
    Setați capcanele de fixare Pentru a ucide în mod eficient și rapid șobolanii. Plasați capcanele de fixare încărcate și momeală de-a lungul grinzilor înalte și în locuri unde ați observat activitatea de șobolan ca mestecarea sau tunelarea. Când capcanele sunt setate, verificați înapoi la fiecare 1-2 zile pentru a colecta șobolanii și pentru a seta capcane noi.
    • Momeli ca untul de arahide, stafidele și nuci sunt extrem de eficiente pentru a atrage șobolanii de acoperiș.
    • Capcanele Snap sunt cea mai eficientă și mai ușoară modalitate de a prinde și ucide șobolanii de acoperiș. Otrăvind șobolanii pot provoca mirosuri nedorite de la șobolani care se târăsc în zone inaccesibile și mor.
  • 2. Puneți plăcile de lipire în mansardă ca o alternativă mai ieftină la capcanele de fixare. Plăcile de lipire pot fi plasate în aceleași zone pe care le-ați așeza capcane de fixare, dar tind să fie o alternativă puțin mai scumpă. Pentru a atrage șobolani, puteți plasa momeala pe tablă ca și cum ați fi pentru o capcană.
  • Asigurați-vă că verificați plăcile de lipire în fiecare zi, deoarece acestea vor trebui înlocuite mai des decât capcanele de fixare.
  • Uneori, șobolanii se pot sparge din panouri de lipire prin wiggling, sau chiar și-au stricat propriile membre. Dacă observați acest lucru devine o problemă, treceți la capcane de fixare.
  • Imagine cu titlu cu cap de acoperiș Rats Pasul 6
    3. Monitorizați mansarda pentru semne de șobolani timp de până la 2 luni după setarea capcanelor. Poate dura mult timp să scape cu adevărat de șobolani și să se asigure că nu au găsit un alt loc pentru a intra în mansardă. Asigurați-vă că verificați garniturile, izolația și colțurile pentru semne de mai mulți șobolani, chiar și după ce simțiți că ați scăpat de ele.
  • Ar putea fi util să păstrați câteva capcane stabilite pe rafturi doar în cazul în care unii șobolani găsesc o cale din nou în zonă. Acest lucru le va păstra de la începerea cuiburilor și descurajați alți șobolani să intre în mansardă.
  • Imagine intitulată Catch Rats Rats Pasul 7
    4. Puneți Mothballs la mansardă să respingă șobolanii care se întorc. Șobolanii sunt sensibili la mirosurile puternice, iar Mothballs poate fi o modalitate ușoară de a le sperie. Configurați Mothballs peste tot în mansardă, forțând șobolanii să găsească un loc nou pentru a rămâne.
  • Acest lucru este deosebit de util dacă aveți șobolani pe care nu puteți scăpa. Dacă se întorc, sunt șanse că au găsit o altă deschidere. Deschiderea îi va permite să scape de miros și să vă dea timp să-l găsească și să o sigileze.
  • Imagine cu titlu cu cap de acoperiș Rats Pasul 8
    5. Apelați un exterminator dacă șobolanii continuă să cuibăască la mansardă. Ca o ultimă soluție, contactați un exterminator local pentru a inspecta mansarda. S-ar putea să poată localiza mai bine în cazul în care șobolanii intră și ies din mansardă și vă vor da sfaturi pentru prevenirea infestării ulterioare.
  • Asigurați-vă că informați exterminatorul de pași pe care l-ați luat deja pentru a prinde șobolanii și pentru a sigila mansarda.
  • sfaturi

    Dacă ați fost așezați capcane de șobolan fără capturi, șobolanii dvs. pot scăpa printr-o gaură pe care nu ați observat-o sau ați învățat să evitați capcanele. În acest caz, sunați la o companie de control al dăunătorilor pentru a vă ajuta în călătorirea mansardei șobolanilor.
  • Cuștile care permit "capcana și eliberarea", în mod normal, sunt mai puțin eficiente pentru șobolanii de acoperiș, deoarece pot scoate în afara manevră a cuștilor. Cea mai bună metodă de a scăpa de ele este prin etanșare și prins.
  • Avertizări

    Purtați întotdeauna mănuși atunci când transportați carcasele de șobolan. Șobolanii sunt cunoscuți că transportă boli în blană și saliva.
  • Dacă folosiți otrăvire pentru a ucide șobolanii, vă poate lăsa cu mirosul carcasei de șobolan în casă până când le-ați îndepărtat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar