Cum să hrăniți un șarpe

Șerpii sunt vânători naturali și, în captivitate, cea mai sănătoasă sursă de alimente sunt șobolani sau șoareci. Acestea pot fi hrănite pe șarpele dvs. fie trăiesc, fie înghețate apoi dezghețate. Puteți să vă ridicați propria pradă pentru șarpele dvs. sau să o cumpărați dintr-un magazin de animale de companie. Asigurați-vă că alegeți dimensiunea potrivită pentru vârsta și specia șarpelui.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea alimentelor potrivite
  1. Imaginea intitulată hrăniți un pas de șarpe 1
1. Achiziționați șoareci sau șobolani. În sălbăticie, majoritatea șerpilor mănâncă șoareci, șobolani sau alte mici rozătoare. Aceste animale îndeplinesc toate nevoile nutriționale ale șerpilor, astfel încât o dietă a tuturor șoarecilor sau all-șobolan este complet suficientă pentru a vă menține șarpele sănătoase și fericite. Dacă aveți doar un șarpe pentru a vă hrăni, puteți achiziționa șoareci sau șobolani dintr-un magazin local de animale de companie. Dacă aveți un număr mare de șerpi, puteți lua în considerare șoareci de reproducere sau șobolani pentru hrănire.
  • Asigurați-vă că achiziționați șoareci dintr-o companie în care aveți încredere. Asigurați-vă că șoarecii au fost hrăniți corect și nu tratați cu substanțe chimice.
  • Dacă nu doriți să vă hrăniți șobolanii de șarpe sau șoareci, va trebui să-l înfuriați sau să aveți altcineva să-i hrănească pe șarpe. Toți șerpii mari au nevoie de șobolani sau șoareci și o mulțime de cele mai mici.
  • În timp ce unii șerpi pot trăi insecte, ei nu vor fi niciodată fericiți sau foarte sănătoși pe o dietă de insecte. Întotdeauna hrăniți rozătoarele pe șarpele dvs.
  • Nu hrăniți o cricketuri live șarpe, deoarece greierii își pot mânca scalele și pot afecta șarpele.
  • Imagine intitulată Feed Un pas de șarpe 2
    2. Alegeți între viu sau înghețat. Deoarece popularitatea șerpilor ca animale de companie a crescut, mai multe opțiuni de produs alimentar au devenit disponibile în magazinele de animale de companie. Mulți proprietari de animale de companie aleg să cumpere șoareci vii sau șobolani pentru a-și hrăni șerpii, dar obținerea șobolanilor înghețați pe care le serviți dezghețați și încălzită este o opțiune viabilă, convenabilă și mai sigură. Faceți unele cercetări și decideți ce metodă este potrivită pentru dvs. și pentru nevoile șarpelui dvs.
  • Dacă alegeți să oferiți șoareci vii, veți putea replica mai precis obiceiurile de hrănire ale șarpelui în sălbăticie. Cu toate acestea, utilizarea șoarecilor vii creează necesitatea multor eforturi suplimentare din partea dvs. Va trebui fie să șoareci de rasă Sau fugiți la magazin pentru a obține mai mult la fiecare câteva zile. Și dacă puneți un șoarece live în cușcă Când șarpele nu este în starea de spirit, va trebui să o luați înapoi și să o păstrați până când puteți încerca din nou.
  • Mulți găsesc că utilizarea șoarecilor sau șobolanilor congelați și dezghețați este mai convenabilă și mai sigură pentru șarpe să mănânce. Dezavantajul este că, din moment ce acest lucru nu este modul în care șerpii dobândesc mâncare în sălbăticie, poate dura ceva timp înainte ca șarpele să fie confortabil să mănânce o carcasă moartă în loc să-și prindă mâncarea trăiește - totuși, țineți cont de hrănirea rozătoarelor pre-ucigate va preveni Șarpetul tău de a fi rănit sau chiar în unele cazuri uciși de pradă lor dacă ar trebui să se lupte înapoi.
  • Mulți șerpi încep pe șoareci vii ca bebeluși și apoi pot fi lucrați spre șoareci înghețați pe măsură ce îmbătrânesc.
  • Imagine intitulată hrăni un pas de șarpe 3
    3. Obțineți alimentele de dimensiuni potrivite pentru șarpele dvs. Șoarecii și șobolanii sunt vânduți în funcție de dimensiunea lor. Șerpii și șerpii mici au nevoie de pradă mai mică decât șerpi mai mari, care preferă șoareci mari sau șobolani. Pe măsură ce șarpele dvs. crește, va trebui să oferiți o pradă mai mare, dar pradă că este prea mare poate fi greu pe sistemul digestiv al unui șarpe. O regulă bună este de a alege mâncarea care este aceeași circumferință ca cea mai mare parte a corpului șarpelui tău. Diferitele dimensiuni ale alimentelor disponibile sunt după cum urmează:
  • Pinkies: Aceștia sunt șoareci pentru copii, numiți "Pinkies" pentru că ei încă nu au crescut blană. Pinkies sunt bune pentru șerpi și adulți mici. Pentru cei mai mici șerpi, sunt disponibile piese Pinky.
  • Fuzzi: Aceștia sunt șoareci pentru copii care tocmai și-au dobândit primele semne de blană. Sunt puțin mai mari, deci sunt cele mai bune pentru șerpi mari de bebeluși, cum ar fi Boas, șerpi de șobolani, șerpi de lapte sau șerpi adulți medii.
  • Hoppers: Aceștia sunt șoareci adulți, suficiente pentru Pythons Ball Ball (care sunt destul de mari) și majoritatea șerpilor adulți.
  • Puii de șobolani și șobolanii de dimensiuni mari: aceasta este cea mai mare pradă disponibilă și ar trebui să fie rezervată pentru șerpi adulți mari.
  • Imagine intitulată hrăniți un pas de șarpe 4
    4. Furnizați și apă. Un castron de apă mare și destul de adânc pentru șarpe să se subminească complet este bun. Șerpii nu bea adesea, dar trebuie să-și scufundă corpul în apă din când în când, pentru a rămâne sănătoși și pentru a promova vărsarea curată.
  • Asigurați-vă că castronul rămâne curat. Ar trebui dezinfectat la fiecare câteva săptămâni pentru a ucide creșterea bacteriană.
  • Metoda 2 din 3:
    Hrănirea șarpelui
    1. Imagine intitulată hrăni un pas de șarpe 5
    1. Pregătiți mâncarea. Dacă utilizați alimente vii, niciun preparat nu este necesar atâta timp cât mâncarea a fost ridicată în condiții sanitare. Alimentele congelate, totuși, trebuie să fie dezghețate în mod corespunzător și încălzit la o temperatură care face mai atrăgătoare pentru un șarpe. Dacă utilizați rozuri congelate, fuzzii, hoppers sau șobolani, urmați această metodă pentru dezghețarea și pregătirea alimentelor:
    • Așezați mâncarea congelată pe un prosop de hârtie și puneți-o lângă un ventilator. Corpul mic se va dezgheța repede. Opțional puteți pune mâncarea într-o pungă de plastic și apoi o scufundați în apă caldă. Dezghețarea poate dura oriunde de la 10 minute la câteva ore, în funcție de metoda și dimensiunea alimentelor. Verificați fiecare adesea pentru a vă asigura că mâncarea este bine dezghețată. Dezghețați numai cât de mult aveți nevoie pentru o hrănire.
    • Încălzi alimentul. Mulți șerpi nu vor mânca dacă nu pot simți temperatura corectă care imită o mâncare vii. Puteți încălzi alimentele într-o pungă cu apă fierbinte sau utilizați un uscător de suflare timp de aproximativ zece minute. Nu folosiți niciodată un cuptor cu microunde sau un cuptor, deoarece acest lucru poate provoca explozia alimentelor.
  • Imagine intitulată hrăniți un pas de șarpe 6
    2. Oferă pradă dezghețată șarpelui. Va trebui să vă cunoașteți șarpele înainte de a ateriza pe cel mai bun mod de a oferi alimente. Unii șerpi preferă să aibă mâncarea în cușcă, astfel încât să o poată găsi pentru ei înșiși, în timp ce alții preferă să-l ducă în cușcă, atrasi de mișcarea pe care o creează acest lucru. Încercați ambele metode pentru a afla ce funcționează cel mai bine pentru șarpele dvs.
  • Când vă oferiți alimente prin plasarea în cușcă, o puteți pune pe o placă mică sau într-un castron superficial care îl va păstra separat de așternutul șarpelui. Un șarpe poate să-și înghiți rareori așternuturile.
  • Când oferiți alimente prin încurcarea în cușcă, utilizați o pereche de pensete sau forceps. Unii folosesc mâinile lor, dar acest lucru nu este recomandat. Șerpii cu un răspuns puternic de hrănire vă pot mușca accidental confuzul căldurii mâinii sau mirosul mixt cu alimentele.
  • Indiferent de metoda pe care o alegeți, dați timpului de șarpe pentru a decide să mănânce. Cercetați speciile șarpelui. Unele se pot hrăni în câteva minute, dar altele (cum ar fi Pythons Ball) pot necesita lăsarea alimentelor dezghețate peste noapte. În cele mai multe cazuri, dacă șarpele nu mănâncă mâncarea pe o perioadă scurtă, poate fi re-înghețată pentru o utilizare ulterioară dacă este încă proaspătă și nu este stricată.
  • Imagine intitulată Feed Un pas de șarpe 7
    3. Eliminați prompt pradă live. Permiteți șarpelui să se hrănească timp de aproximativ zece minute, apoi îndepărtați alimentele. Nu lăsați niciodată șarpele nesupravegheate cu un alimentator live. Dacă șarpele nu este foame și pradă rămâne în cușcă, ar putea încerca să muște sau să zgârie șarpele, într-o încercare de a se salva. Așezați prada înapoi într-un recipient de exploatare și încercați din nou alimentarea programată următoare.
  • Imagine intitulată Feed Un pas de șarpe 8
    4. Creați un program de alimentare de vârstă și dimensiune, bazat pe speciile șarpelui. În general, șerpii pentru copii, în general, nevoie doar de mâncare aproximativ o dată pe săptămână. Pe măsură ce se află mai mari și mai în vârstă, șerpii trebuie să fie hrăniți mai puțin (ținând cont de alimentatorul va fi mai mare). Asigurați-vă că ați verificat câteva foi de îngrijire și faceți cercetarea dvs. pentru a vedea cât de des și la ce dimensiuni ar trebui să vă alimentați șarpele.
  • Pe măsură ce schimbați programul de alimentare, rețineți că nu ar trebui să încercați să forțați un șarpe să mănânce. Oferiți mâncarea, apoi luați-o dacă nu este dorită.
  • Uită-te la intervalele de alimentare regulate pentru tipul de șarpe. Unii șerpi pot mânca o dată pe săptămână, alții pot mânca doar mânca o dată pe lună sau de câteva ori pe an.
  • Metoda 3 din 3:
    Manipularea unui mâncător preluat
    1. Imagine intitulată hrăni un pas de șarpe 9
    1. Asigurați-vă că mâncarea este suficient de caldă. Dacă serviți șoareci înghețați și dezghețați, este important să le încălzi suficient pentru ca ei să pară ca și cum ar fi încă în viață sau au fost recent uciși. Acest lucru este deosebit de important pentru Boas și Pythons, care au receptori în chipurile lor, care pot simți căldura provenind de la prada lor, declanșând un răspuns de hrănire.
    • Încercați să țineți prada împotriva unui bec cald pentru câteva momente înainte de ao oferi.
    • Nu încălzi șoarecii în cuptorul cu microunde decât dacă aveți unul rezervat pentru acel scop specific. Dacă utilizați un cuptor cu microunde, utilizați o setare de putere foarte scăzută.
  • Imaginea intitulată hrăni un pas de șarpe 10
    2. Luați în considerare tehnica de încovoiere. Punctul creierului pradă eliberează un miros care poate ajuta să pară mai atractiv pentru un șarpe. Această tehnică poate fi folosită pe șoareci morți, deși nu este ușor să faceți dacă sunteți squeamish. Dacă doriți să încercați această metodă, utilizați pașii următori:
  • Introduceți un cuțit ascuțit sau un scalpel în lobul frontal al mouse-ului, în partea de sus a capului.
  • Introduceți o scobitoare în ar fi și trageți materia creierului.
  • Frotiu chestiunea creierului pe nasul șoarecelui.
  • Imaginea intitulată hrăni un pas de șarpe 11
    3. Încercați să o frecați cu o șopârlă. Sună ciudat, dar puteți face un mouse mouse mai apetisant la un șarpe dacă îl freci cu corpul unei șopârle. Achiziționați un șopârlă de la PET și o șopârlă de gard din magazinul de animale de companie și aplică mirosul său la corpul mouse-ului. În timp ce această metodă nu este foarte fezabilă de utilizat de fiecare dată când trebuie să hrăniți șarpele, este o modalitate bună de a obține șarpele obișnuit să mănânce mâncarea pe care o oferiți.
  • Aceasta este o metodă deosebit de bună de a utiliza când introduceți un șarpe obișnuit să mănânce șoareci vii la mâncăruri congelate. Poate dura câteva încercări pentru a obține șarpele obișnuit să mănânce alimente care a fost deja ucis.
  • Alte metode de a ajuta un consumator pretențios includ schimbarea dimensiunii alimentatorului sau a culorii. De asemenea, încercați să schimbați tipurile de alimentator (adică. Dacă ați încercat un șobolan, încercați altceva ca un șoarece, Gerbil, etc.). Încercați să opriți luminile. Unii șerpi, cum ar fi Python Ball, sunt nocturne sunt mai activi în timpul serii sau noaptea. De asemenea, puteți încerca să scufundați alimentatorul în bulion de pui. Încercați să frecați mirosul unui alt animal pe alimentatorul dvs. (adică. lenjerie de pat folosit de gerbils / hamsteri / etc.).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Necesitatea hrănirii în afara incintei este un mit. Șerpi să nu asocieze un anumit loc cu mâncarea numai. Mișcarea șarpelui înainte / după hrănire poate provoca stres și, prin urmare, le provoacă să scape de hrană (sau dacă, după ce au mâncat, să le provoace să-și reglege alimentele).
  • F / T Hrănirea față de hrănirea live este o dezbatere uriașă. Ambele au avantajele și dezavantajele lor. Asigurați-vă că faceți propria dvs. cercetare pe ce metodă este cea mai bună pentru dvs. și pentru șarpele dvs. Lucrurile de a ține cont sunt: ​​prețul (f / t sunt mai ieftine pe termen lung atunci când cumpărați în vrac, mai ales dacă cumpărați la un Expo Reptile), accesibilitatea (magazinele de lângă dvs. nu puteți oferi F / T sau o anumită specie), plecând de pe hrană (ce veți face cu un alimentator live dacă șarpele dvs. nu are nevoie de ea) etc. Hrănirea live tinde să fie mai reușită, dar are șansa de a vă provoca răul de șarpe. F / t este mai sigură și mai ieftină, dar uneori poate fi dificil să-ți scoată șarpele de la Live la F / T. Faceți-vă cercetarea înainte de a cumpăra un șarpe, fiecare specie este diferită și unică în felul lor!
  • Ball Pythons sunt nocturne și vor mânca de obicei în zori sau amurg.
  • Nu este neobișnuit ca un șarpe să nu mănânce timp de câteva săptămâni, dar să monitorizeze întotdeauna greutatea șarpelui tău și să fii conștient de potențialele probleme care ar face ca șarpele să nu vrea să mănânce. Vărsarea, creșterea incorectă (adică. Temperaturi incorecte, nu suficiente locuri de ascundere etc.), ținând prea mult, încercând să hrănească prea des, etc. poate stresa, și provoacă șarpele să se desprindă de hrană.
  • Puteți urmări dacă doriți sau doar închideți caseta. Unii pot fi timizi, totuși și nu vor mânca dacă se uită.
  • Avertizări

    Ilegal să hrănească pradă viu în unele zone din cauza pericolului de prădător, precum și suferința inutilă cauzată pradă. Deci, înainte de a trăi feed, întrebați-vă crescătorul dacă își hrănesc șerpii dezghețați înainte de a încerca pradă vii.
  • Se scurtează o viață de șerpi prin hrănirea lor șoareci vii în loc de înghețată. Acest lucru se datorează faptului că atunci când este atacat, nivelurile de endorfină și tiamine ale mouse-ului sau șobolanului se sporește într-adevăr și nivelurile de tiamine pot fi dăunătoare șerpilor. Când un șoarece sau un șobolan este ucis uman, ei devin inconștienți înainte ca corpul să intre în șoc și creează aceste substanțe chimice, astfel încât șarpele nu digera nivele dăunătoare ale acestor toxine.
  • Fiți conștienți de faptul că hrănirea pradă vii la șarpele dvs. este periculoasă pentru șarpe. Poate și se va lupta înapoi pentru a se proteja care va provoca vătămări grave șarpelui dvs. Uneori, dacă șarpele nu este foame, acesta va ignora mouse-ul, dar mouse-ul va gona sau va mușca pe ea și va provoca vătămări grave. Nu lăsați niciodată șarpele nesupravegheate cu un alimentator live!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar