Cum să ai grijă de un șobolan de companie

Șobolanii au fost numiți "Câini de întreținere redusă" din cauza amestecului lor atrăgător de inteligență și loialitate. În timp ce nici un animal de companie nu poate fi cu adevărat luat în considerare "Întreținere redusă," Șobolanii sunt cu siguranță mult mai ușor de îngrijit. Un șobolan bine socializat, fericit, face ca un animal de companie prietenos, dulce, curios, inteligent și interactiv. Aceste creaturi de divertisment fac animale de companie excelente, dar dacă intenționați să obțineți un șobolan PET, faceți-vă mai întâi temele. Îngrijirea corectă pentru orice animal de companie, indiferent de dimensiunea sa, este importantă.

Pași

Partea 1 din 4:
Decizia de a păstra șobolanii
  1. Imagine intitulată de îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 1
1. Luați în considerare angajamentul. Șobolanii trăiesc timp de aproximativ 2-3 ani sau mai mult, asa ca aspect inainte si asigurati-va că vă puteți îngriji de animalul de peste această perioadă de timp.
  • Gândiți-vă la timpul și angajamentul necesar pentru a avea grijă de un alt animal viu. Aceasta înseamnă păstrarea cușului curat, alimentarea și manipularea regulată și dacă animalul se îmbolnăvește, ducându-l la veterinar.
  • Amintiți-vă că va trebui să găsiți pe cineva care să aibă grijă de șobolanii dvs. atunci când mergeți în vacanță sau în afara orașului. Mulți proprietari de șobolani pot depune mărturie că este foarte greu să găsești pe cineva suficient de confortabil pentru a avea grijă și de a mânca șobolanii (o mulțime de oameni pot fi squeamish) așa că încercați, dacă puteți, să aliniați cel puțin 3 sau 4 potențiali candidați care sunt dispuși să Urmăriți șobolanii dacă aveți nevoie să părăsiți orașul. Magazinele de animale de companie oferă uneori să aibă grijă de animale de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 2
    2. Gândiți-vă la celelalte animale. Dacă dețineți deja alte animale de companie, în special pisicile, atunci gândiți-vă dacă animalele de companie pe care le aveți deja că vor fi capabile să trăiască armonios cu șobolanii. Cercetarea despre cum să introduceți un animal nou sau să păstrați cușca pe un raft ridicat sau într-o cameră închisă, alte animale nu pot intra. Este cel mai probabil ideea cea mai bună de a vă menține șobolanii și alte animale separate.
  • Pisicile pot fi o problemă deosebită. Ei pradă rozătoarelor, inclusiv șobolanii, așa că ați putea să terminați în mod neatenționat pisicile și îngrozitorul sau punerea în pericol șobolanii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 3
    3. Petreceți ceva timp cu șobolani. Înainte de a decide să cumpere șobolani, vizitați cineva care are deja unul. Există caracteristici ale acestui animal că unii oameni găsesc neplăcut, deci este o idee bună să vă asigurați că vă veți bucura de ei înainte de a obține orice. Există multe variații ale șobolanilor, inclusiv a coastei, a blănurilor și miniaturalului. Dar fiți conștienți de faptul că unele dintre aceste soiuri sunt predispuse la diferite probleme și probleme de sănătate.
  • Șobolanii de companie care sunt păstrați în condiții curate nu au un miros puternic, dar au un miros ușor pe care nu-l place toată lumea. Înainte de a obține propriul șobolan de animale de companie, asigurați-vă că sunteți confortabil cu mirosul sau găsiți un pat bun pentru ao absorbi. Amintiți-vă, substanțele chimice dăunătoare și rasurile de pin sunt rele pentru șobolani - rășinile își pot irita plămânii.
  • În mod similar, unii oameni găsesc acțiunea de deconectare a unui șobolan. Ghearele mici pot gâdila! Rattie cozile pot fi, de asemenea, puțin ciudate la început. Încercați să manipulați un șobolan pentru a vă asigura că sunteți confortabil cu manierele și anatomia animalului.
  • Asigurați-vă că aveți o cușcă bună care este suficient de mare, aerisită și sigură. Cuștile de sârmă sunt preferabile la acvarii, deoarece permit un flux de aer mai bun. Nu primiți acvarii sau șobolanii dvs. vor primi infecții respiratorii și cel mai probabil mor. Asigurați-vă că podeaua nu este sârmă sau șobolanul ar putea deveni bumblefoot. Dacă utilizați sârmă Alegeți o cușcă cu spațierea barului între 1/2 inch și 3/4 inch.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 4
    4. Ia în considerare riscul de cancer. Din păcate, cancerul este o problemă obișnuită în șobolanii de companie și poate să-și scurteze din păcate viața. Deși nu fiecare șobolan dezvoltă tumori, este ceva care să fie conștient ca un potențial de portar de șobolan. Alte probleme pot apărea, inclusiv acarienii și infecția respiratorie.
  • Întrebați-vă dacă vă puteți permite costul de intervenție chirurgicală dacă șobolanul dvs. dezvoltă o bucată care necesită eliminarea. Dacă răspunsul este nu, atunci sunteți pregătit să fituțați un animal de companie iubit la o vârstă relativ tânără pentru a preveni suferința? Dacă acest lucru nu este ceva ce vă puteți ocupa, șobolanii nu pot fi animalul potrivit pentru dvs. Cel mai important lucru este responsabilitatea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 5
    5. Alegeți numărul corect de șobolani. Șobolanii sunt creaturi sociale care se bucură de compania celuilalt și trăiesc în colonii în sălbăticie. Este foarte, "foarte" a recomandat să achiziționați mai mult de unul și este mai bine dacă le achiziționați în același timp.
  • Un șobolan are nevoie de o interacțiune aproape constantă pentru a preveni plictiseala, deci este mai bine să obțineți doi sau mai mulți șobolani. Indiferent de cât timp petreceți cu ei, ei vor fi încă singuri, așa că obțineți altul dacă puteți. Șobolanii dvs. vă vor mulțumi.
  • Cea mai bună alternativă este de a adopta mai mult de un șobolan, astfel încât să poată păstra reciproc compania. Dacă decideți mai mult de un șobolan, este recomandabil să obțineți șobolanii din același loc în același timp pentru a reduce problemele cu carantinația sau introducerea acestora. Izuterele de șobolan pot fi dificile, în special cu șobolani de sex masculin teritorial, intact.
  • Rețineți că doi șobolani nu sunt deloc mai mult decât unul. De fapt, veți găsi că este mai ușor să aveți grijă de doi sau trei șobolani, deoarece toți vor fi mai fericiți unul cu altul pentru a juca. Diferențele în cantitățile de alimente și lenjerie de pat pe care trebuie să le utilizați sunt marginale și cu greu vizibile. Singura provocare reală de a obține mai mult de un șobolan încearcă să se potrivească pe toți pe umeri când te plimbi cu ei!
  • De asemenea, dacă optați pentru mai mulți șobolani, obțineți animale de același sex sau puteți găsi că ați stabilit o colonie de reproducere. Șobolanii de reproducere nu este recomandabil decât dacă sunteți un crescător și știți exact ce faceți - există atât de mulți șobolani fără locuințe că este mult mai bine să nu creați. Adoptarea este preferabilă reproducerii.
  • Unii medicii veterinari vor neuter șobolani, așa că dacă găsiți în mod neașteptat că aveți un bărbat și femeie, puteți vorbi cu veterinarul dvs. despre posibilitatea de a avea catered masculin. Țineți cont, totuși, că șobolanii nu sunt de obicei desexați, deoarece anestezia este deosebit de riscantă pentru ei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 6
    6. Obțineți șobolanii. Ori de câte ori este posibil, adopția este cea mai bună, deoarece există atât de mulți șobolani care au nevoie de case. Șobolanii sunt cel mai bine dobândiți de la un crescător sau salvator. Ei au o cunoaștere mai intimă a șobolanilor în îngrijirea lor și vă pot ajuta să găsiți animalul sau animalele potrivite pentru dvs. Cel mai bine este să le cumpărați de la un crescător de încredere sau salvator, deoarece șobolanii magazinului de animale de companie pot avea uneori mai multe probleme de sănătate, făcându-l mai scump pe termen lung.
  • Întotdeauna cercetați orice salvatori / crescători înainte de a alege animalul dvs. de companie, pentru a vă asigura că își păstrează animalele în condiții umane și sănătoase.
  • Șobolanii magazinului de animale de companie sunt de obicei de la "Mills" și puțină atenție este luată pentru sănătatea lor. Dacă decideți să cumpărați de la un magazin de animale de companie, evitați șobolanii cu următoarele probleme: descărcarea roșie în jurul ochilor și nasului, respirația zgomotoasă, rănile deschise, letargie, ochi tulburi, haina plictisitoare sau fecalele pline.
  • Șobolanii de sex masculin și feminin pot fi amestecați în cuști de șobolani cu animale de companie, unul dintre numeroasele motive pe care nu trebuie să le adoptați de la un magazin de animale de companie. Chiar dacă cumpărați inițial unul sau doi șobolani, câteva săptămâni în jos pe drum, puteți găsi mai mulți șobolani decât ați negociat dacă unul dintre ei este o femeie, deci asigurați-vă că este genul preferat pe care îl doriți. Este bine să decideți să nu dețineți un șobolan!
  • Partea 2 din 4:
    Crearea unei case bune pentru șobolani
    1. Imagine intitulată de îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 7
    1. Cumpărați cusca dreaptă. Cumpărați o cușcă mare cu pardoseli din metal solid, deoarece șobolanii pot mesteca prin plastic, nivele și rampe. Podele de sârmă, dacă nu sunt curățate corespunzător, poate provoca bumble. Dacă nu sunteți experimentat cu obiecte de podea de sârmă, direcționați cuștile cu robinete de sârmă. 2 șobolani au nevoie de o cușcă care măsoară cel puțin 18 x 28 x 31. Șobolani nu poti să fie adăpostite în rezervoare datorită construirii amoniacului.
    • Pentru fiecare șobolan, ar trebui să existe un minim de două metri pătrați, dar două și jumătate de metri pătrați sau mai mult este mai bine.
    • Spațierea barului nu trebuie să fie mai mare de 3/4 de un centimetru pentru un șobolan complet, și nu mai mult de 1/2 un centimetru pentru copii. Dacă spațiile dintre bare sunt mai mari decât atât, firul de pui poate fi folosit pentru a închide golurile. Barurile în sine ar trebui să fie pudră acoperite pentru a evita corodarea urinei de șobolan a barelor. Șobolanii sunt niște jumperi și alpiniști excelenți și ar trebui să-și poată executa acrobațiile în cușcă fără a zbura prin bare.
    • O alternativă este o casă de perspex sau plastic, cum ar fi o cușcă rotastak. Acestea au de obicei o bază colorată (care ajută șobolanul să se simtă mai sigure) și pereți clari, astfel încât să puteți vedea animalele de companie. Acestea sunt proiectate pentru a fi interconectate cu alte unități, astfel încât să puteți construi un oraș complex și interesant de șobolani pentru animalele de companie. Șobolanii pot fi, de asemenea, limitați la o zonă în timp ce curățați celelalte atașamente. Curățarea perspexului sau a plasticului este ușoară datorită suprafețelor plate (mai degrabă decât toate colțurile și cranii din sârmă de pui sau bare metalice).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 8
    2. Adăugați mâncăruri de alimente și apă. Configurați o zonă pentru șobolanii dvs. să mănânce și să bea, oferind fie boluri separate pentru alimente, cât și apă sau o sticlă de sipper. Furnizați întotdeauna mai mult de o sursă de alimente și apă pentru mai mulți șobolani pentru a preveni paza resurselor.
  • Sticlele SIPPER sunt o opțiune excelentă deoarece apa este ținută curată în flacon și sipul este atașat la cușcă, împiedicându-l să fie bătut de șobolani jucăuși. Sticla funcționează cel mai bine pe măsură ce șobolanii nu pot mesteca prin ea.
  • De asemenea, puteți împrăștia alimentarea (hrana fără un castron prin împrăștierea alimentelor în cușcă și substrat) pentru a descuraja hrănirea selectivă și pentru a oferi o îmbogățire suplimentară.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 9
    3. Adăugați așternutul potrivit. Partea inferioară a cuștii trebuie să fie căptușită cu un material moale și absorbant.
  • Utilizați lenjeria de ras din lemn găsită la un magazin de animale de companie pentru așternutul dvs. de cușcă. Asigurați-vă că rasele sunt uscate la cuptor și a fost extras praful. Asigurați-vă că nu utilizați pin sau cască de cedru, care nu este uscat cu cuptor, deoarece fumul de la rasurile amestecate cu urina de șobolan pot fi fatale pentru animalele de companie. Pine și cedru care nu sunt uscate în cuptor și praf extras sunt praf și conțin uleiuri care pot provoca iritarea respirației și dificultățile de respirație. Astfel de materiale de pat ar trebui evitate. Un exemplu de șuvoi de pin sigure este Bedmax. Multe paturi de cai sunt sigure pentru șobolani, deoarece caii au, de asemenea, sisteme de respiratorii delicate.Fleece sau prosoape sunt în regulă, în special pentru acoperirea platformelor de sârmă, totuși, trebuie să le spălați de două sau mai multe ori pe săptămână, în funcție de cât de mulți șobolani aveți. Fleece nu absoarbe amoniacul foarte bine și nu permite șobolanilor să se angajeze în comportamentele lor naturale de hrănire, deci nu este ideal ca substratul principal. De asemenea, puteți cumpăra hamei de hârtie, dar este scump și miroase. Ziarul este o opțiune bună și foarte bună pentru mediul înconjurător, dar cerneala ar putea pata șobolanii de culoare deschisă. Fânul este praf și miroase foarte rău atunci când sunt amestecate și cu urină.
  • O altă opțiune bună este Carefresh, un pat de celuloză recuperat disponibil în multe magazine de animale de companie sau lenjerie de ziar reciclat ca știrile de ieri. Nu folosiți tocul de hârtie și tocmai ați tăiat hârtia proprie, dar o parte din cerneală poate provoca o boală la șobolani.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 10
    4. Oferiți un cuib. Este un comportament natural pentru ca un șobolan să vrea să se ascundă în vremuri vulnerabile, cum ar fi atunci când este adormit. În acest scop oferă un cuib sau o zonă de dormit pentru animalele de companie.
  • Puteți cumpăra fie casele tipice de plastic care sunt frecvent găsite în magazinele de animale de companie sau puteți obține bile răchită care au găuri de intrare. Acestea mai îndeaproape mimează ce șobolan ar alege în sălbăticie.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 11
    5. Luați în considerare o toaletă de șobolan. La fel ca câinii, șobolanii nu-i plac să-și soleze dormitorul și să puteți folosi acest lucru în avantajul dvs. oferind o toaletă de șobolan.
  • Toaletele de șobolan sunt mici cutii de plastic cu o gaură de intrare sau cutii de colț deschis. Puteți plasa toamnele de aspen, ziarul sau îngrijirea unei inci grosime în partea de jos a toaletei de șobolan.
  • Așezați toaleta în colțul opus la cuiburile și bolurile alimentare. Majoritatea șobolanilor lucrează rapid ce este caseta și sunt încântați să aibă un loc pentru a merge și a păstra restul cazărilor curate. Pentru cele mai bune rezultate, așteptați și vedeți dacă șobolanii dvs. aleg un colț al cuștii de a "merge" înainte de a plasa cutia de gunoi. Cu toate acestea, nu toți șobolanii sunt destul de atenți, așa că doar plasarea acestuia poate lucra și.
  • Toaletele de șobolani fac, de asemenea, curățarea cuștilor, deoarece fiecare două zile puteți pur și simplu goliți toaleta, dezinfectați-l cu un dezinfectant de pulverizare care nu este toxic pentru animalele mici (oțet funcționează bine) și reumpleți-l cu așternutul de șobolan.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 12
    6. Cumpărați jucării pentru șobolani. Suplimentați cuști cu jucării, hamace și locuri de ascuns.
  • Șobolanii iubesc să fie ocupați și vor juca cu jucării în timp ce sunteți departe.
  • Toaletă de hârtie igienică, jucării de pisici mici, cu bile Ping-Pong, hamacuri... Șobolanii iubesc să joace, și orice va fi suficient pentru a le distra. Găsiți niște trinketuri mici (nu prea puțin, sau șobolanii dvs. ar putea înghiți sau se sufoca pe ei) în jurul casei pentru a decora și a face cava să arate ca o casă.
  • Nu puneți lucruri precum fire sau șir în jucării - pot să-ți sufle șobolanii. Utilizați bunul simț atunci când alegeți jucăriile și asigurați-vă că șobolanii dvs. vor fi în siguranță cu elementul din cușcă.
  • Partea 3 din 4:
    Menținerea șobolanilor sănătoși
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 13
    1. Păstrați șobolanii hrăniți și hidratați. Verificați mâncarea și apa cel puțin de două ori pe zi. Bolurile ușor bătute sau lenjeria l-au lovit în apă, așa că trebuie să fii vigilent.
    • Dacă utilizați o sticlă de sipper, încă mai trebuie să reîmprospătați apa zilnic și să vă amintiți să dezinfectați duza de sipper cel puțin de două ori pe săptămână.
    • Oferiți șobolanului aproximativ 12 mililitri (0.4FL oz) (aproximativ două lingurițe de umplutură) pe zi a unei alimente de rozătoare complicate, cum ar fi blocurile de regal Oxbow, Mazuri sau Harlan TekLab care pot fi cumpărate în vrac online. Acestea sunt superioare dietelor amestecului de semințe, deoarece ingredientele sunt compuse împreună și șobolanul nu poate mânca selectiv piesele gustoase (și adesea mai puțin sănătoase) și lăsați biții blande în castron.
    • Hrănirea unei diete mixte poate fi bună pentru șobolani, deoarece oferă o sursă suplimentară de îmbogățire. Puteți preveni hrănirea selectivă prin cântărirea hranei pentru a vă asigura că le alimentați cu suma corectă. Scatter hrănirea ajută, de asemenea, să descurajeze hrănirea selectivă.
    • Completați dieta lor compusă cu alimente proaspete, cum ar fi fructele și legumele proaspete. Șobolanii au nevoi dietetice foarte asemănătoare oamenilor și pot mânca aproape orice. Găsiți o listă de alimente pe care șobolanii nu poate mânca și orice altceva este probabil bine. Șobolanii pot avea chiar ciocolată! Oferindu-i șobolanilor o bucată de fructe sau chiar doar câteva resturi de masă o dată sau de două ori pe zi este perfectă pentru păstrarea lor fericită și sănătoasă.
    • Fiți conștienți de faptul că șobolanii au un dinte dulce și sunt, de asemenea, deosebit de plăceri de brânză. Cu toate acestea, dulciurile pot provoca decăderea dinților și alimentele grase vor provoca un șobolan să câștige în greutate și să devină obezi, astfel încât acestea sunt cele mai evitate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 14
    2. Păstrați cușca. Zilnic "Cecuri la fața locului" Ajutați la menținerea unei cuști curate, iar curățenia completă săptămânală va asigura șobolani sănătoși.
  • Pentru curățarea spoturilor de așternut, achiziționați o mică scoică din plastic sau metal, similar cu cele vândute pentru curățarea tăvilor de pisici. Utilizați acest lucru pentru a scoate lenjeria murdară și aruncați-o într-o pungă de plastic sigilată. Eliminați așternutul care este umed, colorat sau mirosi.
  • Cel puțin o dată pe săptămână, faceți o adâncime profundă. Puneți șobolanul într-o cutie separată sau o zonă de joacă în siguranță pentru a-l ține departe de produsele de curățare. Complet goliți cușca și aruncați patul vechi. Spălați orice altceva în apa de oțet săpun, clătiți bine și uscați. Cel mai bine este să păstrați un burete separat, un castron și un prosop special pentru curățarea elementelor șobolanului.
  • Cu o cârpă de unică folosință șterge peste toate suprafețele cuștii. Clătiți cu apă și uscați. Acum sunteți gata să puneți așternut curat și să înlocuiți corpurile și fitingurile.
  • Substanțele chimice dure ca bleach pot dăuna sistemului respirator sensibil al șobolanului dacă este inhalat, deci evitați să utilizați astfel de curățitori pe casa șobolanului. Produsele dezinfectante pentru animalele de companie, cum ar fi Nil-miros care funcționează bine sau puteți achiziționa dezinfectanți care sunt siguri pentru animale de companie de la un magazin de animale de companie sau clinică VET.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 15
    3. Mențineți o temperatură sănătoasă. Nu lăsați șobolanii expuși la schimbări de temperatură extremă sau la schițe. Șobolanii trebuie păstrați între 65 și 75 de grade Fahrenheit.
  • Dacă este o zi deosebit de caldă, furnizați șobolanii cu niște apă rece, puțin adâncă (aproximativ o jumătate de centimetru) pentru a juca în jurul unei zile reci, oferă așternut suplimentar, astfel încât șobolanii să se poată întări și să se mențină cald.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 16
    4. Urmăriți semne de boală. Îngrijirea unui șobolan include căutarea unei atenții veterinare ar trebui să se îmbolnăvească. Semnele de vizionat sunt o lipsă de apetit, sete crescute, urină roșie, fecale curgătoare, pierdere în greutate, respirație rapidă sau scânteietoare și descărcare de culoare rugină din ochi sau nas.
  • Verificați șobolanul o dată pe săptămână pentru prezența bulgărilor de piele sau a loviturilor.
  • De asemenea, de fiecare dată când vă ocupați de șobolan, uitați-vă la pielea și asigurați-vă că nu există patch-uri roșii, inflamate și că nu se zgârie excesiv.
  • Șobolanii pot ridica paraziți ai pielii de la așternutul lor, așa că se află în căutarea semnelor de iritare a pielii sau de scobit.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 17
    5. Luați șobolanul la un medic veterinar. Dacă bănuiți că șobolanul dvs. este rău, duceți-l la veterinar cât mai curând posibil.
  • Este mai bine să planificați înainte și să găsiți un veterinar care este obișnuit să trateze rozătoare înainte de a obține șobolani sau cel puțin în timp ce noile dvs. animale de companie sunt sănătoase.
  • Cereți magazine de companie sau colegilor de șobolani pentru a vedea ce clinică veterinică pe care o recomandă. De asemenea, puteți căuta forumuri online relevante pentru animalul dvs. și cereți recomandări. Majoritatea oamenilor sunt bucuroși să-și împărtășească experiențele bune (și rele) cu asistența medicală Rodent.
  • Telefonul Clinica veterinară aleasă. Întrebați ce veterinar este cel mai confortabil, văzând animalele de companie și dacă au un interes deosebit pentru șobolani.
  • O altă întrebare mare de întrebat este dacă VET ține rozătoare însuși. Nu există nimic asemănător de a deține un animal de companie pentru a ajuta la înțelegerea preocupărilor altui proprietar.
  • Partea 4 din 4:
    Păstrarea șobolanilor fericiți
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 18
    1. Asigurați-vă că șobolanii dvs. au o vizibilitate bună. Păstrați cușca de șobolan într-o zonă în care sunteți adesea prezenți și șobolanii pot urmări ce se întâmplă în jurul lor. Acest lucru va împiedica sentimentele de izolare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 19
    2. Petreceți timp cu șobolanii. Cu cât dați mai multă atenție, cu atât va fi șobolanul mai legat, activ, sănătos și prietenos. Un șobolan este un șobolan singuratic, iar acest lucru poate provoca probleme comportamentale. Cu excepția cazului în care șobolanul dvs. este agresiv, cel mai bine nu este lăsat singur. Chiar dacă sunt agresivi, dragostea și atenția pacientului le pot aduce în jur.
  • Gestionați șobolanii zilnic, de preferință de două până la trei ori pe zi timp de zece minute sau mai mult.
  • Șobolanii iubesc să învețe și să rezolve problemele, așa că luați în considerare înființarea unor cursuri de obstacole mici care conțin tratamente ascunse pentru a vă stimula în mod mental șobolanii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 20
    3. Învățați-le trucuri. Învățați trucuri prin începerea lentă, plină de satisfacții și întărirea cu tratează și laudă dacă sunt făcute corect.
  • Șobolanii sunt foarte inteligenți și pot învăța multe trucuri, cum ar fi sărituri printr-un cerc, să se rotească într-un cerc, în picioare, și chiar dau o strângere de mână, toate pe comanda vorbită.
  • Nu pedepsiți șobolanul pentru eșec. Șobolanii nu înțeleg pedepsele negative și vor confunda doar șobolanul. În schimb, dați-le un tratament când o fac bine.
  • Dacă mușcăturile de șobolan, nu-i dați un robinet ferm și a "Nu." În schimb, scârțâiți ca un șobolan ar fi și trageți departe. În cele din urmă, șobolanul va înțelege.
  • Nu uitați că fiecare șobolan are propria sa personalitate, ceea ce înseamnă că un șobolan poate învăța diferit față de ceilalți. Orice metodă specifică de predare poate funcționa pentru un șobolan, dar poate nu pentru altul.
  • Cheia pentru formarea reușită este să fie persistentă și să aibă o mulțime de sesiuni de formare scurte, umplute cu tratamente.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un șobolan PET Pasul 21
    4. Elimină-i. Șobolanii se bucură de o schimbare de peisaje și o șansă de a-și întinde picioarele și de a explora. Șobolanii trebuie scoși la cel puțin o oră pe zi. Le puteți lăsa să se plimbe pe umăr sau undeva în casa dvs. unde nu va fi o problemă.
  • Dacă luați șobolanii afară, o ham este o idee bună, astfel încât să aveți un control dacă șobolanul se înspăimântă.
  • Există multe site-uri web, forumuri și alte comunități online pentru a se alătura altor iubitori de șobolani dacă doriți să vorbiți cu oameni asemănători și împărtășiți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu alegeți niciodată un șobolan de coada sa.
  • Șobolanii feminini tind să fie mai activi. Dacă doriți ca șobolanul să stea în poala dvs. pentru sesiunile de mângâiere, obțineți un bărbat.
  • Un șobolan fericit și mulțumit "Brux" prin tăierea dinților împreună. Uneori ochii lor bug-o puțin când fac asta, dar nu-ți face griji! Acest lucru este la fel ca o pisică purtring.
  • Formarea unui șobolan care va veni pe comandă este ușor și util. Ele pot fi instruite cu o armare pozitivă cu recompense alimentare. Acest lucru poate fi folosit pentru a găsi șobolanii lipsă și este ceva ce un proprietar ar trebui să ia timp să facă.
  • Șobolanii masculi tind să fie mai mirosi.
  • Dacă doriți ca șobolanul să se culce noaptea și să se joace în timpul zilei, puneți ceea ce dorm în sau în interiorul cuștilor numai noaptea înainte de a vă culca. Asigurați-vă că șobolanul nu se simte inconfortabil și dacă începe să se agită, și-a pus patul înapoi în cușcă.
  • Jucând cu el, o va face mai activă.
  • Șobolanii de sex feminin sunt foarte iubitoare și inteligenți la a face afecțiune proprietarilor lor.
  • Șobolanii le place să se ascundă, astfel încât o cutie mică vă permite șobolanului să se culce și să se ascundă.
  • Încercați să nu spălați totul în cușcă în același timp. Când totul este curățat imediat, șobolanii își vor spori marcajul mirositor și vor mirosi și mai mult.
  • Dacă nu dați șobolanul cel puțin o oră de joc în fiecare zi, șobolanul nu vă place și ușor de rău. Asigurați-vă că vă oferiți să salvați articole pentru a juca cu ajutorul că nu este rănit și că jucați cu ea frumos.
  • Asigurați-vă că șobolanul are o mulțime de spațiu. Dimensiunea minimă a cuștii recomandată de SPCA este 2`x2`x2 `.
  • Șobolanii se bucură de multe tratamente diferite de semințe. Atât gustul, cât și provocarea de a ieși din cochilie. Le puteți cumpăra într-un amestec sau obțineți semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, etc individual. Veți dori să vă asigurați că nu le urmăriți și să le hrăniți ca tratamente.
  • Ia-ți șobolanul tânăr și manevrați-le foarte mult. Îi place să stea pe umăr și să joace jocurile care merg de la mână la mână, cum ar fi învățați o pasăre pentru a urca în sus, puteți preda și pas-până la un șobolan de animale de companie.Șobolanii sunt interacțiuni inteligente și crave.
  • Încercați să oferiți dopurilor de vinuri cu șobolani. Îi place să-i distrugă și să le mestece!
  • Dinții șobolanii cresc continuu, deci obțineți un bloc de lemn sau altul ca elementul pentru ei să mestece. Acest lucru împiedică dinții să crească în acoperișul gurii lor.
  • O cutie de dimensiuni medii, cum ar fi una pentru crackerele aromate de brânză sau alte biscuiți este ieftină la magazin și oferă suficientă acoperire pentru șobolani pentru a se ascunde, a se așeza și a mesteca.
  • Dacă aveți o cușcă cu fir, puneți niște fleece sau ziar peste carton pe partea de sus a fiecăruia dintre niveluri. Acest lucru va împiedica prietenii tăi mici să obțină bumblefoot.
  • Nu țineți niciodată șobolanul într-un rezervor! Chiar și cu un capac de plasă de ecran sau deloc capac, există o creștere ridicată a amoniacului care poate fi în detrimentul șobolanilor dvs.
  • Uleiul roata, dacă este metalul - acest lucru va face liniștit când șobolanul are o rotire!
  • Dați șobolanului ceva de mestecat, cum ar fi o rolă de hârtie igienică. Îi place să folosească bucățile de mestecat în cuibul lor.
  • Pentru a le lega cu șobolanii când îi primești mai întâi, puteți sta în cadă și lăsați-i să se joace acolo cu dvs., care va avea o mulțime de distracție și puteți citi sau face temele.
  • O metodă bună de curățare a cuștilor pentru a îndepărta mirosul este de a folosi o sticlă de pulverizare de oțet alb și o sticlă de pulverizare de peroxid.Mai întâi, pulverizați oțetul pe cușcă, apoi peroxidul și ștergeți cu un prosop de hârtie.Acest lucru va elimina mirosul și va dezinfecta cușul ieftin.
  • Utilizați o sticlă de apă de sticlă, nu una de plastic, deoarece vor mesteca-l.
  • Avertizări

    Nu alimentați un șobolan prin barele de cușcă. Hrănirea lor prin cușcă poate determina să asocieze totul în afara cu alimentele. Ei pot încerca să muște orice se întâmplă pentru a peria cuștii, inclusiv persoane, îmbrăcăminte sau alte animale de companie.
  • Dacă primiți un șobolan albino (alb cu ochi roșii), asigurați-vă că o păstrați departe de soare. Razele puternice ale soarelui sunt dăunătoare pentru albinos și își pot deteriora ochii.
  • Dacă nu doriți ca femelele dvs. să rămână însărcinate, nu păstrați bărbații și femelele în aceeași cușcă, cu excepția cazului în care bărbatul este neterat.
  • Nu alegeți niciodată un șobolan de coada, chiar dacă aveți nevoie să o luați în caz de urgență. Provoacă șobolani dureri extreme și disconfort.
  • Șobolanii sunt foarte inteligenți și pot intra în spații pe care nu ați crede că le vor putea. Țineți un ochi apropiat atunci când sunt afară. Îi place să sară și să sări de lucruri.
  • Având o roată care este prea mică poate provoca deteriorarea permanentă a șobolanului. Diametrul minim recomandat pentru o roată este de 14-16 inci pentru adulți și 12 centimetri pentru copii sau femei foarte mici.
  • Șobolanii pot fi foarte timizi sau agresivi când îi aduceți mai întâi acasă (acest lucru este valabil mai ales pentru șobolanii magazinului de animale). Să fie răbdători când le manipulați.
  • Șobolanii mestecând totul! Păstrați cablurile, încălțămintea, îmbrăcămintea și alte lucruri pe care nu doriți să le mestecați din calea lor când sunt în afara cuștii lor. Și departe de exteriorul cuștii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar