Cum să prindeți un rozătoare în casa ta

Indiferent dacă squatters de lungă durată sau invadatori recent, rozătoarele sunt în special oaspeți de case impolite. Din fericire, există metode dovedite de a prinde șobolani, șoareci și veverițe cu mai multe tipuri de capcane pentru a vă ajuta să vă scoată casa de orice rozătoare nedorite. Pentru a identifica metodele de control al rozătoarelor care vor funcționa pentru dvs., identificați mai întâi ce tip de rozătoare este în casa dvs.Apoi alegeți tipul de capcane pe care vă simțiți cel mai confortabil, iar momeala care va fi cea mai eficientă în capturarea rozătoarelor în casa dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea rozătoarelor în casa dvs
  1. Imagine intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 1
1. Determinați ce tipuri de rozătoare sunt în casa dvs. Determinați tipul de rozătoare pe baza caderii rozătoarelor pe care o găsiți.Dropping-urile șoarecilor sunt o lungime de ¼ inch, cu capetele pungi, iar căderea șobolanilor sunt ½-¾ inch cu forme relativ dreptunghiulare sau cârnați cum ar fi. Dropurile de veveriță sunt aproximativ 3/8 inci cu marginile rotunjite și pot fi recunoscute de faptul că ușoare de culoare în timp.
  • Imagine intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 2
    2. Determinați ce tip de șobolan sunteți împotriva.Există două tipuri comune de șobolani.Șobolanii maro (șobolani Norvegia) sunt deosebit de obișnuiți.Corpurile lor sunt de 7-10 centimetri lungi, au blană gri-brună și o coadă care este mai mică decât corpul lor.În interior, locuiesc în subsoluri și porțiuni mai mici de clădiri. Șobolanii negri (șobolanii de acoperiș) sunt mai mici, cu corpuri de 6-8 inch, blană gri sau negru mai întunecată și au cozile care sunt mai lungi decât corpurile lor.În interior, locuiesc în mansardă, goluri în tavane și porțiunile superioare ale clădirilor.
  • Imaginea intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 3
    3. Alegeți momeala bazată pe care tipul de rozătoare este în casa dvs. Untul de arahide este o opțiune excelentă, deoarece se adresează tuturor tipurilor de rozătoare.Anumite tipuri de momeală vor funcționa mai bine în anumite momente ale anului.
  • Pentru șobolani și șoareci, folosiți tipul de mâncare pe care au mâncat în casa ta ca momeală. De exemplu, dacă un șobolan a mâncat mâncarea câinelui, folosiți aceleași alimente pentru câini pentru a momita șobolanul într-o capcană.
  • Pentru veverițe, folosiți unt de arahide, nuci, boabe, semințe și fructe și legume delicate.
  • Imaginea intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 4
    4. Recunoașteți diferențele comportamentale dintre rozătoare.În afară de favorizarea anumitor tipuri de momeală, șobolani și șoareci au temperamente foarte diferite care duc la diferențe comportamentale importante.Șobolanii sunt în mod natural prudent, în timp ce șoarecii tind să fie curioși. Fiți conștienți de comportamentele sezoniere. Trap veverițele la sfârșitul primăverii și iarna devreme, în particular, deoarece acest lucru poate preveni reproducerea.
  • Metoda 2 din 3:
    Având în vedere opțiunile de control al rozătoarelor
    1. Sigilați ori de câte ori rozătoarele intră în casa dvs. Una dintre modalitățile cele mai importante și eficiente de a controla rozătoarele nedorite îi blochează punctul de intrare. Acest lucru va împiedica mai mulți rozătoare să intre în casa dvs.
    • Dacă aveți probleme cu localizarea sau închiderea punctului de intrare, ajungeți la un management de gestionare a dăunătorilor pentru ajutor.
  • Imagine intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 5
    2. Luați în considerare capcanele de ucidere.Capcanele electronice de ucidere sunt considerate pe scară largă a fi cea mai eficientă metodă de eliminare a șoarecilor și a șobolanilor din casa dvs.Ele sunt, de asemenea, mai sigure pentru non-rozătoarele în casa dvs. și mai ușor de eliminat în comparație cu alte capcane de ucidere.În timp ce sunt mai scumpe, ele sunt cel mai rapid mod de a vă scapa de șoareci și șobolani și sunt cele mai umane tip de capcană de ucidere. (Capcane vii, totuși, sunt cea mai eficientă modalitate de a obține veverițe din casa dvs.)
  • Există opțiuni de capcane de ucidere pentru a prinde șoareci pe care le puteți utiliza fără a vedea vreodată sau a atinge un mouse.
  • Imagine intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 6
    3. Nu utilizați otravă.Otravă poate provoca rozătoare să moară în pereți sau la mansardă, ducând la arome neplăcute și greu de îndepărtat.Ele sunt, de asemenea, periculoase pentru animale și copii.Având în vedere eficacitatea relativă și siguranța capcanelor, nu aveți nevoie să utilizați otrăvire pentru a vă scapa casa de rozătoare.
  • Lăsați otrăvurile pentru profesioniștii de gestionare a dăunătorilor, care au containere speciale, sigilate care dețin otrăvurile și păstrați animalele de companie și copiii.
  • Imagine intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 7
    4. Utilizați cantitatea potrivită de momeală. Indiferent de tipul de capcane pe care le alegeți, momeala eficientă este vitală. În funcție de tipul de capcane pe care îl utilizați și tipul de rozătoare pe care îl faceți după, cantități diferite de momeală vor fi ideale.
  • Pentru șobolani, lăsați capcanele lapte cu o cantitate mică de alimente, dar nu setate, pentru câteva zile într-o zonă de activitate înaltă.Acest lucru permite șobolanilor să se simtă confortabil cu prezența capcanei.
  • Deoarece șoarecii sunt mai curioși, capcanele pre-momeală sunt, de obicei, inutile. Utilizați doar o cantitate foarte mică de momeală atunci când prindeți șoareci pentru a vă asigura că mouse-ul izvorăște capcana.
  • Pentru veverițe, utilizați o mulțime de momeală, așa cum doriți să le atrageți pe deplin într-o capcană live.
  • Imaginea intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 8
    5. Utilizați loturi și o mulțime de capcane.Acest lucru este extrem de important.Stabiliți mai multe capcane decât credeți că aveți nevoie.Numărul de rozătoare este aproape sigur decât credeți. Acest lucru este valabil atât pentru șobolani, cât și pentru șoareci.Rozătoarele rase atât de repede încât profesioniștii recomandă să setați o duzină de capcane pentru fiecare rozătoare pe care îl vedeți. Continuați să trageți atâta timp cât vedeți dovezi ale activității rozătoarelor.
  • Imaginea intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 9
    6. Puneți capcane de-a lungul pereților.Rozătoarele vor continua să utilizeze căi stabilite, ceea ce vor fi aproape întotdeauna de-a lungul bazei pereților, contoarelor sau structurii verticale similare. Puneți capcanele perpendicular pe pereții în care știți șobolanii și șoarecii călătoresc. Puneți capcanele oriunde veți găsi dovezi ale prezenței rozătoarelor. Pe căile sunteți sigur, puneți două capcane una lângă alta pentru a prinde rozătoarele care pot sări peste prima capcană pe care o întâlnesc.
  • Pentru veverițele, puneți capcane de-a lungul peretelui în mansardă sau spațiul de crawl, lângă partea de jos a copacilor din afara casei dvs. și direct pe acoperiș, în special în apropierea copacilor sau liniilor electrice care pot fi trasee că veverițele iau în casa dvs.
  • Imaginea intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 10
    7. Verificați frecvent capcanele. Goliți capcanele, remediați-le și resetați-le cât mai repede posibil. Dacă o anumită momeală a lucrat, folosiți-o din nou.Cu toate acestea, variază momeala din când în când.Schimbați momeala pe care o utilizați din când în când pentru a crește recursul unei capcane.De exemplu, treceți de la un tip de alimente la altul sau, cu șoareci, comutați de la alimente la materialul de cuibărit.
  • Verificați capcanele vii de două ori pe zi.Rozătoarele în capcane pot muri rapid de la stresul de a fi prinși.
  • Imaginea intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 11
    8. Aveți grijă cu animalele de companie și copiii.Păstrați copiii și animalele departe de capcanele de toate tipurile.Acest lucru este important pentru atât siguranța celor dragi, cât și pentru eficacitatea capcanelor.Nu atingeți animalele de companie înainte de a seta capcana, deoarece mirosul va face rozătoarele să evite capcana.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind capcane vii pentru controlul rozătoarelor
    1. Imaginea intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 12
    1. Fiți conștienți de faptul că capcanele vii sunt mai puțin eficiente. În timp ce capturarea și eliberarea este, fără îndoială, cel mai uman mod de a vă scapa de șoareci și șobolani, probabil că vor încerca să re-introduceți casa dvs. Dacă nu reușesc, probabil vor muri afară.
    • Dacă eliberați un rozătoare în afara, eliberați șoareci și șobolani cu cel puțin o milă de la domiciliu. Veverițele ar trebui eliberate la cel puțin 4-5 mile de la domiciliu.
  • Imaginea intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 13
    2. Luați în considerare opțiunile de capcană live.Utilizați capcane vii pentru veverițe. Cel mai frecvent tip de capcane live este o structură asemănătoare cutiei mici, cu un anumit tip de ușă de capcană.Compania Havahart face mai multe dimensiuni și modele de acest tip de structură. Acestea sunt considerate ca fiind cele mai eficiente pentru capturarea veverițelor și pot lucra și pentru șobolani.
  • Pentru șoareci, alegeți o capcană care poate conține mai mulți șoareci cu o ușă de capcană rotativă.Victor face mai multe modele diferite care sunt mai mici și concepute pentru a prinde mai mulți șoareci în acest fel. Deoarece pot prinde mai mulți șoareci (uneori la fel de multă ca o duzină!) Fără a fi golit, ei necesită, de asemenea, mai puțină întreținere.
  • Imagine intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 14
    3. Încercați o capcană de casă.O opțiune de capcană deosebit de ieftină implică utilizarea unui tub de carton (cum ar fi cele folosite pentru a ține prosopul de hârtie).Încercați acest lucru dacă găsiți dovezi de șoareci pe contoarele dvs. Pentru a încerca, aplatizați o parte a tubului, astfel încât aveți un tunel în formă de jumătate de cerc.Pentru a vă stabili capcana de casă:
  • Așezați tubul astfel încât un capăt să stea de pe marginea contorului.
  • Plasați o găleată sau o gunoi poate fi sub capătul tubului.
  • Așezați un tratament la capătul tubului care atârnă marginea contorului.Acest lucru va atrage șoarecii în tub.Aparatul - și mouse-ul - va cădea în recipient pe care l-ați configurat mai jos când mouse-ul ajunge la tratament.
  • Rețineți că șoarecii pot să scape din această capcană.
  • Imaginea intitulată prinde un rozătoare în casa ta Pasul 15
    4. Decideți dacă capcanele de lipici merită. Mulți oameni consideră că capcane de lipici inhumane, deoarece provoacă rozătoare să moară încet sau să-și mestece propriile membre. Cu toate acestea, unii profesioniști în managementul dăunătorilor folosesc capcane de lipici în funcție de situație. Va trebui să decideți dacă eficacitatea capcanelor de lipire merită să le folosească.
  • sfaturi

    Utilizați un dezinfectant puternic pentru a curăța zonele în care ați văzut trasee murdare și a mouse-ului, în special în jurul punctelor de intrare, astfel încât șoarecii noi să nu-și găsească drumul după ce ați prins pe cei deja în casa dvs. De asemenea, curățați-vă bine și dezinfectați-vă în orice loc, vedeți căderea șoarecilor, deoarece locația lor comunică și altor șoareci.
  • Pentru a preveni prezența rozătoarelor în casa dvs.:
  • Păstrați bucătăria curată.
  • Etanșați strâns toate containerele de depozitare a alimentelor.
  • Zonele rezistente la rozătoare ale casei dvs. care nu sunt ocupate.
  • Goliți și curați boluri de companie înainte de a merge la culcare.
  • Îndepărtați toate plantele care înconjoară marginea casei dvs., astfel încât pământul de dedesubt este vizibil.
  • Păstrați lemnul depozitat cel puțin 18 inci de la sol și nu-l stivuiți împotriva casei dvs.
  • Îndepărtați ramurile copacilor care ating acoperișul.
  • Scoateți coșul de fum și orice orificiu.
  • Sigilați orice găuri exterioare mai mari de un sfert.
  • Avertizări

    Nu manevrați rozătoarele cu mâinile goale.Există paraziți și boli pe care le puteți contracta de la rozătoare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar