Cum de a construi un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. De companie

Șobolanii au nevoie de o mulțime de exerciții și spațiu pentru a rula. Spre deosebire de rozătoare mici, cum ar fi șoarecii și hamsterii, ei nu își pot petrece cea mai mare parte a vieții într-o cușcă. Unii proprietari le-au lăsat șobolanii să alerge liber în casă, dar dacă casa ta nu a fost dovedită de șobolani, este de obicei o idee rea. Efectuarea unei zone de joc sigur, pe de altă parte, este cea mai bună opțiune pentru a vă distra șobolanii fără a vă deteriora proprietatea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Configurarea unei zone închise
  1. Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 1
1. Ștergeți zona a ceea ce ar putea dăuna șobolanilor. În timp ce zona de joacă va fi înconjurată de o barieră, lumini strălucitoare și guri de ventilare scăzută, asigurați-vă că păstrați firele electrice din cale. Firele electrice pot răni șobolanul. Ștergeți zona de substanțe chimice, fire, obiecte ascuțite și orice altceva care emite fum (ca o lumânare). Alegeți o locație departe de traficul piciorului și de alte animale.
  • Cel mai bun loc pentru a păstra o zonă de joacă de șobolan este în colțul unei camere de zi sau pe un podea din lemn de esență tare. Păstrați zona de joacă departe de lucrurile pe care nu doriți să le mestecați în sus și departe de puncte de vânzare.
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 2
    2. Plasați o pătură sau o prelată pe o suprafață plană pentru ao proteja de daune. Cel mai bine este să planificați o zonă de joacă pe o suprafață ridicată, dar puteți seta unul pe podea dacă nu aveți spațiu. Șobolanii doresc instinctiv să mestec lucrurile în sus, deci protejați-vă podeaua sau masa cu o prelată de plastic sau o pătură înainte de a adăuga altceva. În plus, dacă se eliberează în zonă, trebuie doar să spălați prelata sau pătură, mai degrabă decât să descompun spray-ul de curățare.
  • Dacă puneți locul de joacă pe o masă, este posibil să nu aveți nevoie să puneți un gard în jurul zonei de joc, deoarece șobolanii nu vor sări de la o înălțime care îi va răni. Utilizați propria judecată și cunoașterea comportamentului șobolanilor pentru a decide dacă să păstrați libertatea liberă sau să construiți o barieră.
  • Păstrarea zonei de joacă pe podea vă permite să vă mențineți un ochi mai bun pe șobolani, deși pot mesteca covorul dvs. dacă ajung prin pătură sau prelată.
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 3
    3. Tăiați și bifați împreună panouri de carton plat, egal. Luați câteva cutii, le așezați plat și tăiați fiecare parte până când aveți cel puțin câteva duzini de bucăți egale. Utilizați banda de duct pentru a închide găurile și pentru a aplatiza piesele care se îndoaie astfel încât fiecare panou este complet aplatizat. Aliniați panourile din partea laterală și banda conducătoarelor pentru a forma o singură barieră lungă și flexibilă.
  • Cel mai bine este să faceți zona de redare a șobolanului 4-6 ft (1.2-1.8 m) larg în toate direcțiile, așa că faceți bariera suficient de lungă pentru a încapsula această zonă când îl configurați pe prelată.
  • Puneți piesele unul câte unul pentru a forma o formă asemănătoare acordeonului. Acest lucru permite depozitarea ușoară a barierului de carton, care poate fi reutilizată din nou și din nou.
  • Utilizați bucăți de carton de cel puțin 2 picioare (0.61 m) Înalt pentru a împiedica sărituri șobolanii. Utilizați piese mai înalte dacă șobolanii dvs. sunt deosebit de agili.
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 4
    4. Plasați bariera de carton în jurul zonei alese într-un cerc. Asigurați-vă că păstrați bariera pe pătură sau prelată, înconjoară zona cu cardul într-o formă de cerc până când cele două capete se întâlnesc. Conectați cele două capete cu cleme de liant și verificați din nou pentru orice găuri pe care șobolanii le-ar putea furi. Tăiați aceste găuri și sunteți gata să începeți să adăugați jucării și jucăriile.
  • Folosind cleme de liant pentru a fixa capetele împreună, mai degrabă decât banda face ca această barieră să fie reutilizabilă. Pur și simplu scoateți clipurile de liant când șobolanii sunt terminați și pliați din nou bariera într-o formă asemănătoare acordeonului.
  • Dacă bariera dvs. de carton este prea mare pentru a rămâne în limitele prelată sau pătură, tăiați un panou la un moment dat până când înconjoară zona fără nici o suprafață de suprafață care se deplasează prin.
  • Metoda 2 din 3:
    Adăugarea de jucării și accesorii
    1. Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 5
    1. Utilizați numai jucării și accesorii fără margini ascuțite sau piese în mișcare. Șobolanii doresc să se joace cu aproape totul, dar evitați să furnizați aceste tipuri de jucării sau că șobolanul se poate prinde și se rănește serios. Șobolanii le place să-și tragă cozile în spatele lor, așa că ar putea fi prins într-o jucărie alimentată cu baterii sau pe o bucată de metal ascuțită. Optați pentru jucării moi, rotunjite în schimb.
    • O roată de șobolan este una dintre puținele excepții de la acest lucru. Atâta timp cât panoul interior este complet acoperit, șobolanul nu ar trebui să-și facă coada blocată în părți în mișcare. Cumpărați o roată special realizată pentru șobolani, deoarece roțile mouse-ului și hamster sunt prea mici pentru ei să le utilizeze.
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 6
    2. Construiți un carton "Șobolan" în interiorul zonei de joc. Tăiați niște găuri de dimensiuni de șobolan în câteva cutii mici, cum ar fi cutiile de pantofi, și aranjați-le pe partea de sus a celorlalți, pentru a crea o structură înaltă pentru ca șobolanii să exploreze. Tăiați niște găuri în vârfurile cutiilor, astfel încât șobolanii să se poată târî în interiorul fortului. Aranjați alte accesorii, după cum doriți, potrivite, cum ar fi bucăți mici de țesătură pentru a crea perdele sau benzi de carton pentru a face scări.
  • Adăugați tratate înfășurate în hârtie în interiorul fortului, care vă atrage șobolanii în explorarea comorilor ascunse!
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 7
    3. Adăugați niște tuneluri din PVC sau tuneluri de țesături pentru ca șobolanul să se târască. PIPUL PVC este perfect pentru crearea de maazuri elaborate pentru șobolanii dvs. Mergeți la magazinul dvs. de hardware local pentru o varietate de cel puțin 2.5 în (6.4 cm) țevi din PVC largi. Conectați conductele înclinate, conductele drepte și conectorii de țevi împreună în aranjamente aleatorii pentru a crea un labirint de tunel. De asemenea, puteți face tuneluri de țesături prin tăierea picioarelor sau mânecilor de haine vechi și umplându-le cu tuburi de hârtie igienică.
  • PIP PVC este mai bine pentru șobolanii cărora le place să mestece foarte mult, în timp ce un tunel de țesături vă permite să țineți cont de locul în care șobolanul este în labirint.
  • Pur și simplu deconectați țevile din PVC unul de celălalt atunci când sunteți gata să luați zona de redare a șobolanilor - puteți crea un model de labirint diferit data viitoare la lăsați șobolanii!
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 8
    4. Creați un iaz de pescuit de mazare cu un fel de mâncare și roci superficiale. Umpleți un vas de mică adâncime, nu mai mult de 1 în (2.5 cm) adânc, pe jumătate cu apă. Plasați niște roci suficient de mari pentru a ieși din apă și adăugați niște mazăre înghețată. Șobolanii dvs. iubitoare de apă vor iubi șansa de a se uda și de a lua o gustare în același timp, în timp ce șobolanii tăi care se tem de apă pot sta în siguranță pe o stâncă sau pe margine și apuca mazăre care plutesc!
  • O tavă de vopsea destinată rolelor de vopsea este minunată pentru acest lucru, deoarece are un capăt adânc și un capăt superficial. Șobolanii dvs. pot sta pe o parte și pești sau pot merge la o baie în capătul mai profund.
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 9
    5. Adăugați un recipient mic de gunoi pentru șobolanii să rădăcină în jurul. Umpleți un mic coș de gunoi, unul pe care l-ați păstra sub un birou, cu hârtie crumptată, rulouri de hârtie igienică, bucăți suplimentare de carton și alte materiale moi și sigure pentru șobolanul dvs. Șobolanii iubesc zgomotele crocante și colectarea de biți de gunoi pentru ei înșiși, astfel încât să folosiți o varietate de materiale pentru a face divertisment șobolan.
  • Rădăcină prin coșul de gunoi și coș de reciclare pentru obiecte mici care sunt în siguranță pentru șobolanul dvs. dacă doriți să conservați resursele.
  • Nu adăugați niciun fel de alimente sau produse ecologice aruncate, ca și cum ar fi fost rău că șobolanul s-ar putea să se îmbolnăvească. Dacă doriți să adăugați alimente în coșul de gunoi, adăugați niște gustări de șobolani în partea de jos înainte de al umple cu gunoi, deoarece acest lucru vă atrage șobolanii să sapă mai adânc.
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 10
    6. Creați o groapă de săpare cu un recipient din plastic, murdărie și varză veggie. Umpleți un recipient de plastic pătrat la jumătatea drumului cu solul regulat, curat, apoi semințele de plante, semințele de grâu și semințele de iarbă. Apă solul până când este ușor saturată în fiecare zi timp de aproximativ o săptămână. Când germenii încep să arate, lăsați șobolanii să se săpare și să mănânce pe verdeață!
  • Șobolanii pot mânca aproape orice, dar evitați plantarea semințelor de mac în groapa de săpare. Sa arătat că mac-urile pot ucide șobolanii.
  • Dacă preferați să nu așteptați o săptămână, deoarece germenii cresc, pur și simplu îngropați unii dintre tratamentele preferate ale șobolanilor dvs. sub murdărie și lăsați-i să-i să le scoată. Asigurați-vă că utilizați solul curat, pe care îl puteți cumpăra la orice magazin de grădinărit.
  • Șobolanii iubesc, de asemenea, plantele de mestecat în general, deci dacă aveți plante care mor și intenționați să le aruncați oricum, lăsați șobolanii să se distreze mai întâi cu ei!
  • Metoda 3 din 3:
    Jucând cu șobolanii în siguranță
    1. Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 11
    1. Lăsați-vă șobolanii pentru timpul de joc gratuit, cel puțin o dată pe zi. Șobolanii au nevoie de exercițiu și timp liber de roam pentru a preveni plictiseala și febra cabinei. Șobolanii care nu se lasă tind să devină teritorială, agresivă față de oameni și timizi. Lăsați-vă șobolanii cel puțin o dată pe zi în zona lor de joc timp de cel puțin o oră. Dacă aveți timp, lăsați-le mai des mai mult și nu uitați să interacționați cu ei când sunt afară!
    • Șobolanii sunt animale extrem de sociale și se vor simți înghesuiți și plictisiți dacă rămân în cușcă fără interacțiune. Chiar dacă aveți câțiva șobolani, cușca pur și simplu nu este suficient spațiu pentru ca ei să se plimbe și să fie curios.
    • Manipulați șobolanii cu grijă, deoarece șobolanii necorespunzători pot începe să nu aibă încredere în oameni și pot deveni agresivi. Nu strângeți niciodată sau aruncați șobolanii, țineți-i în palmă sau lăsați-i să meargă pe brațe.
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 12
    2. Păstrați un ochi pe șobolani în timp ce se joacă pentru a viziona scăparea și luptele. Șobolanii sunt foarte rapizi și foarte agil, deci chiar dacă credeți că bariera de carton este destul de înaltă, un șobolan poate să-l sare dacă destul de disperat. Șobolanii se luptă, de asemenea, destul de des, dar sparg luptele care sunt deosebit de vicioase. Nu lăsați niciodată camera, șobolanii dvs. se joacă sau nu veți putea să le împiedicați să scape, să lupte sau să mestecați lucruri pe care nu ar trebui să le.
  • Atunci când jucați lupta, șobolanii vor scârțâi și vor călca în jur, dar când se luptă cu adevărat, blana lor ridică și strigă mult mai tare și mult mai des, de obicei, în timp ce se luptau destul de vicios. Descompune luptele care par prea dur, dar lăsați șobolanii să se joace dacă nu se zgârie sau se mișcă în mod activ.
  • Verificați șobolanii pentru zgârieturi și mușcături dacă lupta a fost prea intensă. Păstrați șobolanii separați până când s-au liniștit dacă cineva a fost rănit. Pentru leziuni deosebit de proaste, contactați medicul veterinar pentru ajutor.
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 13
    3. Evitați fumatul sau vaparea în aceeași cameră ca și șobolanii. Șobolanii sunt incredibil de predispuși la problemele respiratorii - de fapt, este singura cauză a deceselor șobolanilor. Nu fumați sau vapori în aceeași cameră ca și șobolanii dvs. și opriți difuzoarele de ulei și puneți lumanari în aceeași cameră.
  • Utilizați căptușeala fără praf pentru cușcă și curățați-o cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni în continuare problemele respiratorii.
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 14
    4. Curățați mesele de îndată ce apar și spălați pătura sau prelata între utilizări. Dacă vă vedeți pe pipi de șobolan sau poop în zona de joacă, ștergeți-l sau ridicați-l cu un prosop de hârtie uscat și aruncați-l. Curățați prelata sau păturatul de bază între utilizări pentru a minimiza riscul de a vă îmbogăți șobolanii sau să vă bucurați de zona de joacă.
  • Dacă pătură sau prelată nu miroase sau nu are pete, este de obicei bine să utilizați cel puțin o dată înainte de spălare. Întotdeauna spălați-vă și curățați-vă prelata sau pătură dacă șobolanii s-au eliberat pe ea.
  • Imagine intitulată Construiți un loc de joacă sigur pentru șobolanii dvs. de companie Pasul 15
    5. Spălați și reparați jucăriile pe măsură ce șobolanii se murdăresc și le dăunează. Clătiți jucăriile non-carton sub apă, spălați tunelurile de țesătură cel puțin o dată pe săptămână și înlocuiți cutiile de carton în timp ce încep să miroasă și să se mestece. Acest lucru vă asigură că zona de joacă a șobolanilor este proaspătă și curățată de fiecare dată și reduce șansele de a obține probleme respiratorii sau boli.
  • Dacă bariera însăși se deteriorează, încercați banda de duct pentru a acoperi mai întâi găurile, dar este posibil să fie necesar să eliminați panourile deteriorate și să vă atașați pe cele noi dacă găurile sunt nemulțumite.
  • sfaturi

    Păstrați toate consumabilele de redare a șobolanului curățat într-o cadă de plastic pentru acces ușor mai târziu. Păstrați cada de lângă cușcă pentru a se confrunta ușor data viitoare când doriți să vă aduceți șobolanii!
  • Nu lucrați prea mult pentru a face totul să arate destul de bine decât dacă doriți cu adevărat. Amintiți-vă că șobolanii dvs. probabil că o vor rupe oricum.
  • Avertizări

    Verificați întotdeauna materialele pentru obiecte ascuțite sau părți periculoase.
  • Când selectați gunoi pentru a reutiliza ca jucării de șobolan, tăiați tot ce își pot obține picioarele sau capul blocat.
  • Nu folosiți niciodată o minge de alergare pentru un șobolan. Se poate deteriora permanent coloana vertebrală!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Configurarea unei zone închise

    • Banda adeziva
    • Cutii de carton mediu mari
    • Foarfece sau un cuțit X-Acto

    Adăugarea de jucării și accesorii

    • Cutii mici de carton
    • Țevi PVC sau tuburi de țesături
    • Coș de gunoi
    • Tavă de farfurie sau tavă de vopsea
    • Rocks
    • Sol curat
    • Diverse semințe de legume
    • Container de plastic
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar