Cum să fii o persoană renascentistă

Fiind o persoană renascentistă înseamnă că interesele și talentele tale sunt variate. Persoanele renascentiste, cunoscute și sub numele de "PolyMaths", petreceți o mulțime de timp, asigurându-se că rămân bine rotunjite. Pentru a fi o adevărată persoană renascentistă, va trebui să citiți la cultura academică, pop și subiecte politice, să rămâneți în formă și activă și să vă îmbrățiați partea creativă. Deși sună ca o mulțime de lucruri pentru o singură persoană, este total ușor de gestionat dacă citiți lucrurile potrivite și timp timp pentru creativitate și exerciții fizice.

Pași

Metoda 1 din 4:
Citirea pe subiecte cheie
  1. Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 1
1. Faceți o listă a subiecților academici puternici și slabi. Pentru a fi o persoană renascentistă, ar trebui să aveți puțin cunoștințe despre aproape fiecare subiect academic. Aceasta include matematica, istoria mondială, știința (fizica, biologia și chimia), citirea și scrierea. Aflați ce locuri sunteți deja puternice și apoi concentrați-vă pe construirea celorlalte.
  • Imagine intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 2
    2. Completați orice lacune în cunoștințele dvs. Găsiți câteva manuale introductive pentru acele subiecte în care aveți nevoie de ajutor. Verificați-vă biblioteca sau mergeți la librărie și vedeți ce au în stoc. Puteți comanda, de asemenea, cărți online.
  • Școlile publice din zona dvs. ar putea avea și manuale pe care le-ar fi dispuse să vă împrumute în timpul verii.
  • Imagine intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 3
    3. Citiți mai multe ziare pentru a rămâne conștienți de evenimentele curente. Persoanele renascentiste nu se îngroapă doar în manualele vechi, sunt conștiente de ceea ce se întâmplă în lumea din jurul lor! Citiți loturile de ziare bine respectate pentru a ține cont de evoluțiile noi și importante care se întâmplă în întreaga lume.
  • Citirea ziarelor este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă informa despre noile descoperiri în știință, istorie și matematică.
  • Pentru ziarele de limbă engleză din Statele Unite, încercați New York Times si Wall Street Journal. Uită-te la paznic pentru o lucrare bazată în Regatul Unit.
  • Dacă este în bugetul dvs. pentru a vă abona la o lucrare de zi cu zi, faceți acest lucru. Dacă nu, puteți citi, de obicei, mai multe articole din ziare populare cu sediul în Statele Unite și în altă parte gratuite în fiecare lună.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 4
    4. Căutați listele de cărți noi și vechi pe care ar trebui să le citiți. Citirea vă învață cuvinte noi și vă face să vă gândiți la lume în moduri noi și diferite. Nu numai că rămâneți la clasici. Du-te online pentru a găsi sugestii de cărți minunate scrise atât recent, cât și o lungă (uneori lungă, lungă) timp în urmă.
  • Goodreads.com și Amazon ambele oferă liste de sugestii de cărți pe care ar trebui să le citiți înainte de a muri. New York Times Review De asemenea, eliberează "cea mai bună carte" anual, care vă pot ține la curent cu noile versiuni bune.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 5
    5. Fiți familiarizați cu punctele de vedere opuse. Persoanele renascentiste sunt bine rotunjite și se pot gândi la problemele de la o mulțime de părți diferite. Dacă există o dezbatere cu buton fierbinte în orașul, starea sau țara dvs., luați timp pentru a citi pe ambele părți. Așteptați până când aveți cât mai multe informații posibil înainte de a decide pe propria poziție.
  • Acest lucru ar putea necesita citirea surselor produse de diferite posturi de știri, politicieni sau experți.
  • De exemplu, pentru a obține o imagine bună a dezbaterii despre schimbările climatice, puteți să vă uitați la ceea ce spun diferiți politicieni din întreaga lume și faceți despre această problemă. Asigurați-vă că vă uitați la persoanele de la diferite părți. Rulați o căutare Google pentru a găsi studii științifice ușor de citit. În cele din urmă, verificați acoperirea de la prizele de știri cu diferite înclinații politice (cum ar fi Fox News și MSNBC în U.S.).
  • Imagine intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 6
    6. Studiați o hartă a lumii pentru a gândi la nivel global. Dacă singura țară pe care o puteți evidenția pe o hartă este propria dvs., petreceți ceva timp de învățare a geografiei mondiale. Această cunoaștere vă va ajuta să înțelegeți mai bine istoria globală, precum și conflictele politice actuale și preocupările legate de mediu.
  • Este, de asemenea, o idee bună să cunoașteți capitalele și orașele mari din țările din întreaga lume.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 7
    7
    Aflați o limbă nouă. Învață să comunice cu oamenii din afara țării în care v-ați născut. Persoanele renascentiste sunt călători și exploratori (chiar dacă nu își pot permite să viziteze efectiv alte țări).
  • Dacă vorbești o altă limbă, citiți un ziar sau ascultați știrile din acea limbă! Este o modalitate excelentă de a vă construi abilitățile și de a vă expune într-o altă perspectivă.
  • Metoda 2 din 4:
    Stau potrivit
    1. Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 8
    1. Să se angajeze la un planul de exerciții. Persoanele renascentiste petrec timpul de echilibrare a nevoilor minții lor cu cele ale corpului lor. Rămâneți sănătoși prin exercitarea regulată. Dacă nu ați exercitat niciodată înainte, acum este un moment minunat start!
    • Încercați să vă exercitați timp de cel puțin 20-30 de minute în fiecare zi. Faceți acest antrenament suficient de greu pentru a vă pompa inima.
    • Jogging-ul este un exercițiu excelent. Încercați să mergeți la o jogging de 20 de minute de trei ori pe săptămână și să faceți o plimbare sau o excursie în zilele noastre.
    • Poate doriți să vă alăturați unei sală de gimnastică. Acest membru vă oferă acces la o mulțime de clase, camere de greutate și mașini care ar putea să vă motiveze să vă angajați cu adevărat în planul dvs.
  • Imagine intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 9
    2. Au o dietă sănătoasă, echilibrată. Nu este suficient să exersați. Dacă doriți să păstrați o sănătate bună, este important să mâncați corect. Utilizați dieta dvs. pentru a obține toate substanțele nutritive esențiale de care aveți nevoie și încercați să limitați dulciurile de degustare (dar nu atât de bine-pentru-you).
  • Stick cu carne slabă, cum ar fi puiul și peștele. Du-te greu pe fructe și legume, și asigurați-vă că mâncați alimente din fiecare grup de alimente.
  • Faceți-vă propriile mese în loc să mănânce. Acest lucru vă va ajuta să controlați exact ceea ce mâncați. Încercați rețete simple cum ar fi pui de pui și salată de spanac.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 10
    3. Bea multa apa. Bauții de apă ajută corpul să funcționeze mai bine. Te va concentra concentrat în timpul zilei. Dacă beți apă, probabil, evitați, de asemenea, lichide nesănătoase, cum ar fi băuturile energetice cu sodă și zahăr.
  • Beți suficientă apă, astfel încât nu sunteți niciodată însetat sau aproximativ 8 pahare de apă pe zi.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 11
    4. Dormi timp de cel puțin 8 ore în fiecare noapte. Somnul păstrează stresul sub control și este esențial pentru o sănătate bună. Dacă nu dormi suficient, te vei simți prea obosit să lucrezi. De asemenea, nu veți dori să faceți cumpărături de bacanie sau să gătiți pentru dvs., ceea ce ar putea duce la câteva mese non-sănătoase.
  • Pentru a obține un somn mai bun, evitați nicotina, cofeina și alimentele grele în ultimele ore înainte de a vă îndrepta la culcare. De asemenea, trebuie să vă limitați NAP-urile de zi cu aproximativ 20 sau 30 de minute. Încercați să rămâneți la același program de somn în fiecare noapte.
  • Metoda 3 din 4:
    Învățați despre artă
    1. Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 12
    1. Ia stocul oricărei abilități creative pe care le aveți. Dacă ați jucat vreodată un instrument sau ați arătat un talent pentru desen, revizuiți aceste abilități. Poate că nu te-ai oprit niciodată. Persoanele renascentiste petrec timpul lucrând pe laturile lor creative, deci pregătiți-vă să dezvoltați un talent existent pe care îl aveți.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 13
    2. Practică frecvent dacă ați primit deja abilități artistice. Singura modalitate de a fi bun la muzică sau artă este să cheltuiți mult timp practicând. Căutați timp liber în programul dvs. și completați aceste locuri cu sesiuni de practică.
  • S-ar putea să puteți lua 20 de minute în timpul orelor de prânz pentru a practica. De asemenea, puteți practica după ce ați mâncat cina pe timp de noapte în timpul săptămânii. Adăugați o sesiune de practică mai lungă în zilele noastre. Încercați să practicați cel puțin 4-5 zile pe săptămână, timp de aproximativ 20 de minute până la o oră în fiecare zi.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 14
    3. Aflați noi abilități artistice. Dacă nu ați cântat niciodată o notă sau ați luat o pensulă, nu disperați! Nu este niciodată prea târziu să începeți. Aflați ce abilități artistice (sau abilități!) Cele mai multe apeluri la tine și începe să învețe.
  • Grădinărit, gătit, scriere, coacere, fotografie, design site ... lista de lucruri care se califică ca arta merge pe și pe. Găsiți-vă pasiunea și distrați-vă cu ea.
  • Luați o artă sau muzică în școală dacă sunteți student. Dacă nu (și se potrivește în bugetul dvs.), înscrieți-vă la un colegiu comunitar local. De asemenea, puteți găsi tutoriale ghidate online sau la librării pentru învățarea meșteșugurilor artistice sau a instrumentelor muzicale.
  • Dacă sperați să intrați în muzică, căutați un cor sau o bandă comunitară care acceptă începători. Aceasta este o modalitate excelentă de a întâlni oameni și de a vă dezvolta creativitatea.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 15
    4. Du-te la muzee, centre culturale și spectacole. Inspirați de ce au produs artiștii din trecut. Participați la concerte și spectacole de artă pentru a vedea ce este pus altul acolo acum de către colegi artiști. Aceste evenimente vă vor învăța lucruri noi despre oamenii și lumea din jurul vostru.
  • Observarea altor artiști vă pot ajuta, de asemenea, să vă decideți propriul stil. Puteți începe prin imitarea ceva ce vă place și apoi veți începe încet să vă creați propria opera de artă specială.
  • Spectacolele de ambarcațiuni și târgurile locale sunt, de asemenea, evenimente excelente pentru a experimenta arta și cultura. Acestea vă pot lăsa chiar să vedeți partea populară a artei pe care nu o puteți obține în toate muzeele.
  • Metoda 4 din 4:
    Având un program echilibrat
    1. Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 16
    1. Citiți timp de cel puțin 20 de minute pe zi. Dacă ați decis să fiți o persoană renascentistă, aveți o listă lungă de lectură înaintea dvs. Nu trebuie să citiți totul într-o zi. Începeți mici și petreceți 20 de minute citiți ceva diferit în fiecare zi.
    • Puteți să alternezi zile pentru a trece prin diferitele manuale, romane, ziare etc. că citiți.
    • Dacă aveți timp și doriți, citiți mai mult timp! Cu cât mai multe ore pe care le dedicați să deveniți o persoană renascentistă, cu atât mai departe veți ajunge în căutarea dvs.
  • Imagine intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 17
    2. Programați câteva ore în ziua liberă pentru exerciții fizice. Deoarece nu veți avea neapărat timp să lucrați în zile când aveți o școală completă sau o zi de lucru, profitați de timpul în jos. Planificați să faceți antrenamentele mai intense în acele zile.
  • Chiar și în zilele aglomerate, 10-15 minute de exercițiu este mai bună decât minutele zero.
  • Image denumită o persoană renascentistă Pasul 18
    3. Ascultați podcast-uri sau audiobook-uri când sunteți în mișcare. Timpul de călătorie poate fi folosit și pentru învățare! Întoarceți-vă naveta într-o clasă prin alegerea conținutului audio care vă interesează. Acest lucru vă va ajuta să începeți și să încheiați ziua de lucru pe piciorul drept.
  • Încercați NPR Politica Podcast Pentru o revizuire aprofundată a scenei politice americane. Ghidul sceptiei la univers este o modalitate distractivă de a afla despre știință și promovează gândirea critică. Molia este, de asemenea, o opțiune interesantă pentru cei interesați de literatură și povestire.
  • Imaginea intitulată Fii o persoană renascentistă Pasul 19
    4. Face artă în loc să vină în fața televizorului. Deoarece opera dvs. ar putea să se simtă ca un hobby sau ceva ce faci pentru distracție, ar putea fi mai greu să găsești timp pentru acest lucru decât pentru exerciții fizice sau de citire. Utilizați timpul pe care îl petreceți, de obicei, relaxați-vă în fața unui spectacol sau un film fără minte pentru a vă relaxa productiv.
  • Image denumită o persoană renascentistă Pasul 20
    5. Utilizați-vă zilele libere pentru a explora și a vedea lucruri noi. Persoanele renascentiste sunt curioase și caută mereu noi modalități de a învăța. Ieșiți acolo și explorați. Când un nou muzeu sau un restaurant se deschide în orașul dvs., fiți prima prin ușă.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că este o persoană renascentistă este ceva care ar putea lua o viață. Nu vă subliniați încercând să fiți perfect rotunziți de marți următoare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar